a teraz ta uzasna karta

Spokojnost velka. Vsetky karty su volne k predaju.
NO TAK CENA BY MĚ TAKY ZAJÍMALA...Hans píše:Hmm asi box snu. Už Khabibulin a Hackett na podpisech jsou dobrý trefy. Jersey Price taky dobrý. No a ten Gardiner je bomba. Zajímalo by mě cena (kdyžtak mi jí hoď do sz). Ale počítám, že tady takovou kartu asi neudáš.
Je to smutný příběh, ale byl to bojovník a zemřel na vrcholu. Hned pro mě ta karta stoupla na ceně. Jinak tyto karty jsou podle mě poslední dobou to jediné, co drží ITG jakž takž nad vodou...Maurice Richard píše:Fuckt, fuckt super !!!!!!!!!
a s dovolením, něco málo z wiki... pro poučení, zajímavé!!
Charlie "Chuck" Gardiner (31. prosince 1904, Skotsko – 13. června 1934) byl vynikající hokejový brankář skotského původu. Hrál za Winnipeg a Chicago.
Nikdy o svém zdraví nemluvil a to ho stálo život. V sezóně 1932/33 se u něj začaly projevovat vážnější zdravotní problémy. Pár měsíců o nich nikomu neřekl, až den před vánocemi se přiznal spoluhráčům. Den poté odchytal zápas s vysokými horečkami. Gardiner měl zánět krčních mandlí, to by nebylo nic až tak vážného, jenže po delší době neléčení přešel zánět v chronický problém. Tato doba byla skoupá na léky (př: neexistoval penicilín) a jeho zdravotní stav se stále zhoršoval. V další sezoně spoluhráčům nalhal že ho jen bolí hlava. Stále hrál a začaly mu selhávat ledviny, infekce se rozšířila do celého těla. To že dokázal v tomto stavu odchytat celou sezónu je zázrak. Celou dobu žil jakoby byl zdravý. Zkolaboval cestou na hodinu zpěvu a upadl do kómatu. Zemřel na krvácení do mozku 13. června 1934. V tomto roce vyhrál Stanley Cup. Osudným mu bylo to že se bál že přijde o práci (v zemi byla deprese a nedostatek práce) a proto neustále chytal.
Úspěchy[editovat | editovat zdroj]Stanley Cup (1934 s Chicago Black Hawks)
Vizina Trophy (1932 , 1934)
První All-Stars Team NHL (1931,1932,1934)
Druhý All-stars Team NHL (1933)
All-stars Game (1934)
v roce 1945 uveden do hokejové síně slávy
Maurice Richard píše:hoši, to jsou Legendy s velkým L !! Neměli co do huby a stejně hráli hokej za pár dollarů aby něco vydělali ! Potažmo riskovali zdraví, život.... Určitě nedostávali nějaké veliké částky, prostě jen na uživení rodin... Jejich nástupce z dnešbí doby by se měli stydět..... MR
Maurice Richard píše:hoši, to jsou Legendy s velkým L !! Neměli co do huby a stejně hráli hokej za pár dollarů aby něco vydělali ! Potažmo riskovali zdraví, život.... Určitě nedostávali nějaké veliké částky, prostě jen na uživení rodin... Jejich nástupce z dnešbí doby by se měli stydět..... MR
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů