2019-20 MK reprezentace – národní tým
- Lukyn55
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2019-20 MK reprezentace – národní tým
já nechci být rejpal, ale naschvál by mě zajímalo, jestli každá karta, co kdy vyšla jako buyback v americe, opravdu byla karta, kterou KOUPILI ZPĚT .. moc bych tomu osobně nevěřil ..
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR
- Bianconero
- Legenda
Lukyne, opravdu chceme jít stylem dětí základní školy "dostal jsem za 4, ale to je v pohodě, ostatní měli taky 4 nebo 5"?Lukyn55 píše:já nechci být rejpal, ale naschvál by mě zajímalo, jestli každá karta, co kdy vyšla jako buyback v americe, opravdu byla karta, kterou KOUPILI ZPĚT .. moc bych tomu osobně nevěřil ..

Ale dobře, beru to jako způsob argumentace a nebudu to zlehčovat, bavme se seriózně.

Vezměme si konkrétně podpisovku Unique Generation, krásně podepsaná a nebyla by číslovaná. Zkrátka karta bez limitu. Nikdo by nevěděl, kolik jich bylo. Stačilo by, že by byla třeba SP, zmínka o short printu, že bylo vydáno omezené množství, ale nikdo z veřejnosti by nevěděl, že těch karet bylo vydáno 25, které šly do balíčků a boxů, a navrch 25, které byly vytištěny pro strýčka příhodu, kdyby se s kartami něco stalo při podpisu, nebo kdo víc co. Po letech se rozhodnu, že by bylo fajn vydat Buybacky. Tím můžu využít svoji nadzásobu a obejít to, že bych karty vykupoval. Informaci, že karet bylo vloženo do oběhu jen 25 vím jenom já jako vydavatel a sběratelé žijí třeba v představě, že jich bylo 30, 50, 100, na tom nezáleží. A tak si můžu dovolit něco z té nadzásoby orazit Buybackem, dát na to klidně ten limit a /5 tvářit se, že je všechno super. Když ale vydám kartu s limitem, musím počítat s tím, že pokud z ní chci udělat v budoucnosti Buyback, budu jednu z těch 25 karet, které jsem s limitem /25 vydal, někde sehnat zpátky. Takhle podle mě funguje Upper Deck. Nedělám si iluze, že by všechny karty vykupovali, byť bych tomu rád věřil. Ale v tomle ohledu budu lehce paranoidní a nebudu tomu velkému kolosu věřit.
Proto tady u firmy Moje Kartičky dávají smysl Buyback karty z řadovek. Za to palec nahoru, jedině dobře, má to svůj význam a líbí se mi to. Ale u toho Jágra z Unique Generation to zkrátka fakticky Buyback není a razítko Buybacku to nezmění.
Let them hate. Just make sure they spell your name right.
A nestačí otevřít starý, neprodaný boxy a ty následně jakkoliv označit? Pak to dává smysl.Bianconero píše:Takhle podle mě funguje Upper Deck. Nedělám si iluze, že by všechny karty vykupovali, byť bych tomu rád věřil.
V případě Jágra by se spíše hodilo označení Exclusive Edition nebo něco podobného.

- Bianconero
- Legenda
V tom máš pravdu. Ono je ve své podstatě jedno, jakým způsobem ke kartám přijdou, jestli si boxy rozbalí sami nebo karty koupí/vymění odjinud, pokud to neprovaří na veřejnosti a neudělají ze sběratelů blbce. Třeba jakože limitovanou kartu ani nevloží do boxů a rovnou ji mají schovanou pro něco/někoho/příležitost/plán... Když už budu chtít něco obejít, udělám to tak, aby to nebylo okaté a na první pohled zřejmé. Opravdu si nedělám iluze, že ve sběratelství se věci dělají čistě. Je to byznys jako každý jiný, takže různé kličky tu taky potkáme, aniž bychom o tom věděli.xmkrejci píše:A nestačí otevřít starý, neprodaný boxy a ty následně jakkoliv označit? Pak to dává smysl.
V případě Jágra by se spíše hodilo označení Exclusive Edition nebo něco podobného.
Už jsem to tu psal a napíšu znovu, na hobbyinsideru někdy na podzim jeden sběratel psal, že od něj UD odkoupili celý 500 kartový set Series 1 a 2, tuším ročníku 2007/08 nebo tak nějak. Psal, že nevěděl, k čemu to chtěli, ale pak vyšly v letošních Series 1 ty kontroverzní 1/1 buybacky, tak mu to došlo. Neříkám, že si to nemohl vymyslet nebo cokoliv jiného, na druhou stranu nemám důvod tomu nevěřit a jestli je to pravda, tak ano, tohle by byl buyback v pravém slova smyslu. To jen tak, že mi to přijde zajímavé 

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10
ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.
K předešlé diskuzi nic říkat nebudu, chci jen napsat svůj pohled na tento produkt.
Líbí se mi? Líbí!
Cena? 2500 by se mi líbilo o něco více, ale chápu, že se prostě ceny celkově zvyšují, s tím se nedá nic moc dělat...
Plnění? Za mě OUKEJ... Dá se to ještě vyšperkovat (k hokejkám přidat nějakou další memo, třeba v nižším limitu, atd.),ale myslím si, že tohle je přesně to, co české karty potřebují. V checklistech ofs jsem mnohdy fakt ztracený, zatímco tady ke všechno hezky přehledné, srozumitelné, svěží.
Celkově z tohoto produktu mám moc dobrý pocit, jeden box určitě zkusím, ty karty vypadají pěkně.
Kdo otevře Ritticha, myslete na mě, prosím.
Líbí se mi? Líbí!
Cena? 2500 by se mi líbilo o něco více, ale chápu, že se prostě ceny celkově zvyšují, s tím se nedá nic moc dělat...
Plnění? Za mě OUKEJ... Dá se to ještě vyšperkovat (k hokejkám přidat nějakou další memo, třeba v nižším limitu, atd.),ale myslím si, že tohle je přesně to, co české karty potřebují. V checklistech ofs jsem mnohdy fakt ztracený, zatímco tady ke všechno hezky přehledné, srozumitelné, svěží.
Celkově z tohoto produktu mám moc dobrý pocit, jeden box určitě zkusím, ty karty vypadají pěkně.
Kdo otevře Ritticha, myslete na mě, prosím.
Buď svůj.
Inu... Jednu výtku jsem právě teď našel.
Uz se začínají na netu nabízet promo karty. Mohl bych tedy poprosit o info, co se promo karet týče?
Promo karty budou úplně všechny karty, co jsou v checklistu?
Kolik je náklad na jednu kartu u těchto promo karet?
PROČ SAKRA VYDÁVÁTE NĚJAKÁ DEBILNÍ PROMA?!
Uz se začínají na netu nabízet promo karty. Mohl bych tedy poprosit o info, co se promo karet týče?
Buď svůj.
- Bianconero
- Legenda
Radku, to je věčný problém. Hlavně opět nepochopení ze strany vydavatelů, což je problém jak MK tak i OFS, co znamená pojem PROMO. Ale na toto téma jsem tu nějaký čas zpátky vedl diskusi u OFS, která neměla smysl.radek850 píše:Inu... Jednu výtku jsem právě teď našel.
Ber ty promo karty jako "neoficiální" karty, de facto jen výplň nevalné hodnoty, která s hlavním produktem tolik nesouvisí. Bude se ti lépe dýchat. Není potřeba mít ve sbírce každou "promo", "sample", "supr-trup-úžasnej-card-day-nebo-kdo-ví-jak-ještě-orazítkovanou-kartu".

Kdyby měl někdo zájem, mám doma Promo kartu Goalie School Jakuba Kováře (ty karty jsou mimochodem nádherný, díky za ně MK

- SugarRay
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Promo se asi vydává proto aby lidi viděly jak ty karty vypadaj na živo , ještě před tim než si koupí nebo objednaj box , aby je měli v ruce . Jinak nevim .
U OFS se mi líbilo teď jak udělaly ty first day issue k vydání druhý série , proč ne . Na rozšíření duhy pro lidi který jsou ujetý na paralelky jako já je to super a smysl to určitě má , předobjednal jsi nebo nakoupil hned první týden po uvedení série na trh dostal jsi k tomu na památku first day issue , koupil jsi před oficiálnim vydánim MK nějakej promo balíček tak jsou ty karty ocejchovaný jako promo no , logiku to má , řikam na rozšíření duhy od jednoho hráče pro ty lidi co skládaj duhy a líbí se jim to super a má to smysl.
U OFS se mi líbilo teď jak udělaly ty first day issue k vydání druhý série , proč ne . Na rozšíření duhy pro lidi který jsou ujetý na paralelky jako já je to super a smysl to určitě má , předobjednal jsi nebo nakoupil hned první týden po uvedení série na trh dostal jsi k tomu na památku first day issue , koupil jsi před oficiálnim vydánim MK nějakej promo balíček tak jsou ty karty ocejchovaný jako promo no , logiku to má , řikam na rozšíření duhy od jednoho hráče pro ty lidi co skládaj duhy a líbí se jim to super a má to smysl.

- lukas kopp
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak. PROMO karty jsme zdarma rozesílali obchodníkům, kteří projevili zájem o sérii. Tak aby viděli karty v reálu před objednávku a mohli se tak rozhodnout o počtu objednaných boxů. Jsou odlišené od zákládní série tím, že na nich není žádná limitace. Nechtěli jsme na ně dávat žádná dodatečná razítka. Je tu z našeho podhledu "přerazítkováno".
SugarRay píše:Promo se asi vydává proto aby lidi viděly jak ty karty vypadaj na živo , ještě před tim než si koupí nebo objednaj box , aby je měli v ruce . Jinak nevim .
Nové webovky jen pro repre kartičky:http://www.hokejovekarticky.cz
Facebook: https://www.facebook.com/MojeKarticky/
Instragram: mojekarticky
Můžu se ještě zeptat, z čeho všeho promo karty existují? Jen z insertů, nebo i z řadovek?
- lukas kopp
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tady je grafické přestavení série. Řadové karty, paralelky, inserty, zkrátka co vše série obsahuje.
Množí se nám dotazy ohledně předprodeje (od 1.5.) a data vydání 15.5. Taky tady je doplňujicí info:
DODÁNÍ
Obchodníci (ičo) dostanou prioritně (předobjednané boxy) do 15.5..
Koncové zákazníky budeme obsluhovat až od 15.5., čili předobjednané boxy budeme posílat od 15.5. Dodání PPL tedy od 16.5. Možný je i osobní v Hradci Králové 15.5.
UPOZORNĚNÍ
Pokud zjistíme, že se produkt nabízí na FB za podivných podmínek... před oficiálním vydáním, za nižší ceny a podobně.., těmto lidem nebudou boxy poslány a do budoucna boxy prodávány. Jako už se to v jednom případě stalo!
DOPORUČENÍ
Doporučujeme boxy odebírat od osvědčených obchodníků. Jejich seznam zveřejníme.
Množí se nám dotazy ohledně předprodeje (od 1.5.) a data vydání 15.5. Taky tady je doplňujicí info:
DODÁNÍ
Obchodníci (ičo) dostanou prioritně (předobjednané boxy) do 15.5..
Koncové zákazníky budeme obsluhovat až od 15.5., čili předobjednané boxy budeme posílat od 15.5. Dodání PPL tedy od 16.5. Možný je i osobní v Hradci Králové 15.5.
UPOZORNĚNÍ
Pokud zjistíme, že se produkt nabízí na FB za podivných podmínek... před oficiálním vydáním, za nižší ceny a podobně.., těmto lidem nebudou boxy poslány a do budoucna boxy prodávány. Jako už se to v jednom případě stalo!

DOPORUČENÍ
Doporučujeme boxy odebírat od osvědčených obchodníků. Jejich seznam zveřejníme.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- lukas kopp
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Z paralelek RED, BLUE, GOLD. Potom z Best Capitans a Goalie school RED, BLUE, GOLD. Taky z MEMO karet.Netorack píše:Můžu se ještě zeptat, z čeho všeho promo karty existují? Jen z insertů, nebo i z řadovek?
Přednostně k nim mají přístup ti co od nás nakupují boxy. Tyto karty tedy poptávejte u nich. U nás bude k dispozici, až to co nám zbyde v dalším sledu.
Naše boxy by měly prodávat Hooker karty, Hokej-karty, kartickarna.cz. Po potvrzení objednávek zveřejníme seznam oficiálních prodejců boxů. Řadovky jako takové promo nejsou.
Plánujeme taky jednu razítkovou verzi a to ve spolupráci s nadačním fondem Sport Hradec, který pomáhá postiženým dětem. https://www.sporthradec.cz/, mají už i svůj akční server se sportovními artefakty. https://aukce.sporthradec.cz/. Kluci to dělají fakt dobře, peníze jdou čistě přímo dětem.

Tam lze očekávat, že bude k dispozici verze memo karet (nejen memo), kde bude logo Sport Hradec - nadační fond. Kromě limitace a razítka, bude na kartách nejspíše i podpis např. Filip Hronek, Filip Zadina, Tomáš Rolinek.