2018-19 OFS Classic

Žhavé novinky týkající se sezóny 18 / 19
Odpovědět
Uživatelský avatar
Steven Hockey Cards
Veterán
Veterán
Příspěvky: 1014
Registrován: úte 23. srp 2011 22:07:46
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Steven Hockey Cards »

Tomino69 píše:Ono jestli to nebude tím, že tato série 98/99 vychází už poněkolikáté :think:

Když vyšla, buybacky (což byl dobrý nápad), truhličky (bez těch bych se obešel) a teď znovu...
Asi tak ! Ono orazit a vydat to jednou může bejt zajímavý zpestření, ale když se to udělá potřetí za pár let, tak je to už dost trapný ! Buybacky byly super a kdyby byly jen buybacky po 15 letech a teď tohle po 20, tak OK , ale když se do toho přidá eště naprosto zbytečná série Hidden Treasures, kde se jen vytáhly z lidí prachy za karty co už dávno maj jen bez tý ražby !

Ohledně memo a podpisů z bestů by mě ani tak narušil ten checklist, už v původní sérii bylo dost hráčů, který by jako Best asi nikdo nenazval... Spíš se mi moc nelíbí rozšiřování už dřív vydaný série bez předchozího avizování ... Jestli se to někde psalo tak se omlouvám, ale podle reakce lidí co sbírají sety mi to tak moc nepřišlo ! Budoucí rozšiřování by se podle mě mělo avizovat při vydání původní série, že bude pokračovat v dalších produktech, stejně tak se mi nelibil tenhle upgrade u beatů, kdy byly nový verze karet z Classic 17/18... Přijde mi nešťastný, když si někdo posbírá set a nebo komplet duhu od nějaký karty a za půl roku mu v úplně jiný sérii vyjde jiná verze / pokračování setu.

Uživatelský avatar
Steven Hockey Cards
Veterán
Veterán
Příspěvky: 1014
Registrován: úte 23. srp 2011 22:07:46
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Steven Hockey Cards »

Btw musím pochválit Masked Men ! Ty sou vážně super, i ta paralelní verze ! Fakt to vypadá dobře ... Ty další inzeráty už sou v porovnání s Masked slabší si myslím , Shooters je OK, ale nováčci sou jen trošku jiná řadovka, což by mi nevadilo, když by normal řadovku neměli, ale jakože jí maj, tak bych tam uvítal odlišnější vzhled.

Uživatelský avatar
klajda
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 192
Registrován: pon 30. říj 2017 1:59:03
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od klajda »

Já také souhlasím, že v těch memo kartách "the best" hráčů není, ale zase bych to tak černě neviděl, že tam jsou jen 3 hráči :-).

Co se týče podpisů, sám nevím, co si o nich myslet. Vím, že by mohly vypadat lépe, tak ale s porovnáním k minulé sezoně je to určitě krok vpřed.
A ty memoriál karty jsou opravdu skvělé. Jak tu někdo psal, že by bylo dobré mít produkt, který protká více sérií, tyto podpisovky jsou skvělým zástupcem. Hlavně ty pardubické s červeným podpisem vypadají na té červené kartě skvěle. *cheer* *gc*

Co se týče orazítkování 98/99 karet, osobně se mi líbí ten nápad, jen jak už se tu psalo, je jich moc. Jak karet, kterých je skoro 500, tak i razítek samotných. Za mě mnohem lepší Buyback, kde tomu ten podpis přidá tu hodnotu navíc. Tady to červené razítko na mě působí designem a barvou dost zvláště.
Obrázek

Uživatelský avatar
DzEjDy
Legenda
Legenda
Příspěvky: 4241
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:52:58
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od DzEjDy »

Veteran fans hcs píše:
DzEjDy píše:Moc nechápu ten checklist updatu memo karet z Bestů. Polovina z těch hráčů tam nemá co dělat, protože absolutně popírají název té série. To že se získaly hokejky dalších hráčů z ligy je fajn, že jim vyjdou karty je taky ok, ale proč pro to zneužívat jinak úspěšnou sérii? *nevim*
Převzali jsme koncept od UD ze skvělé, znamenité, výtečné série Exquisite, udělali serii na pokračování, která se prolíná několika produkty v sezóně.
Při vší úctě k hráčům NHL, tam také vycházejí průměrní hráči a no name nováčci.
Třeba je to bude motivovat k lepším výkonům.

Vypadá to že když něco po vzoru amíků uděláme my, je to vždy podrobeno kritice.
viz 20 let staré karty MVP oražené razítkem s limitací x/20 = paráda
20 let staré OFS oražené razítkem s limitací x/10 = špatné, na co se to dělalo a pod.
Ale vždyť to přece není vůbec pravda pane Hrbek. Exquisite nikdy nevyšly jako samostaná série. Souhlasím s vámi, že ty karty jsou suprový (Exquisite i Besty) a vůbec mně nevadí, že vyšlo nějaký pokračování. Jenom prostě Besty byly představeny jako prémiová série toho nejlepšího, co se kdy v extralize prohánělo. Pochybuji, že kdyby to stálo na jménech jako Houdek, Podlipnik, Wishart, atd... že by to kdy dosáhlo takovýho úspěchu. Určitě nikdo nemůže rozporovat Hniličku, Kotalíka, Skuhravého,... Krásně se vám povedl ten update u podpisovek, tam fakt není jméno, který by nebylo hodno titulu Best... To je oč tu běží, alespoň dle mého názoru.

Btw. opět ty samé podpisovky z Memoriálu Z. Kusého. Ta ražba uprostřed karty to fakt nevyřeší (teda pokud to není vodoznak, což asi nebude, když ty sparťanské to nemají). Co mě má jako sběratele motivovat si pořizovat dvakrát stejnou kartu v takto extrémně nízkých limitacích? Škoda že jste nepoužil ten již osvědčený vzor Anniversary karet, které byly stejné několik ročníků dozadu. Klidně i se stejnýma fotkama, ale byla by to jiná karta, která by navíc seděla do nějaký koncepce, kterou prostě, a to se na mě prosím nezlobte, nemáte. Takhle se opět použil grafický návrh s kladným ohlasem na kde co (Memoriál Z. Kusého, výroční karty, karty nižší soutěže, předpokládám že ty duklácký army budou v tom stejném, a kdoví co ještě do tohoto kabátu oblečete). Za mě je ta recyklace až moc velká...

A k těm výročním kartám (sezona 98/99). Opět narazím na tu koncepci. Že ty karty vyjdou "pouze" s razítkem podobně jako letos u MVP, by bylo asi ok (asi by se dalo popřemýšlet jestli bylo nutné převydat kompletně celý ročník, jestli nebylo rozumnější vybrat třeba sto karet nebo něco podobnýho, takhle je ten checklist fakt gigantický). Ale okamžitě mě napadne otázka, proč tomu teda nebylo stejně i loni? Proč i tam nevyšly ty staré karty pouze s razítkem, ale předělávaly se do současných sestav? Chápu že přišel nápad vydávat retro karty, opět nic proti, fajn idea, ale to teď každý rok bude něco jinýho? To přece nedává smysl nebo alespoň já ho v tom teda nevidím. Vám se nedá upřít snaha, je vidět že to děláte rád a se zapálením, ale jak se říká, někdy míň je víc. Takhle to opět musím přirovnat k tomu pejskovi s kočičkou, kdy vy do toho dortu taky dáváte o něčeho kousek, abyste se zavděčil co nejvíce lidem (ať už přímo sběratelům nebo těm co slušně nazvu prodejcům - všichni víme o koho jde) a ve výsledku to nevoní zase až tak úžasně... Pouze můj názor a pohled na věc... *nevim*

Btw. ty letošní klasický podpisovky jsou pěkný, krásně ladí k řadovkám a insertům a je to něco malinko jinýho než co bylo u vašich karet doposud obvyklý... :thumbup:
Obrázek

Uživatelský avatar
Steven Hockey Cards
Veterán
Veterán
Příspěvky: 1014
Registrován: úte 23. srp 2011 22:07:46
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Steven Hockey Cards »

Ale okamžitě mě napadne otázka, proč tomu teda nebylo stejně i loni? Proč i tam nevyšly ty staré karty pouze s razítkem, ale předělávaly se do současných sestav? Chápu že přišel nápad vydávat retro karty, opět nic proti, fajn idea, ale to teď každý rok bude něco jinýho?
Tak to je jednoduchý, 98/99 je jediná série , kterou má OFS na skladě jako SETY ne boxy ... Sehnat třeba 10 setů těch starejch APS by bylo složitý, stejně tak to bude u jakýkoliv další série jestli bude nějaký retro v prištích letech

Jinak souhlas s tebou, že recyklace je u OFS až moc velká ! Ale to už delší dobu, i když teď to možná eště stoupá ...

Teď koukám na ty podpisy Pardubic, tak to tam nemá co dělat ! Karty vyšly včetně podpisového v limitu /12 v samostatným minisetu ... Minimální změna vzhledu a snížení limitu je smutný, zase sme u tý recyklace ... Jestli je to kvůli atraktivitě plnění, tak se mělo vymyslet něco jinýho, ne vzít už hotový jinde vydaný karty !

Normální podpisovky vypadají fajn ! Zas něco novýho, otázka je jestli zrovna podpisovka potřebuje 2 verze a jestli se bude opět lišit jenom podkladem pod nálepkou, tak nevím no. Ale to už je jiná věc, samotného vzhled je dobrej.

Uživatelský avatar
DzEjDy
Legenda
Legenda
Příspěvky: 4241
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:52:58
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od DzEjDy »

Mně to je jasný, spíš očekávám nějakou obhajobu ze strany pana Hrbka nebo vyjádření jak to má vymyšlený dál... Já tomu rozumím z pohledu podnikatele, mám za nulový náklady (nebo téměř nulový) a minimum času a práce spoustu karet. Z pohledu sběratele to už tak happy nevidím... Obávám se totiž, že nejsme daleko od doby, kdy český karty zabřednou do podobných sr**ek, ve kterých jsou několik posledních let karty nhl. Tam je to prostě bída. Drtivá karet nemá žádnou reálnou hodnotu a na druhý straně, jak tady naznačil Bianco, tak zase je spousta karet, který se díky své ceně stávají u nás neprodejný. Úplně mně tady chybí nějaký ten střed, který by podle mě měl být úplně ten nejmarkantnější.

Před časem jsem viděl nějaký stránky s checklistama nhl karet, kde u každý série bylo ještě vypsaný kolik v ní je řadovek, insertů, limitovaných karet např. do /10, 1of1, atd... Ty procenta těch karet do x/10 jsou šílený, to jsou fakt desítky procent, možná i přes polovinu celý výroby... Když se podívám v jakých limitacích se teď začaly vydávat český karty, kdy kromě řadovek a insertů je drtivá většina taky x/20 a níž, spousta /5, /3 a 1/1, tak to je podle mě prostě průšvih. Fakt si nejsem jistej, že je náš trh tohle schopen zakceptovat, že se najde dostatek sběratelů, kteří tohle můžou a chtějí sbírat. Nebo jestli se pak budeme na ty karty chodit dívat na eshopy? *nevim*
Obrázek

Uživatelský avatar
DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2913
Registrován: ned 06. říj 2013 0:04:02
Bydliště: Praha/ČB =M=
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od DaveBrownsound »

Mě třeba docela zarazila existence 1/1 u řadových karet, to není ani u UD series a představa, že kupuju 30 jedničkových karet do sbírky Motoru, tak je asi ze sbírky úplně vypustím, protože by mě to stálo asi to samé, jako ten stokusový set memorabilí, které si cenu uchovají. Ale jakou hodnotu si uchová 30 jedničkových karet Motoru (dobře, Motor tam není, tak třeba Mladé Boleslavi)? Vždyť to nikdy nikdo nekoupí, kdyby přišla bída.

Ty razítka na OFS 98/99 se mi taky moc nezdají, jak už bylo řečeno, bylo to v buyback (to bylo super), pak HT (to jsem kupoval se skřípajícíma zubama) a teď znovu. Jako sesbírám si je, ale radost mi dělat nebudou.

Jinak plnění první serie o parník lepší, než dříve, hlavně je to těmi updaty YWB. Podpisovky serie 1 se mi letos líbí, inserty taky, stejně tak nový laminování na paralelkách.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

vojta
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2017
Registrován: čtv 02. čer 2011 21:34:17

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od vojta »

DzEjDy to napsal dobře. Souhlasím s ním ...

Ale na druhou stranu. Vím, že když se mi to nelíbí nebo to vidím stejně, tak s tím neudělám nic . Proto jsem se rozhodl ve sbírání úplně jednoduše - něco sbírat budu a něco sbírat nebudu. Jsou lidi, kteří v tom chtějí ty peníze topit a mít všechno vč. 1/1 a podobných. Takový já být nechci.
Sbírání není závod ani smysl života (možná to někdo vidí opačně ale to je jeho problém). Sbírání je o hobby a radosti z něho, proto si se základním setem, základníma verzema insertu, memo a podpisovek vystačím. Ať si to každý rozhodne podle svého.

Uživatelský avatar
Omerta
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2572
Registrován: pon 30. kvě 2011 17:56:25
Bydliště: Česká Skalice
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Omerta »

I když (až na nějaké vyjímky) nepatřím mezi sběratele našich karet, tak se o ně v posledních měsících zajímám víc než bych asi sám čekal. Hlavním důvodem je velikými skoky se zvedající kvalita provedení a design. A letošní YBTB, OFS Classic a Kusého memoriál jsou toho jenom důkazem.
Opravdu jsem mile překvapen. :thumbup:

Kdyby vyšel jeden jediný takový produkt za rok v UD, asi bych byl šťastnej jako blecha. Bohužel čím dál tím častější vykrádání samo sebe, neuvěřitelně hloupý checklisty, kde převládají nikomu nic neříkající noname hráči, mě pomalu ale jistě přivádí na myšlenku přeorientování se jinam. Jelikož jsem sběratel, který měl i přes nějaké výhrady v oblibě Pannini, tak bych šel asi do basebalu, kde jsou jejich karty opravdovým skvostem a každý rok dokážou něčím překvapit. UD bohužel ne...

Ale abych se vrátil do našich vod. Uvažoval bych i o našich kartách, ale asi by to byly jenom podpisovky. Trochu mi to ale kazí samolepky, který tu jsou, i když ty letošní vypadají opravdu dobře. Jelikož jsem ulítlej na HS podpisovky, tak jsem byl strašně rád že vyšly YWTB, kde byl jednoduchej světlej design a parádní jména. Koukám že zde v Classic bude update a rád bychy se zeptal, jestli se počítá ještě s dalším updatem podpisovek YWTB v nějaké další sérii, nebo to je již konečná? Rád bych té sbírce dal nějakou podobu...

@Bianco, tady ti rozumím a víceméně souhlasím s tebou, že pokud se kouknu na dotisk memo karet, tak tam už vidím jména, který by tam asi (díky názvu série) už být neměly. Ale asi záleží jak kdo si ten název vyloží... "Chceš to nejlepší, dostaneš to nejlepší." Bohužel to je dvousečný název a nikdo neví jestli to je vztahováno pouze ke kvalitě karet, nebo k checklistu... *myslim*

A co se týká těch 1/1 karet, tak to je složitý. Už jenom díky tomu, že profi hráč zláme za sezonu +/- 50 "klacků", takže tu máme potencionálních 50 jmenovek. S přihlédnutím na jméno samozřejmě ta cena bude vyšší, ale máš pravdu že u některých hráčů jsou ty karty předražený. Viz třeba tebou zmíněný Švrček. Ale zase na druhou stranu je potřeba vzít i to, kolik mu třeba v jeho kariéře vyšlo memo karet a pokud to je třeba jeho první memo, tak tím se ta cena opět o něco zvyšuje.... prostě je to u těchto karet složitý. Ale on si s tím trh poradí, protože když to bude na skladě ležet 2-3 roky, tak to bude muset jít zákonitě do slevy....
Ray Bourque - 1046
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2147
Registrován: stř 01. čer 2011 18:26:32

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Veteran fans hcs »

Omlouvám se všem, strašně rád bych o všech problémech ještě pokecal, ale jdu teď balit collectory a musím se soustředit abych dodržel garance
Celé je to na delší dobu, ale strašně rád bych to absolvoval osobně, třeba u pivka.
chtělo by to uspořádat nějakou akci kde bychom to mohli pořádně probrat a kde by jste mi mohli třeba i vynadat a nafackovat :D
Jediný vůči komu se musím vyhradit je Štěpán, na fórum nechodí a objeví se tu jen když se strhne diskuze o OFS kartách

Uživatelský avatar
Steven Hockey Cards
Veterán
Veterán
Příspěvky: 1014
Registrován: úte 23. srp 2011 22:07:46
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Steven Hockey Cards »

Veteran fans hcs píše: Jediný vůči komu se musím vyhradit je Štěpán, na fórum nechodí a objeví se tu jen když se strhne diskuze o OFS kartách
D :D to není tak úplně pravda , já na fórum chodím pravidelně, jenom už jaksi není moc čím přispívat ...

Už nekupuju 1/1 a jiný ty úplně top karty a klasickou podpisovku nebo memo do pošty nedávám, protože to každej zná a je toho všude plno, když se objeví nová série ...

Do breaků už taky nic nedávám, protože krom HIGH END produktů (a i tam je to někdy sporný) je pro jednotlivce co koupí 1 box a zajímá ho jen 1 tým a zbytek karet je mu k ničemu tak už se to nevyplatí otvírat, protože se vše dá sehnat u dealerů a měnit kus za kus mezi pár sběratelema co si koupěj box už se nedá. protože už normální série nikdo neotvírá a shání se karty u dealerů. Tím neříkám jestli je to špatně nebo dobře, ale pro mě už prostě nemá smysl si box klasický série koupit.

Nový NHL série jsou prakticky mimo mě, tak je nekomentuju, protože je mi celkem jedno jak vypadají a jak se plní boxy atd. Takže mi zbylo už jen vyjádřit se k českýmu produktu, kterej sbírám a zajímám se o něj.

Je to jen můj subjektivní pohled a názor na věc, ale vážně mi nepřijde normální co 2 roky vydávat OFS 98/99 a nebo měsíc po vydání znovuvydávat podpisy Pardubic a jelikož je to produkt, kterej budu nějakým způsobem sbírat , tak holt cítím potřebu k tomu napsat svůj pohled s nadějí , že třeba u nějaký poznámky uznáte že je to pravda a v další sérii se to třeba udělá jinak. Když ne, no tak se holt nedá nic dělat.

Uživatelský avatar
DzEjDy
Legenda
Legenda
Příspěvky: 4241
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:52:58
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od DzEjDy »

Steven Hockey Cards píše:Do breaků už taky nic nedávám, protože krom HIGH END produktů (a i tam je to někdy sporný) je pro jednotlivce co koupí 1 box a zajímá ho jen 1 tým a zbytek karet je mu k ničemu tak už se to nevyplatí otvírat, protože se vše dá sehnat u dealerů a měnit kus za kus mezi pár sběratelema co si koupěj box už se nedá. protože už normální série nikdo neotvírá a shání se karty u dealerů. Tím neříkám jestli je to špatně nebo dobře, ale pro mě už prostě nemá smysl si box klasický série koupit.
Ale samozřejmě že je to špatně a je to podle mě potřeba hlasitě říkat. Protože pokud se na tomhle nic nezmění, tak je to cesta do pekel... Nejsi první, který tenhle styl sbírání přestal bavit a spokojí se základníma kartama. Já osobně jsem to měl úplně stejně. Cca tak čtyři, možná pět let dozadu, jsem začal dostávat nabídky od jednoho z těchto "dealerů" a pár dní před oficiálním datem vydání jsem měl už možnost koupit kompletně všechny karty Pardubic, který v daný sérii vyšly (mimo 1/1, tam bylo v nabídce pouze pár karet... abych zase nešířil nějakou paniku, že se kšeftuje s kartama mimo oficiální boxy) a v den vydání už jsem je měl poštou doma. Hotovo dvacet, dosbíráno. Dal jsem za to sice neskutečnej balík, ale zase jsem to postupně nemusel nikde shánět, dohodovat se s lidma který na tom taky chtěli vyrejžovat, platit poštovný u desítek zásilek atd... Jasně, že když od toho člověka vezmu Pardubice, tak mu musím zaplatit i týmy, který zrovna sběratelsky netáhnou, plus něco do jeho kapsy, protože zadarmo a z dobrý vůle to fakt nikdo nedělá. Z dnešního pohledu říkám bohužel, ale v té době jsem prostě byl nastavený tak, že chci mít všechno. Dneska už vím, že je to bullshit. Takže postupně mě to přestávalo bavit, karty mně nedělaly radost, defakto jsem si je prohlídnul jenom jednou když jsem je obdržel, a to vlastně nejvíc z důvodu jestli je tam všechno, ne ani že by mě ty karty až tak zajímaly, zařadil do alba a konec. Fakt takový sbírání z povinnosti, ze setrvačnosti, protože jsem měl asi 99,9% všech do té doby vydaných karet, nebo nevím... Dneska na to už kašlu, sesbírám si jenom ty základní verze, kterých je všude dostatek, za normální peníz, karty který si mně líbí a jsou pro mě zajímavý a jsem cajk. Úplně v klidu, nehoním se za žádnýma "rekordama" a jsem spokojenej. Zajímalo by mě třeba jak tohle vnímá Vendula, která tryhardí Zlín, u Dejva čtu že některý karty sbírá, ale nebaví ho to (a to Motoru nevychází z toho základu skoro nic), ty jako velký sběratel Kladna si to zapíchnul, vím i klukovi co dělal Spartu,...

Fakt z toho nemám dobrý pocit, jestli vlastně opravdu sběratelé chtějí všechny ty 1/1 /3 /5... karty od všech a od všeho, jestli díky té distribuci a jak jsou složené boxy nezabíjíme samou podstatu sběratelství...
Obrázek

Uživatelský avatar
Lukyn55
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2246
Registrován: úte 05. črc 2011 19:55:31
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Lukyn55 »

taky přidám svůj pohled.. obzvláště se připojím k tomu co tady rozvedl Dzejdy .. já třeba jak vyšly karty OFS 14/15, tak jsem začal sbírat extraligu Brno a ten set z toho roku mám celý (kromě game used 1/1) a byla to fakt radost sbírat .. a od té sezóny sbírám Brno každou sezónu .. snažím se mít všechno, ale prsotě to nejde .. paralelky /5, podpisovky /6 nebo /3 to se prostě nedá .. ať už z toho pohledu jak to psal Bianco, že prostě ty ceny jsou takové že se to nedá koupit nebo prostě se ani nedají sehnat .. a třeba loňská sezóna OFS ? tak tu sbírám fakt jen ze strvačnosti a nutnosti.. ta radost z toho sbírání setu je oproti roku 14/15 úplně pryč .. ale proč tomu tak je? checklist Brna má 43 karet .. každá karta je ve verzi base a retro a každá má tři verze , z toho jedna je /9 .. takže posbírat 86 karet s limitem /9? to nejde .. takže ty karty ignoruju a beru je jen když jsou náhodou u někoho za levno nebo vyměním..

zkrátka u nás si myslím, že nemá smysl dělat sezónní sety v takovém formátu styl Artifacts apod. .. ať klidně vyjdou dvě různé série za ten rok jedna obyč a jedna high end .. vemte si že besty měly lépe nastavené limitace u base karet než jak to mají řadovky .. /77, /22 a pak 1/1 .. sice je jedničková limitace zbytečná, ale furt mi to přijde lepší než jak byly třeba /99, /99, /50, /25 a /5 nebo loňských milion karet s limitací /9

zkrátka extaligové karty jsou moc pěkné, některé více některé méně a je úžasné, že je dělá spolu s OFS pan Hrbek, protože to pozvedl kavalitou na úroveň, o které jsme si mohli nechat zdát před pár lety .. ale je fakt že některé karty fakt člověk sbírá jen z povinnosti, než z radosti ..
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

Uživatelský avatar
Omerta
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2572
Registrován: pon 30. kvě 2011 17:56:25
Bydliště: Česká Skalice
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Omerta »

No já myslím že tady v této "hře" limitů hraje asi největší roli náklad. Je samozřejmě rozdíl udělat 30k boxů a nebo (a teďka plácnu do větru) u nás 3k boxů. A ty se musej něčím naplnit. No a aby to nebylo o base setu + pár memo a podpisovkách, tak se to doplní paralelkama, který ale nemůžou vyjít v nákladu 500, 200, 99 a 25.... Na to je prostě "3k" boxů moc málo. Proto podle mně takový "ultralow" limity.

UD kdyby vydala těch 30k, tak má jistě po prodaných max 2/3 zaplacený náklady + výdělek a jestli se bude zbytek válet na skladě je jim šumafuk. U nás to prostě asi tak nebude. A i kdyby, tak náklad 3k se zaplatí daleko dříve, než náklad třeba 10k, kde by mohly bejt už "normální" limity... Jenže na prodej 10k boxů (číslo plácám do větru), u nás není kupní síla...
Ray Bourque - 1046
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip

Uživatelský avatar
DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2913
Registrován: ned 06. říj 2013 0:04:02
Bydliště: Praha/ČB =M=
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od DaveBrownsound »

DzEjDy píše:.... Zajímalo by mě třeba jak tohle vnímá Vendula, která tryhardí Zlín, u Dejva čtu že některý karty sbírá, ale nebaví ho to (a to Motoru nevychází z toho základu skoro nic), ty jako velký sběratel Kladna si to zapíchnul, vím i klukovi co dělal Spartu...
Jo, tak me se to az tolik netyka, kdyz Motor neni v extralize, tech par jednickovych co vyjde v highendech se da. Jako neni to malo penez, ale kdyz clovek vidi, ze se to da posbirat, tak to jde. Ale kolikrat jsem si i rikal, ze mi vubec nevadi, ze Motoru moc nevychazi, protoze sbirat 30 x /5 nebo /6 limitu (uz nevim, jak byly ty purple) u base paralel nebo /3 paralel auto (to byl tusim booklet), to by me spis stvalo. Asi bych to jeste dal, ale 30 x 1/1, to uz mi nedava sberatelsky smysl. A pak vam napise clovek, ze je to preci 1/1 karta, a to musi stat aspon 3000... Jinak jsem rad za kazdou kartu, co vyjde, moc rad mam base a normalni memo a auto karty, jako treba v YWB - to ma limit cca /20 a karta se pak prodava za prijatelnou cenu a stoji za to.

Kdyz vyjdou ruzny razitka (treba expa) a chodi ty karty kolem 20-50 Kc, tak je to taky fajn, ale ne za 150, ze to ma limit /3 nebo /5 ( kdyz balicek o 8 kartach stoji stovku).
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Uživatelský avatar
klajda
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 192
Registrován: pon 30. říj 2017 1:59:03
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od klajda »

Upřímně já nikdy žádný tým nesbíral, ale vždy jen hráče. Ovšem když začaly vycházet karty reprezentace, tak jsem nemohl odolat a sbíral jsem celé base sety a i ty paralelní sety, bylo to fajn. Když neberu první sezónu s goldkami /10, tak to bylo 54 karet s limitem /30. To jsem sbíral rád a mám to již komplet, ale už se tu objevily /10 podpisovky (kde 70% ale podpis nemělo, jen limit), ale furt tam byl alespoň ten podpis, co tak nějak měnil celou tu hodnotu karty. Další sezónu už to bylo 54 karet s limitací /50 a to se sbíralo taky skvěle, ale letošní ročník, kde kromě base setu je 54 paralelních goldek /25 a dalších 54 paralelních rainbow /5, tak jsem se na to taky vykašlal. Takže asi nějaký trend posledních let dát do boxu jak mid-end karty s limity kolem 100-50, tak i ty high-end karty s limity kolem 5. Jen se na to brzo vykašle dost lidí a každej začne sbírat už jen base sety a vybrané hráče...

(Kdo by chtěl sbírat 54 karet v /5 limitu, když za Škarka, Nečase nebo Chytila lidi chtějí přes 1000?...)
Obrázek

Uživatelský avatar
Heppig
Legenda
Legenda
Příspěvky: 1685
Registrován: ned 24. úno 2013 17:26:02

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Heppig »

Myslel jsem si, že takový pocit mám jen já - tak jsem rád, že ne. Když jsem se vrátil ke sbírání, zkoušel jsem sbírat Spartu. Ale na tu už tu bylo hodně kohoutů, nemělo to moc smysl. Pak jsem si začal sbírat "legendy", čístě pro radost, jen base karty. Ty se mi líbí pořád. I staré APS na sobě mají vzadu nějaké povídání, beru to jako malou encyklopedii. Taky jsem si posbíral pár setů, ale ve výsledku jsem se na ně nikdy nepodíval. Takže jsem to zúžil už jen na Aebíka, Vejbyho a Škarka. Na začátku u Škarka jsem bral všechno, ale některý ceny jsou prostě šílený. Přesto mi z celýho jeho checklistu chybí tři karty, jedna z nich je PP. Ale netrápí mě to. Až se objeví za rozumnej peníz, vezmu to.

Chápu, když někdo sbírá tým, že ty karty vypadají hezky, když jsou v základní verzi a dvou paralelkách. Jenže.... a to je podle mě kámen úrazu, se pak objeví expo, karta pro hráče, team edition a já nevím co všechno a už to postrádá ten super pohled na tři karty vedle sebe ve fólii. Už někdy od 15-16 jsem si říkal, že fandím lidem, co sbírají tým ,je to hezký, ale taky do jistý míry šílený. A letošní checklist tomu dal korunu. Aspoň jeden boxík jako vždy vyzkouším, pokusím se sesbírat si karty do sbírky. Nechce se mi dávat ta práce a počítat, ale třeba ta Sparta. Kolik tam bude mít karet? 200? 250? Plus neoficiálně oficiální, expa atd.
Sbírám: David Aebischer, Jakub Škarek, David Výborný, Lukáš Rousek
Série: CZ Legendy, Wien 96

Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple

Uživatelský avatar
Bianconero
Legenda
Legenda
Příspěvky: 5772
Registrován: pon 30. kvě 2011 9:06:18

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Bianconero »

Heppig píše:
Sparta 150 karet (z toho jen 72 base + všechny paralelky) + logo klubu + jsem samozřejmě nepočítal reprezentanty, hráče z utkání hvězd nebo "young lions". A to jsme u první série. Ve druhé sérii může klidně dalších 100 karet přibýt, takže odhad máš parádní. :thumbup:
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

Uživatelský avatar
Steven Hockey Cards
Veterán
Veterán
Příspěvky: 1014
Registrován: úte 23. srp 2011 22:07:46
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od Steven Hockey Cards »

150 karet a z toho 18 one of one , 37 podpisů ... Z těch 150 karet je 72 karet v limitech /6 /9 /10 /12 /15 ... Jenom tak pro představu

Uživatelský avatar
DzEjDy
Legenda
Legenda
Příspěvky: 4241
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:52:58
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 OFS Classic

Příspěvek od DzEjDy »

Steven Hockey Cards píše:150 karet a z toho 18 one of one , 37 podpisů ... Z těch 150 karet je 72 karet v limitech /6 /9 /10 /12 /15 ... Jenom tak pro představu
A to je to o čem jsem mluvil. U nhl karet tohle naprosto zničilo trh a hodnotu karet.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „2018 / 2019“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti