3x 14-15 OFS serie1

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x 14-15 OFS serie1

Příspěvek od DzEjDy »

Ja myslím, že věcná kritika je to nejlepší co může autor dostat jako zpětnou vazbu. A kdyby té kritiky nebylo, tak jsem na 100% přesvědčen, že tady stále máme ten hnus, co vycházel než se do toho vložil pan Hrbek. Určitě není nic dokonalýho, stále je co zlepšovat, někam ten produkt posouvat, ale odsoudit celou tu práci, která za tím je jenom kvůli anglickým názvům, to je podle mě zbytečný. Ale je to taky názor.
Obrázek

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

zette píše:Ja tedy vyuziji uz tak velky off topic k jedne otazce na pana Hrbka...

Existuje nejaky klic, jak vybirate jednotlive hrace, kteri vyjdou na podpisovkach? Nebo jsou priorita uspechy hokejisty, ochota podepisovat, klub za ktery hraje atd. Diky
loni jsme přešli na podepisování aršíků, které potom vysekáváme a vkládáme do karet stejným způsobem jako dresy nebo hokejky.
cílem bylo podepsat většinu hokejistů už ve fázi suché přípravy a zamezit tak problémy s podepisováním karet v regulérní sezoně přímo na karty.
stejně jsme ale měli problémy aby se nám aršíky včas vrátily( u Hradce a Vítkovic to prostě nešlo)
s některými hráči je radost spolupracovat( např. Kuba Petružálek před 10 dny v Litvínově) a někdo to naopak bere jako otravování.

letos je to tak že jsme poslali na kluby aršíky takřka pro celé mužstvo, abychom pak mohli vybírat co bude aktuální.
poslední fáze je závislá na focení jednotlivých hráčů, když se začíná fotit může se stát že je zrovna někdo zraněný a logicky se posouvá do druhé serie.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Co se týče srovnání Champions série, tak extraliga určitě vede. Naživo jsem Chicago set samozřejmě neviděl, ale z náhledů si troufnu tvrdit, že to je hodně odfláknutý. To Litvínov vypadá parádně.
Co se týče ostatních sérií, jako celek se mi Trilogy moc líbí, přestože některé memo nic moc. V nových SPA jsou skvělé karty, Future Watch jsou takové jako obvykle, nepřijdou mi o moc horší než loni, ale ani lepší.... Ultimate třeba Jersey byly nic hnusné, ale podpisy super. Pokud budeme hledat jednotlivě různé typy karet, i v OFS se najdou některé, které budou povedené méně, některé více a hlavně, je to o vkusu. Ale napsat, že UD dělá hnusné karty, to je hodně troufalé. Když vezmu posledních několik podpisů a memorabilií Hašana od UD, patří k tomu nejhezčímu, co ve sbírce mám a to víte, že tam toho mám dost.
Celkově se podle mě UD nedá na grafice moc vyčíst, jejich slabiny bych viděl jinde. Třeba v Checklistu, ale ani OFS Ser. 2 nebyl výběr jmen nejlepší. To jsem tu už psal. Ale já to pořád beru tak, že OFS se teprve vyvíjí. To, co vycházelo do r. cca 2012, to bych jako vývoj ani nenazval. A nyní se na nových kartách pracuje relativně krátce. Přestože jsou série perfektní, asi sám uznáte pane Hrbku, že tam není taková originalita (nemyslím to úplně doslovně ani nijak zle) jako byla u těch dřívějších sérií, že třeba OFS Ser. 1 a 2 jdou hodně ve stopách NHL karet a já myslím, že to je jen dobře, protože kde jinde brát vzor. Pro ty komerční věci určitě. Já osobně bych se hrozně rád dočkal méně komerční série aspoň jednou za pár let, jako byly ty staré legendy.
Také bych uvítal ražbu v limitacích. Ty psané jsou super na třeba nízké memorabilie, ale ne na všechny karty, ale důvody proč tomu tak je znám a věřím, že to je věc, na které se také pracuje.
CZ názvy, no schválně jsem si to tady zkusil napsat na pár klasických nejpoužívanějších termínech a asi bych se taky zdráhal tam dát češtinu. Na druhou stranu, srovnávat to s kartami KHL taky není na místě a hlavně oni mají většinu karet jak v azbuce, tak v anglině. Ale jejich karty zasahují do celé Evropy a tam je mezinárodní jazyk nezbytný.
U nás se odvolávat na to, že to mají Švédi, kde celý národ umí plynule anglicky, taky není totožné. Někdy mi vadí, že jako národ vždy říkáme: tam to dělají takhle, tak to budeme dělat taky, ale my jsme jiní, než ti "támhle"... Ale to nemluvím o kartách.
Přesto vše, na místě pana Hrbka také raději použil Angličtinu, i přestože mně osobně by náš rodný jazyk na kartách nevadil, protože karty se mi líbí. Ale některé názvy karet jsou prostě česky divné. Snad jen Hrdinové Play off by šlo, ale Play off je anglicky:-). Takže kdybychom šli do detailu, tak Hrdinové vyřazovacích bojů už je strašidelný a dlouhý. Play-off Heroes, tam není co řešit.
Ještě k tomu RNE apod. Když pan Hrbek vydával ty svoje libůstky, byly jsme z nich většina odvaření, ale bylo to pro pár lidí. Dnes pracuje na kartách OFS, asi to není takové to "srdíčko" jako bylo právě u legend, ale je to masová záležitost. Která posunula české karty úplně jinam. Takže dělá to pan Hrbek špatně? Rozhodně ne. Mohl zůstat u svých sérií a klientelu by měl. Pracuje ale na tom, aby se karty u nás posunuly a že se spojil s OFS můžeme být všichni nezaujatí rádi. I na UD a Panini najdeme mnoho chyb, nebo věcí, které se nám nebudou líbit, ale tam je nikdo poslouchat nebude...
Mně osobně jen vadí, že se tady nedokážeme bavit bez osobních útoků.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Hans
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Hans »

Bianco, vybral jsem si právě a zrovna jenom tohle, protože to mi na tvém příspěvku vadilo. Neboj, tvoje názory ti neberu, ale mohl by si je příště vyjadřovat bez nějakých osobních útoků. Kdyby si vynechal ty kecy o strejdovi v umaštěném triku, tak na tebe ani nereaguju. Jinak jsem rád, že se tvůj experiment zdařil a že sis díky mě užil o víkendu i trochu zábavy.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

DzEjDy píše:Ja myslím, že věcná kritika je to nejlepší co může autor dostat jako zpětnou vazbu. A kdyby té kritiky nebylo, tak jsem na 100% přesvědčen, že tady stále máme ten hnus, co vycházel než se do toho vložil pan Hrbek. Určitě není nic dokonalýho, stále je co zlepšovat, někam ten produkt posouvat, ale odsoudit celou tu práci, která za tím je jenom kvůli anglickým názvům, to je podle mě zbytečný. Ale je to taky názor.
Přesně tak, já si myslím, že kdyby vycházelo furt to co dříve, tak se dnes o OFS kartách baví tak 20 lidí z těch 800 co jsou zde a to z nich tak 18 jen doma mimo forum:-).
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

samozřejmě vše je věc osobního názoru, ale opravdu nejde srovnávat UD a OFS.
je to nesrovnatelné, ale je dobře se jim alespoň přiblížit a slepě nepřijímat všechno co od nich vzejde.

co se týká mini firmy Legendy CS, tak se s OFS spojila v jeden celek, ale můžu slíbit že jeden hodně zajímavý projekt máme rozpracovaný a kolem vánoc snad už budou vidět konkrétní výsledky.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Já to právě vůbec srovnávat s UD nechtěl, ale lidi to dělají, asi logicky. Nicméně, to je úplně jiný svět a ty ceny jsou hrozné mnohem více pro nás než pro ně... to je dobré si říci, to je politika EU, ne UD. Ostatně, když budeme posílat do US OFS box přes českou poštu, taky nebude za 990,- Kč a to ani nemají DPH jako my...
Ale ať je to jak je to, UD je ta firma, která tvoří trendy a přináší novinky. Panini byli v mnoha ohledech skvělé, ale kromě bookletů (aspoň myslím, že je přinesly do hokeje oni) nic extra nového nepřinesli. Třeba něco jako v Masked Stories rozřezaná maska...
Ale je to tak vždy, kritizuje se vždy ten největší... jen málokdo ocení jeho zásluhy. Já pořád nejvíce všem firmám vyčítám to, že úplně vymazaly levné série typu Victory. Sice vrátili MVP, ale není to na stejné úrovni, cenové.

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

levné serie moc chybí, je mi to líto hlavně proto že sběratelství přichází o dorost

Lloyd
Opora
Opora

Příspěvek od Lloyd »

Koukám, že se tu rozjela trochu ofs-topicová debata...Já jsem s jejich vývojem za poslední dva roky taky dost spokojen, ale jedna věc mi pořád trochu vadí. Už 20 let čekám na český karty s kvalitními záběry ze hry. Po pár letech slušných Kolišovek, průměrných DS, zhůvěřilých rasta počátcích OFS, nudných fotek z rozbruslení a řadě let, kdy OFS karty žily jen z podstaty, přišlo razantní zlepšení grafiky i celé "kultury" karet, ale na kvalitní záběry s herními situacemi opět nedošlo. Nešel by do příští sezóny zařadit alespoň nějaký subset typu UD Canvas, kde by byla zajímavější nejen textura, ale i fotografie? Uvedu pár příkladů pro objasnění.

http://1.bp.blogspot.com/_jkmNT4HFGnI/S ... 2ud247.jpg

http://puckjunk.com/wp-content/uploads/ ... f_zoom.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2387/204 ... 7d06fb.jpg

http://img.comc.com/i/Hockey/2013-14/Up ... &size=zoom

http://img.comc.com/i/Hockey/2013-14/Sc ... &size=zoom

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

to je dobrý podnět, něco zajímavého nafoceného máme, ale zase je problém že to nikdy nebude spravedlivě u všech týmů.
máme hlavní fotografku a cca tři další spolupracující.
ale určitě nebudeme dělat karty jako slavná karta Olafa Kolziga s hot dogem nebo Ovečkin s hromádkou puků.
UD tohle přesně může udělat, oni mají 20 serií za sezonu, my jen jednu

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

každopádně můžu slíbit že už na obalu I. serie bude pěkná, nezvyklá a akční fotka

Lloyd
Opora
Opora

Příspěvek od Lloyd »

No nechám se překvapit a těším se. S tou spravedlností bych si hlavu nedělal. Lepší něco než nic a je jasné, že nemůžete zaměstnávat iks fotografů ze všech koutů republiky. Třeba takováhle série "Momenty play off" by se mi zamlouvala :-)

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Balíčky“