Leto 1993 a ja ako 18násťročné ucho v stánku narážam na karty s hráčmi NHL. Konečne. Už rozbeh s 1991-92
Upper Deck Czech World Juniors nás s bratom nalákal na tento papierový výmysel od Uncle SamA.
Keď pri náhodnej výmene juniorov s bratrancom na mňa vyskočil Gino Odjick s Vancouveru ako otravuje
Kelly Hrudeyho bolo rozhodnuté. Moja prvá karta NHL.

Toto by som chcel zbierať

Naša republika československá stále čerstvo rozkrojená zastúpená menami ako Rúžička, Reichel, Musil, Látal,Hrdina a Peter Bondra to bola slasť.

V sete sa nachádzali aj nejaký ROOKIE, kde som netušil VO CO GO, až po listovaní v slovníku,
že bažanti mi docvaklo ako to páni z NHL myslia. Zbierali sme súbežne s bráchom, ale RC Hašeka mal iba on. Kuwa to ma sralllo

Karty v sépiovom odtieni odkazujúce na históriu, vyvolávali skôr úsmev na tvári, ale ten pramenil z úbohej našej nevedomosti. Po tom čo sme prikúpili prvú knihu o NHL v češtine, sme pomaly dopĺňali naše strohé info o najlepšej lige na svete.

Veľmi sa mi páčili kartice LEADER najmä pre 5ks parádnych brankárskych záberov, zvyšné jednoducho patrili ku nim. O čo išlo PLAY SMART sme ani nepátrali.

Pamätám si, že sme mali aj pár CC teraz som z dvojky vytiahol brutálne duo combo HULL a OATES.

Mali sme už takmer pozbieranú komplet sérku 2, keď sa namiesto strieborných balíčkov začali v stánku objavovať čierne. Co to kua JE? "D Až po roybalení nám doplo, že sa jedná o ďaľšiu resp. prvú časť série podľa číslovania.
Tam už tie mená tešili viac a viac. Všetko to do seba zapadalo a my sme medzitým úspešne zapĺňali fólie, v bielom albume s oranžovým logom NHL, ktoré sme si splašili v Čechách.
Vo svojom 75 ročníku sa poprvýkrát predstavili aj žraloci zo San José, ale pre mňa vtedy nebolo okukané žiadne mužstvo, tak som sa tešil s každej novej karty, ktorú som získal.
Brankári

Aj akčnejší

Defensmeni

Čechoslováci

Borci bez helmy

Legendy

Európsky vietor

Karty z All Star Game boli nádherné.

Zaujímavé boli aj tie kde plejeri oháknutí v sakách pózovali so získanými hrncami - trofejami.
A opäť historické sépiovky, kde sme sa už trochen viac chytali nabúšení informáciami
z knihy o NHL, ktorú sme si taktiež zakúpili paralelne. Na naše prekvapenie sme v nej našli aj reprodukované obrázky našich prosetiek.

Z CCéčiek za mi teraz zadarila maska Patricka Roya.

Inu bol to veľký zážitoček toto naše zbieranie. Po Pro Setkách to nabralo väčší rozmer, ale to už je iný príbeh.
Po toľkých rokoch som si kúpil boxy oboch sérií a pokúsil sa zložiť svoj prvý kontakt
s kartičkovým svetom NHL. Nepodarilo sa chýbajú až tri karty. To už ale po toľkých peripetiách dám, aby som mal na pamiatku vo svojej zbierke set, ktorému sa už nikdy nič nevyrovná.