CZECH EXPO - Pardubice 30.10. 2021

Informace o pořádaných burzách v České republice i na Slovensku
Tie
Legenda
Legenda

Re: CZECH EXPO - Pardubice 30.10. 2021

Příspěvek od Tie »

Tesat do kamene, Bianco!

Já si to chci v Pardubicích užít, potkat fajn lidi, vidět legendy, třeba i něco drobného koupit do sbírky. kdo to má stejně, ať jede :)

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maurice Richard »

Já chtěl taky dorazit, hodně jsem se těšil, třeba jako Tie... Ale ve finále se toho sešlo tolik( ne Covid) , že Expo musí stranou... Bohužel. Tak snad příště. Užijte si to, bude to jistě fajn akce!
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

jarse
Veterán
Veterán

Příspěvek od jarse »

Jen do mne, za to, že jsem vyjádřil svůj názor, který mimochodem nikomu nevnucuji, ale napsal jsem to tak, jak to poslední dobou cítím a vnímám. Bianco a nemusíš se bát, že mě karty nervují. Karty mi pomohly v kurevsky těžké situaci, ani nemáš zdání, ale co mi vadí, je přístup a chování lidí, kteří se v současnosti motají okolo karet ..... a nejsou to sběratelé, nebo obchodníci, kteří to mají jako živnost ..... Tak snad mám ještě stále právo napsat svůj názor ..... Howgh ..... *myslim*
předmět zájmu : Češi v NHL + karty reprezentace ČR + base sety (historie, legendy)
webová stránka: http://www.jarsecards.websnadno.cz
facebook : Jarse Karty
fotogalerie: http://www.jarse.rajce.net
Nabídka karet: http://www.jarsekarty.rajce.net

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

Nikdo do tebe za tvůj názor nejde, nikdo ti právo na názor nebere. Tvé aktuální reakci úplně nerozumím. Pokud se ti nelíbí konkrétní lidé, kteří podle tebe dělají levárny a nechceš s nimi nic mít, tak je můžeš ignorovat a pořád mít z karet a sbírání radost. Sám říkáš, že ti karty pomohly překlenout těžké období. Tak jen proto, že ve světě karet působí lidé, které nemám rád a nelíbí se mi, jak se chovají, nezanevřu na akci s nimi spojenou, ne? Stejně tak proč bych ignoroval Expo kvůli tomu, že tam třeba bude pár blbců a šmejdů, když tam budou také lidé, které mám rád? Ať se ti lidé, které nemusím, chovají špatně, ať dělají špatnosti, však na to časem dojedou a natlučou si hubu, třeba pak i prozřou, kdo ví.

Na Expu bude jistě víc těch pozitivně naladěných lidí na stejné notě jako já nebo ty, mají podobný náhled na sbírání a nelíbí se jim levárny. Kvůli pár šmejdům bychom si to přece neměli nechat zkazit. Kdybych měl být vždycky naštvaný a v opozici vůči všemu a všem, co se mi nelíbí, tak nemůžu jezdit vlakem/autem do práce, nemůžu chodit do práce mezi lidi, nebo nemůžu chodit nakupovat. Těch podnětů a lidí, co se chovají bezohledně, denně potkám tolik, že kdybych je řešil, tak mi exploduje hlava. :D Navíc tam budou fakt super hráči a legendy, navíc to prý má moderovat místní legenda Tie, tak to bude stát určitě za to. 8-) :D

Snad ti ta averze vůči všem těm lumpům opadne, nebo při nejmenším ti příští rok nebude bránit se zúčastnit a můžeme dát drink a pokecat. Tak ať se daří a užij si oslavu. ;)
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Jarse, nevím na koho narážíš, ale obecně - přece si každý může určit priority a nenechat se tímhle otrávit... Já třeba Haška teď kupuji méně, je to prostě drahé. Každá karta, co stála 2000,- Kč dnes stojí 6, 8 tisíc. Tak zkrátka koupím ne 5 karet, ale jednu. To se nedá nic dělat. Ale vinit z toho někoho... to nevím. V kartách je tisíce nových lidí, světově desetitisíce, poptávka výrazně vyšší, po všem a zboží vlastně pořád stejně, to nemohlo dopadnout jinak. Co se týče OFS a MK, taky nemyslím, že by někoho zvýhodňovali. A už vůbec ne, že bychom věděli, kde je Jágr, kde je Hašek... (nevytáhli jsme mimochodem, žádného). Těch The Final series brali opravdu spoustu, stovky ks a žádnou výhodu nemáme, kromě Kuby Petružálka podpisu, ale to jsme si zařídili sami...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

ma-me
Veterán
Veterán

Příspěvek od ma-me »

Tohle je strašně krásný téma, které lze pojmout z mnoha úhlů. Ale jednoduše jde o obraz toho, co komunita dovolí. Koho, co a za kolik je ochotná akceptovat. Ceny jsou vysoké, protože je vyšší poptávka. Protože je vyšší poptávka a ceny vysoké, lze na tom více vydělat. Protože na tom lze více vydělat, objevují se v hobby noví lidé (nesběratelé). A tak dál, až se kruh uzavře. Dokud se nerozpojí, nic se nezmění. Teď už je jen na každém z nás, jak se toho budeme chtít účastnit. Všichni máme na výběr. I v dnešní době je sběratelství krásné. Jen je potřeba si v tom to hezké najít :D

PS pro Tie: Mám to rezepsané i na blogu, ale odkaz dávat nebudu *rfl*
https://www.blogsport.cz - Blog o hokejových kartách, sportu a sběratelství

jarse
Veterán
Veterán

Příspěvek od jarse »

Ma-me: jenže toho hezkého je za poslední dobu (cca 3 - 4 roky zpátky) ve sběratelství hokejových karet čím dál tím míň .....
předmět zájmu : Češi v NHL + karty reprezentace ČR + base sety (historie, legendy)
webová stránka: http://www.jarsecards.websnadno.cz
facebook : Jarse Karty
fotogalerie: http://www.jarse.rajce.net
Nabídka karet: http://www.jarsekarty.rajce.net

Tie
Legenda
Legenda

Příspěvek od Tie »

Mně je trochu smutno, že má někdo potřebu se takhle ostentativně vymezit proti x věcem v tématu, které je pozvánkou na velkou akci, kvůli níž spousta lidí měsíce plánuje, shání hosty, objíždí republiku kvůli suvenýrům a pak po večerech ještě maká na propagaci a dalších aspektech.

Fórum je tu obrovský, třeba sekce "Chat" by byla pro tenhle povzdech (jemuž v mnohých rysech rozumím) ideální místo. Sběratelský splín máme někdy asi každý, pojďme to rozebrat. Ale v nějaké rozumnější sekci. Tady to přece má bejt den před burzou o těšení na sběratelský svátek.

Já se těším fakt moc... Hlavně na milá shledání, o tom je pro mě tohle hobby nejvíc. Dalo mi skvělé kamarády, s nimiž bych šel na konec světa.

Bianconero
Legenda
Legenda

Petře, moc hezky napsaný. Někdo vidí sklenici poloplnou, někdo poloprázdnou. Je to jen o každém z nás a právě v tom je sběratelství super. Přístup a meze si volíme sami, nikdo jiný za to nemůže. Znám pár sběratelů, kteří sbírali týmy a produkce OFS je semlela. Tak si dali pauzu, přeorientovali se a s novými sbírkami jim je lépe a jsou spokojenější a mají zase radost. Z nadávání na status quo přešli k novým sbírkám, které tolik nesvazují jejich touhy a potřeby.

A článek dobrý, doporučuju všem si ho najít a přečíst. ;) Budu trochu spoilerovat. Nevidím to jako bláznovství, jako spíš nutkavou potřebu ukojit tu touhu po určité kompletaci, nebo jen vlastnictví určité věci, v konečné výsledku je to jen závislost, droga jako každá jiná, protože s každou novou sérií chce člověk víc a víc. :D Úžasný je pak fenomén sbírání stylem "musím mít všechno toho a toho", to jsme s Tiem nedávno nakousli nad kelímkem Coca-coly v Burger Kingu. :D

ma-me
Veterán
Veterán

Příspěvek od ma-me »

Je to tak, Martine. Ten pocit mít všechno, co vyjde, mě provázel u "hromadění" karet Michaela Frolíka. Přesně, je to droga - což může být jedna z forem bláznovství :) . A vůbec si netroufám tvrdit, že bych byl vyléčený. Dlouho se neobjevilo nic, co by to prověřilo. Trochu se teď bojím, až začnou vycházet karty Víťovi Krejčímu (NBA - OKC), protože vyrůstal u nás v Písku, ve stejném klubu, ve kterém jsem hrával i já. To bude srdcovka *rfl* .

Jinak zítra ráno před pátou budíček a hurá směr Pardubice *cheer* .

Bianconero
Legenda
Legenda

Pokud Vítkovi vyjdou karty na Revolution, Select nebo Prizm, tak to bude nádhera. Jen teda kompletovat duhy bude ještě složitější než u hokejových OPC Platinum nebo Allure. :D Ale naprosto ti rozumím, jak máš hráče takto navázaného na své místo, tak není úniku. :)

Super, tak zítra na burze, přeju pohodou cestu. *placnuti*

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

ma-me píše:
pát 29. říj 2021 15:41:51
Je to tak, Martine. Ten pocit mít všechno, co vyjde, mě provázel u "hromadění" karet Michaela Frolíka. Přesně, je to droga - což může být jedna z forem bláznovství :) . A vůbec si netroufám tvrdit, že bych byl vyléčený. Dlouho se neobjevilo nic, co by to prověřilo. Trochu se teď bojím, až začnou vycházet karty Víťovi Krejčímu (NBA - OKC), protože vyrůstal u nás v Písku, ve stejném klubu, ve kterém jsem hrával i já. To bude srdcovka *rfl* .

Jinak zítra ráno před pátou budíček a hurá směr Pardubice *cheer* .
To období si pamatuji u sebe taky velmi dobře, chtěl jsem vše, co jsem viděl. Fakt je, že za úplně jiný peníze než dnes, ale třeba ITG nízké limity byly tenkrát hodně drahé!!
Prostě si to člověk musí ukočírovat sám... aby to bylo pořád hobby a ne hazard.
O budíku mi ani nemluv...:-)
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

elektrikar
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od elektrikar »

Bianconero píše:
pát 29. říj 2021 8:45:11
V tomhle ohledu nám SportZoo ukázalo, že jde jít i vlastní cestou. Druhou sérii Fortuna ligy z většinové části prodávali sami. Na druhou stranu se nezachovali košer, když někomu (konkrétně oficiálním prodejcům, distributorům) slíbili určité počty boxů a nakonec si to rozmysleli, s tím, že si to prodají přes sebe a dali jim jen zlomek slíbeného. To taky úplně neukazuje na rovnost podmínek a fér jednání.
ve všem se dá souhlasit ale distribuci SportZoo nevěřím, konkrétně u té druhé série FL, exclusive boxi vyprodané za pár minut stránka padala apod., ale od vydání až to teď vidím na FB stále ty samé lidi brejkovat exclusive casi *nevim* . Pak začnou vydávat live karty ale min objednávka je 200kč , takže musíš koupit kartu navíc když chceš jen jednu
chyběnka
na vymenu
sbírka :
EHLERS

MOST WANTED:
"YEAR OF THE DRAGON" Signature (x/19)
YOTD-12 Pavel Kantor (G) TRI
YOTD-22 Vladimír Svačina TRI
YOTD-24 Ethan Werek TRI

Tie
Legenda
Legenda

Příspěvek od Tie »

Moc díky všem, co včera vyrazili do Pardubic, bylo mi velkým potěšením se zase vidět i se seznámit s novými tvářemi. Dneska mě bolej ruce od tahání stolů, ale zase mě pořád nabíjí zmíněná setkání i večerní beseda s panem Golonkou, která byla velmi upřímná a zábavná.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Tome, zhostil si se role moderátora fakt skvěle. Vůbec jsem nevěděl, že tam tuto pozici budeš mít!
Takže pro mě příjemné překvapení. Sice jsem nestihl pokecat se všemi co jsou zde na foru, volno jsme měli až cca ve čtyři odpoledne, ale byl to moc příjemný den a bylo fajn vidět spoustu lidí po 2 i více letech.
My jsme jeli vysloveně na pokec. Jsme si vědomi toho, že nemáme dostatek nových boxů, takže jsme nic neočekávali. A den mi utekl jako voda. Nevím popravdě ani, jestli tam bylo hodně karet na prodej, boxů a já nevím čeho, protože jsme pořád u stánku někoho měli a jediné, kam jsem se dostal byla konkurence - nebudu jmenovat (kartickarna:-))).
Fajn lidí, které člověk vidí rád, tam bylo tolik, že by to stačilo na 3 soboty... takže kdo nebyl, může litovat. Musím pochválit i organizaci. Je vidět, že se poučili z chybiček z prvního Expa a včera to teda za mě mělo velmi dobrou úroveň.

ma-me
Veterán
Veterán

Příspěvek od ma-me »

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maurice Richard »

Díky za report! Super.... Mrzí mě, že jsem se nakonec nemohl zúčastnit a potkat osobně lidi tady z Fóra, ale příště se to snad už podaří...
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Tak já bych chtěl taky poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravách, organizaci a vůbec průběhu celé akce. Souhlasím, že oproti prvnímu ročníku (loni jsem vynechal) je tam vidět znatelný posun dopředu a potenciál udělat z toho opravdu velkou akci s bohatým doprovodným programem tam je jednoznačný... Rád jsem se viděl opět po čase s některými zdejšími stálicemi nebo s některými osobně poprvé, i když virtuálně už jsme "staří známí". Naopak trošku mě mrzela neúčast některých lidí/společností, ale ať už je za tím cokoliv, nezbývá než to respektovat. Celý ten den jsem si užil, bylo na co se dívat, bylo co zažít a asi by byla opravdu škoda celou akci odepsat jenom proto, že se nyní sběratelská loď dostala do rozbouřeného moře. Díky a třeba zase za rok ahoj!
*thks*

Obrázek
Obrázek

zbynekf7
Opora
Opora

Příspěvek od zbynekf7 »

Moc děkuji všem organizátorům, vystavujícím i zúčastněným.

První se museli dlouho zabývat přípravou takto náročné akce, všechno zorganizovat na místě tak, aby to běželo jak mělo a samozřejmě udělat mnoho potom, co už jsme seděli v Pendolinu spěchajícím na západ :clap:

Druzí poskytli pastvu pro oči a vysavač na peněženky v míře, kterou jsem věru nečekal. Zároveň jsem narazil na mnoho věcí, které mi buď existencí, nebo i možností výhodného získání zůstávaly přes web skryté. Je úžasné, kolik nenovinek se na místě dalo nalézt. *mrk*

No a my ostatní jsme se k sobě chovali, co jsem při několikerém oběhnutí mohl zaznamenat, velmi ohleduplně. Navíc díky tomu bylo pohodové i vystání si těch dvou front. *ano*

Jo a největší pochvalu zaslouží Lukyn :thumbup:
Sbírky:
OFS Síň slávy HCNT-Cooper 56/56; Rainbow paralel 138/138; Black Authentic Signature White 42/61; PMCH 43/45.

UD Mistrovství světa juniorů do 20 let 1991/1992 česko-anglicky 100/100.

Nabídka:
Textově na fóru, s obrázky na ACC.

Poptávka:
http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=45&t=17013

Dampa17
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dampa17 »

Musím souhlasit se všemi předchozími pozitivními hodnoceními - i mě se akce líbila a odjížděl jsem maximálně spokojený. Po dlouhé době byla zase možnost vidět staré známé tváře a seznámit se s novými, autogramiády byly taky povedené a samozřejmě i nějakou tu korunu za kartičky do sbírky jsem na místě také nechal. Už teď se těším na další podobnou akci ;)

Odpovědět

Zpět na „Burzy“