Release date: April 15, 2020
Configuration:
Cards per pack: 5
Packs per box: 5
Boxes per case: 24 (three 8-box inner cases)
Box Break:
- Autographs – 1
- Memorabilia or Exquisite Cards – 1
- Sub Zero – 1
- Green Parallels – 5
- Ice Premieres Rookie Cards – 2
2019-20 Upper Deck Ice Hockey isn’t exactly the same as it has been in the past, but the main components are still there. The big one — the set’s acetate foundation — remains. So, too, does the promise of all autographs being on-card.
Hobby boxes come with five packs of five cards. Box hits include one autograph, either a memorabilia or Exquisite Collection card, a handful of inserts and parallels and two Ice Premieres Rookie Cards.
2019-20 Upper Deck Ice Hockey Base Set Basics
The base set comes in a couple of parts. The plastic-style designs remain throughout. The shell set features a variety of veterans.
One of the more noticeable changes come with their parallels as the number of available colors grow. These include one-per-pack Green, Orange (1:6 packs), Ice Cube (1:40), Red (/5) and Black (1/1). In 2018-19, the only base parallels were Green, Black and Red. Select cards also have Jersey (1:20) and Patch (/15) versions.
Rookie Cards stick with the Ice Premieres theme. Also hanging around are the multiple tiers of cards players fall under:
L1 – /99
L2 – /249
L3 – /499
L4 – /999
L5 – /1499
These combine to land two per box. Like veterans, Jersey versions are available, falling 1:12 packs. Black parallels are one-of-ones.
Ice Premieres autograph parallels have print runs between 399 and 99 copies. Autograph Patch Variations have ten copies.
Autographs, Memorabilia Cards and Other Inserts
Autographs in 2019-20 Upper Deck Ice Hockey come in a variety of themes.
Under the Glass Signatures use a layered shadow box design. Rookies are 1:200 packs. Veterans are a little tougher at 1:220. Both have Red parallels numbered to 5.
Ice Buckets also have separate checklists for first-year players and vets. Rookies have either 199 or 99 copies each. For everyone else, Tier 1 cards are numbered to 99 while Tier 2 have 25 copies.
Fire and Ice are separate but complimentary autograph inserts. Odds for both are 1:120 packs.
Other 2019-20 Upper Deck Ice Hockey hits include Glacial Graphs (1:75), Signature Swatches, Superb Script (/49 or /25), Superb Script Portraits (/15 or /10), and Rookie Relic Jumbos (/199).
Sub Zero inserts combine to land one per hobby box. Rookies are numbered to 999. Stars don’t get serial numbers. Rather, they’re 1:20 packs. Gold parallels are tough with 24 copies for first-year players and eight for veterans. There are also Rookie Variants, which fall 1:240 packs.
Blue Autographs are 1:50 packs on the rookie side and 1:360 for vets. Rookie Variant Green Autographs are limited to 25.
Another Round of 2019-20 Upper Deck Exquisite Hockey
2019-20 Upper Deck Exquisite gets a second installment of cards here, following their debut in Black Diamond. These come in a few forms.
Exquisite Rookies are numbered to either 399 or 299. Corresponding parallels include Gold (/19) and Black (1/1). There are also Exquisite Rookies Signatures (/199 or /99) that have Gold (/25) and Black (1/1) versions.
A pair of Exquisite Rookie Autograph Patch designs from the past get the Tribute treatment in 2019-20 Ice. First up is the landmark 2003-04, which are numbered to 25. 2009-10 cards have 99 copies each. Both designs also have tougher Gold and Black (1/1) parallels.
It’s not just rookies with Exquisite cards in Ice. Exquisite Signatures and Exquisite Material Signatures cards are also inserted along with corresponding parallels in Gold (/5) and Black (1/1).
2019-20 Upper Deck Ice
Re: 2019-20 Upper Deck Ice
předmět zájmu : Češi v NHL + karty reprezentace ČR + base sety (historie, legendy)
webová stránka: http://www.jarsecards.websnadno.cz
facebook : Jarse Karty
fotogalerie: http://www.jarse.rajce.net
Nabídka karet: http://www.jarsekarty.rajce.net
webová stránka: http://www.jarsecards.websnadno.cz
facebook : Jarse Karty
fotogalerie: http://www.jarse.rajce.net
Nabídka karet: http://www.jarsekarty.rajce.net
- freddy-NJD26
- Legenda
Hosi , tak sem videl na zivo uz dva CASY a to co sem videl , to je naprosta fantazie ! ! ! Letsoni ICE sou asi (u mne ) nejelpsi v historii. Takova škála karet a nadhernyho DESIGNU. Letosni SUBZERA naprosto famozni, to sou inserty jak hovado , nadherny blejskavy. Jinak ta ruznorodost tech karet. Podpisy UNDER GLASS apod. Naprosta spicka. a vubec to plneni boxu ! To je mazec. NAPR. - BRODEUR na Under Glass Signatures 1: 8 100 !!!!!!!!!!!!§ to je karta kterou snad svetlo sveta nespatri a vo tom to je . Pripomina mi to časy, kdyz internet este nebyl tolik rozsahlej a nevedel si co z tech produktu vytahnes a pak si byl prekvapenej co to je za mazec karty , kdyz este na prelomu tisicileti UD vyrabelo. A i kdyz si koupis CASE ,tak tam proste vytahnes bezva karty . Opravdu z tech HIGH ENDU nejlepsi cena - vykon , Kdzy vemu takovy CUP ,co sou az 6x drazsi , tak s tim se muzou jit klouzat, treba jak sprzdnili ty SHIELDY a pak tam nekde , kde neni misto, k hlave nekde naserou podpis..to byla mršina...ICE sou letos TOP !!!!!!!!!
EDIT : jediny minus vidim ve "slabym" BASE SETU ...za mne 50 karet dost malo a hodne se pri rozbalovani balicku opakujou , klidne to mohli natahnout na 100-150 , bylo by to pestrejsi a zajimavejsi.
EDIT : jediny minus vidim ve "slabym" BASE SETU ...za mne 50 karet dost malo a hodne se pri rozbalovani balicku opakujou , klidne to mohli natahnout na 100-150 , bylo by to pestrejsi a zajimavejsi.
Patrik Eliáš - 1 275ks
Freddy, v prvé řadě musím říct, že je super, když se dokážeš takhle nadchnout i pro současný produkt. Úplně mi to udělalo radost, ještě abys začal někoho nebo něco současného sbírat, to by byla teprve paráda
V druhé řadě musím říct, že se s tvým hodnocením úplně neztotožňuju. Ice se mě, díky checklistu, prakticky netýkají, přesto jsem se aktuálním ročníkem v posledních dnech poměrně intenzivně zabýval. Viděl jsem master case break u Pavla, viděl jsem box break u Jandyho a hlavně jsem zpracovával checklist na ACC, takže jsem se na spoustu karet i díval na eBay a dohledával jsem si potřebné informace. Vzhledem k tomu si dovolím i já malé preview.
Co se týče designu, tak tam za mě není moc co řešit, ale nepřijde mi, že by to letos bylo nějak výrazně jiné než předchozí ročníky. Ice patří, aspoň pro mě, k designové špičce rok co rok, kupodivu i po tom, co se změnily řadovky z plastových na běžné "papírové". Prostě se mi líbí a letos tomu samozřejmě není jinak, jen bych to asi nijak zvlášť nevyzdvihoval právě v kontextu s jinými ročníky.
Co se asi teda poměrně hodně zlepšilo, tak plnění. Aspoň to tak zatím vypadá. Co jsem tak zaznamenal, tak panuje poměrně všeobecné nadšení. No, asi půjdu trošku proti proudu, protože ano, zlepšení je, ale nepřijde mi až tak velké. Pořád bych řekl, že je spoustu boxů, které mi přijdou prostě slabé. Možná jsem moc náročný, možná lehce zaujatý, ale mám z toho takový pocit. Hodně je to dané i tím, že je produkt opravdu hodně silně orientovaný na nováčky a to prostě není a nikdy nebude moje parketa. Trošku mi i vadí, že spousta těch opravdu velkých hitů je na kartách Exquisite Collection, takže kdybych měl brát čistě karty Ice, tak to prostě žádná velká sláva není, ale takhle to asi brát nejde
Ještě se vyjádřím k novým kartám. Totální průšvih jsou podle mě Ice Buckets, na nich nevidím snad jediné pozitivum. "Manufactured Mini Helmet" - vážně? Díky, nechci. Freddy zmiňoval podpisovky Under Glass - o těch nevím, co si pořádně myslet, potřeboval bych je vidět naživo, ale mohly by být fajn. Co se mi naopak hodně, ale opravdu hodně líbí, tak podpisovky Fire & Ice, které jsou ve 2 verzích (Fire a Ice překvapivě) a jsou neskutečně nádherné. Ty bych si moc rád sesbíral, ale to bych musel přestat sbírat všechno ostatní a i tak bych měl co dělat
Jinak vše ostatní taková klasika, takže celkově za mě asi fajn produkt, díky zlepšenému plnění, ale nic, z čeho bych se posadil na zadek. A teď proč to všechno píšu? No za chvilku vyrážím směr Šumperk, kde budeme s Matějem rozbalovat 3 boxy pro Absolute, tak jsem sám velmi zvědavý, jak moc se můj názor změní
V druhé řadě musím říct, že se s tvým hodnocením úplně neztotožňuju. Ice se mě, díky checklistu, prakticky netýkají, přesto jsem se aktuálním ročníkem v posledních dnech poměrně intenzivně zabýval. Viděl jsem master case break u Pavla, viděl jsem box break u Jandyho a hlavně jsem zpracovával checklist na ACC, takže jsem se na spoustu karet i díval na eBay a dohledával jsem si potřebné informace. Vzhledem k tomu si dovolím i já malé preview.
Co se týče designu, tak tam za mě není moc co řešit, ale nepřijde mi, že by to letos bylo nějak výrazně jiné než předchozí ročníky. Ice patří, aspoň pro mě, k designové špičce rok co rok, kupodivu i po tom, co se změnily řadovky z plastových na běžné "papírové". Prostě se mi líbí a letos tomu samozřejmě není jinak, jen bych to asi nijak zvlášť nevyzdvihoval právě v kontextu s jinými ročníky.
Co se asi teda poměrně hodně zlepšilo, tak plnění. Aspoň to tak zatím vypadá. Co jsem tak zaznamenal, tak panuje poměrně všeobecné nadšení. No, asi půjdu trošku proti proudu, protože ano, zlepšení je, ale nepřijde mi až tak velké. Pořád bych řekl, že je spoustu boxů, které mi přijdou prostě slabé. Možná jsem moc náročný, možná lehce zaujatý, ale mám z toho takový pocit. Hodně je to dané i tím, že je produkt opravdu hodně silně orientovaný na nováčky a to prostě není a nikdy nebude moje parketa. Trošku mi i vadí, že spousta těch opravdu velkých hitů je na kartách Exquisite Collection, takže kdybych měl brát čistě karty Ice, tak to prostě žádná velká sláva není, ale takhle to asi brát nejde
Ještě se vyjádřím k novým kartám. Totální průšvih jsou podle mě Ice Buckets, na nich nevidím snad jediné pozitivum. "Manufactured Mini Helmet" - vážně? Díky, nechci. Freddy zmiňoval podpisovky Under Glass - o těch nevím, co si pořádně myslet, potřeboval bych je vidět naživo, ale mohly by být fajn. Co se mi naopak hodně, ale opravdu hodně líbí, tak podpisovky Fire & Ice, které jsou ve 2 verzích (Fire a Ice překvapivě) a jsou neskutečně nádherné. Ty bych si moc rád sesbíral, ale to bych musel přestat sbírat všechno ostatní a i tak bych měl co dělat
Jinak vše ostatní taková klasika, takže celkově za mě asi fajn produkt, díky zlepšenému plnění, ale nic, z čeho bych se posadil na zadek. A teď proč to všechno píšu? No za chvilku vyrážím směr Šumperk, kde budeme s Matějem rozbalovat 3 boxy pro Absolute, tak jsem sám velmi zvědavý, jak moc se můj názor změní
MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10
ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.