Upper Deck e-Pack

Žhavé novinky týkající se sezóny 15 / 16
Odpovědět
Bianconero
Legenda
Legenda

Re: Upper Deck e-Pack

Příspěvek od Bianconero »

Tak je to na jinou debatu, ale souvisí to s tím. Já si opravdu neumím představit, že bych měl karty jen virtuálně. To by pak pro mě sběratelství ztratilo smysl. Jak nemám kartu v ruce, tak jakoby neexistovala :)

A Bobby Orr je super knížka, dostal jsem ji vloni k Vánocům a zhltl ji za pár dní. Super počtení :thumbup: Jinak já už pár věcí z elektronické podobě přečetl, respektive jsem musel kvůli škole, když nebylo zbytí a některé knížky zkrátka nebyly po knihovnách a termíny hořely. Ale dát mi někdo čtečku, tak mu ji asi hodím na hlavu :D
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

Tomas99
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Tomas99 »

Virtuální serie OK když za to budou chtít virtuální peníze :)

Ne, podle mě je to blbost. Jako mít sbírku v Excelu ? Tak si rovnou udělám printscreeny z karet na ebayi a ještě ušetřim :)
sbírám: Doughty, Getzlaf, Lundqvist, Dopita, Jagr ...
sháním karty J.Dopity ze série OFS Classic 2019 80 let Vsetínského hokeje

SugarRay
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SugarRay »

Upper Deck to je banda degešů a podvodníků , který zákaznící moc nezajímaj . Vymejšlí naprostý zhovadilosti , mrhaj časem a energií na takovejch idiotinách jako je tohle , evolution cards a další nesmysly na místo toho aby dělaly opravdu pořádně klasický hokejový serie a jednotlivý karty v nich , ať se radši soustředí na to aby ubylo redemption karet a ne řadovek .
Tohle už je fakt moc .
Je zase otázka jestli ty inserty si vytiskly nad rámec tý serie nebo chybí v těch boxech , podvod je to tak jako tak .
Obrázek

deiv14
Legenda
Legenda

Příspěvek od deiv14 »

Já bych to neviděl tak dramaticky. Nikdo přece neřekl, že rázem přestanou tisknout všechny řadovky ve všech sériích. Tohle je prostě nějaká alternativa ke klasickým boxům. Dost silně pochybuju o tom, že by tahle forma měla někdy nahradit tu klasickou. Jako doplněk mi to přijde celkem zajímavy, hlavně to propojení s COMC, ale nějakou vědu bych v tom neviděl :)
Obrázek

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10

ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

No já bych něco dramaticky viděl.
Když se podíváte na oficiální UD Series 1 popis (kompletní checklist), tak se všude píše:
1:24 H (Hobby), 1:48 R (retail), 1:96 Blaster. Nikde se u karet nepíše - 1:??? E-pack.
Takže pokud v momentě uvedení na trh Series 1 výrobce zatajil to, že karty z této série jsou i někde jinde (tudíž, že série neobsahuje vše - což bylo zvyklostí několik desítek let), pak to je v podstatě možné brát, jak tady někdo píše, jako podvod.
Všimli jste si např., že v UD Series 1 Hobby nebyly skoro Exclusive a Glossy?? Strašně málo. Dnes mi psal jeden místní člen, že zkusil 2 virtuální boxy. Měl 1x Glossy a 1x Exclusives. Podivná náhoda že? Já měl v 8 boxech myslím 2x exclusives. Čemuž jsme se tenkrát divili.
Jako nepřekvapuje mě to, UD má monopol, bude si dělat co chce (když jsem viděl množství sérií co přijdou během následujících 3 měsíců, mám dojem, že zaplnili i díru po Panini :) - kusově myšleno), ale že by to došlo až takto daleko... Ať už se nám bude nebo nebude líbit systém virtuálních řadovek, u mně osobně přes to nejede vlak - to prostě sbírat nikdy nebudu, to už nemá se sběratelstvím jako takovým nic společného - tak tohle se musí nelíbit snad každému normálnímu člověku. Ale tady přesně uvidíme, jak jsou v USA a v Kanadě tupé ovce, které prostě akceptují vše, co ofic. výrobce udělá. Hrozně mě to ale zaráží právě tam, kde lze vysoudit i to, že někdo dal kočku do mikrovlnky, aby se osušila...

A můj poslední poznatek, který samozřejmě není založen na nějakých faktech, ale spíš k zamyšlení.
Když si koupím 20x case, systém bude moci být nastaven tak, aby mi tam "namíchal" nějakou lepší kartu, řekněme podpis Wayna Gretzy či podobně, a možná i více takových kusů. Kdežto když si koupíte fyzický case, už s tím výrobce nic neudělá. Toho bych se taky bál...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

deiv14
Legenda
Legenda

Příspěvek od deiv14 »

Pavle, tady s tím vším souhlasím, to je fakt hnus :thumbdown:

Myslel jsem to tak, že ty e-packy představují jen nepatrnou část celkové produkce a pořád 99% představují normální fyzické karty. Já teda předpokládám, věřím, doufám, že to tak zůstane i nadále, proto jsem mluvil o tom, že bych to neviděl tak dramaticky...abych to shrnul, pár lidí tady nastínilo hned ten nejhorší možný scénář, že řadovky zcela vymizí, ale já to tak prostě nevidím, možná jsem naivní, ale snažím se být vždycky optimista :)
Obrázek

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10

ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Dave, ale ony už několik let v podstatě mizí. Podívej na to, kolik jsme měli klasických řadovek zatím u vydaného tento rok, resp. kolik bylo boxů High End. Jestli se nepletu, snad jen u serie 1 zůstal počet řadovek stejný. Artifacts méně, BD - úplně nula... Ten cíl a směr je myslím skoro jasný. Pojem řadovka lze dnes již skoro brát tak, jako řadová jersey karta ;) .
Ale pořád doufám, že nakonec zvítězí zdravý rozum a skutečně půjde jen o zlomek. Ale ten zlomek by měl mít prostě jasně vytyčená pravidla a ne, že bude "vykrádatů klasické série, ve kterých to navíc nebude uvedeno. To je myslím hodně přes čáru. A myslím, že lidé, co otevírali casy Series 1, a že jich nejspíše bylo, se teď mohou cítit v podstatě okradeni!
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Cedric3003
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Cedric3003 »

Myslím ale že minimálne série ako O-Pee-Chee, MVP alebo Series 1 ostanú určite tak jak sú... Neviem si predstaviť že sa OPC premenia na produkt bez radoviek, už koľko rokov mám ich základný set asi 600 kariet? Pri Black Diamondoch to možno aj chápem, ten názov znie tak exkluzívne *rfl* , ale ostatné? Snáď v blízkej budúcnosti UD tak ďaleko nezájde :/.
Zbieram karty Tomáša Tatara
ACC: https://lnk.sk/gcos

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

No to teprve uvidíme, co nám soudruzi v UD nachystají:-).

Tak jsem jeden box zkusil a musím UD gratulovat. Jsou to géniové. Naprostí.
Vezměte si, že třeba box 15-16 Series 1 Hobby, bude stát pro velkého dealera cca 50USD. Možná 55, více to nebude počítám. Musí ty boxy vyrobit, vyrobit balíčky (obaly), zabalit, zafoliovat, dopravit k němu... hromada práce.
A tady Vám za super cenu (90USD), protože přece na DC boxy Series 1 stojí či stály okolo 100USD!! Super - ušetříme 10USD!!!
A teď co dostanete - rozbalujete na monitoru balíček po balíčku (neumím si představit takhle rozbalovat case, ale asi to tam je pak jinak, třeba po boxech, nevím). Připadal jsem si jak gambler u automatu (i proto tipuji, že to bude mít obrovský úspěch, jelikož závislost na PC má více a více lidí a toto bude vlastně v pohodě, nebudeme u toho v hospodě :) ).
A finále? U mě 24 karet, které si mohu nechat poslat. Takže je v podstatě jasné, že jste minus, ale UD na tom musel vydělat o strašnou částku více, než na klasickém boxu, osobně tipuji o 100% více. Řadovky jsou Vám k ničemu (nevím, proč je tam vůbec dávají, asi aby to nevypadalo blbě, že máte 24 ks karet?).
Neměl jsem tedy Exclusive ani Glossy, měl jsem tam v podstatě stejný plnění jak ve fyzických boxech... jen s tím, že nemám řadovky.
Obsah:
JACOB DE LA ROSE
Young Guns, 212 Connor Hellebuyck Connor Hellebuyck
CONNOR HELLEBUYCK
Young Guns, 214 Sam Bennett Sam Bennett
SAM BENNETT
Young Guns, 231 Evgeny Medvedev Evgeny Medvedev
EVGENY MEDVEDEV
Young Guns, 245 Brett Kulak Brett Kulak
BRETT KULAK
Young Guns, 248 Connor Brickley Connor Brickley
CONNOR BRICKLEY
Young Guns, 249 Adam Henrique Adam Henrique
ADAM HENRIQUE
UD Canvas, C54 John Tavares John Tavares
JOHN TAVARES
UD Canvas, C55 Ryan Strome Ryan Strome
RYAN STROME
UD Canvas, C57 Robby Fabbri Robby Fabbri
ROBBY FABBRI
Young Guns UD Canvas, C118 Jaromir Jagr Jaromir Jagr
JAROMIR JAGR
UD Portraits, P-22 Marc-Andre Fleury Marc-Andre Fleury
MARC-ANDRE FLEURY
UD Portraits, P-27 Anze Kopitar Anze Kopitar
ANZE KOPITAR
UD Portraits, P-39 Wayne Gretzky Wayne Gretzky
WAYNE GRETZKY
UD Portraits, P-50 Mario Lemieux Mario Lemieux
MARIO LEMIEUX
Code to Greatness, CTG-24 Jordan Eberle Jordan Eberle
JORDAN EBERLE
Code to Greatness, CTG-9 Jonathan Huberdeau Jonathan Huberdeau
JONATHAN HUBERDEAU
Instant Impression, II-10 Riley Sheahan Riley Sheahan
RILEY SHEAHAN
Instant Impression, II-18 Nikita Kucherov Nikita Kucherov
NIKITA KUCHEROV
Instant Impression, II-24 Jonathan Toews Jonathan Toews
JONATHAN TOEWS
Shining Stars, SS-23 Corey Perry Corey Perry
COREY PERRY
Shining Stars, SS-32 Wayne Gretzky Wayne Gretzky
WAYNE GRETZKY
Shining Stars, SS-50 Corey Perry Corey Perry
COREY PERRY
Shining Stars Royal Blue, SS-32 P.K. Subban P.K. Subban
P.K. SUBBAN
UD Game Jersey, GJ-PK

Zajímalo by mne, jak to s těmi kartami fakt je - jestli jich vyrobili více, nebo je fakt "čmajzli" z fyzické série.... Protože těch virtuálních boxů musí prodat strašné kusy... a jestli natiskli více ks, tak to není o nic lepší, než když je čmajzli.

A teď to nejlepší, nejsem fanda COMC, tak si nechám karty poslat. Nejlevnější metodou a to ne do ČR ale do USA a dalších 9USD!!! Přitom pošta po US stojí tak max. 3USD... No pecka. Připadám si znásilněný. ;) A UD podle mě na tomhle vydělá neskutečný prachy.
Chtěl jsem si to zkusit, kritizovat bez osobní zkušenosti by se nemělo. Rád si vše osahám, ale toto již nemusím. Jinak doporučuji, nevím, jaký z toho budete mít pocit, ale pro mě toto není. To si snad raději půjde zahrát ten výherní automat a to jsem tomu nikdy na chuť nepřišel... Ale věřím, že s tím, kolik na tom ušetří, si budou moci dovolt tam "plnit" více lepších karet než bylo v té fyzické sérii. Ale já z toho tedy mám smíšené pocity a silně převládají negativní... Pozitivum - žádný odpad. Ale jinak nic.

Ales
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Ales »

Monopol je hold monopol a pánům z UD už dolary vzaly i poslední špetku zdravého rozumu. Jak se říká hamty hamty ať máme více než tamti... a toto je zajímavý způsob jak obrat příznivce či sběratele. Víte celkově ta cesta kterou se to poslední dobu ubírá je pro pravé sběratelství špatná věc. Pro zaoceánské sběratele i některé evropské určitě možné zpestření, ale i já jsem negativního postoje k této novince. Po shlédnutí různých breaků jak zde tak i v zahraničí musím konstatovat dvě věci. Ano každý jsme jiný, každý nechť má sbírku a přístup k nalezeným kartám takový nebo makový, ale rozbalit box nebo i celý case za 5-10 minut? Řadovky, insertíky už pomalu i jednobarevné jersey karty ,,s nic moc jménem" si musíte zastavit, aby jste si vůbec povšimli kdo tam na té kartě je - neříkám strávit nad každou kartou 10 minut, ale přeci ten pocit během rozbalení jednotlivého balíčku se nedá s virtualitou vůbec srovnávat. Já věřím a mohu být za to kamenován... je hezké když se boxík či balíček povede a je tam samozřejmě i něco ,,hodnotnějšího" do sbírky nebo k získání prostředků či výměny za kartu/y do sbírky. Ale řadové karty, které daly všemu základ by neměly být přehlíženy i když je může každý znát. Druhou věcí je, že pokud to půjde takto pak budou mít někteří budoucí sběratelé problém si sesbírat třeba tým, base set, hráče atd... ptz ne každý bude mít podpis, jersey atd... Na fyzické rozbalování to zkrátka nemá. Proto doufám, že se to nebude rozvíjet a lenivost nezasáhne ve větším měřítku hokejové sběratelství.
Sbírám vše co se týká Edmontonu Oilers

Tradelist - http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=10649

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

nedá mi to a rychle to zhodnotím...

je to začátek konce sběratelství

fyzické rozbalování boxů byl vždycky adrenalin a já jsem to už kdysi dávno nazval " velmi slušné a férové výherní automaty"
i když jsem nevytáhl jednu z největších pecek, vždycky mi zůstala fyzická i pocitová hodnota a za své peníze jsem dostal slušnou protihodnotu.

za vydáváním karet je strašná spousta práce a mě vždycky bavilo sledovat jak karty vznikají a bavilo mě sledovat výrobu až po konečnou relativní spokojenost každého zákazníka.

pokud by toto měl být nový trend a budoucnost sběratelství, tak na tom se nechci a nebudu podílet

Cedric3003
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Cedric3003 »

Veteran fans hcs píše:nedá mi to a rychle to zhodnotím...

je to začátek konce sběratelství

fyzické rozbalování boxů byl vždycky adrenalin a já jsem to už kdysi dávno nazval " velmi slušné a férové výherní automaty"
i když jsem nevytáhl jednu z největších pecek, vždycky mi zůstala fyzická i pocitová hodnota a za své peníze jsem dostal slušnou protihodnotu.

za vydáváním karet je strašná spousta práce a mě vždycky bavilo sledovat jak karty vznikají a bavilo mě sledovat výrobu až po konečnou relativní spokojenost každého zákazníka.

pokud by toto měl být nový trend a budoucnost sběratelství, tak na tom se nechci a nebudu podílet
Tak aspoň OFS ostanú tak jak majú karty byť :thumbup:
Zbieram karty Tomáša Tatara
ACC: https://lnk.sk/gcos

DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveBrownsound »

Tak tak, aspon v CR to mate porad ve svych rukach :-)
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

superman66
Legenda
Legenda

Příspěvek od superman66 »

Hmm.. tak já doted nechápal lidi, co si nechají otvírat boxy od někoho jiného, jak se to často děje v USA.. otvíračku vám pěkně natočí a vy se kouknete na youtube, a karty vám pak pošlou. Říkal jsem si, co je to za blbce, že si to nechá otevřít.. vždyt to je přece to nejlepší, že to máte v ruce, to napětí a otvíráte to fyzicky sami. ... A ted tahle blbost.. mě to přijde, že máte možnost milovat se s krásnou holkou, a vy si radši pustíte online por.o. :thumbdown:
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).

Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/na ... 88bf49ad98

Chrostik
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrostik »

superman66 píše:Říkal jsem si, co je to za blbce, že si to nechá otevřít..
Priekupnici, co to nechcu do zbierky, ale rozpredat s ucelom vyssieho zisku ;)
Eric Lindros - 3600+ / ???
http://www.chromc.eu/
Obrázek

kulometcik
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulometcik »

Pane Hrbek věřím, že i když se UD pomátli, tak v OFS zůstane na věčné časy vše při starém *cheer*
Obrázek

SugarRay
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SugarRay »

Pavle to je jasný že na tom vidělaj timhle způsobem mnohem víc , lidi to můžou kupovat přes net kdykoliv , odkudkoliv ale hlavně podle mě oni to celý vymyslely s tim že budou prodávat boxy a balíčky přímo , rozumíš žádný prostředníci , žádný shopy ale postupně asi chtěj prodávat přes internet všechny serie , ne hned bude to trvat , ale postupně k tomu přejdou .
Rozbalíš si box virtuálně a pak ti pošlou karty poštou , nebo je dáš rovnou někam do aukce , nebo COMC aniž bys je kdy měl v ruce , všechno po netu , když ti to nebude stát za to ani si je nechat poslat .
Podle mě to neni scifi ten vývoj je takovej a děti dneška už jsou na to zvyklý , nám to teď přijde divný , za deset let to bude asi běžný .
Obrázek

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

SugarRay píše:Podle mě to neni scifi ten vývoj je takovej a děti dneška už jsou na to zvyklý , nám to teď přijde divný , za deset let to bude asi běžný .
Tohle si myslím, že není dobře. Jakmile vymizí ten lidský faktor, pak to bude o ničem. Možná jsem sběratelský romantik, ale mám super pocit třeba i jen z toho, že díky nějaké výměně, nákupu nebo i prodeji navážu kontakt s někým novým. Postupem času si s těmi lidmi vytvoříš i nějaký vztah. Jakmile to bude všechno na bázi "koupím od výrobce, vystavím přes něho, prodám přes portál", tak to půjde do kytek. Ona si to asi velká spousta lidí neuvědomuje, ale sběratelství je v první řadě o lidech. O komunikaci a zkušenostech mezi nimi a ne o tom, kde jsem za kolik, co koupil, vystavil a lidi kochejte se a chvalte mi sbírku. Přesně k tomu to ale začne směřovat a UD tomu dává tou virtuální habaďůrou dost zásadní impuls.
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

SugarRay
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SugarRay »

No takhle ti to řeknu , hlavně ta firma co ty karty dělá by to měla brát tak že je to hlavně o lidech , UD je ta nejhorší možná firma která mohla získat monopol , ty sráči k tomu nemaj žádnej vztah , chybí tomu ta fundovanost a duše co mělo ITG a taky vstřícnost a otevřenost zákazníkum co mělo Panini , inovace neni v tom že děláš nějaký virtuální chujoviny jako tohle ale v nápadech jako mělo Panini , nebo proč doteďka ty zmrdi neudělaly něco jako MTO co měli ITG ?
Proč se s nima nedá vůbec komunikovat , získat i něco na co máš nárok je problém ? Viz redemption , případný náhrady za ně , v boxech vůbec nejsou karty který inzerujou před vydánim každý serie , pak se čachruje s redemption , dělaj buy back a zase kde se berou ty karty ?? Další spekulace , a teď spekulace největší s e-cards , a ty dementi za mořem přesně jak řiká Pavel , žádná reakce , žádná pochybnost a otázky ?? Fakt zdegenerovanej národ imbecilů , timhle to zase potvrdily .
Obrázek

Nelly
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nelly »

Naprosto souhlasím s Bianconerem, je to především o lidech a komunikaci. O spojení komunity, která sdílí stejné nadšení pro věc a může se o tom navzájem sdílet. Nejen, že není nad to si moci fyzicky otevřít box, balíček,..., ale i o to moci podělit se o ten moment s dalším člověkem, který sdílí stejnou radost a opojení z toho momentu. Sednout si na pivo či kávu a podělit se o radost z nových přírůstků, nechat se inspirovat novými možnosti uschování a péče o karty a zároveň si jen tak poklábosit o životě. Proč se jinak dělají burzy? Nejen k pochlubení se sbírkou, či k obohacení sbírky, ale i proto seznámit se s někým novým, který sdílí stejné zapálení pro věc. Tohle by vymizelo. Stejně jako k tomu spěje všechno ostatní....Svět prosazuje individualitu. Každý chce mít všechno rychle, hned a nejlépe tak, aby nemusel hnout ani prstem. Kam to povede? Sbírání je pro mě únikem z této rychlé reality, kde nikomu na nikom nezáleží. Je to pojítko se starou dobou, kdy nebyl žádný facebook ani nic podobného a lidé se uměli bavit i o něčem jiném než jen o tom jak propařili celý den u nejnovější pc hry, či co si nechali donést až domů z tesca. Nenechme si to vzít.

Odpovědět

Zpět na „2015 / 2016“