Zajímavosti na Aukro a Odklepnuto

Vše ostatní (aukro, ebay ... )
Odpovědět
dj4u
Veterán
Veterán

Re: Zajímavosti na Aukro a Odklepnuto

Příspěvek od dj4u »

@ Eastern_Suicide
dobře přiznávám svoji vinu obvinění z falešných podpisů a beru to zpět... ale za tím, že to je blbé prodávat tyto karty si nadále stojím... se pak některým nedivím že nechtějí věnovat podpis, když to pak končí na portálech tipu ebay, aukro... podle mě když někdo věnuje někomu podpis měl by si ho nechat a ne ho prodávat dál...

jinak zajímavé je, že po roce 1 nový příspěvek zde od Vás, gratuluji, chtělo by to přispívat častěji :thumbup:
a mým obviněním si za to trochu můžete i sám, když jsem se na tu kartu Brodeura ptal... tak mi žádná odpověď od vás nedošla.... tím pádam jsem uvážil že asi něco na tom bude, jelikož předpokládám že když někdo něco prodává a já se optám co je to zač ta podepsaná karta, že mi odpoví a třeba napíše něco o té kartě, zvlášť když to je neoficiální podpis.

P.S. jinak hodně zdaru s prodejem, já si radši koupím offico kartu třeba z eshopu... tím i narážím na to, že se prý nemám jak k podpisům dostat... v dnešní době není problém sehnat official podpisovku za 50kč
GOALIES COLLECTOR: Byron Dafoe, Pelle Lindbergh and CZECH goalies in NHL !
Obrázek

Eastern_Suicide
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eastern_Suicide »

TO Heppig : Co se týká té ceny za poštovné, tak na její výši jsem se informoval, zda-li je nutné ji takto navyšovat aby byla taková, jak jsem již psal a odpověď, která se mi dostala byla tato :

obalim to zlatem a karty u me nakupovat nemusis kdyz nesouhlasis s podminkama
ty za me poplatky platit nebudes

Myslím, že toto mluví ze vše, takže pokud si většinu karet nechám a některé prodám za vyšší cenu, aby se mi vrátilo poštovné, které jsem přeplatil o 100,- nemyslím si, že je na tom něco hrozného.

TO dj4U : Váš názor na prodej podepsaných karet Vám samozřejmě neberu, každý na to máme svůj pohled a já jsem se k tomu svému myslím vyjádřil dostatečně. Myslím si, že jsou lidé, kteří uvítají, že takovou kartu mohou zakoupit, když třeba nemají možnost jezdit na autogramiády, popř. podpis získat jiným způsobem.

K odpovědi na kartu. Já odpovídám na každý dotaz, který mi přijde, nemám důvod se něčím tajit, nebo něco skrývat, takže pokud jsem Vám neodpověděl, tak jedině z důvodu, že se email někde ztratil po cestě, nebo spadl do spamu. Konkrétně dotazy na tuto kartu jsem již dnes zodpovídal 3, po-té co jste zde roznesl tu zprávu.

Poslední věc, psal jsem jen toto : To, že Vy nemáte možnost se k takovým kartám ať už osobně, či přes blízké přátele dostat jinou formou, než-li je zakoupit Vám absolutně nedává právo k tomu někoho osočovat a takhle se o něm vyjadřovat, tudíž Vaše narážka je bezpředmětná, nicméně přijímám Vaši omluvu a jen doufám, že pro příště jste ponaučen, že není vhodné kohokoliv osočovat, aniž by jste k tomu měl podklady, věřte mi, že to není dvakrát příjemné.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

no já se do této diskuze nechci moc montovat, jen bych chtěl napsat, že Peťa Míček je skvělej prodejce a spolupráce s ním byla vždy na výbornou, takže se dost divím, že by někomu napaloval cenu poštovného o sto korun dražší .. to je jedna věc.. a druhá věc je, že mi přijde trošku nefér tady někoho kritizovat, že prodává karty dál za dražší cenu než jak koupil.. když seženete nějakou kartu např z ebaye na další prodej, tak ji pak dál taky asi neprodáváte za tu cenu za kterou jst ji pořídili.. a ještě jedna věc mě zaráží, že zrovna uživatel Heppig tady kritizuje za ten prodej karet od Peti Míčka, když je sám na aukru prodával a myslím a troufám si říct, že né za pořizovací cenu ..
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

Eastern_Suicide
Nováček
Nováček

Lukyn55 píše:no já se do této diskuze nechci moc montovat, jen bych chtěl napsat, že Peťa Míček je skvělej prodejce a spolupráce s ním byla vždy na výbornou, takže se dost divím, že by někomu napaloval cenu poštovného o sto korun dražší .. to je jedna věc.. a druhá věc je, že mi přijde trošku nefér tady někoho kritizovat, že prodává karty dál za dražší cenu než jak koupil.. když seženete nějakou kartu např z ebaye na další prodej, tak ji pak dál taky asi neprodáváte za tu cenu za kterou jst ji pořídili.. a ještě jedna věc mě zaráží, že zrovna uživatel Heppig tady kritizuje za ten prodej karet od Peti Míčka, když je sám na aukru prodával a myslím a troufám si říct, že né za pořizovací cenu ..
Jak jsem psal, já jsem tyto karty kupoval od uživatele s účtem gabrlem, který je na dámské jméno, které zde psát nebudu. S tímto prodejcem jsem nebyl schopen se slušně domluvit ani jednou ze tří možností, kdy jsem od tohoto prodejce nakupoval, naproti tomu s Petrem Míčkem jsem obchodoval několikrát a vždy bylo vše v pořádku.

Jestli spravuje oba tyto účty to netuším, nicméně chování dle emailové komunikace je naprosto rozdílné.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

no pokud vím,tak to gabrlem je jeho účet ..
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

Luky
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky »

Takže takovej Jackyl & Hyde, docela se to tu mění na kriminální koutek a odkrývání domnělých či opravdových podvodníčků:) mě jen trochu mrzí, že uživatel co do karet dělá delší dobu, a má dle toho co tu čtu spousta podepsaných karet, má jen 2 příspěvky.
Nicklas Lidström - 1255

TRADELIST
WANTLIST

Eastern_Suicide
Nováček
Nováček

TO Lukyn55 : Jak jsem psal, účet gabrlem je založen na nějaké dámské jméno, tudíž si nejsem jistý, jestli je jeho, ovšem pokud ano, nechápu, proč jednou se mnou komunikuje naprosto slušně a bez problémů a z tohoto účtu následně jako nechutně drzý a sprostý teenager. Pokud je to tedy jeho účet, je to něco na způsob jak píše Luky.

TO Luky : Co se týká tohoto serveru, tak je to teprve nedávno, co jsem na něj narazil. Časově na tom nejsem tak dobře, abych tu mohl trávit více času, zatím tu nemám navíc ani nefocenou sbírku, takže jsem na tyto stránky chodil pouze jako návštěvník, když pominu můj příspěvek v přestavení.

Na druhou stranu je podle mě celkem smutné, jaká událost mě donutila sem napsat..

Luky
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky »

Jj, to je další věc, co mě taky mrzí, že příspěvky sice naskakují, ale úplně na jiné téma, než by člověk chtěl.
Nicklas Lidström - 1255

TRADELIST
WANTLIST

Uphon
Veterán
Veterán

Příspěvek od Uphon »

Můj názor na prodej "neoficiálně" podepsaných karet je ten, že je to prostě pro mě znehodnocení té karty. Kolikrát mi třeba některá karta chybí do sbírky, ale jelikož je přes ní fláklý podpis (nebudu řešit jestli autentický nebo ne) tak ji nekoupím. Je to jen můj pohled, někdo má určitě názor jiný. Pokud ale o to lidi mají zájem a kupujou to, to je jejich věc. A pokud tedy od ES lidi ty karty kupují, tak ať je kupují. To samé jako vyráběné karty Petra - pokud je lidi kupujou, tak proč by je nevystavoval a neprodával ... sice ani jedny karty bych si nekoupil, ale respektuju, že každý sbírá něco jiného a sto lidí sto chutí.

A jen pro odlehčení - vždycky mě štve když si projíždím co je nově zalistovaného v sekci "Evropské karty" a musím prolistovávat iks stránek s těmahle podpisovkama :lol:
Obrázek
VINCENT LECAVALIER 1221 | BRETT CONNOLLY 220 | 10-11 CROWN ROYALE 961/1433

Hans
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Hans »

Tak taky přispěju svým kouskem, i když se hodně ztotožňuje s tím, co tu napsal Uphon. Já prostě tyhle karty neberu a to z důvodu, že si prostě nemůžu být jistej, jestli je ten podpis autentickej. Teď čekám, že se do mně Eastern Suicide pustí, ale není to mířeno jen na něj, ale na tyhle karty všeobecně. Myslím, že není nic těžkého napodobit něčí podpis. Však si to někteří z nás pamatují ze školy, jak jsme za maminku nebo tatínka podepisovali domácí úkoly. :D Mně to nikdy moc nešlo, ale věřím, že někdo zručný se tím může klidně živit. Prostě takovou podpsanou řadovku bych si fakt nekoupil. Jedině si nechat podepsat něco in person, což je u nás celkem nereálný a i tak bych si svojí pomocí nebo pomocí místních designérů nechal udělat nějaké speciální podpisové karty viz. karty, které si dělá ma-me nebo Dzejdy. Ale samozřejmě to takhle vidím já a někdo jiný zase jinak a koupit si takovou kartu uvítá. Přece jenom licencované karty s jeho podpisem chodí za slušný peníze, protože jsou většinou short print. Proto se i divím, že někdo může mít 15 jeho neoficiálně podepsaných karet. I když nevím, jestli se tohle týká zmiňovaného prodejce a karet Brodeura.

Další věc. Opět, pana Míčka neznám. Nikdy jsem se ho neviděl, nikdy jsem s ním nekomunikoval. Názor na tyhle karty je, že bych je nebral. Nevím, jak to má s licencí nebo jestli to dělá se souhlasem hráčů, ale přijde mi, že s obohacuje trošku nelegálním způsobem. OK, když tohle nějakej fanda vyrobí pro svý kámoše za nějakou výrobní cenu s tím, že si to dají do sbírek, tak skřípu zubama, ale dá se to překousnout. To, že s tím někdo obchoduje a prodává řadovku v rozmezí 25 - 75 Kč mi přijde jako hodně ujetý a mimo. Ale opět, ať si každý dělá, co uzná z vhodné. Je to jeho věc. Tohle je jenom můj osobní názor.

Uphon
Veterán
Veterán

Příspěvek od Uphon »

Hans píše:Nevím, jak to má s licencí nebo jestli to dělá se souhlasem hráčů, ale přijde mi, že s obohacuje trošku nelegálním způsobem.
Já se naopak s Petrem znám velmi dobře a jsem si na 99% jistý, že žádnou licenci nemá. Pro někoho ty karty cenu mít můžou, ale psal jsem to už jinde, prodávat za 80 korun tyhle karty Jágra nebo Mrázka je zlodějina :roll:
Obrázek

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maurice Richard »

To Hans: Doufám, že se nesnažíš degradovat sběratelství autogramů!?!?? Já píšu za moře už přes patnáct let a ve sbírce mám pro mě zajímavé kousky, myslím..... Jasně, taky nemáš jistotu že je to vždy podpis té dané osobnosti, ale vzhledem k tomu že píšu starším pánům tak věřím, že je to originál...... MR *cl*
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Maurice Richard píše:To Hans: Doufám, že se nesnažíš degradovat sběratelství autogramů!?!?? Já píšu za moře už přes patnáct let a ve sbírce mám pro mě zajímavé kousky, myslím..... Jasně, taky nemáš jistotu že je to vždy podpis té dané osobnosti, ale vzhledem k tomu že píšu starším pánům tak věřím, že je to originál...... MR *cl*

Ale to je právě ono. Já osobně tohle uznávám. Pro toho, kdo dostane podepsaného Gordieho, od něj poštou, to musí být citově lepší, než si koupit kartu s podpisem. Ale na další prodej už to prostě není. Zastávám názor, že bych si takovou kartu nekoupil, z důvodu nejistoty. A jak psal Uphon, pro mě je to degradace karty, pokud to vidím někde na beji aukru apod. Kdybych si to ale poslal sám a vrátilo se mi to, bude to pro mě mít "duševní" hodnotu.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

grande
Veterán
Veterán

Příspěvek od grande »

pavelbart píše:
Maurice Richard píše:To Hans: Doufám, že se nesnažíš degradovat sběratelství autogramů!?!?? Já píšu za moře už přes patnáct let a ve sbírce mám pro mě zajímavé kousky, myslím..... Jasně, taky nemáš jistotu že je to vždy podpis té dané osobnosti, ale vzhledem k tomu že píšu starším pánům tak věřím, že je to originál...... MR *cl*

Ale to je právě ono. Já osobně tohle uznávám. Pro toho, kdo dostane podepsaného Gordieho, od něj poštou, to musí být citově lepší, než si koupit kartu s podpisem. Ale na další prodej už to prostě není. Zastávám názor, že bych si takovou kartu nekoupil, z důvodu nejistoty. A jak psal Uphon, pro mě je to degradace karty, pokud to vidím někde na beji aukru apod. Kdybych si to ale poslal sám a vrátilo se mi to, bude to pro mě mít "duševní" hodnotu.

Musím také napsat názor ;-)

osobně mám podepsaný dres Canes od Irbeho, Kapanena, Francise, Brindamoura atd. adt. + jsem měl tenkrát štěstí a počkal jsem si a posbíral i pár (tehdejších) hráčů Rangers a Bruins, ale na základní řadové karty... to jsou věci které prostě z ruky nejdou!

Ale mám také (převážně české a slovenské) karty které vím že kdyby byl zájem tak je pustím.

Na jednu stranu v tom nevidím nic špatného, na druhou stranu naučit se někoho podpis je úplně EASY. Znehodnocením bych to určitě u základních-milionseriovejch karet asi nenazýval, ale chápu že určitou sběratelskou hodnotu to má a i nemá.

Jinak co jsem tak četl tak zase návrat k home made kartám ;-) a jejich prodej je asi hlubokej vesmír :D
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Honziku, aukru i ebayi je to jedno... kde není žalobce, není soudce. A když jim to nahlásíš, pochybuji, že ty aukce zastaví...
Já si Petra pamatuji z doby, kdy nebyl net, brával jsem od něj nějaký kartičky a něco mu snad i prodával, nějak jsme spolu prostě byli v kontaktu. Hrozně hodný kluk, vždy mi tam hodil něco navíc, ale to je určitě 10 let zpět... myslím si, že tímhle už dost riskuje, ale je to jeho věc. Karty dělá pěkný, to se musí nechat. Osobně bych ale do takovýho rizika nešel.
A ty podpisy - proč bych si měl kupovat brodeurovo podpis, kde nemám jistotu, že to je on, když má tolik oficiálních vydaných karet. Jako mít doma něco, co nevím jestli je nebo není pravý. Ok, za 20,- Kč to riziko ustojím, ale třeba za 300... tak si radši počkám, ušetřím a koupím si ofic. podpis. Jinak teď střílím, vůbec nevím, jak se ty karty prodávají na aukru, to jsem uvedl jako příklad. Pokud jsou za dvacku, tak proč ne...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Uphon
Veterán
Veterán

Příspěvek od Uphon »

pavelbart píše:Jinak teď střílím, vůbec nevím, jak se ty karty prodávají na aukru, to jsem uvedl jako příklad. Pokud jsou za dvacku, tak proč ne...
I za osm kil s osobním ručením pro připomenutí :lol: (na odlehčení a zasmání)
http://aukro.cz/dominik-hasek-detroit-r ... 23463.html
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

:D

dj4u
Veterán
Veterán

Příspěvek od dj4u »

GOALIES COLLECTOR: Byron Dafoe, Pelle Lindbergh and CZECH goalies in NHL !
Obrázek

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maurice Richard »

Pavel má pravdu. Ten pocit když otevřeš obálku a najdeš podepsanou kartu nebo fotku je parádní! Zažil jsem právě Gordieho Howa když odepisoval v pohodě. Dnes už jen za dolary. A vždy mi napsal i osobní věnováni! To je pak prostě nepopsatelný pocit! To samé u hráčů jako Beliveau, Worsley, Henri Richard, Ken Dryden, atd! To je stará škola. A právě kvůli kšeftování s podpisy se hodně legend rozhodlo chtít za podpis peníze. I když Samo ne všichni! Ale to je asi do jiného tématu. MR
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

nezapomenu když jsem dodělával Dominikovu serii, jak jsem jel na otočku do Karviné a zpátky na bezvadnej dvouhodinovej pokec s panem Lackým, kvůli dvěma podpisům :)
nebo jak jsem posílal special zásilku firmou TNT do Davosu, kde kurýr přijel,počkal až se Petr Sýkora dvakrát podepíše a hned vypravil zásilku nazpět. ta sranda stála 280 franků :)
je pravda že když člověk moc chce tak se podpisy dají pořešit, ale je potřeba tomu něco obětovat
ale od jisté doby, si setkání s hráčem, s jeho svolením vždy fotím :)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“