Zdravím,
jmenuji se Tomáš a je mi 25 let, bydlím v Liberci a pracuji ve stavebnictví.
Karty jsem poprvé začal sbírat před cca 13 lety, jednou jsem zahlédl u kamaráda pár prosetek a začalo to:-)
Ze začátku jsem neměl určený oblíbený tým, jelikož jsem vlastně ani nevěděl, kolik týmů v NHL je ale asi nejvíc se mi líbili žraloci ze San Jose, protože od mala mám rád moře a tak to bylo jasné. Sbíralo se jen tak, bez obalu a každá karta měla po týdnu pěkně kulaté rohy. Až jakmile jsem si začal sám kupovat balíčky (Parkhurst 94-byly levný, pak nějaký MVP, Pinnacle atd-no prostě tak do 100,-) docházelo mi, že nechci karty jen tak mačkat v ruce ale že by stálo za to, je mít nekde kde se nepoškodí. Začal jsem si tedy kupovat i obaly a karty jsem přestal měnit, po nějaké době (hlavně kvůli Hašanovi) jsem začal sbírat jen golmany, zbavoval jsem se hráčů a získával víc a víc golmanů. S klakama z vesnice jsem měnil už jen nepoškozené karty a po nějaké době se zjistilo, že vlastně v obci už nejsou karty s golmany, protože já jaksi dál neměním:-) V tu chvíli ale bylo mé sbírání stále bez jakéhokoliv konkrétního směru, věděl jsem, že nikdy v životě nemohu posbírat všechny brankaře na světě a tak jsem se chtěl víc a víc zaměřit na nějakého konkrétního. Pak mi mamka koupila časopis pro-hockey, kde zrovna začínala rubrika, která byla zaměřena na představení jednotlivých golmanů NHL, nikdy nezapomenu na to, jak jsem otevřel časopis a byl tam plakát Arturse Irbeho. Po přečtení článku o něm jsem měl jasno. To je golman, kterého chci sbírat. Pak to vše začalo, dokonce jsem začal polevovat i z mých požadavků na ,,nevyměňování" golmanů:-) Najednou mi došlo, že naopak všichni chtějí golmany s dobrým průměrem jako Hašek, Roy atd. a hlavně, že plno lidem se líbily golmanské masky. Co si budeme povídat, Irbe na masky nikde nebyl ale to se mi právě strašně líbilo. Působil na mne strašně skromným dojmem, prostě měl oprejskanou helmu JOFA(která když se mu rozbyla, vyslal do světa inzerát, že hledá náhradní díly, protože v jiné chytat nechce a výrobce ji prostě nevyrábí. Nakonec mu ji poslali fanoušci, kteří ji našli někde na půdě:-), roztrhanou lapačku KOHO a o betonech asi všichni víme svý:-) Prostě ať byl jako zelenáč v San Jose, nebo jako klíčový muž ve finále SC, byl pořád svůj.Jeho karty jsem ale solo nekupoval, neměl jsem na to peníze a možnosti nebyly tak veliké jako jsou dnes, prostě jsem ho měl občas v balíčku a nebo sem ho sem tam získal od kamarádů. Kolem roku 2000 jsem se sbíráním přestal, sledoval jsem samozřejmě Archieho dál, jeho úspěchy i neúspěchy ale karty jsem odložil, jelikož jsem začínal mít jiné zájmy:-). Na střední škole jsem ovšem začal chodit na brigády a hlavně internet dosáhl poměrně velkého ,,boomu", který neskutečně zjednodušil shánění ,,lepších" karet. Začal jsem tedy kupovat podpisovky, jersey, parallelky atd. do toho nějaký ten lott a sbírka rostla mnohem lepším tempem. Tak jak skončila Archieho kariéra, skončilo opět mé sbírání, karty s ním se přestaly vydávat a já přestal mít důvod ho sbírat (samozřejmě hloupost), nakonec jsem se k tomu opět vrátil. Protože jsem si řekl, že i když neodešel ze scény NHL jako hvězda , (jeho poslední sezonu, kdy měl působit v Colubusu, přerušila stávka) hvězdou je! Vlastně po Dominiku Haškovi byl nejúspěvnějším Evropanem (teď ho asi už trumfnul HL z NY). Teď ho obdivuji ještě víc, protože až teď si uvědomuji, jakým byl přínosem pro svůj národní tým a pro Evropu jako takovou, která to v 90 letech měla za mořem dost složité. Chytal celou kariéru svým stylem, nikoho nenapodobal, stejně jako Dominátor a jeho fantastický play off ze sezony 01-02, kde v serii proti Torontu dokázal mít průměr nějakých 0.94 inkasovaného gólu na zápas, to bylo něco. Strašně moc mne ovšem mrzelo, že na vytoužený Stanley Cup nedosáhl, tehdy ho vyhrál Detroit a Carolina se dočkala o 4 roky později, ovšem bez Archieho:-(. Celá hra Caroliny stála na něm, i tak dosahoval vynikajících čísel ve statistikách (např. počty odehraných zápasů za sezónu). Nakonec jsem začal sám hrát hokej, samozřejmě jak jinak než v bráně a samozřejmě jak jinak než v oprýskané helmě JOFA (bylo docela těžké ji sehnat, protože už se nějaký ten Pátek nevyrábí a v krámech na mne jen krotili hlavou a přemlouvali do koupi masky...), ve které jsem sice klukům na ledě docela pro smích a při každé střele se bojí, že mi urazí hlavu ale pro mne to má moje osobní kouzlo....
Snad jsem se tedy představil dostatečně:-), i když přiznávám, že spíše o sobě jsem psal o Archiem:-)
Budu rád, pokud narazím na někoho od koho budu moct získat nějaké nové kousky a pokud narazím na někoho kdo ho také sbírá, už tak rád nebudu:-) ale bude to taky fajn.
Novisimo
Pravidla fóra
1, Jako nově registrovaný uživatel na tomto fóru získáváte status Nový člen fóra. Tento status je dočasný a máte stejné benefity, jaké má (neregistrovaný) návštěvník.
Vidíte sekce Novinky, Breaky balíčků a boxů, Burzy, Přehled sérií a pochopitelně sekci Úvod, představení a kompletní pravidla), a navíc máte možnost přispívat do subtématu Chci se představit!.
V něm si můžete založit vlastní téma (doporučujeme s názvem našeho uživatelského jména zde na fóru), kde se můžete všem ostatním představit - např. na co se specializujete, jaké karty sbíráte, jak dlouho patříte mezi sběratele apod.
2, Jakmile se jako Nový člen fóra představíte, to znamená - odešlete jeden příspěvek do výše uvedeného tématu, stáváte se plnohodnotným Registrovaným uživatelem fóra.
Odkryje se Vám kompletní obsah diskuzního fóra se všemi sekcemi a tématy, do nichž budete moci podle libosti psát své příspěvky.
V případě potíží, dotazů a nebo nejasností neváhejte kontaktovat Vedení fóra.
1, Jako nově registrovaný uživatel na tomto fóru získáváte status Nový člen fóra. Tento status je dočasný a máte stejné benefity, jaké má (neregistrovaný) návštěvník.
Vidíte sekce Novinky, Breaky balíčků a boxů, Burzy, Přehled sérií a pochopitelně sekci Úvod, představení a kompletní pravidla), a navíc máte možnost přispívat do subtématu Chci se představit!.
V něm si můžete založit vlastní téma (doporučujeme s názvem našeho uživatelského jména zde na fóru), kde se můžete všem ostatním představit - např. na co se specializujete, jaké karty sbíráte, jak dlouho patříte mezi sběratele apod.
2, Jakmile se jako Nový člen fóra představíte, to znamená - odešlete jeden příspěvek do výše uvedeného tématu, stáváte se plnohodnotným Registrovaným uživatelem fóra.
Odkryje se Vám kompletní obsah diskuzního fóra se všemi sekcemi a tématy, do nichž budete moci podle libosti psát své příspěvky.
V případě potíží, dotazů a nebo nejasností neváhejte kontaktovat Vedení fóra.