Ono není moc co vysvětlovat, nic co si nazplatíme nebo sami nevyrobíme nemůžeme použít ke komerčním účelům, vše je chráněno autorským zákonem.
Ano, existují licence typu Creative Commons (
http://www.creativecommons.cz/), ale zkuste si vyhledat kvalitní fotografie mezi těmito obrázky. Google ve vyhledávači obrázků nabízí tuto možnost

I Flickr.com nabízí vyhledávání podle licence (CC). Tam je toho více. Bohužel i tento tip licencí je vždy omezen. Minimálně musíte uvést autora obrázku nebo co hůř popsat jaké úpravy jste dělali

Takže to je vhodné pro použití, kdy necháte počáteční obrázek.
Dále myslím, že fotobanka Dreamstime nabízí i fotografie z NHL (pár jsem jich našel), ale zas jsou různé tipy licencí. Ta základní je na použití v počítači. Pro tisk už jsou různá omezení a fotografie se prodraží i díky velikosti, protože pro tisk musime navrhovat při 300 dpi a to je rozdíl oproti 72 dpi tak jak vidíme obrázek na monitoru.
Nepředpokládám, že jakékoliv homemade karty neporušují autorská práva. Bohužel doba je taková, že spousta grafiků ani neví co fotobanka je

Jinak já osobně jsem velkým odpůrcem homemade karet v případě, že je dotyčný prodává. Navrhujme karty, ale buď pro sebe nebo jako dárek pro ostatní.