Zajímavosti na Ebay
- Bianconero
- Legenda
Re: Zajímavosti na Ebay
curtisjoseph má ale pravdu, a to ať se budeme chtít to obcházení obhájit jakkoliv. Jsme národ, který se snaží si všechno ulehčit, překážky obcházet nebo podlézat. "Očůrat" cokoliv co jde a ušetřit na všem. Ať to budeme obhajovat sebelepšími slovy, pořád jde o obcházení státem stanovených pravidel. Nechováme se pak jako pokrytci? Na jednu stranu nadáváme, jak nás stát dře, svrchovanost si krade do vlastních kapes, ale pak děláme státu to samé, co oni zákonodárci tam nahoře. Úsměvné Nebudu to srovnávat s ostatními státy, ať už se západem nebo východem, ale jsme neskutečný stát pokryteckých oportunistických očůrávačů.
Byť jde "jen o karty", pořád jde o peníze. A pokud jsme stát obrali o 500,- na clu, není to o nic lepší, než když si Rath schoval nějakou tu sedmičku Je to jen s rozdílem měřítka, že my jsme na nižší úrovni. Jako občané v demokratickém státě jsme si zvolili své představitele (jedno kdo koho volil, tam nahoře je to "já na bráchu brácha na měl") a jelikož jsou to obyčejní lidé z našich řad, pořád si udržují to naše "vyhnout se platbě cla (čehokoliv) je přece normální" a dotahují to k "dokonalosti". Proč jim pak nadáváme? Chováme se stejně.
Je tu stát, jsou tu zákonodárci obohacující se na úkor státu a samozřejmě i my, lid, který se rovněž obcházením plateb za clo obohacuje na úkor státu. Ušetřím za clo obejitím pravidel = ušetřím peníze, které bych měl za normálních okolností odvést = obohacuji se na úkor státu.
"Dělají to všichni, budu to dělat taky." - To už je na každém zvlášť, co je pro něho morálně správné. A nebojte se, taky jsem pokrytec
Byť jde "jen o karty", pořád jde o peníze. A pokud jsme stát obrali o 500,- na clu, není to o nic lepší, než když si Rath schoval nějakou tu sedmičku Je to jen s rozdílem měřítka, že my jsme na nižší úrovni. Jako občané v demokratickém státě jsme si zvolili své představitele (jedno kdo koho volil, tam nahoře je to "já na bráchu brácha na měl") a jelikož jsou to obyčejní lidé z našich řad, pořád si udržují to naše "vyhnout se platbě cla (čehokoliv) je přece normální" a dotahují to k "dokonalosti". Proč jim pak nadáváme? Chováme se stejně.
Je tu stát, jsou tu zákonodárci obohacující se na úkor státu a samozřejmě i my, lid, který se rovněž obcházením plateb za clo obohacuje na úkor státu. Ušetřím za clo obejitím pravidel = ušetřím peníze, které bych měl za normálních okolností odvést = obohacuji se na úkor státu.
"Dělají to všichni, budu to dělat taky." - To už je na každém zvlášť, co je pro něho morálně správné. A nebojte se, taky jsem pokrytec
Let them hate. Just make sure they spell your name right.
- kidder
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Ve sve podstate mate oba pravdu, s tim se neda nez souhlasit. Nicmene dokud nezacnou fungovat ti nahore, nezamezi rozkradackam, logistum a radoby podnikatelum tak budu ja vesele okradat stat co to jen pujde. Nechapu proc bych mel za svoje hobby platit nekomu kdo mi za to nic neda, na danich odvedu penez az az. Proto pokud to jde tak jezdim nakupovat do nemecka napriklad a moje hobby je to same. Az probehne nejaka defenestrace a neco se zmeni, pak zacnu s klidnou dusi platit dph a clo.
- mixo
- Opora
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ze sa s tym snazime vybabrat. Ale nesnazi sa aj stat vybabrat s nami? Preco od nas chcu aby sme platili dan za to, ze zbierame hokejove karticky? Preco platit statu dan za obycajne hobby, ked platime XY dalsich dani? Tie karty su urcene pre moju vlastnu potrebu, nie za ucelom dalsieho predaja.
Keby bola hranica, od ktorej sa to plati, napr 200e, tak je to ok. Ale co ak ju niekedy zase znizia z 22e na dajme tomu 5 eur? To uz si nebudeme moct kupit ani radovku? Je jasne, ze je tu kopec spekulantov, ktori nakupuju v zahranici a potom to tu predavaju a tym padom stat okradaju. Ale z mojho pohladu, ked mam moznost sa opytat predajcu, ci mi napise mensiu sumu, tak preco nie? A ked napise, ok som rad a ked nie, tak je potom na mne ci to zoberiem aj tak, alebo si ju najdem niekde inde. Ziadneho predajcu kvoli tomu neobvinujem, ak sa rozhodne to nespravit.
Keby bola hranica, od ktorej sa to plati, napr 200e, tak je to ok. Ale co ak ju niekedy zase znizia z 22e na dajme tomu 5 eur? To uz si nebudeme moct kupit ani radovku? Je jasne, ze je tu kopec spekulantov, ktori nakupuju v zahranici a potom to tu predavaju a tym padom stat okradaju. Ale z mojho pohladu, ked mam moznost sa opytat predajcu, ci mi napise mensiu sumu, tak preco nie? A ked napise, ok som rad a ked nie, tak je potom na mne ci to zoberiem aj tak, alebo si ju najdem niekde inde. Ziadneho predajcu kvoli tomu neobvinujem, ak sa rozhodne to nespravit.
Kiddere, nebudeš, na to dám ruku do ohně. To se v nás pěstuje několik desítek let, přišlo to už z bývalého režimu, kde bylo naprosto normální, když se stavěl barák, že se v práci "nafasovalo" vše potřebné.
Jinak toto je téma spíše do diskuze o politice:-).
Mají pravdu obě strany svým způsobem. Mně ale přijde divný, že z toho amíka, který má morálku správnou (v Americe je podvod se clem trestný čin, proto se jim do toho nechce), tady nazýváte bláznem apod. On dělá vše správně, psali jsme si s Marianem SZ, napsal jsem mu, že kdyby tady půlka lidí byla jako tento amík, náš stát bude úplně někde jinde. To co tady říkáte, že politici okrádají, tak já budu taky, to je jen alibismus - bohužel, stal se naším mottem a všichni bez výjimky to takhle bereme... a to je to špatný.
I proto žádná změna (ani defenestrace) nic nemůže přinést, protože jsme v zásadě všichni stejní, nebo hodně podobní, a pěstuje se to v nás dlouho.
Každopádně, to, co udělal náš stát (nebo spíše EU) s DPH - to je v podstatě zlodějna, protože Amík si v USA vše odvede. Clo je něco jiného, ale proč DPH? Jak píše cujo, tam by bylo dobré zatlačit. Jenže to by se muselo chtít a DPH je nej příjem státu. Takže se chtít nebude, když jsme pořád v minusu...
Mixo - ten cíl je ten, že chtějí, aby se EU stala soběstačnou. Je to ochrana před trhy, kde je vše výrazně levnější, hlavně Čína, ale i USA. Protože s těmi poplatky se většina věcí tam nakoupit nevyplatí. A my máme smůlu, že karty se všechny dělají za mořem...
Jinak toto je téma spíše do diskuze o politice:-).
Mají pravdu obě strany svým způsobem. Mně ale přijde divný, že z toho amíka, který má morálku správnou (v Americe je podvod se clem trestný čin, proto se jim do toho nechce), tady nazýváte bláznem apod. On dělá vše správně, psali jsme si s Marianem SZ, napsal jsem mu, že kdyby tady půlka lidí byla jako tento amík, náš stát bude úplně někde jinde. To co tady říkáte, že politici okrádají, tak já budu taky, to je jen alibismus - bohužel, stal se naším mottem a všichni bez výjimky to takhle bereme... a to je to špatný.
I proto žádná změna (ani defenestrace) nic nemůže přinést, protože jsme v zásadě všichni stejní, nebo hodně podobní, a pěstuje se to v nás dlouho.
Každopádně, to, co udělal náš stát (nebo spíše EU) s DPH - to je v podstatě zlodějna, protože Amík si v USA vše odvede. Clo je něco jiného, ale proč DPH? Jak píše cujo, tam by bylo dobré zatlačit. Jenže to by se muselo chtít a DPH je nej příjem státu. Takže se chtít nebude, když jsme pořád v minusu...
Mixo - ten cíl je ten, že chtějí, aby se EU stala soběstačnou. Je to ochrana před trhy, kde je vše výrazně levnější, hlavně Čína, ale i USA. Protože s těmi poplatky se většina věcí tam nakoupit nevyplatí. A my máme smůlu, že karty se všechny dělají za mořem...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
- superman66
- Legenda
Já k tomu mám ještě jeden dotaz, či podnět. Slyšel jsem totiž že z toho dph by měly být vyjmuty sběratelské předměty. Akorát problém je že o dph a clu tady rozhoduje "všemocný celníček" který si prostě usmyslel že hokejová karta sběratelský či umělecký předmět není a to že je to pro vlastní potřebu ho nezajímá. Navíc se v tom vůbec neorientují, jednou clo vyměří, podruhý za mnohem dražší kartu ne..
Možná se pletu, klidně mě opravte...
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).
Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/na ... 88bf49ad98
- kidder
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Neni tu nejaky zpivajici pravnik? Me prijde ze to neni psany ani cesky...
http://www.pracepropravniky.cz/zakony/z ... akon-o-dph
http://www.pracepropravniky.cz/zakony/z ... akon-o-dph
- DaveBrownsound
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, já na to mrknu, ale DPH je pro mě doteď záhadou a se clem jsem se v praxi ani nesetkal. Nicméně máme v kanclu i šikovnýho daňaře, tak to zjistím.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Wantlist | Tradelist
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Wantlist | Tradelist
bohuzial z definiecie karty nie su zberatelsky predmet ...
Příloha č. 4
Umělecká díla, sběratelské předměty a starožitnosti
Číselný kód
Harmonizovaného
systému popisu číselného
označování zboží
Název zboží
A) Umělecká díla
5805
- Tapisérie zhotovené ručně podle originální předlohy poskytnuté umělcem, nejvýše však v osmi kopiích.
6304
- Nástěnné textilie, zhotovené ručně podle originální předlohy poskytnuté umělcem, nejvýše však v osmi kopiích.
9701
- Obrazy, malby, kresby, koláže, a podobná výtvarná díla, zhotoveny zcela výhradně ručně umělcem, kromě plánů a výkresů pro architektonické, technické, průmyslové, obchodní, topografické nebo podobné účely, ručně dekorované a zhotovené předměty, divadelní kulisy, ateliérová a podobná malovaná pozadí.
9702
- Původní rytiny, tisky a litografie, které jsou zhotoveny umělcem bezprostředním přetiskem v omezeném počtu exemplářů v černobílém nebo barevném provedení a to výhradně ručně nikoli mechanickým nebo fototechnickým postupem.
9703
- Původní plastiky a sochy z jakéhokoliv materiálu, pokud byly zcela zhotoveny umělcem; odlévané sochy do 8 kusů, pokud výroba probíhá pod dohledem umělce nebo jeho právního zástupce.
B) Sběratelské předměty
9704
- Poštovní známky, výplatní známky nebo kolky, obálky frankované a opatřené poštovním razítkem prvního dne emise známky, poštovní ceniny a obdobné frankované či nefrankované předměty, pokud nejsou zákonným platidlem ani nejsou zamýšleny k použití jako zákonné platidlo.
9705
- Sbírky a sběratelské předměty zoologického, botanického, mineralogického, anatomického historického, archeologického, paleontologického, etnografického nebo numismatického zájmu.
C) Starožitnosti
9706
- Jiné předměty než umělecká díla nebo sběratelské předměty, pokud jsou starší 100 let.
Příloha č. 4
Umělecká díla, sběratelské předměty a starožitnosti
Číselný kód
Harmonizovaného
systému popisu číselného
označování zboží
Název zboží
A) Umělecká díla
5805
- Tapisérie zhotovené ručně podle originální předlohy poskytnuté umělcem, nejvýše však v osmi kopiích.
6304
- Nástěnné textilie, zhotovené ručně podle originální předlohy poskytnuté umělcem, nejvýše však v osmi kopiích.
9701
- Obrazy, malby, kresby, koláže, a podobná výtvarná díla, zhotoveny zcela výhradně ručně umělcem, kromě plánů a výkresů pro architektonické, technické, průmyslové, obchodní, topografické nebo podobné účely, ručně dekorované a zhotovené předměty, divadelní kulisy, ateliérová a podobná malovaná pozadí.
9702
- Původní rytiny, tisky a litografie, které jsou zhotoveny umělcem bezprostředním přetiskem v omezeném počtu exemplářů v černobílém nebo barevném provedení a to výhradně ručně nikoli mechanickým nebo fototechnickým postupem.
9703
- Původní plastiky a sochy z jakéhokoliv materiálu, pokud byly zcela zhotoveny umělcem; odlévané sochy do 8 kusů, pokud výroba probíhá pod dohledem umělce nebo jeho právního zástupce.
B) Sběratelské předměty
9704
- Poštovní známky, výplatní známky nebo kolky, obálky frankované a opatřené poštovním razítkem prvního dne emise známky, poštovní ceniny a obdobné frankované či nefrankované předměty, pokud nejsou zákonným platidlem ani nejsou zamýšleny k použití jako zákonné platidlo.
9705
- Sbírky a sběratelské předměty zoologického, botanického, mineralogického, anatomického historického, archeologického, paleontologického, etnografického nebo numismatického zájmu.
C) Starožitnosti
9706
- Jiné předměty než umělecká díla nebo sběratelské předměty, pokud jsou starší 100 let.
https://www.facebook.com/groups/958587620819907/
Jagr 2.394 ks; Lemieux 969 ks
Zbierka Jagra - zatial len cast https://www.absolutecardcollector.cz/pu ... 618a398325
Jagr 2.394 ks; Lemieux 969 ks
Zbierka Jagra - zatial len cast https://www.absolutecardcollector.cz/pu ... 618a398325
- freddy-NJD26
- Legenda
tak Bianco treba napsal ..ze to obchazeni....za to CLO dat petikilo ze nas to nezabije....kdyz to tu ty sulinkove pekne dopracovali a berou se tady zvotni minima..a pri mejch 12 litrech ...si taky radsi tu petibabu uskudlim kdyz to pude..nevim proc bych mel davat petistovku v podstate za nic ....
takze treba na tuhle kartu si muzu nechat zjit chut ..ale zkusime nakej ten offer noooo..teda esi se neco z toho zivoniho minima nasetriiii...
http://www.ebay.com/itm/PATRIK-ELIAS-2- ... 2a35112e9d
takze treba na tuhle kartu si muzu nechat zjit chut ..ale zkusime nakej ten offer noooo..teda esi se neco z toho zivoniho minima nasetriiii...
Patrik Eliáš - 1 275ks
- Bianconero
- Legenda
Prosím tě, kde píšu, že "nás to pětikilo nezabije"? Nic takového jsem nenapsal. Jediné co píšu je, že v naší republice valná většina vyjebáváme se státní institucí, toť všefreddy-NJD26 píše:tak Bianco treba napsal ..ze to obchazeni....za to CLO dat petikilo ze nas to nezabije....kdyz to tu ty sulinkove pekne dopracovali a berou se tady zvotni minima..a pri mejch 12 litrech ...si taky radsi tu petibabu uskudlim kdyz to pude..nevim proc bych mel davat petistovku v podstate za nic ....
Mimo jiné, podobnou kartu, kterou tu házíš, bych si nekoupil, ani kdybych bral 30 měsíčně Ale to je tím, že nejsem ochotný tolik vrazit do jedné jediné karty a neřídím si heslem "potřebuju mít každou kartu". To je ale zase úplně jiné téma
- freddy-NJD26
- Legenda
neee ja to myslim obrazne receno....z ty poctivosti to tak torsku vyplinulo
nekoupil ?? ja nemyslim ze to je jako ze musim mit vsechny karty ...tahle je myslim fakt peckova !!!!!! starsne se mi libi !!! ja sem teda hodne na patche ..a tohle je mega patch teda a strasne bych ji chtel...po shieldu mozna nejvic co muzes miit
nekoupil ?? ja nemyslim ze to je jako ze musim mit vsechny karty ...tahle je myslim fakt peckova !!!!!! starsne se mi libi !!! ja sem teda hodne na patche ..a tohle je mega patch teda a strasne bych ji chtel...po shieldu mozna nejvic co muzes miit
Patrik Eliáš - 1 275ks
- Bianconero
- Legenda
Jasan, proti gustu Mně se tyhle karty právě moc nelíbí. Asi to je i tím, že těch karet s patchem je ohromný množství a pak nejsem schopný docenit ani 1/1 kartu. Chrlí se to v ohromném množství, že to pak ztrácí význam. Shieldy pro mě taky nejsou, ale na druhou stranu jich není tolik, takže mít jeden takový shield ve sbírce by zase nebylo špatné. Všechno je to jen o tom, co se komu líbí Já jsem spíš na takové ty blýskavé karty, paralelky, podpisovky atp.freddy-NJD26 píše: nekoupil ?? ja nemyslim ze to je jako ze musim mit vsechny karty ...tahle je myslim fakt peckova !!!!!! starsne se mi libi !!! ja sem teda hodne na patche ..a tohle je mega patch teda a strasne bych ji chtel...po shieldu mozna nejvic co muzes miit
když tu byli za příklad dáváni Němci, tak mám jednu zkušenost, kdy jsem kupoval dres a prodejce mi sám napsal kolik má napsat na krabici, že sběratelé z Německa ho žádají o nižší cenu, aby nemuseli platit clo
- Tabaracci
- Hvězda
- Kontaktovat uživatele:
Podle zákona hokejový karty spadají pod papír a kartonové výrobky nebo tak nějak se ta kategorie jmenuje (zkoušel jsem na celnici argumentovat s tím, že karta je z papíru jen částečně a ještě je zezadu na kartě jasně napsáno, že je to sběratelský předmět - bohužel to tam nikoho nezajímá, prostě je to papír a musí na to práskout plnou sazbu DPH ) Ale je tam pár celníků, kteří používají selský rozum a prostě se s nima dá dohodnout - což je na jednu stranu špatně, protože by měla být ta pravidla jasná a měli by je dodržovat všichni celníci stejně, ať už tak nebo onak..superman66 píše:Já k tomu mám ještě jeden dotaz, či podnět. Slyšel jsem totiž že z toho dph by měly být vyjmuty sběratelské předměty. Akorát problém je že o dph a clu tady rozhoduje "všemocný celníček" který si prostě usmyslel že hokejová karta sběratelský či umělecký předmět není a to že je to pro vlastní potřebu ho nezajímá. Navíc se v tom vůbec neorientují, jednou clo vyměří, podruhý za mnohem dražší kartu ne..
- superman66
- Legenda
Je škoda že se prosazuje litera zákona místo používání selskýho rozumu. Čím se karty liší např. od známek (které jsou mimochodem také z papíru)? Všichni víme že karty z logiky věci spadají pod sběratelství, zde se myslím správně zachová celník který to uzná. Tohle je obecně problém toho že zákony se musí vykládat a občan se stává obětí ochoty, vůle či debility úředníka!
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).
- Lembi
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
uz jsem se setkal s nekolika podivnostmi ve svete sberatelstvi, ale tohle je uz moc... neresim cenu ale pro nekdo ty karty rozdeli???
http://www.ebay.com/itm/2011-12-UD-THE- ... 2333918e06
http://www.ebay.com/itm/11-12-The-Cup-D ... 2eccb7d385
http://www.ebay.com/itm/2011-12-UD-THE- ... 2333918e06
http://www.ebay.com/itm/11-12-The-Cup-D ... 2eccb7d385
Co sbírám:
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 775/1021 (76%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st + 2nd Edition)- 132/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd & 3rd Edition) - 16/21 (76%)
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 775/1021 (76%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st + 2nd Edition)- 132/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd & 3rd Edition) - 16/21 (76%)
Tak jsem si chtěl udělat duhu Fiseta, vložím maximum bid 50USD a ono outbid
zatím vyšší cena než u Roye
http://www.ebay.com/itm/321277780933?ss ... 1438.l2649
zatím vyšší cena než u Roye
http://www.ebay.com/itm/321277780933?ss ... 1438.l2649
GOALIES COLLECTOR: Byron Dafoe, Pelle Lindbergh and CZECH goalies in NHL !
- fiila
- Hvězda
- Kontaktovat uživatele:
Pude výš...brousili sme si tady pred casem zuby na Heberta a Kidda a oba sli pres $100 pokud se nepletu
moje nabídka 20/8/2013: http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=2872
moje sbírka UPDATE 15/3/2016 nahrány karty do sezóny 97-98 (včetně) = cca 55% sbírky
http://www.forum-hokej-karty.cz/viewtop ... =39&t=6767
- kidder
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
jojo a jsme zase u tech cen To je jako ten EPIX