v pátek vyšla nová minisérie od OFS Classic, která je zaměřena čistě na historii zaniklého hokejového klubu z válečných let - LTC Praha. V novinkách tato série bohužel zajímala jen jediného necaka, tak jsem se rozhodl Vám ji trochu přiblížit v brejcích, kde se snad dostane k více lidem.
Balení boxu je stylizované do knížky, s historickým logem LTC přímo na dresu. Premium boxy mají na zadní straně ruční číslování xx/90.

Uvnitř boxu se nachází pěkné leporelo o celé historii klubu. Od vzniku (1927) po úplný zánik (1950).
Samotné karty jsou baleny v hezkých krabičkách ve stejném designu jako box.
ŘADOVÉ KARTY č. 1 - 30
Řadové karty se skládají z nejvýznamnějších hráčů klubu. Krásný retro design vyobrazuje velkou fotku v pozadí a záběr ve výstroji v popředí. Řadovky jsou na pevném, lesklém papíře a raženým logem LTC v rohu a nápisem "90 TH ANNIVERSARY" Na zadní straně nalezneme obsáhlé info o hráči na kartě.
Zajímavostí je určitě karta nejlepšího brankáře meziválečné éry - Jana Peky. Jde o jeho první vydanou kartu.

PARALELNÍ KARTY č. 1 - 30
Součástí setu je i paralelní verze řadové karty. Je v limitaci x/9 a karta je potažena třpytivým laminem.

...
..
.
MEMORABILIA KARTY (3) č. 8, 17 a 18
Memorabilia karty vycházejí z designu řadových karet. Nad raždou se nachází výsek, ve kterém je vložen originální kus hraných rukavic (Pušbauer, Kučera) nebo kalhot (Konopásek) ! Každá je karta je v limitaci xx/30
Mě se poštěstil krásný kus rukavice pana Oldřicha Kučery!!

...
..
.
AUTOGRAPH VLADIMÍR ZÁBRODSKÝ x/20
V sérii vychází pouze jedna exkluzivní podepsaná karta posledního žijícího hráče LTC Praha! Karta se nachází průměrně 1 na 4 boxy a já to štěstí na ní měl! Přední strana má odlišný design, zadní koresponduje s řadovou kartou. Celá karta je silnější tloušťky, podobně jako memorabilia.

Na závěr bych to shrnul jako skvěly počin od pana Hrbka a OFS. Tato minisérie je důstojnou vzpomínkou ať už na hráče nebo na samotný klub, který byl ve válečné době tím nejlepším...
Volné není nic. Mějte se.