Zajímavosti na Aukro a Odklepnuto

Vše ostatní (aukro, ebay ... )
Odpovědět
smiesek
Technická podpora
Technická podpora
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavosti na Aukro a Odklepnuto

Příspěvek od smiesek »

:) ne ne ne, pozor je doposud nepopulární a v tomto případě skrytý "Dropshipping", třeba přepíše dějiny a bude se tímto způsobem nabízet vše :think:
Obrázek
* Chybějící karty do sbírky * | >> Nabídka karet Obrázek <<
" Jedna víra, jeden tým, jeden cíl " (Petr LEŠKA #19) Obrázek
Jmenovec Lukáš KRAJÍČEK Obrázek

mapko
Legenda
Legenda

Příspěvek od mapko »

a kde je ochrana spotrebitela?
kupis a on to zrusi. lebo tovar uz nebude ... neverim, ze toto bude oficialne povolena forma prekupnictva, lebo to nic ine ako prekupnictvo neni a dokonca virtualne

zette
Legenda
Legenda

Příspěvek od zette »

Originalita mu vsak uprit nejde:-)), jsem zvedavy, zda a co Ti odepise...

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

Je nová doba, host vyhazuje vrchního :D

DZOU12
Opora
Opora

Příspěvek od DZOU12 »

No mam dost,ked toto citam. :silent:
Ale tak je 21.storocie a ja sa uz asi nicomu necudujem.
A Pavle ty vies o koho sa jedna,ci ani nevies?

1993-94
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od 1993-94 »

S dotyčným jsem jednou obchodoval. Jednalo se o řadovky ( na e-shopu nebyly, koupil bych si je tam). Karty přišly v pořádku. Předtím jsem se,ale dlouho rozmýšlel, šlo ovšem o pár korun, tak jsem do toho nakonec šel. Někdy ani komentáře na aukru neřeknou o prodejci, co je zač. Už u něj karty kupovat nebudu, protože tohle mi přeprodávání něčeho, co nemám mi přijde nefér.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Nevěděl jsem, ale dnes to kolegyně zjistila. Pán u nás nakupuje, zkusím mu napsat.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveBrownsound »

Takhle podobně na aukru prodávají lidi věci z Číny. Nechají si zaplatit a pak jen provedou objednávku třeba z DX a balík pak jde z Číny rovnou za novým majitelem. Je to sice třeba 2x dražší, než kdyby si to člověk objednal sám, pokud by ten web znal, ale evidentně to funguje... Asi to odkoukal.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Mně by to třeba u boxů vůbec nevadilo, nebo u nelimitovaných karet, ale u karty s limitem to podle mě úplně košér není. Hlavně tady chybí nějaká dohoda. Ale abych byl upřímný, tento člověk u nás nakoupil i karty, které na aukru nemá.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

dj4u
Veterán
Veterán

Příspěvek od dj4u »

Nechápu co tu všichni řešíte, stejně tu z Vás každý druhý s karty kšeftuje a snaží se toho druhého oškubat, jak už jsem se přesvědčil (aukro, burza, zdejší komunita) ... navíc pokud ten dotyčný ty karty prodá, tak na tom vydělá i pavelbart a mohl by mu vlastně i poděkovat... přijde mi to jako "realetní kancelář"
... děláte tu z toho bůh ví co, samozřejmě drzé to je, to ano o tom žádná...
Mimochodem koupit na ebayi kartu např za 300 a pak jí prodávat na shopu třeba za 700 taky není "svaté" je to prostě "OBCHOD - KŠEFT"
......................................... peace :thumbup:
GOALIES COLLECTOR: Byron Dafoe, Pelle Lindbergh and CZECH goalies in NHL !
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

A jeje, vždy se najde někdo, kdo je ještě větší perla než to, co se ve finále kritizuje - dj4u to rozsvítil...
Tohle není obchod, je něco jiného kartu "KOUPIT" a pak prodat a něco jiného kartu cizího, navíc jednoho z toho mála legálních prodejců ČR, vystavit, aniž se s ním domluví.
To není ani kšeftování. To už totiž nemá nic společného s ničím, co se dá považovat za obchod.
A jestli tohle někomu přijde normální, tak mu závidím, upřímně závidím, protože takový člověk, je zcela mimo realitu normálních věcí peace:-).
Hele, mně je úplně u .... kolik na tý kartě má, je mi úplně u ---- jestli vystavený karty má nebo nemá, ať si každý dělá co chce, ale tohle normální není - jestli sem chodí aspoň půlka lidí s normální IQ a ty to pochopí, pak to beru jako výhru. A hlavně - já chtěl hlavně upozornit na to, že to s námi nemá nic společného...

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

DaveBrownsound píše:Takhle podobně na aukru prodávají lidi věci z Číny. Nechají si zaplatit a pak jen provedou objednávku třeba z DX a balík pak jde z Číny rovnou za novým majitelem. Je to sice třeba 2x dražší, než kdyby si to člověk objednal sám, pokud by ten web znal, ale evidentně to funguje... Asi to odkoukal.
Dave, ale to je normální. Máme dodavatele (ne v kartách), kde vidím do skladu a taky máme v nabídce dodání "jeho zboží" do 72 hodin. Protože víme, že to stihneme dopravit k zákazníkovi. Ale to nejsou karty s limitem, jsou to sudy, které vypadají všechny stejně:-). Myslím, že je to v každé branži běžný. Navíc, my pracujeme v oboru, kde nelze držet vše skladem ani náhodou, i přestože máme těch položek strašně moc.

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

pavelbart píše:dj4u to rozsvítil...
Tohle není jeho první perla, takže já osobně si ho už dávám na blacklist. Číst takový žvásty už není ani k zasmání... :crazy:
Obrázek

DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveBrownsound »

pavelbart píše:
DaveBrownsound píše:Takhle podobně na aukru prodávají lidi věci z Číny. Nechají si zaplatit a pak jen provedou objednávku třeba z DX a balík pak jde z Číny rovnou za novým majitelem. Je to sice třeba 2x dražší, než kdyby si to člověk objednal sám, pokud by ten web znal, ale evidentně to funguje... Asi to odkoukal.
Dave, ale to je normální. Máme dodavatele (ne v kartách), kde vidím do skladu a taky máme v nabídce dodání "jeho zboží" do 72 hodin. Protože víme, že to stihneme dopravit k zákazníkovi. Ale to nejsou karty s limitem, jsou to sudy, které vypadají všechny stejně:-). Myslím, že je to v každé branži běžný. Navíc, my pracujeme v oboru, kde nelze držet vše skladem ani náhodou, i přestože máme těch položek strašně moc.
Tohle nejsou karty, ale levná elektronika jako různý "vychytávky" do USB, kabely apod. Ti, co to tam prodávají, podle mě žádný obchod nemají, prostě využívají toho, že znají levný e-shop z Číny, kde je shipping zdarma a na aukru to vydávají za své. Za pár kliknutí prodají něco, co není jejich na úkor těch (teď to nemyslím nijak pohoršeně), kteří neumí dobře hledat na netu. Evidentně to funguje, nijak mě to nervy netrhá, ale myslím si o tom své a dělat bych to nechtěl.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Přehlédl jsem ještě tu větu koupit za 300 prodávat za 700 - taková karta tam není, na to dám ruku do ohně. A pokud jo, tak jen proto, že měla 10USD poštu... ano o takových případech vím. Je to vždy tak, že mám zájem o 5 karet a vyjde jedna. Proto se snažím víc a víc omezovat nákup tam. Ale na kartách máme jednotnou marži. Na každé... a ta marže není 150%.
Tuhle kritiku miluju nejvíce - pokud chce kdokoliv něco kritizovat, měl by znát fakta... jestli dj4u umí kartu z USA do ČR dostat za free shipping, pak si ho rád najmu jako dvorního dodavatele:-).

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Dave souhlas, já tohle taky neschvaluju, jen mi to už bohužel přijde běžný, pže to dělá každý¨, speciálně na aukru. Jednou jsem si chtěl objednat nějaký věci Abercrombie, tak jsem zkusil aukro. Nikdo neměl skladem bundu co jsem chtěl, měli ji všichni vystavenou, ale s dodáním do měsíce (to bylo v době, kdy AF neměli shop v Holandsku, ale jen v USA). Garance žádná, výměna, pokud ti to nebude, taky ne... To není obchod. Tak jsem si to objednal z USA sám.

1993-94
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od 1993-94 »

Jako ja pochopím, kdyz někdo prodává z e-baye karty. Každý tam nemá účet, neumí dobře anglicky, nebo se mu prostě takhle nakupovat nechce. Ale na aukru prodávat něco co nemám a co si ostatní mohou koupit jinde a levněji je trochu divný. Jasně je to obchod, ale i ten a právě ten, by se měl dělat slušně a podle nějakých pravidel. Pak se nesmíme divit, že tu máme takovou společnost jakou máme. Hlavně vydělat co nejvíc za co nejmenší úsilí, že?

shark
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shark »

tak to je samozrejme hlavne o tom ze lide o tom nakupovat nekde v cine nevedi
druha a velmi podstatna vec je ze neumi anglicky
a treti asi nejpodstatnejsi ze neveri nakupu na webu nekde v cine, aukro je pro ne "jistota"
ja taky obcas neco preprodam z ciny ale z toho duvodu ze to vemu vicekrat, kupujici to ma hned, nemusi cekat, a marze je nekdy i 300% ale u treba 20kc co se proda za 60kc! 300% vypada hezky ale je to srani kuli 40kc :D

a asi nejpodstatnejsi veci je ze nikdo nikoho nenuti to kupovat! problem ma ceskej prodejce kterej ostoruha
nadruhou stranu kdyz vidim nakup za 50kc i s dopravou a oni to tu prodavaj v eshopu za 350kc tak to je i sprihlidnutim vsech poplatku trochu moc
sbiram pouze San Jose Sharks + Arturs Irbe a to jiz vice nez 20 let (moje nabidka http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=7052)
comc nabidka: https://www.comc.com/Users/shark,sq,i100
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

No sharku a teď si vezmi, že těch 300% a asi i mnohem více mají běžně všichni ti velcí výrobci jak Sony apod. A ty už na tom rýžujou několik desítek let...Ale to jen takový malý offtopic. ;) pak na Čínu celý svět nadává, ale celý svět a ty velký společnosti si to udělali sami. Asi si mysleli, že jsou jediní, kdo to objevil...

chaosak
Veterán
Veterán

Příspěvek od chaosak »

Prodávat věci z Číny na Aukru ještě beru. Ať už kvůli angličtiny, nebo nutnosti mít paypal/platit kartou. Ale přeprodávat limitovaný karty z českého eshopu už je hardcore :(

A k velkým firmám jako Sony. Kámoš mně kdysi ukazoval bezdrátový ovladač na PS3, který u nás stál kolem 1500,- a on ho měl z Číny za cca 3 stovky. Vypadal úplně stejně, fungoval úplně stejně. Jediné, co mu chybělo, byly štítky a lesklé nálepky od Sony :-) 99% firem stejně vyrábí v Číně, takže oni to know.how jak to vyrobit mají. Firma ze západu dala za vývoj nějaký ten mega a tak si ho pak nechá na výrobku náležitě zaplatit a Číňan pak to samé prodá za pár drobných, protože k tomu postupu přišel jak slepý k houslím :-)

btw neberte to prosím jako že vás chci poučovat nebo tak něco, jen jak tady čtu ty marže 150%, 300% apod. Marže se vždy počítá "shora", takže nikdy nemůže být větší jak 100%.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“