2013-14 OFS plus

Žhavé novinky týkající se sezóny 13 / 14
Odpovědět
worlikk
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: 2013/14 OFS plus

Příspěvek od worlikk »

Karty mám v ruce, tak můžu konečně zhodnotit:
řadovky: super fotky, jediný, bez čeho bych se obešel, jsou tečky u dolní hrany. Kdyby tam nechali jednobarevný pozadí v klubový barvě, tak super
trenéři: ok...tam mi ty tečky/kolečka ani moc nevadí
inserty: u Snipera by stačilo vynechat všelijaký ty čárky kolem "sniper"-nápisu, u points a obránců by tečky taky mohly být nahrazeny souvislou jednobarevnou výplní
klubovka: no, Sparta tam má aspoň kotel (včetně mojí bejvalky :lol: :lol: ), oproti některým, kde jsou čtyři lidi...ale ty hráčský klubovky byly asi lepší
family/jmenovci: kromě zvolených fontů stejný jako v minulých letech
legendy jsem viděl z povzdálí, ale vypadají solidně
jersey a podpisovky ještě nejsou

Byla zmiňována měkkost karet. Ano, jsou o něco málo měkčí než loni, ale není to žádná tragédie. OFS 98/99 nebo 00/01 by mohly vyprávět
Celkově si nemyslím, že to je taková hrůza, jak se tu tvrdilo. Zase se potvrdilo, že vidět náhledy a mít karty v ruce je něco jinýho.

Snad se i inserty pro příště posunou, protože u DS karet byly super, např. v Haškově sérii byly taky super, tak proč by se nemohly objevit i tady?

Hradecký karty: kromě výše zmíněných tam byly i nějaký s kusem puku. Přiznám se ale, že jsem je detailně nezkoumal. Víc info prý má být v týdnu na webu OFS
NABÍDKA POPTÁVKA
Kočí 35(+2 neoficiální) Kratěna 127

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Podpisovky - F. Ptáček - 1100 zápasů v extralize x/110
J. Šimánek - první kapitán v n. historii klubu
P .Kantor - první vychytaná nula v n. h. klubu
J. Langhammer - první vítězný gól v n. h.klubu
Jersey - vyrobeno ze dresu T. Mertla z prvního zápasu MHK v extralize - klubová edice x/200
sběratelská edice - karty budou vloženy do boxů dotisku OFS 2013/14 x/400
G. U. Logo x/50 , G. U. Number x/50
Stick vyrobeno z hokejky T. Haranta, se kterou vstřelil první gól v extralize x/50
Goal puck - vyrobeno z puku kterým byl vstřelen první gól v derby s Pardubicemi x/15
G.U. Puck - vyrobeno z puků z jednotlivých třetin derby s Pardubicemi
Klub ještě plánuje vyrobit karty Printing Plate 48 různých všechny 1/1

Michal
Legenda
Legenda

Příspěvek od Michal »

Nechápu, proč takové řadovky nemohly vyjít i u normálních OFS - konečně něco, co se mi z novodobé licencované dílny p. Hrbka líbí. Žádná cinkrlátka navíc, jednotný normální font písma a žádná šablona jako pozadí - gratulace!

P.S. Abych až moc nechválil, tak škoda těch log na způsob ITG bez obličeje hráče. Ale jinak fakt super.

Konečně ;)
Co sbírám:
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 821/1021 (80%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st & 2nd Edition)- 131/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd, 3rd, 4th & 5th Edition) - 28/36 (78%)

Luky
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky »

Hned se mi vybavily BAP 02-03:) Paráda, opravdu povedený produkt, jen škoda, že se zaměřením jen na jeden tým, ale paráda. Zajímá mě jak jsou řešený podpisovky, vypadá to jako něco vloženého? Nebo se to jen zdá? Pro fanouška Hradce, ale i ostatní super záležitost :clap:
Nicklas Lidström - 1255

TRADELIST
WANTLIST

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

Michale, je to jednoduchý - když se chce, tak to jde. Předtím se nechtělo, teď jo. Nic víc, nic míň.

Jen je škoda, že týmu HK ( a potažmo i dřívější ČB ) patří v prodejnosti ( alespoň u nás ) poslední příčky.
Být na těch kartách Sparta, Plzeň nebo Pardubice, tak by pánovi, který na burze tyto karty prezentoval nezbyly oči
pro pláč, ale utrhané ruce... *rfl* I když - co je vlastně lepší ???

xmkrejci
Veterán
Veterán

Příspěvek od xmkrejci »

Myslim, ze karty HK bude s velkou oblibou shanet i rada sberatelu sbirajici pardubicke hrace, viz. Salfa na prvni karte :) To je jeho karta jak vysita.
Obrázek

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

33mc píše:Michale, je to jednoduchý - když se chce, tak to jde. Předtím se nechtělo, teď jo. Nic víc, nic míň.

Jen je škoda, že týmu HK ( a potažmo i dřívější ČB ) patří v prodejnosti ( alespoň u nás ) poslední příčky.
Být na těch kartách Sparta, Plzeň nebo Pardubice, tak by pánovi, který na burze tyto karty prezentoval nezbyly oči
pro pláč, ale utrhané ruce... *rfl* I když - co je vlastně lepší ???
Mechov zkrátka zatím nemá takovou fanouškovskou základnu jako jiné zaběhnuté celky ELH :) Ale nedivím se tomu. Mohla by to být ta nejlepší série na světě, ale Mechov je Mechov no :silent: :lol: Navíc tým, co si kupuje ligu od tradičního týmu jako byly (jsou) Budějovice, to nedělá dobrotu. Fanoušků pomálu.

Ale radši pomlčím. Aby nám nakonec zmrd Šmidberský neprodal licenci do Olomouce :silent: :shh:
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveBrownsound »

Karty jsou to krásný, ale jako Budějčákovi mi to rve srdce, když tam vidím kluku z Motoru :cry: Shánět se po nich nebudu...
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Bianconero
Legenda
Legenda

K těm kartám takhle podle obrázků... Super sladění fontů do jednotvárnosti, ale... Jsem asi slepý, ale vidíte někdo pořádně ten text? To šedé písmo na předních stranách je otřesné. A vzadu to není o nic lepší...

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Proč jsou ty podpisy udělaný jako paper cuty? Oni nechtěli karty podepisovat fyzicky, nebo nebyl čas?
Jestli se to už někde řešilo, tak se omlouvám.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

A opět vítejte v rubrice "Vy se ptáte-my odpovídáme" *rfl*

TO BIANCO
To je opět spíš problém scanu, skutečnost je jiná..

TO PAVEL
Času moc nebylo a původně měl být papír trochu jiný - takový, jaký by dal kartě trošku luxusnější nádech.
Ale v zásadě byl problémem čas..

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

ta šedá barva v nápisech je pátá přímá stříbrná barva, grafik si nedal vymluvit že to v tisku vyjde
bez zdůraznění parciálním UV lakem jako šedivé.
uvnitř karty na podpisy je ruční papír, řešeno jako ultimate, na klubu to tak chtěli a ten čas tam taky hrál roli, chtěli stihnout
alespoň dva domácí zápasy

DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveBrownsound »

Jo, vypadalo to dobře, ten papír připomínal dekor dřeva.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Bianconero
Legenda
Legenda

Veteran fans hcs píše:ta šedá barva v nápisech je pátá přímá stříbrná barva, grafik si nedal vymluvit že to v tisku vyjde
bez zdůraznění parciálním UV lakem jako šedivé.
uvnitř karty na podpisy je ruční papír, řešeno jako ultimate, na klubu to tak chtěli a ten čas tam taky hrál roli, chtěli stihnout
alespoň dva domácí zápasy
Občas je těžké někoho přesvědčit, tvrdohlavost je tvrdohlavost no :) Je to škoda, mohlo to vypadat daleko lépe. Ale Martin píše, že skutečnost je oproti scanu jiná, tak snad se mi poštěstí to vidět naživo.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

upřímně nedovedu říct, jeslti se mi to líbí nebo ne.. věřím, že naživo jsou mnohem hezčí, takhle mi to fakt přijde takový divný no .. nevím :D
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

Gameworn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gameworn »

Zdar všem...

v těch kartách mám tak trošku prsty a když jsem dostal echo, že se o nich dokonce rozjelo diskuzní vlákno, tak mi to nedalo a pár informací sem hodím přímo "od zdroje". Pokusím se odpovědět na dotazy, které tu jsou, a postupně třeba i na ty, které se tu objeví dál. Jinak zřejmě dnes nebo nejpozději zítra bude na esports.cz spuštěna aukce karet 1/x, kompletní sada s ražbou 1. Dál budou k dispozici kompletní sady číslo 2-10 s výjimkou sady 9/x, která se prodala v sobotu na burze. Další karty bude distribuovat přímo klub, sběratelská edice "Game used jersey" karet v počtu kolem 400 kusů pak bude k dostání v balíčcích OFS (jak píše p. Hrbek). V sadách jsou Redemption karty 2-10, takže až karty vyjdou, ten, kdo si pořídí kompletní sadu, bude mít i odpovídající kousek Sběratelské edice. Karty (klubová a sběratelská edice) se mírně liší grafikou (barevnost) a názvem (Tomáš Mertl x Extraliga v HK po 20 letech).

Podpisovky: Hráči karty podepsali až v okamžiku, kdy byly kompletní včetně ražby. Čili každou jednotlivou kartu měl dotyčný v ruce. Ruční papír do výseku jsme dávali proto, že všechny ostatní karty obsahují něco "v sobě", takže jsme chtěli, aby i podpisovky držely linii autentických kousků čehosi. Papír měl původně být bílý, s výraznější strukturou, ale bohužel z technických důvodů (vybrána nízká gramáž, pod kterou by po vlepení prosvítalo lepidlo) se na poslední chvíli papír měnil. I tak jde ale o kvalitní ručně vyráběný papír. Klub chtěl stihnout vydání před burzou a na dva poslední předvánoční domácí zápasy, což se nakonec stejně nestihlo (tedy, nestihlo se to na zápas s Třincem, premiéra byla u Zábranských v sobotu). Přímo na zimáku v Hradci se karty budou prodávat v pátek 13. na zápase se Slavií (a v prodeji budou i game worn dresy z prvních dvou zápasů klubové historie, co nešly do aukce na esports a co se zatím neprodaly nebo neudaly jinou cestou. Ale to je už do jinýho fóra :-)

Text karet, čitelnost textu, šedivá barva písma V reálu ty karty opravdu vypadají trošku jinak, než na scanu, a především zadní strana není tak nečitelná, jak se to může jevit podle scanu. Přesněji - je čitelná dobře. Bohužel, pátá přímá barva (stříbrná) vypadala jinak v představách člověka, který karty nakonec editoval a schvaloval (tj. v představách mých) a jinak vypadá v reálu. A grafik mě v tomhle případě moc nepomohl :-) Přesto to čitelné podle mého názoru je, i když pochopitelně - lze si představit výraznější písmo.

Motivy karet jsou inspirovány zajímavými momenty novodobé historie klubu. "Game used jersey", logo a číslo jsou z dresu Tomáše Mertla, ve kterém odehrál první zápas na Spartě. Logo i číslo na dresu je šité, logo i vyšívané, nikoli jen tištěné sublimačním tiskem. Vybrali jsme záměrně centra první pětky, Mertl byl první, kdo se na buly dotkl puku. První zápas, první buly, první dotek puku, první hraný "game worn" moment... Proto právě Koblihův dres. Pokud jde o "game used puck", stáhli jsme od rozhodčích první puky z první, druhé a třetí třetiny, všechny skončily v kartách. "Goal puck" je z puku, kterým Martin Podlešák otevřel skóre prvního vítězného derby vůbec. Zápas skončil 2:1 v nájezdech, ale protože byl celkem divoký a všechny další potištěné puky vyletěly mezi diváky, rozhodl Jarda Kudrna zápas jen černým pukem bez potisku. A ten jsme do karet nedávali, dostal ho Jarda do svojí sbírky. Pro něj bylo to derby ještě o kus zajímavější, než pro ostatní hráče.

Poděkování za ochotu p. Vrkočovi a taky p. Hrbkovi za práci, jakou na kartách on a lidi s ním spolupracující odvedli. Kvalita - myslím tím kvalitu zpracování karty, nehodnotím ani obsah, ani motivy - je opravdu velmi dobrá.

Kdyby cokoli,klidně se ptejte. Občas se sem mrknu :-) Nebo mail gameworn@seznam.cz

fiila
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fiila »

Bianconero píše:Mechov zkrátka zatím nemá takovou fanouškovskou základnu jako jiné zaběhnuté celky ELH :) Ale nedivím se tomu. Mohla by to být ta nejlepší série na světě, ale Mechov je Mechov no :silent: :lol: Navíc tým, co si kupuje ligu od tradičního týmu jako byly (jsou) Budějovice, to nedělá dobrotu. Fanoušků pomálu.

Ale radši pomlčím. Aby nám nakonec zmrd Šmidberský neprodal licenci do Olomouce :silent: :shh:
Ty asi budeš z Pardubic co?! :-D
Takováhle slepá nenávist se jentak nevidí...obviňovat město z toho, že "ničí tradiční klub" :-D Pokud vim tak si HK žádnou licenci nekupoval, ale majitel klubu se rozhodl přestěhovat tým do jinýho města (naopak Motor koupil licenci na 1. ligu od HK)...chudáci obyčejný lidi a fanoušci z Phoenixu, Denveru, Raleigh, Dallasu nebo New Jersey, všichni by to měli asi u tebe asi těžký, prtž to jsou zlý zloději co ukradli týmy jinejm lidem z jinejch měst. A co Winnipeg ten je chudinka, že mu bylo ukradeno (zlými obyvateli Phoenixu) nebo je zloděj, že okrad miliony Atlanťanů??
V HK je hokej tradičním sportem stejně jako v jinejch městech ČR a o to víc jsou tu lidi rádi, že se sem po letech zase dostala Extraliga (a to že tu nebyla je z části i vina Pardubic že:)) To že je v týmů třetina hráčů odchovanců ČB nehraje žádnou roli a lidi, fanclub i město je stejně jako třeba 6 slováků a ostatní hráče z jinejch koutů ČR, přijalo s otevřenou náručí a vypadá to zatim, že jim to snad i svědčí...fanoušků pomálu, ale ještě nikdy jsem u nás neviděl (a neslyšel!!) v sektoru hostů víc lidí než na venkovních zápasech HK. toť asi vše co jsem chtěl říct...sice jsem z HK, ale věřim, že bych napsal to stejný i kdyby se jednalo o jakýkoli jiný město prtž tyhle "mechov" kecy, posměšky a urážky na adresu města, týmu nebo fanoušků mě se*ou (prtž nemaj logiku)...
Obrázek
moje nabídka 20/8/2013: http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=2872
moje sbírka UPDATE 15/3/2016 nahrány karty do sezóny 97-98 (včetně) = cca 55% sbírky
http://www.forum-hokej-karty.cz/viewtop ... =39&t=6767

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Snad to nebude braný negativně, ale pouze jako subjektivní pohled bez žádný návaznosti na to, že se to týká ofs... Mně se ty karty moc nelíbí, hlavně ty výřezy pro puk, hokejku, dres,... bez žádnýho přechodu nebo začlenění do karty. Vůbec celá ta grafika a styl. Na mě moc jednoduchý a strohý. Jestli nebyl čas je druhá věc, nevím co vedlo hk klub k tomu, že muselo mít ty karty takhle narychlo... A pro jistotu ješta zopakuji, není to z mé strany kritika něčí práce, ale pohled jednoho sběratele karet.

fiila: O těch fans HK by se dalo dlouze debatovat. Možná že jsou na venkovních zápasech hluční, ale zavádějí do hokeje prvky fandění z fotbalu a to převážně ty negativní. Já se na hokej chodím bavit a ne abych měl obavu že se někde potkám z bandou ožralých vylízanců (samozřemě nejde paušalizovat).
Obrázek

kulometcik
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulometcik »

S tím negativním fotbalisováním fanoušků je to bohužel trend všude...
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „2013 / 2014“