tak se zařadím mezi nemnoho těch co si letos taky otevřeli hojně diskutovaný produkt. Takový uvažovaný původní plán byl otevřít třeba case (který tedy neexistuje) nebo prostě třeba 10 boxů a dle obsahu se pak pomocí výměn a sem tam nějaké koupě pokusit sesbírat na památku něco z toho produktu. Když se pak začaly objevovat informace o obsahu jednoznačně to u mě vyhrály ty medaile. Nicméně trochu mě asi jako ostatní zaskočilo jak rychle to bylo pryč tak jsem rád za to co mám a kompletovat rozhodně nic nebudu.
Pojďme na obsah a koho bude zajímat mé osobní hodnocení může si ho užít na konci příspěvku

Paralelní karty nescanuju protože je všichni dobře znáte..
Oversized karta

Authentic moments

Podpisovky – škoda duplikátu, ale to se holt stane

Logo Martin Procházka – tenhle hráč toho s Pavlem Paterou udělal pro repre strašně moc, takže uplná spokojenost

Logo Jaroslav Špaček

Medaile – pro mě jednoznačný top tohoto produktu
Jan Čaloun – možná nejslabší jméno, ale ono asi nejde o někom z Naganského týmu toto říci

No a finale (které se tedy uskutečnilo v tom prvním boxu):
Jaromír Jágr!!!!!

U mě samozřejmě absolutní spokojenost, nevím jak moc si kdo cení podpisovky ale z mého pohledu už tam lepší karta není v těch boxech (možná tak srovnatelný je Hašan). Podpis Jardy si totiž můžu sehnat různě, tohle asi jen tak ne.
Díky moc za pozornost a případné komentáře, kdo má chuť může se začíst ještě do mého subjektivního hodnocení. Co se týká Jardy tak si ho chci nechat jako památku na tento památný turnaj a jako památku na pětku z češtiny kterou jsem dostal když jsem šel odnést třídnici do třídy kde běžel hokej a už jsem se nevrátil

Hodnocení produktu:
Balení – alá The Cup trošku. Hezky udělané, karty uvnitř dobře chráněné jen se musí opatrně vyndávat.
Oversized karta – super památka a určitě skvělý nápad tam tyto karty přidat.
Paralelky – už bylo rozebíráno x-krát, na mě to působí trochu jako vycpávka do toho boxu. Od base setu se to moc neliší, pokud bych koupil těch boxů třeba 10 tak mám 10 stejných setů a netuším k čemu Určitě to neurazí, ale v druhém boxu už Vás to ani nezajímá.
Authentic moments – moc pěkný inzert, dva na box je tak akorát. Tady lze vyčíst snad jen ty špatné popisy u některých ale jinak super.
Podpisy – někteří to kritizovali ale mě se hodně líbí. Mám rád takovýto jednoduchý styl kde podpis dobře vynikne. To že se někdo nestihl sehnat včas se stát může, kdo si nezkusil něco takového sehnat od hráčů tak asi toto nebude úplná sranda. Za mě obdiv že se většina hráčů včas podepsala a tento set v boxech je.
Logo/Jersey – nebo jak to nazvat. K tomu taky už bylo napsáno x věcí od grafiky po logo. Můj postoj je takový že tato série by si zasloužila klasickou memorabilia kartu. Jasný logo být může ale pak k tomu ještě mít prostě memo – hokejka, dres, beton.. Samozřejmě že by to nebyly game-used věci z Nagana ale to by asi každý pochopil. Druhá věc je co by se reálně dalo sehnat samozřejmě.. já pouze jako sběratel vidím že takováto game-used karta by té sérii slušela.
Medaile – jednoznačně zlatý hřeb tohoto produktu, nemám k tomu jedinou výhradu to provedení je naživo parádní od barevných pruhů po straně, přes design až po repliku medaile. Palec nahoru za toto!!!

Množství boxů a distribuce – věc co mě mrzí vlastně nejvíc, 300 boxů k takovéto sérii je hrooozně málo. S tím jde ruku v ruce to jak to zmizelo a že bohužel x lidí vezme patrně větší množství které rozbalí a pak prodává. Z hlediska distributora asi úspěch v tom smyslu že náklad je pryč a zájem je enormní, chápu i to že objednávky nejsou omezeny.. lepší zpracovat 10 objednávek po 30ti boxech než 150 po dvou. Na shopy že šlo větší množství je naprosto v pořádku (RHK, Hokejkarty) a mohlo/mělo jít asi i více. To jestli nějaký člověk vzal třeba 40 boxů pro sebe (nevím ale patrně ano) s tím že to rozbalí a prodává už je prostě špatně a tam bych to omezení rád viděl aby se dostalo na více lidí (ale opět z hlediska distributora to znamená práci navíc, omezovat někoho atp). Moje reakce na to je asi jednoduše ta že to od lidí co toho mají hromady kupovat nebudu – nakonec vzhledem k nízké limitaci a cenám nic kompletovat nemá smysl pokud nechci prodat ledvinu.
Na závěr bych řekl asi že mám pocit že díky tomu poslednímu bodu ta série dostala možná víc kritiky než si zasloužila. Pokud by se dostalo na každého myslím že bychom viděli více pozitivních komentářů i na karty samotné – takhle mi přijde že už je v tom u některých lidí více emocí. Tak pokud toto třeba čte pan Hrbek, tak doufám že kritiku výše neberete nějak zle a snad je aspoň trošku konstruktivní byť je trochu zaujatá mými preferencemi. Já jsem rád že se tady takovéto produkty vůbec objevují a že na nich někdo pracuje