Otvorenie týchto balíčkov som vnímal ako spomienku a návrat do čias,keď som mal 14.Je rok 1994 a Slovenský hokej po rozdelení skončil v C kategórii.Vďaka diplomacii sa naši hokejisti mohli v roku 1993 zúčastniť na olympijskej kvalifikácii v Sheffielde a ktorú vyhrali . Otvorila sa tak cesta na ZOH 1994 do Lillehameru.
Mužstvo s kapitánom Petrom Šťastným vyhralo skupinu v spoločnosti Kanady, Švédska i USA a nešťastne prehralo až v predĺžení vo štvrťfinále s Ruskom 2:3. Celkovo sme obsadili 6. miesto .
Kúpil som 20 balíčkov a popravde ,ani som nákup nebral ako zberateľ i keď všetky ostanú v albume.Je to presne ten pocit,keď som našiel na návšteve doma u maminky zošit,kde som si nalepoval obrázky z novín lepidlom,a bohužial aj APSky - napr.rohy -neprežili vo vreckách teplákov- karty poprehýnané napoly a i preto si zaslúžili miesto v zošite.Spomienky sa dostavia okamžite a vynárajú sa dávno zabudnuté charakteristické detaily a drobnosti z tej doby.
Kvalita kiekko kariet je slabá- centrovanie,orezanie a chyby v menách sú bežné.Fotky na kartách niesú priamo z hier.Nájdu sa zo Svetového pohára ,MS Juniorov,ale aj kvalifikačných či priatelských zápasov.
V každom balíčku bolo 5 kariet a v nich možnosť nájsť teamy Slovensko,Česko,Kanada,USA,Rusko ,Fínsko,Švédsko,Nórsko,Rakúsko,Nemecko,Francúzsko a dokonca Anglicko.
Checklist som nehladal po nete ale ak niekto viete kde ,priložte link - rád si pozriem.Mne sa v balíčkoch ukázal aj párkrát dream team- to sú tie žlté "paralelky" bez loga ZOH.
Balenia -

zopár kusov na ukážku z tých vtedy outsiderov

Kanada a USA

Rusko

Švédsko a Fínsko

a Naši a Vaši ..

Všetko.ďakujem za pozornosť.Ospravedlňujem sa za sentiment a pokec,ale tie pocity a spomienky pri otváraní boli veľmi silné.Hokej a hokejisti boli v tej dobe jeden z tých obrovských vzorov ktorý sme mali ako deti a teenageri.Ďakujem Bohu,že som vyrastal v tej dobe- boli to krásne časy.A tieto karty ma vrátili na chvíľu do nich