2020 Stick with czech hockey - samolepky

Žhavé novinky týkající se sezóny 20 / 21
lukas kopp
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

2020 Stick with czech hockey - samolepky

Příspěvek od lukas kopp »

Zdravím sběratelskou obec!
Informuji že brzy tu budeme mít po dlouhých 23 letech českou sérii hokejových samolepek.
Vytvořili jsme sérii k bláznivému roku 2020 a pečlivě vybrali 45 jmen, které s rokem souvisí. Nejlepší hokejisti, debutanti, nováčci v národním týmu a to i se vzácnými paralelními verzemi. "dvacítky" rezonují celou sérií, od počtu kusů v blasteru, po case, kde je garance zlaté verze.

Album nevychází ve stejnou dobu, ale bude na Vánoce, bude v něm místo 45 zakladních samolepek. Paralelky věříme, že zaplní vaše albumy, ty na lednici neskončí. Chystáme na Vánoce samolepky za celou sezonu včetně MS. Důvodů je několik jedním je i licenční, více rozebíráme v článku. Samolepek bude tento rok hodně o tom se během roku přesvědčíte..

Jestli vás samolepky zajímají, více si přečtěte zde ve článku, který jsme pro vás připravili, kde najdete také odpovědi na nejčastější otázky.

https://www.hokejovekarticky.cz/vychazi ... -odpovedi/

Speciální poděkování patří Skupina stránky Archiv českého hokeje.
Za náš tým přeji hezké sbírání.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nové webovky jen pro repre kartičky:http://www.hokejovekarticky.cz
Facebook: https://www.facebook.com/MojeKarticky/
Instragram: mojekarticky

lukas kopp
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: 2020 Stick with czech hockey - samolepky

Další slajdy

lukas kopp
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

poslední slajd

elektrikar
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od elektrikar »

Zajímavý produkt,

ale je divný že samolepky vyjdou 1.3 a album na vánoce *nevim*

navíc doma máme ledničku vestavnou takže to na ní nalepit nemůžu *rfl*
chyběnka
na vymenu
sbírka :
EHLERS

MOST WANTED:
"YEAR OF THE DRAGON" Signature (x/19)
YOTD-12 Pavel Kantor (G) TRI
YOTD-22 Vladimír Svačina TRI
YOTD-24 Ethan Werek TRI

worlikk
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od worlikk »

Paralelky samolepek? Proboha lidi vy jste snad už všichni těma paralelkama úplně zdegenerovaní!!! Kdybyste radši udělali "insertní" s nějakým perleťovým nebo metalickým efektem...vzpomeňte si třeba na loga klubů nebo něco podobnýho...
Tohle už je ujetost :crazy: :crazy:
Navíc vydat samolepky bez alba?! To tu opravdu ještě nebylo...
NABÍDKA POPTÁVKA
Kočí 35(+2 neoficiální) Kratěna 127

HogoFogo
Opora
Opora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HogoFogo »

Mně se na tom líbí ta designová sladěnost se sérií hokejových kartiček. To je pěkné. Paralelky se mi líbí, pokud to není nějak přehnané. Ale u těch samolepek ... přeci jenom, pokud mi chybí karta, tak to ve fólii není poznat. Kdežto album bude tištěné a tam je vše vidět. A vysvětlovat synovi, že tu a tu již mít nebudeme... že album prostě nebude kompletní ... nevim *nevim* Ale prodejce vybral tuto cestu, tak to tak bude.

klajda
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klajda »

Pokud vím, album by mělo vyjít s další (větší) sérií samolepek z MS, kde by mělo být místo i na tuto sérii, ale jen base set, takže v podstatě ty paralelní samolepky ani nepůjdou nikam nalepit, maximálně do folií do alba.

Musím souhlasit, že dělat paralelky u samolepek je fakt blbost. Docela by mě zajímala i cena blaster boxů, přeci jen to jsou jen samolepky. Pokud jedna 1/1 vychazí na case, tak jsem zvědavý, za jaký ceny to půjde...
Obrázek

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

Tím, čím je zlato pro hokejisty, jsou naše „goldky“ pro sběratele. Životní výzvou. Snem, za nímž se vyplatí se hnát. Samolepky jsme zabalili po 20 kusech do krásné krabičky, přičemž v každém takovém blasteru čekají hned dvě limitované paralelky! Vždy najdete bronzovou. A k ní můžete získat klidně i stříbrnou nebo dokonce zlatou. Cena blasteru je 200 Kč.
Přijde mi zbytečné tu zrovna na toto nadávat. Mám z toho pocit, že se nadává už jen proto, aby se nadávalo.

Ano, album teď není, ale výrobce dopředu avizuje, že album bude k MS. Tím pádem je toto určité "preview", reklama, předjezd, říkejme tomu, jak chceme, ale je to promo k tomu, že po kartách je tu vůle obnovit i tradici samolepek.

Co se týče paralelek, jsou tam de facto navíc. Do alba se lepit nebudou. Jsou něčím navíc, aby se vůbec vyplatilo samolepky vydat, aby tam bylo "něco extra", "něco vzácného".

Sorry kluci, ale průměrný čtenář je schopný si z toho ty důležité informace vytáhnout. Nadávám na řadu rádoby buybacků a dalších nedostatků, které ať už Moje Kartičky nebo OFS mají, ale tady můžu jen s povděkem kvitovat. Nápad se mi líbí, ačkoliv šel ještě trochu vyladit. Za mě dobrý a těším se, jaký bude zájem. V průměru 10 Kč na samolepku je krásná cena, limitované karty jsou de facto pro sběratele hráčů, kteří se o ně mají poprat.

PS: Nic z toho nemám, žádný honorář ani materiální zajištění, aby mě někdo nenařkl, že tu dělám agitku. *lgh*
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

lukas kopp
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

No jak jsem už někde psal, chtěli jsem album hned...
Ale důvodů bylo několik a nejzásdnějším byla liceční věc. Kdy album máme schválené, až na konec roku. *nevim*
Tohle je menší speciální série Najdeme pro ni místo ve vanočním samolepkovém albu. To už chceme dát i tým z MS 2021.
elektrikar píše:Zajímavý produkt,

ale je divný že samolepky vyjdou 1.3 a album na vánoce *nevim*

navíc doma máme ledničku vestavnou takže to na ní nalepit nemůžu *rfl*

lukas kopp
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Nezbláznili..
Je celkem dost lidí co skládají "duhy" a paralelky mají rádi. Tyto paralelky taky mají metalické efekty! *cheer*
Inserty budou v naší sérii ke konci roku. Přečti si tady proč děláme paralellky.
https://www.hokejovekarticky.cz/vychazi ... -odpovedi/
worlikk píše:Paralelky samolepek? Proboha lidi vy jste snad už všichni těma paralelkama úplně zdegenerovaní!!! Kdybyste radši udělali "insertní" s nějakým perleťovým nebo metalickým efektem...vzpomeňte si třeba na loga klubů nebo něco podobnýho...
Tohle už je ujetost :crazy: :crazy:
Navíc vydat samolepky bez alba?! To tu opravdu ještě nebylo...

lukas kopp
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

jen poznámka, naše album nebude k MS, ale později, k Vánocům.

Jinak, přesně jste to pochopil, chceme navázat tradici a paralelky jsou něco navíc, oživí albumy a sbírky.

Bianconero píše:
Tím, čím je zlato pro hokejisty, jsou naše „goldky“ pro sběratele. Životní výzvou. Snem, za nímž se vyplatí se hnát. Samolepky jsme zabalili po 20 kusech do krásné krabičky, přičemž v každém takovém blasteru čekají hned dvě limitované paralelky! Vždy najdete bronzovou. A k ní můžete získat klidně i stříbrnou nebo dokonce zlatou. Cena blasteru je 200 Kč.
Přijde mi zbytečné tu zrovna na toto nadávat. Mám z toho pocit, že se nadává už jen proto, aby se nadávalo.

Ano, album teď není, ale výrobce dopředu avizuje, že album bude k MS. Tím pádem je toto určité "preview", reklama, předjezd, říkejme tomu, jak chceme, ale je to promo k tomu, že po kartách je tu vůle obnovit i tradici samolepek.

Co se týče paralelek, jsou tam de facto navíc. Do alba se lepit nebudou. Jsou něčím navíc, aby se vůbec vyplatilo samolepky vydat, aby tam bylo "něco extra", "něco vzácného".

Sorry kluci, ale průměrný čtenář je schopný si z toho ty důležité informace vytáhnout. Nadávám na řadu rádoby buybacků a dalších nedostatků, které ať už Moje Kartičky nebo OFS mají, ale tady můžu jen s povděkem kvitovat. Nápad se mi líbí, ačkoliv šel ještě trochu vyladit. Za mě dobrý a těším se, jaký bude zájem. V průměru 10 Kč na samolepku je krásná cena, limitované karty jsou de facto pro sběratele hráčů, kteří se o ně mají poprat.

PS: Nic z toho nemám, žádný honorář ani materiální zajištění, aby mě někdo nenařkl, že tu dělám agitku. *lgh*

Bianconero
Legenda
Legenda

lukas kopp píše:jen poznámka, naše album nebude k MS, ale později, k Vánocům.

Jinak, přesně jste to pochopil, chceme navázat tradici a paralelky jsou něco navíc, oživí albumy a sbírky.
Díky za upřesnění. I kdyby album vyšlo za rok nebo dva, za mě myšlenka je to dobrá. Jde o to nejdřív zkusit, jaká bude výroba a jaký bude zájem o produkt. Zpětná vazba založená na konstruktivní kritice může přinést ovoce a možná se dočkáme pravidelné série s albem rok co rok. :thumbup:

Heppig
Legenda
Legenda

Příspěvek od Heppig »

Paralelky u samolepek mi přijdou fakt divný. A sorry Bianco, tenhle argument snad ještě divnější :
Vydám samolepky, který se lepí do alba, ale album vydám skoro rok na to. Vydám paralelky, ale ty do toho alba vlastně nepůjdou. A ty paralelky vydám jen pro to, abych uměle zvednul cenu a zaplatil si tím výrobu. Fakt ti dohle dává smysl?

A ještě tohle:
Jde o to nejdřív zkusit, jaká bude výroba a jaký bude zájem o produkt.
Čili když nebude zájem, nechám vydaný co je teď a další samolepky ani album nevydám? To je jako, že chci být taxikářem, ale auto si na to koupím, až si na něj vydělám. *what*
Sbírám: David Aebischer, Jakub Škarek, David Výborný, Lukáš Rousek
Série: CZ Legendy, Wien 96

Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple

Bianconero
Legenda
Legenda

Dává mi to smysl, protože je to obchodní záměr a ne "služba veřejnosti". Když budu dělat byznys, prvním, na co budu myslet, jestli to prodám a budu schopný na tom vydělat. Budu mít několik cest, jak zisku dosáhnout. Tohle je sice trochu hybrid, ale smysl dává. Cíl je vydělat ne potěšit lidi, to je až vedlejší faktor.

Nejdřív vyšli na svět s myšlenkou, že vyjdou samolepky. Nejdřív bez alba. Nechali tu myšlenku kolovat. Lidi se ptali na album, pozvolna. Možná se trochu ukvapili a už zadali nějakou výrobu. Pořád OK, protože můžu slíbit album později. Tak ho slíbili později. Album bude, plnohodnotná série, kde bude třeba dvojstrrana, kde se těch 50 samolepek vejde a nechá se jim místo.

Je to v podstatě pilot, jako u seriálu v TV. Zkusíš, jestli se to ujme. Když ano, přidáš další komponenty.

Paralelky? Co je na nich špatného? Že se nebudou lepit do alba? Kdyby tam na ně bylo místo, logicky to bude nesesbíratelné. Že mi to zvedá cenu? Logické, má to být tahák, to, proč se to bude prodávat, proč to lidi budou chtít.

Rozumím, že že sběratelského pohledu je to zase “marast navíc, který zhustí trh a natáhne ceny”. Ale co si budeme povídat, o to v byznysu jde.

worlikk
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od worlikk »

Martine promiň, ale pokud jde o samolepky a já jako sběratel se rozhodnu, že je budu sbírat, tak v první řadě budu chtít mít kompletní servis, tzn. včetně alba, do kterého se ty samolepky budou dát lepit a bude to mít nějakou úroveň. Dodneška si pamatuju, jak jsem jako malý sbíral jak český samolepky, tak NHL. A ta alba byla především v případě NHL krásně propracovaná, včetně pozadí pod samolepkami.
Za druhé pak budu chtít mít ty samolepky komplet pohromadě, tzn. v jednom albu. To, že pak někde budou nějaký paralelky nebo obecně samolepky, na které nebude v albu místo, tak to absolutně postrádá smysl.
Tvůj argument ohledně toho, co "v rámci byznysu, aby se to vyplatilo" vyrobit, rozkopnul sám výrobce Lukáš, když napsal, že lidi "mají paralelky rádi a sbírají duhy". Takže se řídili tím, co považují za populární. Ano, je spousta lidí, co to má ráda, ale je taky spousta lidí, co paralelky rádi nemají nebo je dokonce z nejrůznějších důvodů zcela ignorují.
NABÍDKA POPTÁVKA
Kočí 35(+2 neoficiální) Kratěna 127

Bianconero
Legenda
Legenda

Honzo, já ti rozumím, že jdeš po té nostalgii a chceš opět zažívat to, co si zažíval v dětství/mládí. Jsem pro, myšlenka je to super. Ale už mi není 10, tak nějak už na to chci koukat jinak. Rozhodně je ale pravda, že třeba ještě tři, čtyři roky zpátky bych na to koukal ještě pořád z toho "mladistvého" pohledu, nostalgického malého dítěte ve mně. Taky jsem tu vedl řadu bitev kritiky a hrdě se bil za své sběratelské ideály proti výrobcům, to sám dobře víš. :D

Ale snažím se na to koukat z pohledu, co kdybych byl já výrobce a chtěl vydělat. Zase to otočím, tak jako to dělám tady teď pořád a snažím se vám říkat, že není jen jeden úhel toho, že je tu sběratel. Je tu taky ten výrobce. Na jednu stranu jako sběratelé chceme, aby výrobce myslel na nás, na sběratele a jsme vlastně sobci. Zajímá nás, co tu je pro nás a říkáme si "proč nám zase to OFS cpe hromadu paralelek", "proč nám cpou ta razítka", "proč nám dávají hromadu verzí"? Říkáme tím "dělejte to tak, jak chceme my", což je sobecký a jednostranný pohled. A když nám pak výrobci svou svůj jednostranný pohled, tak se vzetkáme, i když pokrytecky chceme taky jen tu svou jednostrannou cestu. Nakonec si stejně řekneme ohranou berličku "sto lidí, sto chutí" a jedeme dál. :)

Lukáš to mi to ale nerozkopl. Když vydáš jen samolepky, kdy bude jen album a bude tam základ, garantovaný pro všechny, nemůžeš to moc nastřelit. Neuděláš z toho něco výjimečného. To je to, co dělá Topps/Panini, kdy vydávají ty každoroční série NHL. Máš hezky prostor si to pěkně sesbírat, máš jasný cíl, posbíráš všechno. MK to chtěli spojit, resp. píšu to tak, jak to na mě působí, jak to mohli zamýšlet, aby mě někdo nechytal za slovo. Je to můj dojem. Takže za mě MK chtěli vydat samolepky, ale nebyli si třeba jistí albem nebo je to nejdřív nenapadlo. A zároveň chtěli, aby se to prodávalo. A když chceš, aby se produkt prodával, musíš tomu dát něco extra a tím jsou paralelky. Navíc to souzní s tím, že spousta lidí si i tyto samolepky, jak sám Lukáš v článku předesílal, chce posbírat do sbírek hráčů, nezajímá je kompletace alba. Takže pro ně tam jsou ty paralelky. Za mě je to v pořádku. Základní set si posbírá sběratelů setů, paralelky člověk, který jde po hráčích. Tím zajistíš prodej produktu a uspokojíš víc skupin. Každopádně tím i naštveš zase spoustu lidí. Ale to beru jako přirozenou věc, to je snad i potřeba, aby tu byla nejen početná skupina těch, co to budou chválit, ale i těch, co to budou "hejtit". :) Album je za mě bonus, resp. album je tedy zamýšlené na předvánoční čas, jak Lukáš psal a jako bonus, jako něco navíc, tam bude ta možnost nalepit si základní set těchto samolepek. Možná ten zhrzený pocit vyvolává fakt, že bereme za přirozené, že máš samolepky a k němu je přirozený album. Ale tak respektujme, že je tu i jiná cesta, že to albu není nutnost, i když to bereme jako "samozřejmost".

Připodobním to k zámoří a jejich ignorování řadovek. Berou je jako plevel a my jim za to nadáváme. Pro ně je ale přirozené to brát jako "odpad", zatímco my je vesele kompletujeme a sbíráme. Na druhou stranu, když už tu řadovky vystavím za 10 Kč a chci udržet jejich hodnotu, lidi klepou na čelo, proč je nedávám za 2,3,5 Kč jetli nejsem blázen, když za ně chci 10, 20 nebo 30 Kč. :D Zase je tu víc cest. Respektujme ty cesty. ;)

Pokud něco vyrábím, můžu to schovávat za nádherné úmysly, ale to, co mi z toho musí vyjít, je finanční profit, jinak je to bullshit a nevyplatí se to dělat. Pokud nevydělám, resp. se to minimálně celé nezaplatí, tak to dělám špatně.

Závěrem, dává mi to smysl. Dává smysl to, co říkáš ty, že si to chceš lepit. Dává mi ale i smysl nelepit si to a cpát si to jen do alba. Já to tak dělám. Kupuju si fotbalové samolepky Claudia Marchisia a Federica Bernardeschiho z italské výroby Panini, samolepky Serie A, které vychází každý rok a beru jen tyto dva hráče, každou si dám do sleevu a pak dám do alba na zip od Ultra Pro. A divné mi to nepřijde, nelepím, jen sbírám. Proto asi dokážu pochopit to, že to není třeba lepit.

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Bianco, cením tvůj pohled, že nemáš takový to tunelový vidění a snažíš se pochopit danou věc z více stran. To je fajn a tleskám tomu. Ale nesmí to sklouznout do stavu, že budeš obhajovat všechno a za každou cenu. To že vyjdou samolepky a album k nim až po roce, je prostě nonsens. Jasně, najdou se lidi, kteří to sbírají do alba jako součást svojí sbírky konkrétního hráče, repre série apod., ale samolepky vždycky byly, jsou a budou primárně k tomu, aby s nima člověk vyplňoval album. Tečka. Všechno ostatní je kočkopes... Na to, abys zvýšil hodnotu produktu nepotřebuješ nějaký nesmysly alá paralelky. Ok, udělej samolepky, který budou něčím speciální, budou mít větší poměr výskytu, budou rare, ale necpi mi prosím to, že toho docílím tím, že na některý z nic vytisknu nápis 1of1. Kolik lidí si ten produkt koupí se záměrem najít takovou samolepku versus kolik lidí si ty samolepky koupí bez ohledu jestli tam nějaká taková pitomost bude... Vážím si práce všech, kteří nesedí na zadku, neremcají, ale jdou a za svoje peníze ve svým čase začnou něco dělat. Oživit projekt českých hokejových samolepek je fajn, ale tohle zůstalo někde na půl cesty a to ještě ta cesta vede úplně někam jinam než kde by měl být cíl.
Naposledy upravil(a) DzEjDy dne pát 19. úno 2021 17:48:27, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

V první řadě bych chtěl říci, že bych tady nerad vystupoval jako hater, ale nemohu se zbavit dojmu, že se u nás často setkáváme s tím, že je zde super nápad, ale realizace a věci okolo naprosto pokulhávají.
Souhlasím s worlikkem. Bez alba to nemá logiku.
Kam si zatím lidi budou ty samolepy dávat?
Nápad je něco jiného - udělat CZ repre samolepy, dlouho to tady nebylo, za mě rozhodně palec nahoru pro výrobce. Momentálně je po sběratelských věcech hlad, proč toho nevyužít. Lidi jsou doma, nudí se, zabaví se tím tátové s dětmi, super. Já jsem rozhodně pro. I bych si pro děti něco pořídil.
Paralelky - mně to přijde jako naprostý nesmysl, ale 100 lidí, 100 chutí. Nechápu ale, kam se ty paralelky budou dávat - na ně v albu místo nebude, jestli jsem dobře pochopil?
Co zatím slyším jako velkou chválu na Fortuna ligu je to, že tam není milion paralelek a má to hlavu a patu. Možná i toto by měla být inspirace, protože těch lidí, co nadává na množství paralelních verzí v domácích produktech je určitě taky dost.
Co bych pochválil, prezentaci, to balení (krabička) vypadá taky dobře, lákavě. Ale pro mě ze sběratelského hlediska - bez alba holý nesmysl. Kdyby bylo za měsíc, dva (k MS), ok. Ale v prosinci? To je skoro za rok. To strašně ztratí to kouzlo.

Ještě dotaz na Lukáše - celkově v tom checklistu bude nakonec kolik jmen? Jestli jsem prostudoval dobře, bude tam místo na těch 45 samolepek co vyjdou nyní, ale i na ty, co vyjdou později? Díky.

Ještě dodám, že chápu, že s výrobou alba byly licenční problémy, pak bych to ale já osobně celý nasměroval na prosinec.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Bianconero
Legenda
Legenda

DzEjDy píše:Jasně, najdou se lidi, kteří to sbírají do alba jako součást svojí sbírky konkrétního hráče, repre série apod., ale samolepky vždycky byly, jsou a budou primárně k tomu, aby s nima člověk vyplňoval album. Tečka. Všechno ostatní je kočkopes...
Vidíš to, a pro mě, protože to tak sbírám roky, nikam ty samolepky nelepím, ale dávám do alba jako klasické karty, je to v pořádku. Pro mě je nonsens tvrdit, že je nonsens vidět samolepky jinak než že je lepíš do alba. To je z tvé strany dost ignorantské. Žádná tečka neexistuje. Je více způsobů sbírání a je potřeba je respektovat. Taky nechápu spoustu stylů sbírání, přijdou mi ujeté, ale beru je. Není jedna jediná správná cesta a pak tečka, tak to není. Na tohle opravdu pozor, tohle je právě ten problém, proč to u nás ve společnosti vypadá, jak vypadá. Názorová singularita ničemu nepomůže.

Jinak jsem za tuhle diskusi rád, hlavně že se konečně zapojují lidé, kteří mají co říct, od worlikka, heppiga, tebe nebo Pavla. :thumbup:

Jinak že se věci dělají napůl, to je pravda, nepopírám. Ani nechci nikoho omlouvat. Jen hledám ten pohled druhé strany - proč. A když už to nedotáhnout úplně, jak hasí to, že by se jim to mohlo finančně vymstít. Pro mě je to poučení, kdybych se chtěl na něčem takovém v budoucnosti podílet.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

myslím, že defacto každý, kdo sbírá nějaké hráče, nebo týmy a počítá do sbírek i samolepky, tak je nemá nikde nalepené a má je normálně ve fóliích s ostatními kartami .. ale nějak si nedovedu představit, že by někdo sbíral celý set samolepek a ty pak měl komplet ve fóliích, místo aby si je nalepil do originálního alba ..

mě osobně trošku vadí ten popis u nálepek rainbow top 5, že ty karty nebudou v balíčcích, ale dostanou je velkoodběratelé .. tohle mi na českých kartách obecně fakt vadí, že se určité karty a v tomto případě nálepky dělají speciálně pro pár lidí, kteří pak s nima za šílené částky obchodují .. je mi jasné, že ti velkoodběratelé jsou lidi, díky kterým se ty série zaplatí a chci říct, že to když Pavel nebo RHK dostanou na shop balíčky spešl karet, kterými pak podporují svůj prodej a dávají je zákazníkům jako bonus mi vůbec nevadí, to je podle mě v pořádku.. ale to, že se vyrábí naschvál milion promo podpultových karet, jen aby s tím pak někteří mohli kupčit na FB se mi už moc nelíbí ..
Naposledy upravil(a) Lukyn55 dne pát 19. úno 2021 19:03:48, celkem upraveno 1 x.
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

Odpovědět

Zpět na „2020 / 2021“