Co pane Hrbek? Výroba repre karet si myslím moc není o licenci a nebo ano? Vždyť už dříve bylo vydáno několik sérií, kde se i sem tam nějaká repre objevila a pokud by se do extraligových karet zařadila i repre, tak to přivede další fanoušky a sběratele.
Ale třeba se mýlím a bude/byla by to zase i otázka správného načasování, jaké hráče a fotografie z turnajů použít, když se jich za celou sezonu hraje několik a série vydání karet jsou pouze dvě a do toho se snaží OFS být vždy aktuální s použitými fotografiemi hokejistů.
Srovnání obou sérií OFS Classic ... loňská byla spíše v duchu jemné bílé, letošní je zase více barevná.
Určitě bych i nadále ponechala model věnování se insertní sérii vítězi TELH, i když je to pak o tom, že nějakou tu část je spíše checklist karet pouze o tom klubu, ale líbí se mi jejich provedení a nápady, ať už s vloženou repliku poháru a nebo letošní podepsané karty. Jejich limitace je OK, žádné x/2 a níž. Takhle má možnost si více sběratelů skompletovat tuhle minisérii.
Paralelní verze taky super, hlavně to barevné odlišení. Určitě zase k lepšímu o proti loňsku, kdy se to lišilo ražbou loga OFS. Už mi to letos malinko připomíná OFS 99/00 UH, což se mi líbí. Snad jen možná zbytečné dvě verze jako Retail a Hobby, když už možná bych alespoň u jedné karty změnila limitaci.
Signature karty Rivals a Double jako novinka určitě zpestření a já sama bych možná zase přistoupila malinko na změnu, která navazuje na připomínku Pavla ohledně podepsaných karet Bonus Signature ... po vzoru NHL karet by se mi líbila podepsaná karta s tištěným autogramem ve verzi Silver a Gold a nebo třeba by to bylo nakonec jako Blue a Red. To je už jedno. I když by to asi nemělo takovou cenu a hodnotu, jako karta, ze které jde opravdu vidět, že byla podepsána "originálně" a nikoliv upravena grafickým programem pro potřeby karty. Na toto "přání" jsem již dříve dostala menší vyjádření ze strany pana Hrbka, takže chápu, proč tohle spíše ne ne.
S dovolením Tabaracciho img Fleischmanna z webu za propůjčení img:
Ale zase určitě jsem ráda, za jednu verzi jednotlivých podpisovek o proti loni, které se kromě písma v té loňské sérii moc nelišily.
A pokud by po vzoru KHL karet se do dalších ročníků naskytla i sem tam nějaká podpisovka Trenéra, tak by to taky nemuselo být od věci špatné.
A co se týká Memorabilia karet, doufám, že se do budoucna podaří získat kluby na svou stranu a pokud by i nadále třeba co ob dva ročníky vycházely memorabilia karty s kousky hrané výstroje/hokejek apod. tak aby týmy byly vyvážené, což zatím v současnosti nelze splnit za takových podmínek, jako je to nyní.
Ale třeba v loňské sérii, i když byly vkládány do karet repliky dresů, tak pochvala za to, že si s tím ve výrobě dali záležet a v takových případech, kdy se to z dresů nabízely udělali pěkné kousky jersey v podobě PRIME.
Tak tolik asi zatím pohádky na dobrou noc