to jsem zase já....
S novým rokem a s mým "návratem" ke kartám, jsem se rozhodl, že otevírat hokejový boxy je pro mně absolutně mimo mísu... alespoň zatím. Sice jsem nikdy nebyl zastáncem přepočítávání ceny boxu na karty a koukání na "návratnost", ale vzhledem k tomu, že ceny všech boxů (celosvětově) vyletěly do výšin, musí na to člověk alespoň trochu brát ohled. Prostě čeho je moc, toho je příliš....
Ceny boxů šly nahoru, ale u hokejových karet se nějaký markantní nárůst cen (kromě vyhajpovanejch nonamerookiesraček) nekonal a tak poměr cena boxu/cena hokejových karet se rozevírá stejně jako nohy lehké děvy v Dubí, při otevírání peněženky Germánského důchodce.
V jiných sportech to ale (zatím) takový průser není a tak se při otevírání budu spíš soustředit na další 3 sporty "velké čtyřky", protože hodit do chřtánu UD 5k za průměrný produkt, kde je sice nějaká (velmi často přeceňovaná) rádobyhvězdička, ale na trhu za ní dostanete stejně velký kulový, tak to se mi fakt nechce. Navíc, já jsem byl vždycky spíš na hráče, kteří už něco dokázali, a jelikož těch se do takových produktů dostává čím dál méně, není co řešit.
No, ale abych tu jenom nebrečel

2020-21 Panini Court Kings Basketball International Blaster Box
Za "čtyřku" mě čekalo 7 balíčků / 5 karet
Garantovaný plnění:
- 2 acetate RC
- 4 inserty
- 1 limitovaná paralelka
- K tomu byly v každém balíčku ještě 2 "normální" RC-čka
- Lze najít i náhodně vložený podpisovky
Největší rookie "bomby" jsou v tomto ročníku: LaMelo Ball, Anthony Edwards, Tyrese Haliburton, James Wiseman, Deni Avdija, Obi Toppin a další
LaMelo Ball byl za svoje výkony loni oceněn "Nováčkem roku".
Všechny karty jsou povrchově canvasky, včetně bejsek, takže v ruce nemáte žádný papírový lámavý a ohebný "odpad".
Design je trochu takovej divočejší / hodně barevnej, ale mě to zase tak moc nevadí...prostě Panini
A nyní již samotný brejk....
Base karty

Roookie
Jména OK, Cole Anthony, R.J. Hampton, Immanuel Quickley nebo Patrick Williams.

První 2 inserty - Artistry in Motion (Harden) a Modern Strokes (Gilgeous-Alexander)

Následují 2 inserty Contemporaries, kde u jmen není co dodávat LeBron a předloňský "Nováček roku" Ja Morant

Jedna paralelka Amethyst #40 Jayson Tatum /99 - spokojenost, když jde o oblíbený Boston

No a nakonec Acetate Rookie...
Co víc si přát, že.... lejdýs end džentlmen Rookie of the Year - LaMelo Ball

Co říct závěrem... produkt hodnotím 7,5/10.
Daleko více karet než v Hobby boxu (co stojí cca 8.000,- na Dacardu), kde je ale jenom 1 paklík/10 karet. Ano jsou tam 2 podpisovky (NEBO) memo, ale jinak 1 RC, 2 inserty, 1 paralelka a 2 inserty. Takže alespoň jedna podpisovka musí bejt "slušná".
Jo, je to sice "jenom" blástr, ale v porovnání s těma hokejovejma (blástrama), to je prostě nebe a dudy.... cenu zde mají i inserty (Morant cca 700,-), což je v hokeji kromě McD nebo Waynea (v ČR možná i Pasty) prakticky nemyslitelný za nelimitovaný insert.
Jasně, "začátečnický" štěstí

Pokud by někdo něco chtěl, dejte vědět, možná něco "pustím"

Tak zase někdy nazdar, D.