Upper Deck e-Pack

Žhavé novinky týkající se sezóny 15 / 16
Odpovědět
superman66
Legenda
Legenda

Re: Upper Deck e-Pack

Příspěvek od superman66 »

Zveřejnit by to dle mého také měli, už jen proto aby zamezili různým spekulacím. Toto mlčení vždy bude nahrávat různým teoriím o podvodech atp. Ale ono asi v zámoří se to bud neřeší, nebo v UD ví, že jim to neublíží tak je jim to jedno. On vlastně problém je asi pouze u těch excluzivních karet typu shield, karty v extra nízkém limitu, 1/1 atp.. protože pokud tam bude 1/1 shield McDavida.. a oni ho dají do e-packů, které otvírat nechci.. můžu otevřít 100 casů a nemám stejně šanci ho najít. Třeba někdo namítne, že ta šance je stejně minimální, což je pravda.. ale v tomto okamžiku není žádná. V podstatě pro člověka, který se rozhoduje pouze pro boxy to znamená, že některé karty nedostane nikdy šanci vytáhnout.. chápu, že asi i zde to poměrově budou mít správně.. že tedy pokud e-pack tvoří 30% produkce, tak 30% 1/1 karet by mělo být tam.. ale zda to tak skutečně je, a zda je to náhodně nebo to nějak vybírali už se neví.. a chápu že pro některé sběratele to problém být může :)

PS: snad jsem to napsal nějak srozumitelně, je dost pozdě a navíc jsem se vrátil z hospůdky :)
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).

Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/na ... 88bf49ad98

Tony Lapacka
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Tony Lapacka »

Vidím to podle základů teorie pravděpodobnosti asi tak. Pokud chce být firma Upper Deck důvěryhodná, bude se snažit aby v produkci každé jejich série bylo vkládání karet do balíčků stejnoměrné. Vzhledem k tomu jsou zjednodušeně řečeno možné následující případy:

Sběratel A. koupí case v kamenném obchodě a má šanci získat 1 case hit.
Sběratel B. koupí case na stránce e-packů a má taky šanci získat 1 case hit.
Sběratel C koupí půl case v kamenném obchodě a půl na stránce e-packů a má mít nárok taky získat 1 case hit.
Což samozřejmě platí ve zjednodušeném ideálním případě.

To zkrátka nemá nic společného s tím, kolik casů dali do běžné distribuce a kolik do e-pack stránky.

Problém je v tom, že pokud sběratelé zjistí, že se z daném produktu nejlepší hity už našly, přestávají mít o něj zájem a běžní prodejci jdou s cenou dolů. Což zas samozřejmě dává sběrateli na výběr, kde koupit, jestli levněji v běžné distribuci nebo dráže, ale s určitým servisem na stránce e-pack, kde jak známo je cena všech produktů od začátku až do vyprodání stejná.

Je to otázka psychologie, kde jsou zhruba dvě cesty:

Pokud jsem sběratel, co má zájem mít všechny karty hned doma, objednám si boxy v běžném obchodě, který mi je dodá co nejdřív. Nasbírám si set, který se mi líbí a co nepotřebuju nabídnu nějakým způsobem ostatním sběratelům, které znám.

Pokud mám zájem o servis na stránce e-packů a mám zájem karty vyměňovat na téhle stránce, otevřu boxy tam tam. Karty nemám hned doma, ale můžu je vyměňovat s velkým počtem sběratelů z celého světa, se kterými bych normálně vyměňovat jen tak nemohl. Nakonec si domů nechám poslat jen to, co budu opravdu chtít. Akorát si za karty možná připlatím, jelikož jsou na stránce e-packů většinou dražší než v normální distribuci. Nebo u některých sérií nezískám base karty, jelikož ty tam jsou jen v elektronické podobě.

Jedna nevýhoda stránky e-pack je v tom, že se z té stránky nedá koupit neotevřený box, balíček ani case. O tom tady zatím nebyla řeč. Další argument je, že nabídka sérií na e-pack stránce je pořád dost výběrová a omezená.

Tohle je takový můj zjednodušený pohled na tenhle nový fenomén v oblasti sběratelství.
Hobby od roku 1994.

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

poprvé příspívám do tohoto tématu a zároveň naposledy.
tahle elektronická šaráda mě nikdy nenahradí klasické rozbalování boxů.
zatím se k tomuto nesnížilo Panini, tedy pokud vím.

za mě Vážení manažeři z UD, Jděte s epacky do p....................

flynander
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od flynander »

Veteran fans hcs píše:poprvé příspívám do tohoto tématu a zároveň naposledy.
tahle elektronická šaráda mě nikdy nenahradí klasické rozbalování boxů.
zatím se k tomuto nesnížilo Panini, tedy pokud vím.

za mě Vážení manažeři z UD, Jděte s epacky do p....................
:clap: Jediná odpověď na kravinu jménem e-pack. Doufám, že brzy tento výmysl vejde do zapomnění a lidi si uvědomí o čem to sbírání vlastně je!

Jenda42
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Jenda42 »

*gp* *gp* *gp*
Autogramy - 2265 podpisů - 1452 hráčů zapsána polovina sbírky
San Jose Sharks, Repre karty, Kladno, SP Authentic - FW AUTO

ITG International Ice 06/07 - 119 podpisovek
Classics Signatures 12/13 - 225 podpisovek
Future Watch Auto - 221 podpisovek

SJS - 2536 vše k 17.2.2022 / vše k prohlednutí na Absolutu

raid3n
Opora
Opora

Příspěvek od raid3n »

Jen doplnění k diskuzi, co Upper Deck dal stranou pro ePacky - toto už tam někdo z ePacku vytáhnul :shock:

Obrázek

flynander
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od flynander »

*axe* Takový karty mají dávat do REÁLNÝCH boxů. To ani nemůže být taková radost při "vytažení"... :thumbdown:

superman66
Legenda
Legenda

raid3n píše:Jen doplnění k diskuzi, co Upper Deck dal stranou pro ePacky - toto už tam někdo z ePacku vytáhnul :shock:
No, a v nepodepsané verzi je tam shield Eichela!!! Takže možná v boxech je nepodepsaný shield Connora a podepsaný Eichel??? :wtf:
Ale těžko hádat že...
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).

raid3n
Opora
Opora

Příspěvek od raid3n »

superman66 píše:
raid3n píše:Jen doplnění k diskuzi, co Upper Deck dal stranou pro ePacky - toto už tam někdo z ePacku vytáhnul :shock:
No, a v nepodepsané verzi je tam shield Eichela!!! Takže možná v boxech je nepodepsaný shield Connora a podepsaný Eichel??? :wtf:
Ale těžko hádat že...
No vidíš, na toho jsem zapomněl. A to jsou navíc ty 05-06 retro verze, kdyby tam byly i ty "hlavní", tak to by bylo kruté. Teď koukám, že těch shieldů je tam víc, to se mi ani nenačetlo předtím :D Například:

http://img.comc.com/upperdeck/3540dbdb- ... 96.jpg?s=s

lastik
Legenda
Legenda

Příspěvek od lastik »

ted jsem to chtel zrovna psat, je to hnus, ze hned ti dva, ale...

Obrázek
Obrázek

to je proste na presdrzku, maj byt jen boxy!!

superman66
Legenda
Legenda

Tak toho Vorase jsem tam taky neviděl :) Vypadá super.. no jediná výhoda celýho toho projektu je snadná výměna s lidma, kde by to normálně možný nebylo. Já v podstatě investoval do jednoho boxu Goodwin a od tý doby měnim Maria.. v podstatě kdybych ty karty co ted mám měl kupovat, tak podle cen na comc a ebay už se mi ten box zaplatil 3x :) Ale zpětná vazba co se týká rozbalování, tak nuda (i když jsem trefil jeden z hitů produktu asi..) a dokud ty Mariové jsou takto online, tak to taky není ono. Osobně bych se bez toho obešel, zběratelství je prostě o něčem jiném.. ale když to tu je, na výměnu to zas využiju, nebudu jen na to pokrytecky nadávat, když tam měnim.. *cl*

deiv14
Legenda
Legenda

Příspěvek od deiv14 »

superman66 píše:
Ale těžko hádat že...
Jen taková poznámečka, podepsaný Eichel stoprocentně nebude ani v e-Packách ani ve fyzických boxech :)
Obrázek

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10

ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.

Tie
Legenda
Legenda

Příspěvek od Tie »

si zabil *gp*

superman66
Legenda
Legenda

Včera se na e-packu objevil nový produkt - Captain Amerika 75TH. Něco co mě vůbec nebere ani bych to neměl zájem kupovat či měnit.. ale zajímala mě cena a co mě zarazilo je, že produkt není k dispozici pro naši zemi? WTF? Moc neumim pochopit, v čem by měl být jako problém.. jaký je rozdíl mezi třeba Ultimate, MVP a touto sérií.. distribuce a vůbec všechno je přece stejné. Uměl by mi to někdo vysvětlit? Já nevim, zda mě to pobavilo nebo "naštvalo" (něco ve stylu - Captain Amerika je jen pro patrioty) *nevim*

Heppig
Legenda
Legenda

Příspěvek od Heppig »

Tak to není poprvé. Předtím jak tam byl ten spiderman, tak to taky nebylo pro nás. Nemyslím, že je to jen pro ČR, ale hádám, že mají licenci jen pro Ameriku.
Sbírám: David Aebischer, Jakub Škarek, David Výborný, Lukáš Rousek
Série: CZ Legendy, Wien 96

Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple

SteveRogers92
Legenda
Legenda

Příspěvek od SteveRogers92 »

Škoda , takové karty bych bral, ale ve fyzické podobě ovšem. Nejsem fanouškem těchto e-packu.
MVP 14-15 Base set. 9 ze 300
UD AHL 14-15 Base Set. 53 ze 150

lastik
Legenda
Legenda

Příspěvek od lastik »

‪Great news from CDD Conference in Phoenix. The Cup & SPA will not be on E-Packs in the upcoming future. Upper Deck

deiv14
Legenda
Legenda

Příspěvek od deiv14 »

No aspoň něco pozitivního v souvislosti s e-Packy :)
Obrázek

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10

ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.

vodry22
Veterán
Veterán

Příspěvek od vodry22 »

ja sem ted zkusil 3 balíčky 2016 USA FOOTBALL jen tak aby nebyla nuda a chtěl jsem se podívat jak vypadají i jiný karty než hokejový a měl jsem tam solidní hit, ale pro mě neznámý jméno...všechny karty pro mě byly neznámý jména *rfl* uměl by mi někdo říct co vlastně e-mám? :D
Obrázek

díky a omlouvámn se za hloupej dotaz :wave:

Tony Lapacka
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Tony Lapacka »

Podle mě je to slušná kartička ... série mapuje zápas juniorských nadějí mezi výběrem USA a Kanady. S trochou štěstí z toho hráče může něco být, akorát NFL bude hrát asi až za pár roků ...:-)

Tady je pár záběrů na You Tube:

https://youtu.be/fhaC9EPy4Cw
Hobby od roku 1994.

Odpovědět

Zpět na „2015 / 2016“