2017-18 OFS Nagano (Tournament of the Century)

Žhavé novinky týkající se sezóny 17 / 18
Odpovědět
Steven Hockey Cards
Veterán
Veterán
Kontaktovat uživatele:

2017-18 OFS Nagano (Tournament of the Century)

Příspěvek od Steven Hockey Cards »

Na FB se objevila zmínka nejspíš o novým HIGH END produktu OFS ... Oslava 20 let od Nagana !

Zatim v pofobě základního setu už na burze 9.9. ... pokračování v únoru

https://www.facebook.com/kartyofs/photo ... =3&theater

za mě super nápad série k Naganu a určitě to hodně lidí bude zajímat ... jenom teda to provedení řadovek pro mě velký zklamání !!! Design okopírovanej z pár let starý série Legendy CS, ale hlavně ty fotky *bang* zas jenom hlavy ! Kdyby na řadovce byli všichni s pěknou fotkou v dresu z Nagana, tak by to byl luxus ... tohle sou jenom zas další "portréty" stejný jak byly teď v Icebook ! Eště stejnech hráčů, velká škoda ! snad na ty lepší fotky dojed v celý sérii, i když kde by na ně mělo bejt víc místa než na řadovkách ??? Na memo resp podpisovkách asi těžko ...

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: 17 / 18 _ OFS Nagano

Příspěvek od Lukyn55 »

musím říct, že mě taky zklamaly ty fotky, když jsem to viděl .. uvidíme, kam se to posune dál, jak je avizované v příspěvku ..

a co mě hodně zaujalo je spolupráce s JRC .. fakt bych nečekal, že hokejové kartičky nakonec nešeženu v trafice ale v obchodě s PC hrama :D .. jsem zvědavej, jestli nějaký posun v distribuci bude i u extraligových kartiček ;)
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

vojta
Legenda
Legenda

Příspěvek od vojta »

Nápad super, ale provedení se mi nelíbí. Kdyby na řadovkách byla nějaká ražba, nebo byly silnější tak by to možná šlo... Ale takhle je ten box docela dost drahý za 26 řadovek.
U fotek asi půjde o práva.

Steven Hockey Cards
Veterán
Veterán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steven Hockey Cards »

vojta píše:Nápad super, ale provedení se mi nelíbí. Kdyby na řadovkách byla nějaká ražba, nebo byly silnější tak by to možná šlo... Ale takhle je ten box docela dost drahý za 26 řadovek.
U fotek asi půjde o práva.
tenhle argument fakt nechápu :D takže když by úplně ta stejná a stejně vypadající karta byla silnější, tak budeš spokojenej, ale protože neni tak se ti to nelíbí ??? zajímavá logika ... za mě sou silný karty zbytečný když k tomu neni důvod jako vložená memorabilie apod. jinak ražba tam třeba bude, takhle z náhledu to úplně poznat neni ... Nápis Winners si dokážu představit vyraženej ...¨

O práva asi pude, ale koupit fotky z Nagana by pole mě neměl bejt problém .. na nějaký starší série se taky kupovali (Czech Retro National např ...

Jiank teĎ sem ze zvědavosti porovnával checklist série s checklistem Icebook GOLD CLUB a krom trenérů sou tam úplně všichni a drtivá většina v repre dresu a u všech samozřejmě jenom hlavy !!! a teď chvíli potom se udělá série zase jenom s hlavama, to je strašná škoda ... jak řikám snad mě mile překvapí lepší fotky u slibovanýho pokračování, ale zatim eště s ohledem na ICEBOOK set o ničem !

vojta
Legenda
Legenda

Příspěvek od vojta »

Chápat ho nemusis, ale třeba to někdo má podobně, že když je karta silnější, dává jí to větší punc exkluzuvity. A kdyby jsi trochu zapátral, tak uvidíš, že top série mají vždy silnější karty. Ta karta má hned jiný rozměr a je jinak považována.

O práva jde určitě. Pokud se nepletu, na ftoky z Olympiády vlastní práva Olympijský výbor. Je to něco jiného než použít fotky třeba z MS nebo různých repre akcí...

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

Jen bych chtěl podat informaci.
Tyto fotky máme od pana Koliše, jediného fotografa který byl fotit na olympiádě.
Jsou to fotky které byly použity v oficiálním programu olympijského turnaje.
Tyto fotky nebyly ještě nikde použity.
Fotky ze hry jsme použili už tolikrát, takže jsme zvolili tento postup a design který
používáme postupně u všech projektů na oslavu různých výročí.
Tento projekt má za cíl opět pomoci několika charitativním organizacím a spolupracujeme na něm s ČSLH

Nick-Sloter-Zasahuje
Opora
Opora

Příspěvek od Nick-Sloter-Zasahuje »

Jako inzert v připravované nové sezoně OFS 17/18 karet , by to bylo hezké oživení . *gp*

Nebo něco podobného k tomu vyročí v těch boxech . .

Dawe4
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Dawe4 »

Líbí se mi to. :thumbup: Výborný nápad udělat sérii o Naganu. Je tam obrovský potenciál na plno zajímavých insertů, podpisovek, atd. Už teď jsem zvědavý na únor.

Jinak vzhled řadovek za moji osobu naprosto v pohodě. Sedlo mi to. Dokonce ani s těmi fotkami (hlavami) jako někteří tady nemám problém. A informace o tom, že jsou to oficiální fotky z programu potěšila ještě více. Dobrá práce. :thumbup:
Naposledy upravil(a) Dawe4 dne čtv 31. srp 2017 14:56:07, celkem upraveno 1 x.
Sbírám karty: HC Škoda Plzeň Martin Straka

Jenda42
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Jenda42 »

Nejdřív jsem se z reakcí leknul, že to budou opravdu jen hlavy, jako v legendách, jedna doprava, druhá doleva, jedna s helmou, další bez. Ale pak jsem to rozkliknul a obavy byly zažehnány. Tohle se mě líbí. Je to styl představení soupisky a to já rád. A s tím znakem je to moc pěkný. Prostě oslavná soupisková karta. Těším se. Jen teda podpisy bych na to nedával, k tomu by mohlo vzniknout ještě něco o malinko lepšího :angel:
Autogramy - 2265 podpisů - 1452 hráčů zapsána polovina sbírky
San Jose Sharks, Repre karty, Kladno, SP Authentic - FW AUTO

ITG International Ice 06/07 - 119 podpisovek
Classics Signatures 12/13 - 225 podpisovek
Future Watch Auto - 221 podpisovek

SJS - 2536 vše k 17.2.2022 / vše k prohlednutí na Absolutu

Lembi
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lembi »

Dominator ma takovyhle tvar hlavy uz leta, nebo je to po Smarty? Jinak za me nic moc... uvidime co bude dal v teto serii...
http://hokej-karty.webnode.cz/
Obrázek
Roman Turek 784
Václav Prospal 276 Roman Horák jr. 192

Ragnarook
Veterán
Veterán

Příspěvek od Ragnarook »

Mi se base set líbí moc. Otázka je, jestli v tom setu na únor budou memo karty všech těchto kluků .. nebo se polovina podpisů nepodařilo sehnat, takže karty nevyjdou, popřípadě budou "blank" jako ve starých ofs sériích?
Nabízejte INSERTY : 2015-16 FULL FORCE
Nabízejte JERSEY: 2004-05 PACIFIC
Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/home - profil: Ragnarook
Sbírám: Jágr/Islanders/Ostřížek

Obrázek

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Ragnarook píše:Mi se base set líbí moc. Otázka je, jestli v tom setu na únor budou memo karty všech těchto kluků .. nebo se polovina podpisů nepodařilo sehnat, takže karty nevyjdou, popřípadě budou "blank" jako ve starých ofs sériích?
na podpisech budeme intenzivně pracovat až do data vydání, v současnosti máme zajištěno 12 z 25 možných a další se vyřizují ;)

Lloyd
Opora
Opora

Příspěvek od Lloyd »

Veteran fans hcs píše:Fotky ze hry jsme použili už tolikrát...
Bohužel skoro nikdy. Fotka "ze hry" je třeba tohle...

Obrázek

OFS používá prakticky jen portrétovky - polocelky nebo polodetaily, pořízené nejlépe při rozbruslení nebo přerušené hře...Obecně jsou fotky podle mě největší slabina OFS karet a nejvíc tím trpí samozřejmě řadovky.

Zrovna u sérií jako je připomenutí Nagana mi to ale tolik nevadí. Jednak by asi bylo nemožné sehnat kvalitní herní fotografie všech hráčů a pak 26 legendárních hlav může být oživení sbírky (Třeba i parádní - uvidíme v únoru). Kdežto 400 nudných záběrů v šesti barevných verzích akorát zabírá místo ve skříni.

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Lloyd píše:
Veteran fans hcs píše:Fotky ze hry jsme použili už tolikrát...
Bohužel skoro nikdy. Fotka "ze hry" je třeba tohle...

Obrázek

OFS používá prakticky jen portrétovky - polocelky nebo polodetaily, pořízené nejlépe při rozbruslení nebo přerušené hře...Obecně jsou fotky podle mě největší slabina OFS karet a nejvíc tím trpí samozřejmě řadovky.
mám pocit že je to nefér srovnání, z cca 18 loňských serií firmy UD jsou fotky ze hry jen v UD 1 a UD 2, jinak jsou všude polocelky a polodetaily, pro získání fotek ze hry mají v NHL opravdu jiné možnosti.
chtěli jsme dělat něco ve stylu game moments a rovnoměrně na týmy nešly fotky sehnat, kompozice tohoto typu moc fotografů nefotí.
další věc je že někteří fotografové jsou extrémně drazí a my nejsme UD

Buri 26
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Buri 26 »

Za mě teda zajímavé zpestření base set se mi líbí.
A pokud můžeme čekat tyto karty podepsané těmito legendami tak už se moc těším na únor. Za mě palec nahoru :thumbup:

Luky
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky »

Vypadá to dobře na ty možnosti. Můžeme být rádi, že k tomu výročí se něco ofiko objeví, jen doufám, že to nedopadne jako stará garda Sparty, kdy se vše nepodepsalo a dál se neřešilo.
Nicklas Lidström - 1255

TRADELIST
WANTLIST

Lloyd
Opora
Opora

Příspěvek od Lloyd »

Veteran fans hcs píše: mám pocit že je to nefér srovnání, z cca 18 loňských serií firmy UD jsou fotky ze hry jen v UD 1 a UD 2, jinak jsou všude polocelky a polodetaily, pro získání fotek ze hry mají v NHL opravdu jiné možnosti.
chtěli jsme dělat něco ve stylu game moments a rovnoměrně na týmy nešly fotky sehnat, kompozice tohoto typu moc fotografů nefotí.
Já si ale myslím, že "vzorem" pro řadovky OFS by právě měly být série UD1 a UD2. Třeba by se mnou většina sběratelů českých karet nesouhlasila a pak je všechno v pořádku, ale já u řadovek jednotné pozadí nemusim. U podpisovek nebo insertů to může být fajn, ale na řadovce by podle mě měl být hokej. Pak by byl najednou celý set zajímavější. Nemyslím, že by OFS nedokázala zaplatit fotografa, který by něco podobného nafotil. Nedávno jsem si pro zábavu napasoval aktuální fotky do retro designů. Použil jsem narychlo fotky z netu, zejména litvínovského facebooku. Pro ně myslím taky nefotí nějaký exkluzivní profesionál.

A la Score 1990-91 http://hockeycards.9e.cz/16-17lvlastni2.html
A la UD 1990-91 http://hockeycards.9e.cz/16-17lvlastni.html

Možná je to trochu offtopic, ale žádné téma "obecné řeči o OFS" jsem tu nenašel.

Heppig
Legenda
Legenda

Příspěvek od Heppig »

Lloyd píše:
Veteran fans hcs píše: mám pocit že je to nefér srovnání, z cca 18 loňských serií firmy UD jsou fotky ze hry jen v UD 1 a UD 2, jinak jsou všude polocelky a polodetaily, pro získání fotek ze hry mají v NHL opravdu jiné možnosti.
Já si ale myslím, že "vzorem" pro řadovky OFS by právě měly být série UD1 a UD2. Třeba by se mnou většina sběratelů českých karet nesouhlasila a pak je všechno v pořádku, ale já u řadovek jednotné pozadí nemusim. U podpisovek nebo insertů to může být fajn, ale na řadovce by podle mě měl být hokej. Pak by byl najednou celý set zajímavější. Nemyslím, že by OFS nedokázala zaplatit fotografa, který by něco podobného nafotil. Nedávno jsem si pro zábavu napasoval aktuální fotky do retro designů. Použil jsem narychlo fotky z netu, zejména litvínovského facebooku. Pro ně myslím taky nefotí nějaký exkluzivní profesionál.

A la Score 1990-91 http://hockeycards.9e.cz/16-17lvlastni2.html
A la UD 1990-91 http://hockeycards.9e.cz/16-17lvlastni.html

Možná je to trochu offtopic, ale žádné téma "obecné řeči o OFS" jsem tu nenašel.
To bych podepsal! Přeci cíle mají být ty nejvyšší a ne uspokojit s tím, že holt to není v našich možnostech. Kdybych takhle přemýšlel, do dneška bych utíral stoly u mekáče :D A ty fotky jsou pecka. Především Hanzl se povedl.
Sbírám: David Aebischer, Jakub Škarek, David Výborný, Lukáš Rousek
Série: CZ Legendy, Wien 96

Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple

Odpovědět

Zpět na „2017 / 2018“