K zberateľstvu som sa dostal asi ako každý malý chlapec, keď to vymieňal so spolužiakmi v školských laviciach. Návrt k tejto záľube sa však konal až minulý rok, keď na Slovensku vyšla séria Tipsport Ligy 16/17 (kartičky SVK ligy po 20 rokoch). Sériu som rýchlo vyzbieral a začal som rozmýšľať, čo ďalej. Zbierať karty NHL hráčov, či tímov sa mi nechcelo, keďže ligu síce občas sledujem, ale nemám k nej taký vzťah ako k domácej lige a hlavne ku klubu HC Košice. Preto som sa rozhodol, že sa zameriam na zbierku kariet hráčov HC Košice, ktorí aktuálne hrajú v tomto klube alebo v minulosti už hrali. Rozbeh bol ťažký, ale nakoniec mi pomohol jeden zberateľ z Košíc, ktorý mal podobnú zbierku a venoval sa tomu skôr a tak 10 rokov dozadu s tým skončil. Úvodných cca 300 kariet mi teda veľmi pomohlo. Keďže hráči na Slovensku hrali pred tým alebo aj po pôsobení v Košiciach v Česku, s rozširovaním zbierky nebol problém. Karty z dielne OFS tvoria väčšinu tejto zbierky, no postupne sa tam dostali aj karty z ruskej, fínskej, švédskej ligy, či EBEL, AHL, a pod. Dnes mám v zbierke cez 900 kariet, no stále sa snažím zbierku rozširovať.
Z hráčov rád zbieram karty obrancu Ondřeja Šmacha (taktiež bývalý hráč HC Košice) a Mareka Hovorku (súčasný hráč HC Košice). Ondrove karty by už mali byť v zbierke všetky (okrem EXPO kariet) a doplnili to nejaké homemade. U Mareka to ešte zďaleka nie je všetko.
Občas neodolám a zoberiem si aj balíček z nejakej série OFS, pred Vianocami som si doprial aj rozbaľovačku boxov zo sezóny 07/08 a tiež 2 boxov 17/18. Rád si nechám karty podpisovať, takže v zbierke je aj niekoľko podpísaných kariet hráčov z českej ligy, ktorí v súčasnosti pôsobia na Slovensku.
Okrem zbierania kariet zbieram aj iné veci - puky, dresy. Ale to je skôr taká bokovka, sem-tam si niečo doprajem. Dresy predovšetkým opäť z HC Košice, prípadne hráčov, ktorí tu hrali. Po sezóne snáď bude v zbierke aj nejaká hokejka.
Ďakujem za túto možnosť predstavenia a snáď sa mi aj pomocou tohto fóra podarí niečo do zbierky zohnať, a taktiež by som v budúcnosti rád navštívil nejakú burzu konanú v Česku (hlavne kvôli kartám OFS, keďže na Slovensku to zbiera málokto).