Ještě pár reakcí na to co čtu. Na osvětlenou.
Retail boxy - zde jsou ceny stejné už 3 roky. Tam jsme dokázali cenu udržet, ikdyž karty jsou zase o řád výše. (věřím, že potvrdíte, až uvidíte). Barevné efekty byly velmi nákladné, i řadová karta Silver je s efektem, chceme mít produkt odlišný. Co se týká insertů, tak v průměru vychází v
e více než každém druhém balíčku paralelka nebo insert. To je myslím za tu cenu skvělé, když vezmete v potaz že se jedná o nejelpší česká jména v základním setu! Tento produkt je spíše určen na balíčky, pro méně náročné. Co se týká balíčků (kvalita materiálu a technologie balení), tam je také rozdíl - investovali jsme před 3 lety do balící linky..
Co vám můžeme 100 % garantovat.. Nikdy se u našeho produktu nestane, že za 2-3 roky bude balíček stát 5 kč, viz výprodeje na stránkách OFS. To otevřeně kritizuji, jako sběratel, pro mě je to totální devalvace sbírek. Ale "obchodní politika" to je na jiné téma a není to naše věc. A není vůbec můj cíl utočit na OFS. Jejich práci si velmi vážím a zvláště pan Hrbka.
Hobby box - když mluvíme o ceně... Těžko srovnávat ceny našich boxů s extraligou. Jsou to 2 jiné produtky. Jak do rozsahu checklistu, obsahu jmen, tak do objemu tisku. Extraliga se tiskně v několikrát větších objemech. Reprezentace je méně, je vzácnější a výroba tím nákladnější.
Když boxy obsahují hrané hokejky Pastrnáka, Hronka, Chytila, Voráčka, Frolíka..Gulaše.., téměř toho nejlepšího co Český hokej má, cena může být těžko stejná jako loňský produkt, který tak nabitý nebyl. Když si člověk uvědomí, jak se vše zdražuje (od enegrií, tak cena práce, tak 200 kč není takové navýšení v porovnání s obsahem.
Objevit můžete také nově 1/1 karty a těch jmen tam je opět řada jak z NHL Vrána, Chytil, Voráček, Jágr, Hašek, Hlinka... Juniory a RC jako Jeníka, Lauka, Myšáka.., Pekaře, Dostála.. vše horké zboží. Die-cut inserty chválite, to jsme rádí a věřím že se budou líbit. Také věřím, že čeští sběratelé ocení práci na Best Capitans a budou používat QR kódy pro videa s medailonkem a rozhovorem od ČT.
Ještě upozorňuji! Na každý Hobby box vychází
10 insertů / paralelek. Co se týká podpisů, tak vždy tam budou minimálně jeden 1 podpis (UG nebo NPS), ovšem jsou i boxy kde budou 2 (UG + NPS) a není jich málo (cca 160 boxů). Do toho nepočítám 30 Buyback kartet x/5 Hronek, Rittich, Gulaš, 3x JJ68. Každá 5. Memorabila vychází, že je jiná, než xx/30 (čili x/5 nebo Name plate 1/1). Řadovky do Hobby boxů také přidáváme, protože je víc a víc lidí co si sety reprezentace kompletují a Retail boxy nevyhledávají.
To je vše co jsem chtěl napsat, snad jsem trochu osvělit