2012-13 OFS plus

Žhavé novinky týkající se sezóny 12 / 13
Odpovědět
Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: 2012/13 OFS

Příspěvek od Lukyn55 »

tak hold Martin vezme na burzu box a balíčky si koupím tam no ..
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Už od včerejška tak nějak o tom přemýšlím a dospěl jsem k tomuto názoru. Možná že s ním nebudou mnozí souhlasit, možná že někomu přijde rozumný... Jak je vidět na právě vydané sérii, tak i karty české extraligy jdou dělat na úrovni. Ale na druhou stranu, nedělal bych z toho nějakou speciální záležitost. Vykašlat se na názvy jako Exclusive, Premium, Excelent a podobný patvary. Je to asi spíš vzkaz nebo názor pro pana Hrbka, ale zkuste to dát s panem Vrkočem dohromady. Nehrajte si každej na vlastním písečku. Klasický OFSky jsou postavený na širokém base setu, který obsahuje kompletní soupisky hráčů, kteří danou sezonu u nás hrají. Proti tomu samozřejmě nic nejde namítat, je pozitivní že i ten "nejzapomenutelnější" hráč má svoji kartičku. Ale taky to doplňují naprosto tragické inserty, nic neříkající jersey karty a podpisovky, které vždy doprovází tajemství zda a kolik. Naproti tomu tady stojí váš nový produkt, který má svoji kvalitu, vůbec mně nevadí že kopíruje některé nápady ze světa. Lepší se inspirovat něčím co je ozkoušený a funguje to, než za každou cenu vymýšlet nesmysly jenom abych byl originální. Takže krásný podpisovky, stick karty, paralelky, logo patch karty (i když manufactured). Přesně to, co tomu chybí a co tomu neumí dát pan Vrkoč, člověk, který se kartám a sběratelství pravděpodobně nevěnuje a dělá to pouze jako byznys, karty seká jak Baťa cvičky aniž by o tom přemýšlel. Vrkoč jako člověk, který má dlouhodobé zkušenosti z vydáváním karet, má široce nastavenou distribuční a prodejní síť a k tomu Hrbek, který do karet dělá i "zevnitř", zná a používá výrobní technologie, možná má i kontakty mezi týmy a hráči samotnýmy. Třeba to časem i ty samotný kluby pochopí o co jde a budou vstřicnější... Zkuste to, podle mě to musí fungovat, podělte si zisky podle nákladů, které do toho každý z vás nasype. Slaďte to k sobě, vy svýma kartama doplníte a ožívíte jinak narosto šedý, ničím extra zajímavý produkt. To je podle mě cesta jak udělat z karet české extraligy krásnou a plnohodnotnou sérii. Chápu že tohle není něco, na čem by se daly vydělat miliony, stojí to spoustu času a práce. Ale to když vy vydáte pouze jakýsi update, dotisk, tak to není podle mě úplně ten nejlepší směr. Typický Hrbek produkt, který se objeví, zazáří a zmizí. Zkuste si v současnosti sehnat nějaké kvalitní karty z RTE, RNE, HSHW,... Věc dosti obtížná.
Obrázek

smiesek
Technická podpora
Technická podpora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smiesek »

Hele, mě taky nevadí nějaké "kopírování", ba naopak, jako sběratelka ELH, která se nikdy hlouběji nezabývala NHL, či nově KHL, bych nikdy nepoznala něco, co je jinak pro ostatní samozřejmostí. :) Viz. třeba prvně Press Plate (nově Printing Plate). Já věděla kulové, co to je - jak dle názvu, tak pak vzhledu.
Pak jsem taky ráda za to, že vycházejí Signature a Jersey karty. Otázku dresu, event. limitace podpisů to je jiná věc.

Z těch letošních OFS exclusive se mi líbí Stick kartičky. Zase něco, co znají hlavně NHL sběratelé, pro nás ELH novinka :thumbup:

Po čem do budoucna ještě toužím jsou maxi karty (puzzle), škoda, že vyšla pouze Jágrovi. :( Mít 9 karet ve folii, které ve skutečnosti dělají kartu...

Jo a ještě co postrádám z inspirace od APS, tak jsou kartičky ze zakončení sezony, alá NEJ... hráči s poháry, taky super "insertky" a to se nemuseli ani jinak třpytit ;-), či insertky po finálových účastí přímo z ledu.
Obrázek
* Chybějící karty do sbírky * | >> Nabídka karet Obrázek <<
" Jedna víra, jeden tým, jeden cíl " (Petr LEŠKA #19) Obrázek
Jmenovec Lukáš KRAJÍČEK Obrázek

Luky
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky »

smiesek píše: Jo a ještě co postrádám z inspirace od APS, tak jsou kartičky ze zakončení sezony, alá NEJ... hráči s poháry, taky super "insertky" a to se nemuseli ani jinak třpytit ;-), či insertky po finálových účastí přímo z ledu.
*cheer* Tady už se slaví titul *prty* *drink*
Nicklas Lidström - 1255

TRADELIST
WANTLIST

Tie
Legenda
Legenda

Příspěvek od Tie »

Pro mě je nová série OFS nakonec zklamáním. Pranic se mi nelíbí base a stick (vypadá to hrozně staromódně, takový design možná tak na parte), i ty masky mohly být lepší - je to hezké, ale chybí tomu něco. Co bych dál zkritizoval jsou de facto tři totožné karty s manufactured patchem. Neberte to zle, ale když už se chcete držet jednoho motivu, tak to alespoň jednou postavte na stojato, dejte jiné orámování patche, přidejte drobný detail nebo podpis (jak to dělá The Cup). Boduje u mě ta plastová podpisovka, super věc. A kdyby byly třeba jen karty Engine a ne další dvě podobné, dal bych palec nahoru i za ně. Jackpot taky dobrý. Tleskám za použité efekty - viz paralelky. Ale tři nebo pět karet z celé série mi přijde prostě málo. Na starém kontinentě letos vyšla série za stejné peníze, ale mnohem lepší.

Molda
Legenda
Legenda

Příspěvek od Molda »

U mě boduje ta série na celé čáře. Od řadovek, přes paralelky a inserty, po celkový design, obsah, nápady, použité efekty atd. Tleskám a doufám, že i nadále to bude takto pokračovat. A to především v té hlavní základní sérii. Souhlasím ale s Tiem, že je několik verzí těch patchů, ale všechny jsou takřka stejné. (Ale na druhou stranu si myslím, že to byl asi záměr, UD i Panini to tak taky občas mají, že je třeba double verze, pak quad verze atd a je designově "stejná" jen samozřejmě upravená pro větší počet hráčů).
Ale ty young blood patche jsou třeba tematicky jinde, tak ty mohly mít design jiný.
Ale jak jsem už psal výše, celkově paráda, jen tak dál. Už jsem nedoufal, že něco podobného kdy uvidím.

karty-slavia
Opora
Opora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karty-slavia »

tak mne osobne se vsechny karty libi . Jen ty rainbow mi prijdou co se ceny tyce hodne nadsazene ale tak cenu urcuje trh :crazy: jinak pro mne stick hokejky uplna bomba jako sberatel ceskych karet sem z nich nadseny :clap: akorat to bude neco stat nasbirat co clovek chce ale to se neda nic delat *iwm*
HC Slavia Praha ....991/x
Vladimir Růžička st. v NHL 39 z 52
Vladimír Sobotka v NHL 14 z 51
Jan Hejda v NHL 15 ze 46

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Re: Case OFS exclusives

Příspěvek od pavelbart »

JJ, to jsem si vůbec nevšiml:-). Pardón. :)
No každopádně, psali jste mi někteří, abych na Vás myslel při rozbalování, bohužel žádné nebude. Nebo pokud ano, hodně malé - 1, 2 boxy ze zvědavosti (je tam dost litvínováků). Pro vysvětlení:
Cenová politika je nastavena u tohoto produktu tak, aby se to v podstatě nedostalo k dalším prodejců, tedy de facto monopolně. Dostal jsem takové podmínky, které nemohu a nebudu akceptovat, protože bych boxy prodával bez zisku pro některé registrované zákazníky, nedej bože, kdyby si někdo objednal dva, tak s prodělkem za poštovné. Uvažuji jen o balíčcích.
Pro mě celkem zvláštní novinka. Ale tak asi nemáme a nemusíme mít na shopu vše že?
Nikdy jsem nedělal to, že bych někoho (tady ani nevím koho) pomlouval za zády, takže velice otevřeně zde napíši, že se mi taková politika (ruka ruku myje) nelíbí. Nevím, kdo ji má na svědomí, a ani mě to nezajímá. Ale mohli by se pánové inspirovat u KHL - ten projekt má celý hlavu a patu. Marže na Gold Collection je sice poměrně malá, ale stejná pro všechny. Nehledě na to, že firma SEREAL zakoupila 250 hraných dresů, zaplatila registraci v Beckettu, distribuuje celý svět apod. A cena je pro prodejce nižší...
Toť moje reakce, kterou záměrně píši veřejně, abych nemusel odpovídat na otázky, proč nebudeme nabízet OFS Exclusive boxy. Závěrem snad jen dodám, že to pro mne není žádná obchodní tragedie...jde mi spíš o princip (produkt se prezentuje na foru, které platím z vlastních peněz, z peněz www.hokej-karty.cz), ale ten se v ČR vytrácí stále více a více, takže mě to vlastně nepřekvapuje ani trochu.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

nj to je pěkný a zároveň velká škoda.. ale celkově musím říct, že distribuce boxů a karet exclusive mi přijde divná .. nevím jestli sem chodí například majitel shopu rajkaret, kde se karty prodávají, ale hend ze azčátku se mi nelíbilo, že karty se ještě nezačaly oficiálně prodávat a na tom shopu už byly k dostání všechny možného karty z této série

Hans
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Hans »

Tak ten shop je tuším Martina - 33mc, tak třeba ti k tomu něco napíše.

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Sorry že to takhle napíšu, třeba zase jenom doplatím na to že moc píšu a mluvím otevřeně, ale nechci nikoho urazit ani hanit jeho práci. ALE. Ty karty samotný jsou opravdu pěkný, ukázalo to, že kdyby u OFS nebyli líní nebo měli snahu, tak to dělat na určitý úrovni jde. ALE. Všechno to okolo, co se netýká fyzicky samotných karet mně přijde nějaký zvláštní. Ztrácí se mně tam ta idea Hrbkovských produktů, kterou měly na úplným začátku Legendy, RTE a RNE. Dám to těm lidem, fandům českýho hokeje. Jak říkám, jsem rád že tady tahle série je, ukázala že to může fungovat, ale nevím :( .
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Já osobně tu sérii hanit nechci a nebudu. Karty jako takové si naše extraliga zaslouží pořádný. A tady je má.
Chtěl jsem jen vysvětlit proč je nebudu mít a říci svůj názor na distribuci. Vždy šlo u OFS domluvit cenu v pohodě. Tady to nejde... a já se o to hlavně ani snažit nebudu.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

To já taky ne. Ty karty jsou na českou ligu luxusní. Dá se samozřejmě najít pár mušek, nic není dokonalý. Ale jenom se mně zdá, že to mělo jít mezi lidi nějak jinak. A není to rozhodně reakce na to že se to neprodává přes tvůj shop nebo že to prodává Martin.
Obrázek

Michal
Legenda
Legenda

Příspěvek od Michal »

Haha, samozřejmě musím přispět.

Od spolupráce pana Hrbka s OFS jsem si sliboval náklady a distribuci OFS a kvalitu a vzhled CS legend. Ne z každýho vrhu šampiónů se rodí šampióni, a ne ze všech dvou polovic se stane celek.
Výsledkem je pěkný design a slušná kvalita karet, na druhou stranu mě zklamalo, že se pan Hrbek ihned pokusil o české Cupky a místo toho, aby se snažil expandovat a rozšířit povědomí o nové éře OFS, (zřejmě) všechny nápady vložil a finance vydal na výrobu low-limited a high end karet. To je škoda. Odrazilo se to na ceně, množství vydaných karet a 0 expanzi - kdo o vydání nevěděl, byl (pokud tam měl hráče nebo tým) po sobotě nemile překvapen.

Tento produkt mi nepřijde zbytečný, spíš je to zase o tom, že kdo přijde na burzu, má karty, ale tentokrát s razítkem, že jsou oficiální, bohužel fanoušci, co o tom, jak už jsem psal, nevěděli nemají nic (budou se prodávat v hračkářstvích nebo na stadionech, kam děti a fandové běžně chodí?) a kromě burzy už moc šancí na získání karet mít nebudou. Takže jak psal Dzejdy, nemá to původní myšlenku: pro lidi. Teď už je to jenom pro kamarády z burzy, ale s oním razítkem.

Na to navazuje ona distribuce, kterou načal Pavel. Proč boxy nedat do obchodů? Proč je nevystavit na ebay/aukro, proč je nedat největšímu e-shopu s kartami v ČR? Teď už je to oficiální produkt a já věřím, že by se prodával velmi dobře!

Jsem už hodně unavený a nechci se víc rozepisovat, jsem ale z toho všeho kolem karet, trochu zklamaný. Za mě to je klasika, karty fajn, ale to pozadí je ... pochybné plnění (skutečně se modlím, aby to nebylo jako s kartami RNE, které se pak postupně s určitým časovým odstupem znenadání objevovaly na aukcích atd.), distribuce jen pro známé a za mě tedy naprosto otřesný přístup.
Co sbírám:
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 775/1021 (76%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st + 2nd Edition)- 132/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd & 3rd Edition) - 16/21 (76%)

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

Přestože jsem se v sobotu po shlédnutí podpisu pana Michala Pochmana definitivně rozhodl, že zde na foru
s příspěvkama končím, rád bych se naposledy vyjádřil k dění za poslední dva dny. Upozorňuji že na protireakce již
reagovat nebudu. Mám dvě malé děti a skvělou ženu, kterým se i přes hromadu práce snažím věnovat co možná
nejvíc svého času. Nehodlám tedy nadále věnovat svoji energii marné bitvě s větrnými mlýny zde.

1/ Facka na burze *pnch*
Svými dlouhodobými urážkami mě pan Michal Pochman vyprovokoval k tomuto řešení. Zatímco jsem na jeho neustálé se navážení do mě zde na foru nikdy nereagoval, po oslovení "Puso" a titulu "zakomplexovaná nicko" pomyslný pohár
trpělivosti přetekl. Za svoje jednání je každý zodpovědný, byť je zdánlivě skryto pod ID na diskusním foru.... A závěrem tohoto
bodu jen na dokreslení: po sobotní výměně názorů na burze jsme si podali ruce s tím, že se navzájem budeme raději ignorovat, že to tak bude nejlepší. Zároveň jsem Michalovi řekl, že jsme si kvit a do budoucna s ním nemám problém, včetně
toho, že dveře na burzu má vždycky otevřené a záležitost tímto považuji za ukončenou. Pro mě podání ruky a slovo ještě
pořád něco znamená a Michal namísto toho, aby se k celé věci postavil jako chlap, již pár hodin poté změnil svůj podpis
na současnou podobu. Mimochodem páni admini - jak se jeho současný podpis slučuje s pravidly, článek V, bod 2 ?????

2/ distribuce karet OFS Exclusive
Myslí-li si někdo, že se jedná o produkt vyrobený pro úzký okruh sběratelů navštěvující především pražskou burzu, doporučuji navštívit oficialní stránky vydavatele :

Závěrem Vám přeji hodně plnohodnotných diskuzí o tom, jestli už Miller souložil, nebo kdo všechno se letos na Slapech poblije...

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Michalův podpis jsem si nevšiml, myslel jsem si, že to je upoutávka na nějaký pořad...vůbec jsem tě na tom nepoznal a pan Hrbek tam vypadá jako pravý rybář:-). Tak mi na tom nepřišlo nic divnýho. Až teď jsem si všiml o co jde. Hans mi něco psal, ale já vůbec nevěděl, o čem píše...
Samozřejmě je to přes čáru, už jsem mu psal.

Felipe
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Felipe »

Co se týká Michalova podpisu, tak za za admin tým máme čisté svědomí... Psal jsem mu hned v sobotu, aby to smazal. Můžu klidně doložit SZ komunikací.
Obrázek

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

doufám, že mi to Superman promine, ale ještě jednu reakci bych si dovolil.. jak tady 33mc psal, že se nejdedná o produkt pro úzký okruh sběratelů, když se prodávají i na stránkách OFS .. já teda nevím, ale když se tenhel produkt prodává jen v boxech skoro za 2000 korun a dají se sehnat pouze na pražské burze, nebo na stránkách výrobce a na jeho e-shopu, tak si myslím, že to příliš dostupné není.. Dostupné pro všechyn bych to považoval, kdyby se daly koupit samostatné balíčky, támhle v trafice v Tescu ;)

Lembi
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lembi »

Lukyn55 píše:doufám, že mi to Superman promine, ale ještě jednu reakci bych si dovolil.. jak tady 33mc psal, že se nejdedná o produkt pro úzký okruh sběratelů, když se prodávají i na stránkách OFS .. já teda nevím, ale když se tenhel produkt prodává jen v boxech skoro za 2000 korun a dají se sehnat pouze na pražské burze, nebo na stránkách výrobce a na jeho e-shopu, tak si myslím, že to příliš dostupné není.. Dostupné pro všechyn bych to považoval, kdyby se daly koupit samostatné balíčky, támhle v trafice v Tescu ;)
na balicky to rozdelit nejde protoze box obsahuje 10 balicku a 45 karet.... coz znamena 4,5 karty na balicek... *smajlik klepajici si na celo* musim Hrnkovi a OFS zatleskat... :clap: :clap: *lgh* *lgh*
http://hokej-karty.webnode.cz/
Obrázek
Roman Turek 784
Václav Prospal 276 Roman Horák jr. 192

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Ale to by přece nebyl problém. Crowny taky měly buď 6 nebo 7 karet a na krabici bylo natvrdo 7:-).
Já bych do balíčků klidně šel, ale prostě nemůžu dělat věci zadarmo, zas takový fanda OFS nejsem... ;).

Odpovědět

Zpět na „2012 / 2013“