3x Splendor

Boxy otevřené sběrateli v měsíci říjnu 2018.
Uživatelský avatar
deiv14
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2532
Registrován: čtv 02. led 2014 23:29:48
Bydliště: Šternberk

Re: 3x Splendor

Příspěvek od deiv14 »

Je pravda, že tím, jak je checklist "ochuzen" o kvanta no name nováčků, produkt dost vybočuje z řady a tím pádem je v podstatě výjimečnej. V dobrym slova smyslu. Bohužel je výjimečnej i v tom špatnym a to je ta jedna karta na box no. Píšeš tady Pavle o rozbalení casu, ale když si to člověk vybaví, je to dost úsměvny, protože se tady de facto posouvají pojmy. Po rozbalení casu musí mít člověk stejnej pocit, jak když rozbalí jinej high-end, ale box. Samozřejmě, tvoje argumenty s tím, že ty karty budou co se týče jmen a i hodnoty na úplně jiné úrovni, jsou naprosto správny a plně souhlasím. Ale za jakou je to cenu? A to teď myslím obrazně :angel:

Každopádně si tím nakousl zajímavou myšlenku. Píšeš, že není chyba UD, že se z hobby stal business. Potom píšeš, že vlastně každej high-end box v posledních letech je jen o jedné kartě. A já říkám, že právě kvůli tomuhle je na vině UD. Proto já moc neuznávám high-end obecně, právě tyhle produkty podporujou překupníky namísto sběratelů. Ale taky si tady pod sebou výrobce podřezává větev. Stačí se podívat jak nízké jsou ceny karet z těch "nejlepších" produktů. A tak nějak tipuju, že Splendor na tom po nějaké době nebude jinak. Až opadne prvotní nadšení, ceny půjdou zřejmě dolů. Když tyhle cenovy propady neustály ani Cupky, nevěřím, že tady tomu bude jinak, ale to ukáže až čas.

Na jedné věci se ale shodneme. Pokud je pro mě Splendor něčím zajímavej, tak je to fakt tím, že je zde mnohem větší šance vytáhnout nadprůměrnou kartu než v ostatních (nejen) high-end produktech. Takže v podstatě plně chápu tvoje nadšení :thumbup:
Obrázek

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10


ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.

Uživatelský avatar
pavelbart
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 13476
Registrován: pon 18. dub 2011 20:39:49
Bydliště: Litvínov

Re: 3x Splendor

Příspěvek od pavelbart »

Ano, ta politika UD je nastavena pro nás Evropany velmi zvláštně.
Už jsem několikrát psal, že lze předpokládat, že UD moc dobře ví, co chce US trh. A na ten produkty zaměřuje. Asi si vybavíte ty US i kanadské GB, kde tam baseky ani neukazují a to trvá 10 let? Minimálně. Takže tam bych hledal příčiny. Oni zřejmě moc dobře ví, co mají dělat pro svou hlavní základnu.
Ale samozřejmě je otázkou, zda se jim to nevymyká z ruky! (Viz Splendor).
Jenže to je zase celé o tom, že lidé to za mořem kupují úplně stejně, ne-li více, jak Victorky... tam je asi ten zásadní problém (pro nás). A pokud to tak bude, nic se měnit nebude. Pro ty méně náročné sběratele drží MVP, OPC a Series 1 a 2. Do toho se občas přidají produkty jako Platinum, kde ta cena je sice vyšší, ale ještě to je jakž takž. A tím mají defacto zajištěnou pořád dost velkou část toho trhu, který je dnes asi tak úplně neživí. Vypadá to na oko, že si nechtějí vychovávat ty nejmenší sběratele, ale co třeba blastery? Ty jsou v US za pár korun (docela i u nás) a pro děti je to parádní volba. Takže z pohledu jejich lze říci, že to mají zmáknuté - pro každého něco.
Jen bych si Deive dovolil nesouhlasit s tím, že tyto produkty podporují překupníky. Pokud bych to vzal z čistě obchodního hlediska, boxy vůbec nerozbaluju - myslím nyní premier, Black apod:-)). Na tom vydělat nejde! To musíš rozbalovat s čistou hlavou, jako zážitek. Protože málokdy máš v ruce hodnotu boxu, když držíš karty.
A samozřejmě by trhu prospělo, aby se vrátilo Panini, nebo Topps. Jenže zase, pokud by to bylo jako v sezóně 13-14, kdy na trh chodilo 5 produktů měsíčně, to si nejsem jistý, že bych já osobně uvítal. Pak je toho zase moc a to nemyslím, že trhu prospěje. Kdyby se UD vyměnilo za Panini - jooo to by bylo jiné kafe, ale to se nestane:-).
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2147
Registrován: stř 01. čer 2011 18:26:32

Re: 3x Splendor

Příspěvek od Veteran fans hcs »

Překladač na mě vyplivnul že Splendor znamená něco jako nádhera.
Za mě je tento produkt relativně v pohodě co se týká motivu a myšlenky a zpracování.

ALE !!! Myslím že problém je tuctový obal a určitá část použitých memorabilií které nejsou atraktivní(např.dřevěné kousky hokejek, páska z hokejky a pod.)
Můj názor je takový že než se člověk k té jedné kartě dostane, tak by měl projít přes ještě minimálně jednu vrstvu atraktivního obalu.

Nechci to srovnávat ale takové Eminence od Panini, to je jiný level. Samozřejmě že vím že case Splendor stojí 2400 $ a box Eminence 5000 - 6000$

Uživatelský avatar
Omerta
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2572
Registrován: pon 30. kvě 2011 17:56:25
Bydliště: Česká Skalice
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od Omerta »

Nojo pane Hrbek, ale přidat další vrstvu, tak to by byl box o dalších 50$ dražší :lol:


Pavle, bohužel tady na sebe naráží 2 světy. Ten tvůj, ať chceš nebo ne, jako prodejce a můj jako sběratele.

Pro prodejce to je fantastickej produkt a nesouhlasím s tebou, že to UD nedělá pro ně. Pro koho teda? On nepotřebuje aby se mu to válelo na skladě 10 let, on to chce mít prodaný co nejdřív. To je jeho cíl a proč to vlastně dělá - prodat to!

Z pohledu sběratele a je jedno jakého, jestli týmů, setů nebo hráče, je tohle absolutní noční můra.

Já jako sběratel Ray Bourqua, nebo ty Hašana, kde mám větší šanci ho vytáhnout.....z kejsu 12ti karet, nebo z kejsu 35 karet...nehledě na hodnotu karet?
Ray Bourque - 1046
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip

Uživatelský avatar
SugarRay
Legenda
Legenda
Příspěvky: 5958
Registrován: sob 21. kvě 2011 19:04:51
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od SugarRay »

Já musim souhlasit s Pavlem , já jsem si psal i nedávno s Ufonem a přesně tohle jsem mu psal a to že Nagana jsem si radši nezůčastnil vůbec , protože bych blil z těch lidí kudy bych chodil a i teď u těch Bestů se ukázalo co to je za hyeny ty lidi v týhle rádoby zdraví komunitě , těch férových lidí je dost ale jsou v menšině , původně jsem myslel že to je tak 50 na 50 ty šmejdi vs soudný lidi , ale realita je podle mě daleko horší .
Koukal jsem i na Aukro a i řadovky z Bestů tam většina lidí prodávalo za stovku a sleduju ten trh s těma Splendorama za mořem a tam ty lidi to dávaj do aukcí normálně od dolaru a karty končí leckdy i za třetinu ceny boxu , kdyby to byly takový másla jako tady tak dávaj všechno jako BIN za dvojnásobek ceny boxu a víc , tohle jasně ukazuje že to neberou většinou jenom na byznis , ale zase je fakt že když vytáhne nějakou řachu tak to jsou dobře uložený peníze jak tady někdo psal že je to investice to je taky možnost .
No a čech se na ebayi pozná podle toho že dá všechno jako BIN a když už aukce tak začína na 40 dolarech , jak ten borec co tady často rozbaluje boxy , všechno si nechávam a pak to vidim v aukci na ebayi začína na 50 doláčích to je směšný ,
tady lidi na to nemaj koule něco dát od koruny respektive od dolaru , tam jo a byznis je pro UD celej ten trh všechny série , oni maj pořád stejnou politiku , tady u těch Splendorů je super že tam nejsou nováčci ale jenom hvězdy a legendy a ty high end jsou fakt o jedný kartě a jak řiká Pavel rozbalit třeba tři boxy Ultimate nebo Premier tak tam taková karta nebude ani jedna .
Ale taky je pravda co píše Omerťák že když už box o jedný kartě tak je absolutně nepřípustný aby tam byly redemption karty to měly radši posunout termín vydání než to vydat s nima , každopádně je to pro ty severoameričany , ti se nad tou cenou a plněnim jedna karta box asi nepozastavujou , pro nás je už tohle hard core pro ně super série .
Obrázek

Uživatelský avatar
DzEjDy
Legenda
Legenda
Příspěvky: 4241
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:52:58
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od DzEjDy »

Sugare, souhlas s tím, že to co se dělo u Nagano série bylo šílený a ukázala se pravá tvář i některých jinak solidních sběratelů, kteří pro pár korun byli schopni lhát a podvádět. U Bestů nevím, tam to tolik markatní nebylo, spousta karet skončila kdesi, ceny nastavilo pár jedinců, kteří jako obvykle nakoupí desítky a spíš stovky boxů a pak na tom co je z toho prodejnýho, se snaží vytřískat co nejvíc aby jim to zaplatilo ty "ležáky" plus něco navíc i do kapsy. Taky nechápu ty ceny řadovek, karta s limitací /77 aby měla stát 50Kč+ (Hašek, Jágr ke dvěma stovkám :shock: ), na to je ten náš český rybníček fakt malej a místo aby se to nějak rozplynulo mezi sběratele, tak to zůstane ležet na skladech no... *nevim*

S čím s tebou nesouhlasím, že na ebay jsou karty od zámořských sběratelů dávány od jednoho dolaru. Bejvávalo. Teď už je tam drtivá většina karet taky BIN nebo best offer, hlavně právě u těch dražších sérií. Alespoň u těch karet, co sleduji a hledám já - třeba když zadám Splendor Hasek, tak ze 16 karet jsou pouze 2 v aukci. Nikdo nechce prodělávat, nehledě na to, že poplatky rostou a nakonec ti z toho zbyde fakt almužna. To období, kdy se tohle začalo měnit, bych skoro viděl i někdy v čase vstupu Panini na trh, ten začal být přesycený spoustou karet, lidi měli na výběr z několika alternativ a ceny obecně začaly klesat. Není vyjímkou, že ani 1/1 ti nezplatí box, nízce limitované karty hvězd ligy, atd... Takže se to začalo nabízet za ceny, který byly obvyklý dříve a najednou se ten výběr zase začal zužovat. Ty karty samozřejmě nezmizely, ale je potřeba hledat jinde než na ebay apod...
Obrázek

Uživatelský avatar
humajz
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 189
Registrován: pát 06. dub 2018 10:32:25

Re: 3x Splendor

Příspěvek od humajz »

Omerta píše:
pavelbart píše:Sérii SPLENDOR jsme museli otestovat. Zatím tedy jen třemi boxy.

Hodně se debatovalo na FB, zda tento box s jednou kartou, anebo např. Premier.
Omerta se hodně zastával těch boxů s 5ti, 6ti kartami - na počet to chápu, není o čem. Ale i CUPy jsou hodně o štěstí a upřímně - kolikrát z CUPů vytáhnete takovou parádu jako my ze Splendoru? Premier a Black ani nemluvíme, ty mi otevíráme často. Např. 16-17 jsme otevírali 2x během 2 měsíců 5-box case, taková karta tam nebyla ani jedna!!!

Já osobně - raději 3x Splendor než 1x CUP. Jednoznačně. A čí Black nebo Premier vs. Splendor - tady bez mrknutí oka Splendor...
Checklist - za mě: 1*
Design 1-2
Plnění 1 (jména myslím).
Obrovské plus - málo redemption karet a tam kde jsou, tak je snad bonus RC karta. Snad jsem to dobře pochopil.

Pro mě série sezóny 17-18 úplně jednoznačně. A to jsem si myslel, že se o to nebudu vůbec zajímat, právě kvůli tomu šílenému množství karet - 1 karta v boxu:-).


Trochu Pavle zareaguju...

Já Cupy s tím teda moc přirovnávat nechci, to je cenová kapitola sama o sobě. Spíš než 3 tyhle karty (záměrně nepíšu boxy, protože to se jenom tak má jako boxy tvářit), tak vezmu radši 3 boxy Premierek. Já, jak už zde někdo naznačil, si chci otevírání užít a ne čekat na utrpení v podobě jedný karty. Ano ve vetšině boxů, Premierek nebude Wayne, nebo Mario, ale já nechci mít za 16k na stole "Jenom" 3 toploadery... to tení sběratelství.

Checklist, za tebe 1 za mně taky :)
Design, za tebe 1-2, za mně 2-3 (jako celek mě to prostě za ty prachy na p***l neposadilo)
Plnění za tebe 1 (jména...ale to už je přece checklist ;) ), za mně 5..... 1 karta v boxu je pouze a jenom prachsprostej byzny a na checklistu vůbec nesejde
Obrovské plus, za tebe málo redemptions...hmm za mně je tohle po 1 kartě v boxu, ta druhá nejhorší věc. Tady totiž nemají redemption vůbec co dělat!!, za mně tedy 5

Pro tebe série sezóny, pro mně je tohle pojeb desetiletí a je vidět kam se politika UD ubírá. Byznys pro ně a pro jejich odběratele...

Nerad přepočítávám boxy na peníze, ale tady člověk musí, tady totiž žádnej box není, jenom jedna karta.... Někdo na FB psal, že jich je vyrobeno asi přes 12k.... no pokud si to vynásobíme x 200 $, dojdeme na 2,4M USD....opravdu mi chce někdo říct, že těch 12k karet má takovou hodnotu?



Jinak abych nebyl OT, tak karty ok. Mária by si přál vytáhnout asi každej. Guy a Kane OK, ale něco tady prostě chybí.....za 16k 2 min zábava...když to budu rozbalovat hoooodně pomalu. *nevim*
S tím docela souhlasím.. navíc jsem někde zahlédl na foru redditu, jak si lidi stěžují na (opět) lemrácké zacházení zaměstnanců s kartami a dalším obsahem, kdy byl otisk palce prstu, značně vyditelný, na tom odlitku lesklé stříbrné hokejky apod. faily... to je na přes hubu... nehledě na to, co je jako třeba na zrovna téhle kartě s tou hokejku extra? Mě to moc dobrý nepřijde... jinak nepochybuji, že tam jsou nádherný karty se supr jmény s podpisy... ale některý jsou dost fail, hlavně ty base bez podpisu či patche...
San Jose Sharks Hertl
Češi

peldap
Veterán
Veterán
Příspěvky: 899
Registrován: úte 22. led 2013 12:33:17

Re: 3x Splendor

Příspěvek od peldap »

Jestli dovolíte, přispěji i já trochou do mlýna. Myslím, že tato série je opravdu velmi povedená. Neodolal jsem a také jsem si jeden "boxík" objednal. Můj názor je ten, že lepší produkt je jen grál v našem světě karet : UD THE CUP.

Já se pokusím ze svého pohledu napsat klady tohoto produktu :

1) vynikající výběr hráčů ( checklist )
2) tím že karty jsou v plastu, tak předpokládám že bude i velmi dobrá kvalita karet
3) pouze 4 nebo 5 top RC
4) pokud je v boxu RC, je tam vždy i nějaká redemption karta také se skvělími hráči
5) karty jsou v nízském limitu, myslím že nejvíce / 36
6) velké množství karet 1of1

Aby bylo spravedlnosti učiněno za dosti, tak i zápory, bohužel ať přemýšlím jak přemýšlím, našel jsem pouze dva :

1) samozřejmě cena
2) jedna karta v boxu

Ještě moje srovnání s jinými high end boxy :
1) Premier - Splendor jednoznačně Splendor
2) Black - Splendor o něco lépe Splendor
3) Splendor - UD The Cup jednoznačně UD The Cup

Všem kdo si Splendor případně pořídí, přeji hodně štěstí a pokud možno nějakou 1/1 !!!!!

Uživatelský avatar
Jenda42
Hvězda
Hvězda
Příspěvky: 616
Registrován: úte 27. led 2015 17:57:04
Bydliště: Kladno

Re: 3x Splendor

Příspěvek od Jenda42 »

Tak za mě je to moc pěknej produkt a čím víc se toho rozbali, tím větší šanci mám něco získat do sbírky. dokonce bych překousl i to, že jde o jednu kartu. Ale že bych i já něco rozbalil, musím říct, že ne a proč? Jsem smolař ( většinou ), takže lačníc po podpisu, risknu jednu Box/kartu a ejhle dostanu Autograph /36 Nolan Patrick, bohužel toho času s exkluzivitou podpisu pro Leaf. smůla. Můžete mě, ( vím, že nemůžete *rfl* ) někdo vysvětlit, co vedlo UD, že dají do takového exkluzivního setu hráče na podpisovou kartu bez podpisu?? Toliko jen teda k tomu celkem chválenému výběru hráčů! Aby tedy mé rozořčení neodnesl jen Patrick, Nico Hischier je tam také a oba mají i 1/1 autograph bez podpisu?? Jako chápu vydání Future Watch bez AU, to jsem bral za samozřejmost, dokonce chápu jejich zařazení co Cupek v jejich "ročníku bez AU, nemůžou se tvářit, že ti hráči neexistují, ale proč je dali sem, to mě hlava nebere! Ale abych nebyl jen kritický viděl jsem pár casebrejků a teda ty Lemieuxové a Jágrové na těch 1/1 byli fakt nádherní. Viděl jsem užasného Mahovliche za Toronto až jsem si říkal, že bych i já zkusil to štěstí jednou převézt, ale pak jsem viděl tu (ne)podpisovku Patricka a odvaha mě prostě přešla. Jsem srab.
Autogramy - 2265 podpisů - 1452 hráčů zapsána polovina sbírky
San Jose Sharks, Repre karty, Kladno, SP Authentic - FW AUTO

ITG International Ice 06/07 - 119 podpisovek
Classics Signatures 12/13 - 225 podpisovek
Future Watch Auto - 221 podpisovek

SJS - 2536 vše k 17.2.2022 / vše k prohlednutí na Absolutu

Uživatelský avatar
DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2913
Registrován: ned 06. říj 2013 0:04:02
Bydliště: Praha/ČB =M=
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od DaveBrownsound »

Jenda42 píše:....dokonce chápu jejich zařazení co Cupek v jejich "ročníku bez AU, nemůžou se tvářit, že ti hráči neexistují, ale proč je dali sem, to mě hlava nebere! ....
Ty vyjdou až letos ne? A checklist ještě není, pokud se nepletu, tak předpokládám, že budou na RC kartách, ale těch běžných bez podpisu, jako měl třeba Sedlák a nebudou snad jako nepodepsaní na RPA apod. :-) Jestli jsou ve Splendorech na auto kartách bez podpisu, tak to je pěknej shit.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Uživatelský avatar
Jenda42
Hvězda
Hvězda
Příspěvky: 616
Registrován: úte 27. led 2015 17:57:04
Bydliště: Kladno

Re: 3x Splendor

Příspěvek od Jenda42 »

Dobře omlouvám se za špatnou interpretaci. Myslel jsem to tak, že každý nováček má svoji cestu po hokejových kartách - YG, pak Future Watch a AU FUTURE WATCH a AUTOPATCH FUTURE WATCH a Rookie CUP. Existuje jak FW AUTOPATCH tak AU FUTURE WATCH těch dvou hráčů ( nejen těch dvou ), které mají vydanou verzi Autograph prostě bez podpisu. A tady u toho produktu Splendor, to je také tak. Prostě verze Autograph jen bez podpisu. A u Cupek to čekám, také tak, když se neudrželi ani u Splendoru. Jen u cupek to chápu, v rámci toho sbírání rookie, ale u Splendoru rozhodně nikoliv, tam mě to hodně zamrzelo!! Každopádně to může být u Cupek jinak a já se omlouvám, že jsem předjímal věc, ještě oficiálně nepotrvrzenou. *iwm* Ale nečekám to :lol:
Autogramy - 2265 podpisů - 1452 hráčů zapsána polovina sbírky
San Jose Sharks, Repre karty, Kladno, SP Authentic - FW AUTO

ITG International Ice 06/07 - 119 podpisovek
Classics Signatures 12/13 - 225 podpisovek
Future Watch Auto - 221 podpisovek

SJS - 2536 vše k 17.2.2022 / vše k prohlednutí na Absolutu

Uživatelský avatar
DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2913
Registrován: ned 06. říj 2013 0:04:02
Bydliště: Praha/ČB =M=
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od DaveBrownsound »

No ne, to není nějaká výčitka, nevím, jak to bude. Jestli to budou ty "druhořadé" rc bez podpisu, to by bylo v pohodě, ale jestli fakt vydají RPA bez podpisu, to by byl velkej fail...
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Uživatelský avatar
DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2913
Registrován: ned 06. říj 2013 0:04:02
Bydliště: Praha/ČB =M=
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od DaveBrownsound »

Tak jsem kouknul, co provedli s Eichlem, a fakt mu udělali RPA, jen odmázli ten nápis Autograph. Lepší než s nápisem autograph, ale stejně to stojí za prd.

Obrázek

Měli mu udělat jen klasickou a hotovo...
Obrázek
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Uživatelský avatar
Omerta
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2572
Registrován: pon 30. kvě 2011 17:56:25
Bydliště: Česká Skalice
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od Omerta »

A nemají náhodou smlouvu s Leaf?

Potom jim UD nemůže udělat podpisovky....
Ray Bourque - 1046
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip

Uživatelský avatar
pavelbart
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 13476
Registrován: pon 18. dub 2011 20:39:49
Bydliště: Litvínov

Re: 3x Splendor

Příspěvek od pavelbart »

Samozřejmě, že mají smlouvu s Leaf a tak nemohou UD karty podepsat:-).
Koukal jsem na ceny a docela chodí vysoko na to, že nemají podpis.

K tomu ostatnímu, jak je vidět, je to série, která po dlouhý době zvedla hodně velké diskuze. A to je také dobře:-). Aspoň si pořádně pokecáme o kartách:-).
Krátce k reakcím - taky jsem si říkal, že by to mělo být více zabaleno, že to je moc rychlé.
A ten ebay - Sugy, je to jak píše Dzejdy. Aukci si můžeš dovolit u McD, ale třeba je i nepříjemný to, že karta z ČR půjde většinou za nižší cenu než z US... ty poplatky jsou navíc taky šílený.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Uživatelský avatar
deiv14
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2532
Registrován: čtv 02. led 2014 23:29:48
Bydliště: Šternberk

Re: 3x Splendor

Příspěvek od deiv14 »

pavelbart píše:K tomu ostatnímu, jak je vidět, je to série, která po dlouhý době zvedla hodně velké diskuze. A to je také dobře:-). Aspoň si pořádně pokecáme o kartách:-).
Přesně to mě asi včera taky napadlo, takhle dobrá a plodná diskuze čistě o kartách tady hodně dlouho nebyla *placnuti*

K těm podpisovkám/nepodpisovkám, to je fakt divnej přístup. Nechápu, proč ty dany hráče prostě nevydali jen na kartách bez podpisu, ale primárně bez podpisu. Na druhou stranu, pokud to lidi kupujou...asi UD ví co dělají, preference zámořských sběratelů jsou pro mě někdy fakt těžko pochopitelny. Zajímavy je, že tuhle válku exkluzivit si vlastně rozjeli sami a teď mi přijde, že jim Leaf trošku berou vítr z plachet :)

S tím prodejem karet na eBay máš Pavle pravdu, nejednou jsem si všiml, že karty od českých/slovenských prodejců v aukci zdaleka nedosáhnou částky stejných karet, prodávaných za mořem. Vlastně se to netýká nás, ale obecně i dalších Evropanů. O to jsem radši, když na takovou kartu narazím, protože ji získám levněji a ještě k tomu je dřív doma :angel:
Obrázek

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10


ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.

Uživatelský avatar
pavelbart
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 13476
Registrován: pon 18. dub 2011 20:39:49
Bydliště: Litvínov

Re: 3x Splendor

Příspěvek od pavelbart »

Jasný, z pohledu sběratele taky rád koupím Hašana třeba ze Švédska, akorát že ten švéd většinou tak happy nebude no...
Ty podpisy - to je podle mě taky špatně. Jak ze strany UD, tak ze strany Leaf. Tím trpí jen sběratelé. Eichelovo, Hischierovo a třeba i Patrickovo karty z ITG se prodávají za mizerné peníze a věřím, že až budou kluci staří, budou si říkat, co že to udělali za kravinu. To, že má UD třeba Gretzu, se dá jakž takž pochopit. Ale ty mladý kluci... tam tomu nerozumím. je tam na novou sezónu někdo, kdo je zas chycen u Leafu z mladých pušek? Máte někdo přehled?
A ještě krátce k redemption - zmiňujete, že ve Splendoru být nemá - jaký je rozdíl, když je v jiných sériích??, Já v tom osobně rozdíl nevidím. Tady aspoň dají bonus RC. Jinde nedají navíc nic. Prodávají se karty, které v době vydání defacto neexistují. To je pro mě nepřijatelné.
Rozbaloval jsem asi před měsícem nějaký starší CUPy, tuším 11-12. Redemption (skoro nešla přečíst) - Martin Brodeur Honorable Numbers. Karta jako kráva - a místo ní kartón. Jak k tomu zákazník přijde? Ty karty mají držet 10 let a ne 18 měsíců, nebo 24.
To se jako mám uklidnit, protože tam byla super karta, ale měl jsem smůlu, že jsem to otevřel za 7 let? A p***l je, když to pak člověk vidí jako update v dalších letech... to bych úplně vykvetl.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Uživatelský avatar
pavelbart
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 13476
Registrován: pon 18. dub 2011 20:39:49
Bydliště: Litvínov

Re: 3x Splendor

Příspěvek od pavelbart »

DaveBrownsound píše:Nemůže to být vnitřek té osmičky třeba?

Obrázek
Moc mi to nepřijde, protože to je ořízlé - má to kraj.
Mně je divné, že už jsem viděl 5 identických karet. A každá v jiném limitu, až 6. má trochu jiný patch. Takže teoreticky by si to museli schovávat z více dresů.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Uživatelský avatar
DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Příspěvky: 2913
Registrován: ned 06. říj 2013 0:04:02
Bydliště: Praha/ČB =M=
Kontaktovat uživatele:

Re: 3x Splendor

Příspěvek od DaveBrownsound »

Vzdyt jen na tomhle jednom se jich da 6 najit - 2* 2 z osmicky a 2* 1 z sestky :-)
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Uživatelský avatar
pavelbart
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 13476
Registrován: pon 18. dub 2011 20:39:49
Bydliště: Litvínov

Re: 3x Splendor

Příspěvek od pavelbart »

Máš pravdu, koukal jsem špatně:-)
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Odpovědět

Zpět na „Říjen/October 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti