3x 14-15 OFS serie1
- Bianconero
- Legenda
Re: 3x 14-15 OFS serie1
Pavle, pokud byla něčí reakce prudká, pak pana Hrbka, který okamžitě nezapomněl přispěchat s tím, že tu někdo dělá chytré rozbory. Nedělali jsme žádné rozbory, pouze si povzdychli, že nám chybí karty v trafikách. Pan Hrbek má patrně na každý zdejší topic s "OFS" v hlavičce nějaké zařízení, které ho upozorňuje, aby mohl okamžitě reagovat. Kluci se začali bavit o kartách na stáncích a zazněla i narážka - od Belfoura - na nhl karty. Tak jsem mu přitakal, že mi ty karty taky chybí. Pan velký boss českého karetního průmyslu musel přispěchat a hned do toho zase cpát svá moudra. Stejně jako je vám starším putna, co říkáme my mladší a máte pořád potřebu nás poučovat, pak mě je úplně putna názor strejdy s umaštěným tričkem, který všude byl a se všemi se zná. A že jsme třeba v několika málo příspěvcích off-topic? A co? To bych tu mohl jet jako pedant a buzerovat téměř v každém druhém topicu (nadsázka).
A s ITG máš pravdu, na tom se s tebou shodnu na celé čáře. To je pro mě ten největší kentus na trhu. Triliony karet o ničem, jedna série vedle druhé jako přes kopírák. Jen tam narazím limit a mám novou sérii. Změním barvu rámečku a mám novou sérii. A ty rádoby duhy od ITG, to je dobré tak do krbu. To už člověk může začít sbírat víčka od petek a bude mít různorodější sbírku, než kdyby sbíral karty ITG, což je duplikát vedle duplikátu.
A s ITG máš pravdu, na tom se s tebou shodnu na celé čáře. To je pro mě ten největší kentus na trhu. Triliony karet o ničem, jedna série vedle druhé jako přes kopírák. Jen tam narazím limit a mám novou sérii. Změním barvu rámečku a mám novou sérii. A ty rádoby duhy od ITG, to je dobré tak do krbu. To už člověk může začít sbírat víčka od petek a bude mít různorodější sbírku, než kdyby sbíral karty ITG, což je duplikát vedle duplikátu.
Let them hate. Just make sure they spell your name right.
Bianco, jestli tvoje predešlá reakce nebyla prudká, tak tahle poslední byla úplně zbytečná. Kdo si, aby si někoho soudil na základě jeho vizáže? Píšeš, že nemáš zapotřebí se nechat poučovat, ale kdyby si měl trošku otevřené oči, tak vidíš, že děláš úplně to samé jako ti staroši, co tu kritizuješ, a to je ti kolik?
Jako já osobně mám radši karty NHL. Ale když někam jedu nebo jsem někde kde jsou karty jen české tak nevidím důvod si nekoupit třeba 2 balíčky. Už jen pro ten pocit že tam třeba něco bude. A o tom to je ne?. Je to každého věc co se mu líbí a co ne. České karty mě moc neberou ale třeba retro national emblem strčí do kapsy hodně karet NHL... Taky mi chybí časy kdy v každé trafice bylo na výběr víc druhů. Ale posuzovat nebo někoho soudit je trochu moc..
Sháním karty Petr Gewiese a SÍŇ SLÁVY ČESKÉHO HOKEJE.
- affly
- Veterán
- Kontaktovat uživatele:
I když je to hodně off-topic, tak se musím vyjádřit k tomu že OFS = Škvár. Není to pravda. Já jsem nikdy žádné české karty nesbíral. Jenom NHL. Ale letošní OFS mě talik nadchly že se snažím sesbírat všechno od řadovky až po poslední jersey. Takže asi tak - to je pohled na nové OFS od sběratele výhradně NHL. A nebojím se říct že ty karty strčí do kapsy i hromadu NHL produktů...
PAUL KARIYA 895
T.J OSHIE 170
Jordan Kyrou
BE A PLAYER 09-10 SIGNATURES 136/156
ST.LOUIS BLUES
T.J OSHIE 170
Jordan Kyrou
BE A PLAYER 09-10 SIGNATURES 136/156
ST.LOUIS BLUES
Affly, mam to podobne. Treba Masked stories byly podle me lepsi než většina posledních btp...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
taky souhlasim! pred temi cca 15 roky, kdo sbiral ceske karty, nikdo s nim moc nechtel menit. Takhle to proste bylo. Ja to mel podobne a prvni box s CZ kartama jsem si koupil az Masked Stories. To je mimochodem jedna z vubec nejlepsich serii, ktere jsem kdy otevrel. Ostatne tri koupene boxy hovori za vse
brejky jsem daval i na zahranicni fora a produkt dostaval pochvalu za pochvalu. Neco podobneho prislo i s ofs 14-15, tam js celkem na 5 boxech a zadny me nezklamal, jako treba nedavne boxy z US. Libi x nelibi je vec vkusu, nikomu tu nikdo nic nevnucuje, ale ja za sebe musim rict to, co uz tu na foru bylo milionkrat receno. Ceske karty se v poslednim roce nemaji vubec, ale vubec za co stydet a hrde je ukazu na cizich forech.

Sbírám: David Aebischer, Jakub Škarek, David Výborný, Lukáš Rousek
Série: CZ Legendy, Wien 96
Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple
Série: CZ Legendy, Wien 96
Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple
-
- Zkušený
Ja osobne souhlasim s tim ze karty OFS 14-15 jsou hodne povedene oproti nekterym kartam NHL a pro dost lidi i cenove dostupnejsi.Radeji si sesbiram hezky cely set base a paralelek nez shanet za nekrestanske peníze nizkolimitovane karty NHL.Je to ale věc vkusu a financi takze je to na kazdem z nas ja mam radeji ta setkani a vymeny nez strcit ruku do kapsy a za tezke prachy kupovat jednickove karty/i když jsou pekne/
- Bianconero
- Legenda
Podstatné, na co bych rád znal názor, nikoliv papouškování, jsem zvýraznil tučně.
Na základě vizáže si můžu posuzovat koho chci, stejně jako si každý může posuzovat na základě vizáže mě. Neznám člověka, který by to kdy v životě neudělal. Pakliže má člověk jednou špinavé tričko, tak to každý přejde. Třeba si dotyčný cestou pokydal tričko u jídla, snídaně je neřád. Když podruhé, pak si třeba řekneš, asi smůla, nevím. Ale když i potřetí, pak si řekneš, že tam asi bude cosi špatně.
A kluci, nikomu neberu, že se lidem líbí české karty. Někdo rád blondýny, někdo zrzky, jiný brunety. Někdo rád holky, jiný vdolky. Někdo si radši pořídí dva paklíky OFS, nebo si zajde něco vyměnit, nebo strčí ruku do kapsy a za těžké peníze kupuje 1Of1 od ITG, aby měl, jak se říká "sbírku celistovou". To milanbiker1 krásně trefil
Ale říct tady cokoliv proti českým kartám je jako házet hrách na zeď. Vždy přilítne "defenzivní jednotka rychlého nasazení", aby tomu zamezila. A jedna důležitá věc. Celá řada lidí se bije za české karty, ale češtinou na nich už pohrdá a chce, aby to mělo mezinárodní punc, ty amerikanismy, jaké jsou přece na všech zámořských kartách. Slovo "šampióni" nemá ten správný rozměr jako "champions" atd. Už jen z tohoto důvodu budu stále odpůrcem českých karet, dokud tam tyto výrazy budou, protože jinak to české karty doopravdy nejsou. Má snad na českém trhu angličtina větší marketingovou sílu než čeština? Pokud ano, pak jsme jako národ selhali a můžeme se jít zahrabat.
Tohle je taky dobrá otázka, snad na pana Hrbka, Pavla, nevím, zda se české karetní produkty dostanou na trh i mimo česko-slovenské vody? Pokud takový záměr není, proč výrobce lpí na anglických názvech. Zní to dobře? Nejde to říct dost dobře česky? Naopak! Český jazyk je nejkrásnější a nejtvárnější na světě. Dokáže říct cokoliv na xy způsobů. Pokud si český výrobce karet používá raději anglické názvy namísto českých, pak v tom vidím tři základní věci:
1) jde o marketingový záměr -> chci to prodávat na zahraničním trhu
2) poptávka -> lépe se to prodává -> poptávka společnosti (= společnost ztratila svoji tvář)
3) vlastní neschopnost používat rodný jazyk
A někdo může namítnout, že se opakuju a omílám to své "čeština na české karty" stále dokola, jako kolovrátek, což je pravda. Ale když lidé za něco bojují, obvykle to opakují, chtějí být slyšet. Takže si to budu omílat stále dokola. Je to názor, který budu prosazovat a třeba jednou bude i vyslyšen, kdo ví. Lepší mít svůj názor, než někomu lézt do zadku.
A samozřejmě OFS jistě strčí řadu zahraniční produktů do kapsy, jak poznamenal affly, to jsem nikdy nikde nepopřel. Považuju za škvár i několik zahraničních sérií, jen tak pro úplnost
Zbytečná? Vůbec ne, naopak velice poučná s ohledem na tvoji reakci. A je opravdu úsměvné, jak si lidé dokáží z toho textu, který jsem vypsal, vytáhnout právě to o špinavém tričku, aniž by reflektovali zbytek. S tím tričkem jsem to použil zcela záměrně a čekal, která husa zakejhá jako první. Vyhrál jsi, Hansi. A tohle není výsměch, ale jen ověření si, jak jsou lidé zaslepení. A pokud to tvrdíš ty o mě, nemám důvod to netvrdit příhodně já o tobě. Co se stáří týče, tak ho neřeším, protože to číslo mi je úplně jedno. Ať už u mě, u tebe, Pavla, pana Hrbka, afflyho nebo milanabikera1.Hans píše:Bianco, jestli tvoje predešlá reakce nebyla prudká, tak tahle poslední byla úplně zbytečná. Kdo si, aby si někoho soudil na základě jeho vizáže? Píšeš, že nemáš zapotřebí se nechat poučovat, ale kdyby si měl trošku otevřené oči, tak vidíš, že děláš úplně to samé jako ti staroši, co tu kritizuješ, a to je ti kolik?
Na základě vizáže si můžu posuzovat koho chci, stejně jako si každý může posuzovat na základě vizáže mě. Neznám člověka, který by to kdy v životě neudělal. Pakliže má člověk jednou špinavé tričko, tak to každý přejde. Třeba si dotyčný cestou pokydal tričko u jídla, snídaně je neřád. Když podruhé, pak si třeba řekneš, asi smůla, nevím. Ale když i potřetí, pak si řekneš, že tam asi bude cosi špatně.
A kluci, nikomu neberu, že se lidem líbí české karty. Někdo rád blondýny, někdo zrzky, jiný brunety. Někdo rád holky, jiný vdolky. Někdo si radši pořídí dva paklíky OFS, nebo si zajde něco vyměnit, nebo strčí ruku do kapsy a za těžké peníze kupuje 1Of1 od ITG, aby měl, jak se říká "sbírku celistovou". To milanbiker1 krásně trefil

Ale říct tady cokoliv proti českým kartám je jako házet hrách na zeď. Vždy přilítne "defenzivní jednotka rychlého nasazení", aby tomu zamezila. A jedna důležitá věc. Celá řada lidí se bije za české karty, ale češtinou na nich už pohrdá a chce, aby to mělo mezinárodní punc, ty amerikanismy, jaké jsou přece na všech zámořských kartách. Slovo "šampióni" nemá ten správný rozměr jako "champions" atd. Už jen z tohoto důvodu budu stále odpůrcem českých karet, dokud tam tyto výrazy budou, protože jinak to české karty doopravdy nejsou. Má snad na českém trhu angličtina větší marketingovou sílu než čeština? Pokud ano, pak jsme jako národ selhali a můžeme se jít zahrabat.
Tohle je taky dobrá otázka, snad na pana Hrbka, Pavla, nevím, zda se české karetní produkty dostanou na trh i mimo česko-slovenské vody? Pokud takový záměr není, proč výrobce lpí na anglických názvech. Zní to dobře? Nejde to říct dost dobře česky? Naopak! Český jazyk je nejkrásnější a nejtvárnější na světě. Dokáže říct cokoliv na xy způsobů. Pokud si český výrobce karet používá raději anglické názvy namísto českých, pak v tom vidím tři základní věci:
1) jde o marketingový záměr -> chci to prodávat na zahraničním trhu

2) poptávka -> lépe se to prodává -> poptávka společnosti (= společnost ztratila svoji tvář)

3) vlastní neschopnost používat rodný jazyk

A někdo může namítnout, že se opakuju a omílám to své "čeština na české karty" stále dokola, jako kolovrátek, což je pravda. Ale když lidé za něco bojují, obvykle to opakují, chtějí být slyšet. Takže si to budu omílat stále dokola. Je to názor, který budu prosazovat a třeba jednou bude i vyslyšen, kdo ví. Lepší mít svůj názor, než někomu lézt do zadku.
A samozřejmě OFS jistě strčí řadu zahraniční produktů do kapsy, jak poznamenal affly, to jsem nikdy nikde nepopřel. Považuju za škvár i několik zahraničních sérií, jen tak pro úplnost

Let them hate. Just make sure they spell your name right.
Bianco. Tvůj názor ti přece nikdo nebere. Ale podat jej slušnou formou je přece rozumne vice, nez osobni útoky.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
-
- Zkušený
Jetse tedy prijdu s trochou do mlyna jako reakci na nektere postřehy Bianca.Nikdy jsem se nijak nepozastavil nad popiskama v anglictine na ceskych kartách/signature,jersey atp./ nesbiram karty az tak dlouho zacal jsem opravdove az letos a taky vzhledem k tomu ze jsem zil 15 let v USA a angličtina mi tak nejak zustala v mysli,ale bylo by mozna zajimave mit karty pouze v cestine/tedy naší ligu/.jen si nejsem jisty jak dalece by si clovek zvykl mit na karte napis "podpisovka" a jiné.Vsem napadum se stejne vyhovet neda /da se ale s nimi do budoucna pracovat/ ale další vydani karet muze byt vždy o něco lepsi na zaklade postrehu z nasich diskusi /pokud jsou tyto postřehy prinosem/.Mi třeba trosku vadil na kartách OFS 14-15 ten malo vyrazny rozdil u base karet a paralelek /myslim ze tisk znaku Rainbow a Glacier mohl byt vyraznejsi/ ale to jen muj názor,ktery nikterak nesnizuje tuto serii která se mi moc libi a proto se uz tesim na další rocnik
Mě osobně zase celkem zaráží, že se tady kritizuje grafika NHL karet, protože to je jediný, co se UD a Panini nedá vyčíst, na rozdíl od plnění, stejných jmen v checklistu, apod... ITG tady fakt řešit nechci, ty aktuálně nepovažuji za hodné zařadit je do takové debaty:-)).
Starší série pana Hrbka, neboli Legend CS, to bylo něco naprosto originálního, nebo použití GU masky do OFS Masked Stories, to je světová rarita. Retro national Emblems... ty mi navždy zůstanou v paměti jako skvělé. Poslední série jsou ale právě pracem od UD a spol hodně podobné a v podstatě je kopírují, což nemyslím tak, že by se něco kradlo, to ani náhodou, ale jede to v hodně podobném duchu.
To, že to stojí méně je celkem logické. UD je kolos, licence NHL bude asi tak 10000000x dražší než licence extraligy:-))). A hlavně a to asi ti, co v USA žiji potvrdí, že 50 až 100USD za box (nejběžnější cena za box) nebude odlišná pro místní jako např. u nás 1000,- Kč za OFS. Lidé, co tady kupují boxy, taky neberou 7000,- Kč měsíčně, to znamená bavíme se v drtivé většině o lidech, kteří mají slušnější mzdy (ono taky kdo jiný by si to dnes mohl pravidelně kupovat...). To, že to u nás, díky skvělému kursu, dopravě a DPH stojí 3500,- Kč, to už je úplně jiná otázka. A upřímně, my a třeba Slovensko, určitě v obratu UD znamenáme malou kapku v moři, takže nás opravdu nikdo řešit nebude...
Ale grafika a kvalita karet UD a třeba i Panini v posledních dvou letech, když teda asi vynecháme OPC:-), je rozhodně na hodně vysoké úrovni a karty jsou většinou perfektní. A říci, že nové OFS jsou mnohem hezčí je prostě kravina, protože právě za mořem se nové OFS hodně inspirují, což je hodně vidět a ono také, kde jinde....
Ty Amerikanismy. V obecné rovině rozhodně souhlasím a odpověď je hodně jednoduchá - selhali jsme jako národ, žádná národní hrdost, v tom to bude někde začínat a to karty jsou rozhodně nejmenším problémem... V Praze jsem nedávno nasedl do výtahu. Být tam moje rodiče, nikam se nedostanou, nikde čeština... A to mi s**e, když jsem v Čechách!
Co se týče dotazu na prodej karet, to by asi lépe řekl pan Vrkoč, ale my kromě Slovenska OFS nikam ven neposíláme. Domnívám se, že masově se určitě OFS nemohou ven prosadit, protože naše extraliga prostě nikoho venku moc nezajímá, takže mně osobně by Čeština na kartách nevadila. Ale nedělám z toho vědu, že tam jsou nápisy v Angličtině. Co bych rozhodně nechtěl, aby to bylo jako dříve, něco česky, a pak Sniper, Saves.... to bylo úplně mimo...
Starší série pana Hrbka, neboli Legend CS, to bylo něco naprosto originálního, nebo použití GU masky do OFS Masked Stories, to je světová rarita. Retro national Emblems... ty mi navždy zůstanou v paměti jako skvělé. Poslední série jsou ale právě pracem od UD a spol hodně podobné a v podstatě je kopírují, což nemyslím tak, že by se něco kradlo, to ani náhodou, ale jede to v hodně podobném duchu.
To, že to stojí méně je celkem logické. UD je kolos, licence NHL bude asi tak 10000000x dražší než licence extraligy:-))). A hlavně a to asi ti, co v USA žiji potvrdí, že 50 až 100USD za box (nejběžnější cena za box) nebude odlišná pro místní jako např. u nás 1000,- Kč za OFS. Lidé, co tady kupují boxy, taky neberou 7000,- Kč měsíčně, to znamená bavíme se v drtivé většině o lidech, kteří mají slušnější mzdy (ono taky kdo jiný by si to dnes mohl pravidelně kupovat...). To, že to u nás, díky skvělému kursu, dopravě a DPH stojí 3500,- Kč, to už je úplně jiná otázka. A upřímně, my a třeba Slovensko, určitě v obratu UD znamenáme malou kapku v moři, takže nás opravdu nikdo řešit nebude...
Ale grafika a kvalita karet UD a třeba i Panini v posledních dvou letech, když teda asi vynecháme OPC:-), je rozhodně na hodně vysoké úrovni a karty jsou většinou perfektní. A říci, že nové OFS jsou mnohem hezčí je prostě kravina, protože právě za mořem se nové OFS hodně inspirují, což je hodně vidět a ono také, kde jinde....
Ty Amerikanismy. V obecné rovině rozhodně souhlasím a odpověď je hodně jednoduchá - selhali jsme jako národ, žádná národní hrdost, v tom to bude někde začínat a to karty jsou rozhodně nejmenším problémem... V Praze jsem nedávno nasedl do výtahu. Být tam moje rodiče, nikam se nedostanou, nikde čeština... A to mi s**e, když jsem v Čechách!
Co se týče dotazu na prodej karet, to by asi lépe řekl pan Vrkoč, ale my kromě Slovenska OFS nikam ven neposíláme. Domnívám se, že masově se určitě OFS nemohou ven prosadit, protože naše extraliga prostě nikoho venku moc nezajímá, takže mně osobně by Čeština na kartách nevadila. Ale nedělám z toho vědu, že tam jsou nápisy v Angličtině. Co bych rozhodně nechtěl, aby to bylo jako dříve, něco česky, a pak Sniper, Saves.... to bylo úplně mimo...
Minimalne Svedi taky maji karty s anglickymi popisky, Rusaci tam taky nemuseli davat latinku... Zrovna tohle bych neresil.
-
- Legenda
milanbiker1 píše:Jetse tedy prijdu s trochou do mlyna jako reakci na nektere postřehy Bianca.Nikdy jsem se nijak nepozastavil nad popiskama v anglictine na ceskych kartách/signature,jersey atp./ nesbiram karty az tak dlouho zacal jsem opravdove az letos a taky vzhledem k tomu ze jsem zil 15 let v USA a angličtina mi tak nejak zustala v mysli,ale bylo by mozna zajimave mit karty pouze v cestine/tedy naší ligu/.jen si nejsem jisty jak dalece by si clovek zvykl mit na karte napis "podpisovka" a jiné.Vsem napadum se stejne vyhovet neda /da se ale s nimi do budoucna pracovat/ ale další vydani karet muze byt vždy o něco lepsi na zaklade postrehu z nasich diskusi /pokud jsou tyto postřehy prinosem/.Mi třeba trosku vadil na kartách OFS 14-15 ten malo vyrazny rozdil u base karet a paralelek /myslim ze tisk znaku Rainbow a Glacier mohl byt vyraznejsi/ ale to jen muj názor,ktery nikterak nesnizuje tuto serii která se mi moc libi a proto se uz tesim na další rocnik

Naprostej souhlas, bohuželpavelbart píše:mnohem hezčí je prostě kravina, protože právě za mořem se nové OFS hodně inspirují, což je hodně vidět a ono také, kde jinde....

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10
ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.
- Steven Hockey Cards
- Veterán
- Kontaktovat uživatele:
Ty normalni byly nevyrazny no ! Nastesti ANNIVERSARY uz byly o necem jinym
... tohle je jedna z veci co by se dalo letosnim OFS vytknout ! Ale jinak je to podle me az na drovny vyjimky hodne povedena serie ! A hlavne prosim ne anglicky nazvy !!!!!!!!!!!! Ja cesky karty sbiram a libi se mi kam se to za ty 3 sezony posunulo a cesky nazvy fakt ne !!! Proste to nikdy nebude tak znit cesky jako anglicky !!!!!! Prejmenovat SIGNATURE na podpis, nebo JERSEY na dres ??? Fakt ne
a i jakykoliv jiny nazvy insertu atd. Proste to neni ono... Jak bylo receno vyse tak vsechny firmy co vydavaj karty po evropskejch ligach tak anglicky nazvy pouzivaj ... CZ . SWE . FIN . RUS . EBEL . DEL ... je to jedno, vsude to takhle je !!! Je zajimavy ze z lidi co ELH sbiraj si na to nikdo nestezuje a ty kterej cesky karty vubec nesbira tak se do toho navazis skoro kazdej prisppevek na tema OFS / cesky karty atd.

-
- Legenda
co se týká zahraničního prodeje, okrajově posíláme zboží do Finska a Německa, nějaké objednávky byly z Lotyšska
angličtinu v názvech jsme tady řešili už tolikrát, že je úsměvné se k tomu vracet.
názvy karet v angličtině prostě znějí lépe, mít na kartě název "karta s originálním podpisem", nebo "karta s kouskem hokejky použité ve hře"
vždycky jsme se snažili aby názvy byly originální a nekopírovali jsme je ze zahraničních serií.
rozhodně bych to nesrovnával s popisky ve výtahu.
řekněte mi pane Bartko upřímně, Vám se opravdu letos líbily např. Trilogy, UD Ultimate nebo Future Watch z SPA které právě vyšly?
o Panini vůbec nemluvím, to je extra třída a v současnosti nejlepší vydavatel karet na světě.
a srovnání s licencí pro NHL a Extraligu, kolik lidí sbírá karty v USA a v Kanadě a kolik v Čechách a na Slovensku.
snažíme se vyrábět produkt pro cca 700 - 1000 sběratelů a dostupný suvenýr pro fanoušky na hokej a zároveň udržet náklady v rozumné výši.
angličtinu v názvech jsme tady řešili už tolikrát, že je úsměvné se k tomu vracet.
názvy karet v angličtině prostě znějí lépe, mít na kartě název "karta s originálním podpisem", nebo "karta s kouskem hokejky použité ve hře"
vždycky jsme se snažili aby názvy byly originální a nekopírovali jsme je ze zahraničních serií.
rozhodně bych to nesrovnával s popisky ve výtahu.
řekněte mi pane Bartko upřímně, Vám se opravdu letos líbily např. Trilogy, UD Ultimate nebo Future Watch z SPA které právě vyšly?
o Panini vůbec nemluvím, to je extra třída a v současnosti nejlepší vydavatel karet na světě.
a srovnání s licencí pro NHL a Extraligu, kolik lidí sbírá karty v USA a v Kanadě a kolik v Čechách a na Slovensku.
snažíme se vyrábět produkt pro cca 700 - 1000 sběratelů a dostupný suvenýr pro fanoušky na hokej a zároveň udržet náklady v rozumné výši.
-
- Legenda
mnohem hezčí jsem samozřejmě myslel jen serii která vychází držitelům SC a serii kterou jsme dělali pro držitele českého titulu.
Já jsem na fóru relativně nový a takovou debatu jsem ještě "nezažil", tak se omlouvám, nemyslel jsem to rozhodně jako kritiku, jen taková myšlenka
patřím k lidem, které české karty nikdy nezajímaly, ale od Masked Stories se tento přístup změnil a sem tam si něco pořídím, zvlášť když někde narazím na OFS 14/15, hned pár balíčků beru, jsou to fakt krásny karty, takže já fakt nechci kritizovat 

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10
ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.
-
- Legenda
já nevím jestli to tady na foru vnímáte, ale já se opravdu ve zdejších diskuzích snažím najít podněty které ve výrobě karet pomáhají.
jo a slibuji že si na ty trička dám větší pozor
jo a slibuji že si na ty trička dám větší pozor

Ja tedy vyuziji uz tak velky off topic k jedne otazce na pana Hrbka...
Existuje nejaky klic, jak vybirate jednotlive hrace, kteri vyjdou na podpisovkach? Nebo jsou priorita uspechy hokejisty, ochota podepisovat, klub za ktery hraje atd. Diky
Existuje nejaky klic, jak vybirate jednotlive hrace, kteri vyjdou na podpisovkach? Nebo jsou priorita uspechy hokejisty, ochota podepisovat, klub za ktery hraje atd. Diky