http://prezsez.wordpress.com/2011/09/22 ... eep-quiet/

.. z jednoho dresu, rukavice,betonu prostě čehokoliv vyrobíš x-stovek kousků kartiček. Broda nebo Barilko patří k hráčům, kteří mají v ITG každoročně minimum karet (většinou se jedná o SP do 9 ks) = můžeš stříhat z jednoho kousku výstroje roky. Rozhodně si nemyslím, že by karty končily v "šuplíku nějakýho zazobanýho fakana".. já si je třeba s chutí kupuji a je super mít doma kousek z dob, kdy hráči po 3 sezónách nedostávali 7M/sezónu. Na hraný dres ze 30.,40.let opravdu nemám a jsem rád, že ITG dodává na trh jiné kartičky než Upper Deck. Navíc to není tak, že by byl jeden kus výstroje Barilka, Maurice Richarda atd.necak píše:Co dodat, zase došlo ke zničení několika nádherných exponátů hokejové historie! Mně osobně tohle stříhání přijde trochu jako hyenismus... Když si představím, že se to třeba jednou bude jen tak muchlat a povalovat v šuplíku nějakýho zazobanýho americkýho fakana, je mi smutno!
 ?
 ?

Zdeňku, my se známe dlouho a i díky tobě jsem se vrátil ke kartičkám, no a pak začal HockeyCollector a HockeyCards.cz a poznal jsem spoustu fajn lidí včetně jednoho z mých nejlepších kamarádů, splnil si spoustu snů, ale fakt nemůžu souhlasit s tvým názorem, i když ti ho samozřejmě neberu.Tony Lapacka píše:Podpořil bych názor uživatele Necak - je to jenom ničení hokejové historie.

Navíc rok 1967 byl 50 let zpátky. Vezmi si, kolik ve starých dokumentech najdeš podpisů svého dědy, pradědy. Neříkám, kdyby výrobce dával do každé série 50 podpisů, ale jeden jediný ??? I v Ultimate bylo nejednou vidět, že třeba podpisy Maurice Richarda byly z výplatního lístku, který podepisoval každý měsíc. Proto mi to "ničení historie" nějak nesedí. Ale jak říkám, můj názor ..
 Navíc rok 1967 byl 50 let zpátky. Vezmi si, kolik ve starých dokumentech najdeš podpisů svého dědy, pradědy. Neříkám, kdyby výrobce dával do každé série 50 podpisů, ale jeden jediný ??? I v Ultimate bylo nejednou vidět, že třeba podpisy Maurice Richarda byly z výplatního lístku, který podepisoval každý měsíc. Proto mi to "ničení historie" nějak nesedí. Ale jak říkám, můj názor ..

Proč do toho taháš Gretzkyho? Nemyslíš si, že je trošku rozdíl rozstříhat dres nebo beton, který měl hráč před 50-70 lety jeden na celou sezonu a dres, který měl Wayne na sobě třeba jenom jednou? Víš třeba o tom, že od 90. let je zvykem, že hráči mají X nových dresů na sezonu a střídají je skoro na každý zápas? A viděl jsi s nad někdy Waynovo Jersey sestříhanou z jeho dresu Oilers? Já teda ne... Navíc v době, kdy chytal Sawchuk a další hvězdy jeho formátu hráli hokejisté hokej za velký hnědý a ne za multimiliony jako dneska, takže všechny jejich dresy a výstroje by se měly někde důstojně uchovávat a ne stříhat pro komerční účely (tedy pokud na tom nejrejžují jejich famílie, čemuž bych se ani nedivil). A co mě tu osočuješ, že se do někoho navážím kvůli jeho národnosti - o to mi vůbec nejde! Narážel jsem na to, že se tyhle karty dostanou spíš k 10letýmu Američanovi než 40letýmu ortodoxnímu sběrateli z Čech, nebo to snad není pravda? Mysli prosím, než něco napíšeš...sabres911 píše:PS: Ty ve sbírce nemáš žádnou Gretzkyho jersey ? Nepřijde ti divné, když výrobce ničí kus historie NHL, resp. relikvii patřící největšímu hráči NHL a karta se pak válí v albu nějakého Čecha ? Amík, Čech, Kanaďan, prostě kdokoliv má z kartiček radost, proto je sbírá. V zámoří si ITG Ultimate rozhodně nekupují 10ti leté děti. A navážet se do někoho jenom kvůli tomu, že je Amík mi přijde trošku ubohé, ne?

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host