Doteraz som rozbaloval boxy iba od SportZoo a kariet našej ligy mám už v zbierke celkom dosť, tak som si povedal, že znovu preskočím na NHL a dám si aj pauzu od výroby vlastných kariet a vyskúšam nejaký svoj prvý box od UD. Posledné mnou zakúpené balíčky z NHL boli od Panini Score 10/11

Keďže tých sérii, u ktorých by som bol ochotný kúpiť celý box bol asi 10, tak som si vymyslel tabulku, ktorá mi porovnávala vybrané série, čo sa týka počtu kariet/balíčkov/ceny/šance na to čo v boxe chcem a zistil som, že to je dosť vyrovnané a nemal by som ostať iba u jednej série... a jedného boxu.
A práve teraz máme rok 2023 kedy UD vydá v jednom roku série až z 3 sezón od 20/21 až 22/23 takže to u mňa vyzerá, že na každú sezónu sa budem snažiť zohnať aspoň niečo.
Do semifinále sa u mňa prebojovali Premier, Ultimate, Stature a The Cup....v US som našiel eshop, ktorý "novú" sériu 20-21 predáva za "ľudovú baťovku" 1499,99USD ... za 6 kariet. Podla eshopu hokej-karty bola ich predajná cena "iba" necelých 20k kč, čo je výrazný rozdiel, ale stále je to dosť... no na druhú stranu v mojej "tabulke" bola aj napriek cene plechovka na dosť vysokom mieste a prečo si neurobiť "radosť" na narodky predsa.
Šanca, že tam bude niečo extra bola zo všetkých boxov spolu so Stature a Premier najlepšia, ale tá cena aj tak bola dosť
odrádzajúca. Aj keby to bolo 20 tisic kč stále je tá cena vyššia než za 2 Premier alebo 4 Stature...takže sa na prvé miesto dostali minuloročné Stature, Premier a tretie možné miesto The Cup.
V čase keď som sa ešte rozhodoval zrazu vyšiel checklist The Cup v excel tabulke, ktorá bola naozaj veľmi dobre prehľadná, takže som si rýchlo vyselektoval karty hráčov, ktoré by som chcel a ktoré nie.
Z checklistu, ktorý mal presne 4214 riadkov by som ponechal cca 2100 a to som dal preč iba karty hráčov, ktorých by som vyslovene Nechcel ( N jako nímandi ). Takže by som mal tak šancu cca 50:50, že nájdem niečo lepšie a za nie práve malú cenu. Videá predošlých sérii CUPiek na YT na tom boli tiež podobne.
A tak som skúsil urobiť svoj "virtuálny kejs break" pomocou generátoru náhodných čísiel a vyselektovaniu jednotlivých druhov kariet podľa kategórii a dúfal, že mi pomôže sa rozhodnúť.
Pri rozhodovaní mi to dalo predstavu o tom, aká je asi šanca na zisk nejakej super karty úplne rovnako, ako aj z videí na YT samozrejme, keďže bola ale v práci celkom nuda prečo sa nezabaviť

...mimochodom velmi rád si rozbalujem darčeky a keďže The Cup sú balené štýlom krabica v ktorej je plechovka a v nej ďalšia krabica a až v nej karty...... no nekúp to... Najradšej by som asi počkal na UD The Cup so Slafkovským, ale ak v roku 2023 vyšla sezóna 20/21 ? V jednom roku asi 2 série The Cup UD vydávať nebude. Takže asi možno za 2 roky?
....Prípadné hodnotenie kariet a môjho výberu nechám na Vás a ak ste dočítali až sem klobúk dole

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tu máme teda krabicu boxu...

.
.
.
.
V ktorej bola plechovka.....

.
.
.
A v nej ďalšia ešte menšia krabica...

.
.
.
V nej už mali byť konečne samotné karty...dúfal som, že v boxe nájdem nejaké super hviezdy, HOFerov,Mekdžízisov,Sidov,Kaprov, brankárov... atď...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nakoniec sa zadarilo a k tomu pekný limit 222....

Musím sa priznať, že som chvilku potom rozmýšľal ako tie karty dostať z tej tuhej peny bez toho aby som ich poškodil, nakoniec prišiel na rad nôž, ktorým som tú penu z rohov rozrezal a poodtŕhal a podarilo sa... akurát som si u toho všimol z boku kariet, že tam je akási žltooranžová karta -> takže "Chemical Composition o ktorej som dúfal, že tam nebude...
.
.
.
.
Ďalšou kartou mal byť Rookie Auto Patch... a že aj bol....
.
.
.
.
najskôr na mňa vykukla brankárska prilba.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

...musím uznať, že z tých cca 50 mien, ktoré na tejto karte mohli byť celkom slušný výsledok...škoda len tej nálepky...
.
.
.
.
.
.
.
Treťou kartou, bol prekvapivo ďalší Rus....
.
.
.
.
.
.
a nie, Kaprizov to nebol....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dnešný hráč Edmontonu/AHL, o ktorého existencii som sa dozvedel asi až...teraz ? Samotná karta síce vyzerá celkom dobre ale bola celkom sklamaním a keďže sa ešte jednalo o tak nízky limit vedel som, že už nič lepšie ma asi v boxe čakať nebude...
.
.
.
.
.
.
.
.
alebo že by predsa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tak asi nie...

Naozaj si neviem predstaviť, čo mali v hlavách v UD, keď takúto kartu dali do The CUP....
.
.
.
.
.
.
.
.
keď som prezeral checklist, mal som pocit že tieto CUPky sa budú niesť v duchu...Alex for everyone...a tak sa aj stalo....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Už tomu chýbal iba jeho podpis, karta ale inak naozaj pekná...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
a nakoniec....

...6 kariet za nami...box začal prvými dvomi kartami naozaj super ale potom...čo už. Zrovna najlepší box z kejsu som asi nedostal ale myslím, že to mohlo byť aj horšie aj keď za tie peniaze by som čakal predsa len niečo viac...možno nabudúce