2013-14 OFS plus

Žhavé novinky týkající se sezóny 13 / 14
Odpovědět
Tomino69
Hvězda
Hvězda

Re: 2013/14 OFS plus

Příspěvek od Tomino69 »

Mě by zajímalo podle čeho se vybíralo kdo a kolik karet podepíše.

Nechápu jak je možný že například v ročníku 03-04 Insert B B3 Adam Svoboda x/1 a Insert P P4 Adam Svoboda x/10, skoro to samý Luboš Horčička a vlastně pomalu všichni co tam jsou.

Nebo ještě 03-04 233 Hořava Petr x/1 a ten samej hráč akorát v ročníku 08-09 228 x/14 a takových případů je víc.

Jak už jsem psal, nápad určitě dobrej a za mě určitě plus ale ta realizace nevim no.

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

Tomino69 píše:Mě by zajímalo podle čeho se vybíralo kdo a kolik karet podepíše.

Nechápu jak je možný že například v ročníku 03-04 Insert B B3 Adam Svoboda x/1 a Insert P P4 Adam Svoboda x/10, skoro to samý Luboš Horčička a vlastně pomalu všichni co tam jsou.

Nebo ještě 03-04 233 Hořava Petr x/1 a ten samej hráč akorát v ročníku 08-09 228 x/14 a takových případů je víc.

Jak už jsem psal, nápad určitě dobrej a za mě určitě plus ale ta realizace nevim no.
Stačí jen trochu číst na oficiálních stránkách :
"Limitace podepsaných karet je různá. Ta se odvíjí dle toho, kolik se nám podařilo na skladě najít karet od daného hokejisty, anebo ne vždy jsme se setkali s ochotou hráčů podepsat všechny karty."

A všechny kritiky bych jen rád odkázal na - v podstatě naprosto totéž - z dílny UPPER DECK :
http://www.beckett.com/search/?term=199 ... Signatures
nebo
http://www.beckett.com/search/?term=200 ... m=extended

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Při vší úctě, tak určitě je alespoň minimální rozdíl mezi hráči jako je Chábera, Svoboda, Sup, Zadina,... a hráči jako Gretzky, Bure, Yzerman, Hull,...

V českých podmínkách nemá karta Chábery 1/1 sebemenší sběratelský význam. Jediný význam to má pro prodejce až ji prdne na aukro nebo nějaký shop za čtyřmístnou částku. Jestli existuje nebo ne je úplně jedno. A spíš je to víc na škodu, protože jestli to bude takhle pokračovat dál, je možná otázka času, než se najdou další Hrbkové (klidně stačí dva, tři lidi), začnou taky vydávat svoje karty, všichni budou držet náklady v jednotkách kusů a to potom bude teprve krásná džungle.
Obrázek

Michal
Legenda
Legenda

Příspěvek od Michal »

33mc píše:
Tomino69 píše:Mě by zajímalo podle čeho se vybíralo kdo a kolik karet podepíše.

Stačí jen trochu číst na oficiálních stránkách :
"Limitace podepsaných karet je různá. Ta se odvíjí dle toho, kolik se nám podařilo na skladě najít karet od daného hokejisty, anebo ne vždy jsme se setkali s ochotou hráčů podepsat všechny karty."

A všechny kritiky bych jen rád odkázal na - v podstatě naprosto totéž - z dílny UPPER DECK :
http://www.beckett.com/search/?term=199 ... Signatures
nebo
http://www.beckett.com/search/?term=200 ... m=extended
Jde o to, že se OFS jednak snaží o ,,světovost", aniž by měli na čem stavět - ano, v Americe jsou nízkolimitové buybacky, ale podívej se, kdy začaly vycházet - sběratele po kartách šli, líbily se jim designy atd., bb proto vyšel jako třešnička. Tady jsou karty kvalitově naprd, designem na dva prdy, a těmahle mutacema bude za chvíli zázrak dosbírat i base set. V Česku na to není prostě nikdo připravený. V USA na to byly roky, tady se to změnilo za půl roku a změnilo se to za p. Hrbka.
Ve středověku jsi nebyl dobrý král, protože jsi měl peníze díky tomu, žes pořád zvyšoval daně, ale proto, žes dokázal měnit, co je špatné, to samé i tady. Limity a trapným, zbytečným a bezpředmětným kopírováním něčeho, za co se solí za mořem velké peníze z hovna bonbon neuděláš.
No a jednak se tímhle kvantem (1bb na box) vytrácí jejich smysl a vzánost a v postatě i smysl celé série, která (jak jsem se domníval) by měla být něco jako SeReal, EBEL UD S1, Victory nebo prostě něco, co je pro všechny a význam čehož, je trochu někde jinde než v *dlr*
Co sbírám:
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 775/1021 (76%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st + 2nd Edition)- 132/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd & 3rd Edition) - 16/21 (76%)

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

DzEjDy píše:Při vší úctě, tak určitě je alespoň minimální rozdíl mezi hráči jako je Chábera, Svoboda, Sup, Zadina,... a hráči jako Gretzky, Bure, Yzerman, Hull,...

V českých podmínkách nemá karta Chábery 1/1 sebemenší sběratelský význam. Jediný význam to má pro prodejce až ji prdne na aukro nebo nějaký shop za čtyřmístnou částku. Jestli existuje nebo ne je úplně jedno. A spíš je to víc na škodu, protože jestli to bude takhle pokračovat dál, je možná otázka času, než se najdou další Hrbkové (klidně stačí dva, tři lidi), začnou taky vydávat svoje karty, všichni budou držet náklady v jednotkách kusů a to potom bude teprve krásná džungle.
Hele Honzo, já jen srovnávám.. Mě se tahle nekoncepční džungle českých buybacků taky nelíbí, ale nemůžu souhlasit s tím, že karta Chábery 1/1 nemá v ČR sběratelský význam. Jaký význam má pak buyback M. Comrie 1/1 pro sběratele v USA ? A tady jsou prostě čechy - a třeba A. Svobodu tady sbírá možná stokrát víc lidí než Bureho.
A zajímavý taky je, že každej kritizuje, proč jsou tam karty Zadiny, Supa atd., ale nikdo neocení třeba to, že jsou tam i skutečné superstars minulosti i současnosti - Jágr, Hašek, Růžička, Hnilička, Bříza...
A Michale - nemůžeš dokola srovnávat OFS a SeReal nebo Ebel. Vše se točí okolo rozpočtu a peněz a je to totéž, jako Plzeň a Bayern - obojí je Liga Mistrů, ale obojí úplně jinej level....

Tomino69
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Tomino69 »

Ano doslovně jsem to celé nečet, moje chyba a ocenuju že jsou tam hráči jako Hašek, Jágr, Hnilička a další.

Jenom se mi prostě nelíbí ty extrémně nízké limity u některých karet, když to vezmu čistě se svýho pohledu tak vim minimálně o dalších 3 lidech co sbírají Kladno jako já, takže například u toho Hořavy x/1 se dostane jen na jednoho a ještě jen možná, taky je možný že ta karta zůstane v boxu x let.

Samozřejmě chápu že OFS netuší kolik lidí co sbírá, ale vydat jen jednu kartu to radši nic, at se na mě nikdo nezlobí.....
Naposledy upravil(a) Tomino69 dne sob 16. lis 2013 10:39:32, celkem upraveno 1 x.

Molda
Legenda
Legenda

Příspěvek od Molda »

Proti těm buybackům asi vyloženě nic nemám. Je jich asi možná zbytečně moc a není to realizováno úplně dokonale, ale ok. Problém je ale podle mě jinde a to zásadní. Myslím si, že nejprve by se mělo pořádně zapracovat na tom základu, který je prostě otřesný z mnoha důvodů už zde stokrát zmíněných, a teprve potom až začít řešit věci jako buybacky apod.
Tuším, že to byl Michal kdo tady hezky poznamenal, že se tvůrci série snaží s OFS kartami běhat, ještě než je naučili chodit. Celkem trefné.

Tukans
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Tukans »

myslím, že je škoda, že roky výročí nesjsouz sjednocené když na jedný kartě je výročí pět na druhé deset a na třetí 15 let prostě je to k výročí 15 let tak bych to napasl všude a né na každou výročí podle stáří karty to je pak větší zmatek.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

Tukans píše:myslím, že je škoda, že roky výročí nesjsouz sjednocené když na jedný kartě je výročí pět na druhé deset a na třetí 15 let prostě je to k výročí 15 let tak bych to napasl všude a né na každou výročí podle stáří karty to je pak větší zmatek.
toho jsem si všiml až teď :D .. ježiš to je na palicu, prostě měli na všecky dát ražení 15 let výročí OFS a bylo by .. měli vzít klidně ze všech sérií takové karty, aby jich měli aspoň 15 a ty nechat podepsat.. prostě je to demence podepisovat karty podle toho, kolik jsme jich vyštrachali ze šuplíku a nikdo mi to nevymluví ..

a ještě jak tady někdo psal.. jedničková karta by mohla aspoň nějak vypadat a né být jedničková jen proto, že jsem víc karet nenašel ..
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

Lukyn55 píše:
Tukans píše:myslím, že je škoda, že roky výročí nesjsouz sjednocené když na jedný kartě je výročí pět na druhé deset a na třetí 15 let prostě je to k výročí 15 let tak bych to napasl všude a né na každou výročí podle stáří karty to je pak větší zmatek.
toho jsem si všiml až teď :D .. ježiš to je na palicu, prostě měli na všecky dát ražení 15 let výročí OFS a bylo by .. měli vzít klidně ze všech sérií takové karty, aby jich měli aspoň 15 a ty nechat podepsat.. prostě je to demence podepisovat karty podle toho, kolik jsme jich vyštrachali ze šuplíku a nikdo mi to nevymluví ..

a ještě jak tady někdo psal.. jedničková karta by mohla aspoň nějak vypadat a né být jedničková jen proto, že jsem víc karet nenašel ..
Jasně, ale opět nic neobvyklého - Upper Deck taky asi moc nehledal :
http://www.ebay.ca/itm/2004-05-ST-LOUIS ... 139wt_1170
nebo
http://www.ebay.ca/itm/WAYNE-GRETZKY-12 ... _278wt_932

A že by zrovna Upper Deck neměl té první karty víc než jednu ?????????

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

to je trošku chabá argumentace nemyslíš ? :D .. tady jde o záměr, že je tam 1/1.. a taky poměr vložení bude astronomický ;) .. a určitě to není tak že v té sérii má Gretzky jednu kartu 1/1, pak /6, další /12 apod. ;) .. u OFS jd prostě vidět, že vzali co se jim zrovna naskytlo a to podepsali ani si nedali záležet, aby to mělo nějakej řád nebo smysl ..

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

Lukyn55 píše:to je trošku chabá argumentace nemyslíš ? :D .. tady jde o záměr, že je tam 1/1.. a taky poměr vložení bude astronomický ;) .. a určitě to není tak že v té sérii má Gretzky jednu kartu 1/1, pak /6, další /12 apod. ;) .. u OFS jd prostě vidět, že vzali co se jim zrovna naskytlo a to podepsali ani si nedali záležet, aby to mělo nějakej řád nebo smysl ..
Hele, ty tady prostě jen budeš dokola něco plácat, aby řeč nestála, že jo ?
Když už jseš tak línej, nebo neschopnej si to najít, tak ti to tady vypíšu, abys měl moje"chabé" argumenty
přímo na očích :
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #11 W.Gretzky 94SP/56
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #12 W.Gretzky 94SPDC/1
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #13 W.Gretzky 94UDSPI/16
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #14 W.Gretzky 94UDSPIDC/5
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #15 W.Gretzky 95SP/1
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #16 W.Gretzky 95SPPromo/2
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #17 W.Gretzky 96SP/13
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #18 W.Gretzky 97SPAIcon/2
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #19 W.Gretzky 98SPA/101
1999-00 SP Authentic Buyback Signatures #20 W.Gretzky EXCHANGE

A najdi mi tady prosím nějakej řád nebo smysl.... Takováhle diskuze mě fakt nebaví.....

vojta
Legenda
Legenda

Příspěvek od vojta »

Tak zítra by měli nové OFS oficiálně vycházet a zatím ani vidu o jersey kartách... :yawn:

worlikk
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od worlikk »

vojta píše:Tak zítra by měli nové OFS oficiálně vycházet a zatím ani vidu o jersey kartách... :yawn:
Stačí pořádně číst text ;)

Do boxu kromě základních a klasických insertních karet budou dále vloženy 2-3 ks karet Legendy, 2-3ks Redemption karet, na kterých je seznam karet Signature a Jersey.

Loni taky představili a vyráběli jersey s cca měsíčním odstupem
NABÍDKA POPTÁVKA
Kočí 35(+2 neoficiální) Kratěna 127

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

joo to jsem si celkem naběhl.. upřímně jsem nečekal že by gretzky mohl mít v jedné sérii asi 180 buyback karet :D ..

Uphon
Veterán
Veterán

Příspěvek od Uphon »

Nechtěl jsem OFSky hodnotit než je budu mít v ruce ... ale když už teď nějaké mám, musím říct že pro mě teda designový hnus. Karty jsou tenčí než v posledních letech a zadní strana není matná, ale lesklá. Přesto design otřesný, teda alespoň base a insert Security, které se ke mě dostaly :sick: Toť můj názor, do složení checklistu raději vrtat nebudu.

EDIT: Jenom mě mrzí, že lépe nevyužijou kvalitních a ostrých fotek ve spojení s pohledným designem. To je fakt škoda, ty karty by mohly vypadat o dost líp a kromě lepší práce grafika by to vlastně nic nestálo :(

Obrázek

Obrázek

Obrázek

(sorry horší kvalita fotek z mobilu)
Naposledy upravil(a) Uphon dne ned 17. lis 2013 20:53:42, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
VINCENT LECAVALIER 1221 | BRETT CONNOLLY 220 | 10-11 CROWN ROYALE 961/1433

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

hrůza no, ale jde vidět, že si hodně vyhráli se zadní stranou ;) :D

superman66
Legenda
Legenda

Příspěvek od superman66 »

No, já abych furt nekritizoval.. protože si začínám připadat jako notorický kritik OFS aniž bych je vlastně sbíral, tak se vyjádřím k těm nízce limitovaným kartám. Na jednu stranu mě štvou, protože to znamená že padá šance na dokončení sbírky.. na druhou stranu miluju karty s nízkým limitem protože když je mám znamená to že dělají mojí sbírku jedinečnou a unikátní. Takže jsem rozpolcen.. asi kde vidím problém je že se jich dělají mraky.. třeba Neuvymu vyšlo jen k RC sezoně asi 50 karet 1/1.. to už prostě ztrácí smysl.. mít takovou ve sbírce už stejně znamená že má člověk spíše jednu z padesáti..
U těch ofs.. pokud někdo sbírá base set tak to na to přece nemá vliv, může ty limity klidně ignorovat.. pokud někdo sbírá hráče vítejte v realitě.. holt ani české karty už neposbíráte komplet...

Nebral bych ofskám právo si takto karty nalimitovat.. ale zase mi to přijde takové umělé a vidím za tím tahem spíše touhu po kšeftu než touhu potěšit sběratele (můžete namítnout že i zámořské firmy jsou přece na prvním místě po kšeftu.. hádat se s váma o tom nebudu). Každopádně u ofs mi chybí nějaká kvalitativní úroveň.. tu by měli zvednout nejdříve.. 8-)
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).

Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/na ... 88bf49ad98

boliholi
Veterán
Veterán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boliholi »

superman66 píše:No, já abych furt nekritizoval.. protože si začínám připadat jako notorický kritik OFS aniž bych je vlastně sbíral, tak se vyjádřím k těm nízce limitovaným kartám. Na jednu stranu mě štvou, protože to znamená že padá šance na dokončení sbírky.. na druhou stranu miluju karty s nízkým limitem protože když je mám znamená to že dělají mojí sbírku jedinečnou a unikátní. Takže jsem rozpolcen.. asi kde vidím problém je že se jich dělají mraky.. třeba Neuvymu vyšlo jen k RC sezoně asi 50 karet 1/1.. to už prostě ztrácí smysl.. mít takovou ve sbírce už stejně znamená že má člověk spíše jednu z padesáti..
U těch ofs.. pokud někdo sbírá base set tak to na to přece nemá vliv, může ty limity klidně ignorovat.. pokud někdo sbírá hráče vítejte v realitě.. holt ani české karty už neposbíráte komplet...

Nebral bych ofskám právo si takto karty nalimitovat.. ale zase mi to přijde takové umělé a vidím za tím tahem spíše touhu po kšeftu než touhu potěšit sběratele (můžete namítnout že i zámořské firmy jsou přece na prvním místě po kšeftu.. hádat se s váma o tom nebudu). Každopádně u ofs mi chybí nějaká kvalitativní úroveň.. tu by měli zvednout nejdříve.. 8-)
A co teprv, kdyz nekdo sbira tym *bang*
Sbírám karty týmu HC Sparta Praha....
Podívejte se také na můj Wantlist!!!!

HC SPARTA PRAHA - (1059/1336) (Official) 79,2 %
Aktualizace: 23. 11. 2014
http://my-hockey-cards.webnode.cz

DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveBrownsound »

Co vidím z fotek a co vím z popisu, to, že jsou karty lesklé z obou stran a není vzadu jen takový ten podivný karton, to je určitě dobře. Vcelku se mi libí zadní strana karet, ta přední strana mě teda ale vůbec nebere.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Odpovědět

Zpět na „2013 / 2014“