Zdravím všechny sběratele a sběratelky,
jmenuju se Jirka, jsem z Plzně a předem bych rád zdůraznil, že číslo 87 v mém nicku nemá nic společného se Sidnym (snad jen, že máme stejný rok narození ). Když já dával první goly v NHL s číslem 87 na dresu, tohle číslo moc velkou popularitu nemělo. Myslím, že to byla NHL 98
Každopádně se sbíráním kartiček jsem začal na základce, odhaduji někdy v 11 letech, a všichni jsme sbírali všechno. Mě se v té době nejvíc líbili série APS 96-97, WIEN 96 a Parkhurst 94-95 (hlavně paralelky Parkie) a pak karty brankářů. Krátce na to se ke mně dostala první karta Martyho (byla to 1994-95 Premier Rookie Sensations) a....od té doby bylo všechno jinak

V NHL jsem hrál za New Jersey Devils (díky Petru Sýkorovi), od malička jsem chtěl být brankářem...takže zbožné vzhlížení k Martymu bylo nějak samozřejmostí. Naprostý orgasmus se u mě dostavil, když jsem viděl video v mizerném rozlišení a kvalitě, jak Marty posílá puk do odkryté Montrealské brány

Začal jsem tedy sbírat celý tým NJD a hlavně karty Martyho. Na střední škole jsem pak prodal všechny ostatní karty a nechal si jen NJD, ale doplnovat sbírku jsem na nějakou dobu přestal. Asi před deseti lety jsem se rozhodl ve sbírce pokračovat. V současné době moje sbírka čítá přibližně 2800 karet týmu NJD (kterou momentálně aktivně nerozšiřuji,pouze když rozbaluju boxy/balíčky a vybalím něco, co ve sbírce nemám, tak si je do sbírky přiřadím), a z tohoto počtu je asi 700 karet Martyho (tuto sbírku částečně rozšiřuji výměnama a nebo také z boxů/balíčků). Naskenovanou jí nemám, ale to v nejbližší době napravím, aby mohla spatřit světlo světa
Trošku jsem se rozepsal, za což se omlouvám, ale tak třeba to nikdo nečetl