2011/12 EBEL Playcards

Žhavé novinky týkající se sezóny 11 / 12
pavelbart
Administrátor
Administrátor

Re: 2011/12 EBEL Playcards

Příspěvek od pavelbart »

Při nejhorším to rozkucháme :D , ale díky za ty ceny. Aspoň si to můžu ověřit.
A mimochodem, diktovat ceny se dle zákonů EU nesmí. Bohužel. V naší branži (maziva) to dělá neplechu, ale fakt to tak je. EU zakazuje jakékoliv manipulování s cenou. Takže silně pochybuju o tom, že to skutečně nařizujou, dopouštěli by se protiprávního jednání a to si myslím, že by kvůli balíčkům takhle riskovali. Např. jako výrobce můžete vyžadovat od svých prodejců určité ceny, ale ne jim diktovat. Jsou ale samozřejmě jiné nástroje, jak toho docílit. Zdražit, nedodat zboží apod. Ale oficiálně to nejde.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

LEMMY
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEMMY »

Dobrý den,
chci uvést na pravou míru několik nepřesností, které zde v tomto tématu zaznělo.
Předem - nikdo nikomu nic nediktuje (tedy pokud se bavíme směrem dolů- tam skutečně diktuje pod cenu se prodávat nesmí)
1. cena kterou výrobce pro EBEL stanovil je cena doporučená a cena minimální, pod tuto cenu je možno jít až v okamžiku, kdy EBEL vydá pokyn snížit cenu o 40% v rámci výprodeje. Dráž si může prodávat kdokoliv a za cokoliv.
2. Celý produkt je pojmut jako marketinková podpora EBEL ligy a takto je k tomu i přistupováno. Není to komerční produkt výrobce ale marketinkový nástroj EBEL ligy propagující jejich značku. Takto je to vše prezentováno a takto s tím pracují i jednotlivé kluby. Nejedná se tedy o komerční produkty ve své pravé podstatě jak je známe ze zámoří.
3. EBEL ligou jsou určena prodejní místa a to jsou kluby jejich eshopy a fanshopy techto klubů. To že tento produkt je v nabídce zdejšího eshopu je vyjímka, kterou se mi podařilo pro pana Bartka zajistit a jsem za to rád.
4. Ebel liga připravuje po novém roce serii 2, která by měla reagovat na přestupy a změny v klubech a navíc by se do flow packů měly dostat podpisovky.

Samozřejmě je to o penězích, protože výroba něco stojí a na výrobu přispívají všechny kluby EBEL ligy takže se všechny kluby snaží jejich přidělené kvoty prodat a alespoň vyjít na 0. Kdo má lepší trh jako například tradiční rakouské kluby, nebo Zagreb je schopen i něco málo vydělat.

Kdo bude mít zájem a bude v sobotu u Zábranských mohu podat více konkrétních informací. Navíc mám jeden box rozdělaný na karty takže si i sběratel může přijít na své.

Děkuji

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Děkuji za vysvětlení.
Co se týče té podpory ligy, to je mi od začátku jasné a proto tu cenu respektuji.
Ono to ani podle mě nejde přesně porovnávat s UD, Panini a spol, protože to je prostě jiný produkt a pokud by ta cena byla třeba 1500,- Kč, pak by to bylo špatně.
Takové produkty podle mě cenou měřit nelze.
Když si chce člověk rozbalit staré Crowny, taky musí šáhnout hluboko do kapsy, tohle je podobné. Je to ojedinělý produkt.
Co se týče mého srovnání, snažil jsem se lidem co nejlépe přiblížit, co z takového boxu mohou čekat. Osobně ale k podobným produktům prostě přistupuji jinak.
Závěrem, kéž by naše extraliga měla podobně dobře provedené karty, pak bychom možná odpustili i dražší cenu...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Misa015
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Misa015 »

O těch podpisovkách jsem už slyšela. Někteří fandové Olimpije Ljubljany byli nespokojení, že na kartičkách není největší hvězda týmu Jean-Philippe Lamoureux. Ten se má objevit na podpisovce.
Sbírám Tomáše Kaberleho: 268/?, Lukáše Mensatora: 31/?, Anže Kopitara 5/? a Václava Nedomanského 6/?
Obrázek

LEMMY
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEMMY »

Misa015 píše:O těch podpisovkách jsem už slyšela. Někteří fandové Olimpije Ljubljany byli nespokojení, že na kartičkách není největší hvězda týmu Jean-Philippe Lamoureux. Ten se má objevit na podpisovce.
No to nevím, zda se zrovna on objeví. Možná prozrazuji víc než bych měl ale z každého mužstva byl vybrán jeden hráč (vybíral si ho klub) a ten podepsal 150 kusů karty (té řadovky, která je v setu), které budou umístěny do Flow pack pravděpodobně při příležitosti vydání serie 2 :silent:

Misa015
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Misa015 »

LEMMY píše:
Misa015 píše:O těch podpisovkách jsem už slyšela. Někteří fandové Olimpije Ljubljany byli nespokojení, že na kartičkách není největší hvězda týmu Jean-Philippe Lamoureux. Ten se má objevit na podpisovce.
No to nevím, zda se zrovna on objeví. Možná prozrazuji víc než bych měl ale z každého mužstva byl vybrán jeden hráč (vybíral si ho klub) a ten podepsal 150 kusů karty (té řadovky, která je v setu), které budou umístěny do Flow pack pravděpodobně při příležitosti vydání serie 2 :silent:
Tohle byla odpověď Olimpije na Facebooku na otázku proč v sérii není Lamoureux:

ja smo kot trenutno največjega zvezdnika naše ekipe prihranili za zelo omejeno "Signature card", ki jih bo JP lastnoročno podisal. Te kartice bodo del paketkov, ki pridejo v prodajo decembra
Sbírám Tomáše Kaberleho: 268/?, Lukáše Mensatora: 31/?, Anže Kopitara 5/? a Václava Nedomanského 6/?
Obrázek

LEMMY
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEMMY »

Misa015 píše:
LEMMY píše:
Tohle byla odpověď Olimpije na Facebooku na otázku proč v sérii není Lamoureux:

ja smo kot trenutno največjega zvezdnika naše ekipe prihranili za zelo omejeno "Signature card", ki jih bo JP lastnoročno podisal. Te kartice bodo del paketkov, ki pridejo v prodajo decembra
Je to skoro spravně. většina "hvězd" přestupy, loga, trenéři a další inserty budou v serii 2. I když zatím neznám checklist serie 2, předpokládám, že tam ten jejich bude. Jen ten december nesedí. :)

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Tak jsem si dnes zkusil porovnat SHL box a EBEL box.
A musím říci, že tak asi plichta. SHL je za 1499,- a máme tam 2 podpisy, ale mají cenu těch 500,- Kč? Nemají. Jinak jsou obě série hrozně podobné. Tedy nechci se s nikým přít, ale tipuju, že to tiskne jedna tiskárna. Na insertech je to dost vidět. Ale třeba zrovna ne...
Pokud jde o to získat co nejvíce řadovek, tam vede SHL. 30 balíčků po 6ti kartách. Tedy dvojnásobek. Proto u mě plichta.

Myslím, že je ale ptřeba k těmto boxům přistupovat jinak. Už jen kvůli nákladu, musí být zanedbatelný vůči UD a Panini...a to musí mít na cenu vliv.

LEMMY
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEMMY »

pavelbart píše:Tak jsem si dnes zkusil porovnat SHL box a EBEL box.
A musím říci, že tak asi plichta. SHL je za 1499,- a máme tam 2 podpisy, ale mají cenu těch 500,- Kč? Nemají. Jinak jsou obě série hrozně podobné. Tedy nechci se s nikým přít, ale tipuju, že to tiskne jedna tiskárna. Na insertech je to dost vidět. Ale třeba zrovna ne...
Pokud jde o to získat co nejvíce řadovek, tam vede SHL. 30 balíčků po 6ti kartách. Tedy dvojnásobek. Proto u mě plichta.

Myslím, že je ale ptřeba k těmto boxům přistupovat jinak. Už jen kvůli nákladu, musí být zanedbatelný vůči UD a Panini...a to musí mít na cenu vliv.
Tak to jste měl štěstí podpisy jsou tam naloženy 1:20 takže musí existovat boxy jen s jedním. Ale je jasné že se porovnávají dva produkty různého zaměření. To co vydává Chistian SHL je to co vydává Vrkoč v čechách tedy komerce i když trošku jiné kvality a i těm počtům se dá věřit více než v čechách. EBEL je marketink jako celá jejich liga, která je postavena především jako marketingový produkt i když se od sběratelů každý rok učí a zlepšují se.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Pokud je to "jen" marekting, a je to dělané jinak, pak je to ale slušné.
Abych řekl upřímně, tak break byl zajímavý těmi jmény, co z toho člověk tahá. Třeba jsem nevěděl, že hraje v EBEL lize Andy Delmore, nedávno elitní bek Nashvillu, nebo golmani jako Munro, Trodjman...Mě to bavilo. To samé SHL, taky zajímavá jména.

LEMMY
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEMMY »

No ale těch jmen je podstatně více, navíc jsou zde i hvězdy jednotlivých nároďáků účastnických zemí jako třeba Razingar, Trattnig, Divis, Dieter Kalt, Konovalov, atd. Dále nesmíme zapomenout na vysloužilce či hráče co okusili NHL jak Dahlman, Abid a mnoho dalších a to ještě další Hvězdy budou vzhledem k podpoře vycházet na serii 2, která bude mít 100 base karet. Zase tak moc prales liga to není ani herně ani penězi jen RB Salzburg má takový roční rozpočet, že by s ním mohl klidně hrát KHL

SECERES
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od SECERES »

No už se těším na loga ty me v prvním setu hodně chybý
Sbíram karty
Jiřího Holečka vlastním 6 z 29
Petra Mrázka vlastním 5 z 18
Dmitrije Jaškina vlastním 8 z 13
POKUD KARTA VYŠLA VE DVOU VERZÍCH POČITAM MĚ STAČÍ JEDNA I KDYŽ CHCI OBĚ

Misa015
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Misa015 »

Jsem jedna z mála, která může srovnat letošní sérii EBEL s tou loňskou. Musím říct, že letošní inserty se mi líbí víc než loňské, ale řadovky se mi líbily víc loni. Loni totiž řadovky neměly ostré růžky, ale byly zaoblené. To mi příjde lepší, protože se tolik nepoškodí jako ty ostré. Pro představu sem hodím pár kartiček z loňska.

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

Už se moc těším na ty speciální balíčky, kde vyjdou podpisovky. *cheer*
Obrázek

Sperlinho
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sperlinho »

Já jelikož můj oblíbenec John Lammers přestoupil právě do KAC, jsem se letos začal o tyto karty zajímat. Kvalita řadovek a našich OFS... to je něco nesrovnatelného. Chtěl bych se zeptat na tu sérii 2 - tam tedy vyjdou podpisovky, hráči kteří nebyli v první sérii a i nové inserty s novými hráči? Jinak jsem slyšel, že prý hráče na inserty vybírá klub ne výrobce- vlastně je to tady potvrzeno ohledně těch podpisů..

děkuji za odpověď, ať už Lemmy či někdo jiný.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

To Kulometcik:

Prosím využívejte k tradům sekci pro to určenou.

Misa015
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Misa015 »

Ví se něco o těch flow packách?
Obrázek

Sperlinho
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sperlinho »

Tak já jen vím, že nyní vyšel dotisk, který obsahuje i dvě insertní série - Ice Breakers a Signature - ale seznam podpisovek mi není znám.

Misa015
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Misa015 »

Já budu 18. dubna v Lublani, takže 100% se zajdu podívat do shopu na stadión. Doufám, že nějaké balíčky seženu. :)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „2011 / 2012“