Zdravím všechny kartičkové sběratele!
Sbírání kartiček, tehdy hlavně NHL, byla moje dětská vášeň. Dlouhé hodiny porovnávání sbírek a výměn karet s kamarády a bratrancem, tehdy hokejovým fanatikem. Jak šel čas, ustoupil tenhle koníček do pozadí. Vyrůstal jsem v době, kdy Vsetín neměl v naší lize konkurenci. Tehdy vznikla vášeň pro tenhle klub na druhém konci republiky, která trvá dodnes.
V roce 2018 vyšel base set a později výroční set karet k 80. výročí založení klubu. Pořídil jsem si je trochu z nostalgie, abych si zavzpomínal na dětství. Když dorazily, začal jsem pátrat, jestli se karty sbírají i dnes. Narazil jsem na trochu jiný svět, než tomu bylo dřív. Ale našel jsem i pro mě tehdy dostačující řadovky. A tehdy vznikl první nápad. Co kdybych si ten Vsetín sesbíral celý a udělal si takovou menší kroniku. A tak řadovky přibývaly. Později se přidaly inserty a po roce a půl jsem ve fázi, když už mně sbírání opět kompletně pohltilo a sbírka se rozrůstá dál a dál. A proto jsem tady.
Poslední dobou mám pocit, že se ze sbírání začíná pomalu a jistě stávat pro mě nepříjemný byznys, kdy mi nad některými cenami až oči přecházejí. Věřím, že tady je svět ještě v pořádku a najdu tu super lidi, kterých jsem už i tak poznal za poslední rok plno a kteří mi pomohou sbírku doplnit a nebude u toho svítit cenovka ve výši splátky hypotéky.
Kam tedy moje sbírka směřuje?
Vsetín - hlavní sbírka. V tuto chvíli mám téměř kompletní sbírku karet do vyloučení VHK z extraligy. Chybí jen pár hůře sehnatelných karet. Např. Čechmánek na DS 98/99 nebo na APS 97/98. Aktuálně se snažím zkompletovat výroční set, kde už mi chybí jen podpis Jaroslava Kameše a GUM Jana Šelepněva.
Čechmánek, Dopita, Hudler, Němec - čtveřice oblíbenců, kteří pomalu utvářejí moji vedlejší sbírku.
Wien 96 - série, kterou jsem docenil až po letech a rád bych jí zkompletoval v budoucnu celou.
Extraliga - zatím se vyhýbám hromadění řadových karet, ale neodolal jsem sbírání OFS karet ze sezon 04/05 a 12/13, kdy se po našich zimácích proháněli borci NHL.
To je tak ve zkratce vše o mě a kartách. Pokud se tady najdou podobní zelenožlutí blázni, budu jen rád.
Mějte se všichni hezky a budu se těšit na super povídání o kartách a věřím že i nové přírůstky do sbírky.
Honza alias hanzi23
hanzi23
Pravidla fóra
1, Jako nově registrovaný uživatel na tomto fóru získáváte status Nový člen fóra. Tento status je dočasný a máte stejné benefity, jaké má (neregistrovaný) návštěvník.
Vidíte sekce Novinky, Breaky balíčků a boxů, Burzy, Přehled sérií a pochopitelně sekci Úvod, představení a kompletní pravidla), a navíc máte možnost přispívat do subtématu Chci se představit!.
V něm si můžete založit vlastní téma (doporučujeme s názvem našeho uživatelského jména zde na fóru), kde se můžete všem ostatním představit - např. na co se specializujete, jaké karty sbíráte, jak dlouho patříte mezi sběratele apod.
2, Jakmile se jako Nový člen fóra představíte, to znamená - odešlete jeden příspěvek do výše uvedeného tématu, stáváte se plnohodnotným Registrovaným uživatelem fóra.
Odkryje se Vám kompletní obsah diskuzního fóra se všemi sekcemi a tématy, do nichž budete moci podle libosti psát své příspěvky.
V případě potíží, dotazů a nebo nejasností neváhejte kontaktovat Vedení fóra.
1, Jako nově registrovaný uživatel na tomto fóru získáváte status Nový člen fóra. Tento status je dočasný a máte stejné benefity, jaké má (neregistrovaný) návštěvník.
Vidíte sekce Novinky, Breaky balíčků a boxů, Burzy, Přehled sérií a pochopitelně sekci Úvod, představení a kompletní pravidla), a navíc máte možnost přispívat do subtématu Chci se představit!.
V něm si můžete založit vlastní téma (doporučujeme s názvem našeho uživatelského jména zde na fóru), kde se můžete všem ostatním představit - např. na co se specializujete, jaké karty sbíráte, jak dlouho patříte mezi sběratele apod.
2, Jakmile se jako Nový člen fóra představíte, to znamená - odešlete jeden příspěvek do výše uvedeného tématu, stáváte se plnohodnotným Registrovaným uživatelem fóra.
Odkryje se Vám kompletní obsah diskuzního fóra se všemi sekcemi a tématy, do nichž budete moci podle libosti psát své příspěvky.
V případě potíží, dotazů a nebo nejasností neváhejte kontaktovat Vedení fóra.