Takže prosím, jestli chceš diskutovat, tak čti co druzí píší. Budu věřit, že tohle překrucování a míchání vět není z tvojí strany záměrný.
Ano, napsal si primárně, ale shrnul si to tím, že vše ostatní je kočkopes. Tím pádem si naznačil, že lepit samolepky do alba je ta správná cesta a já jen říkám, že lepit je do alba není jediná správná cesta. Nebo snad mám pod tvou frází "všechno ostatní je kočkopes" chápat to, že tím vlastně vyjadřuješ onen respekt k ostatním sbírkám? Vedle si psal, že název Remnants v tvých očích "uráží" jinak povedenou kartu. Tady já můžu s čistým srdcem napsat, že to, že řekneš, že vše ostatní, mimo primárního lepení samolepek do alba, je kočkopes, že je zase pro mě urážlivé a dehonestující každého jednoho sběratele, který nepůjde, nekoupí si album ale bude si karty řadit do fólií, jakože i na rozměry těchto samolepek jsou dělané extra fólie. Nejde o to, jestli si napsal primárně, sekundárně nebo cokoliv podobného, jde o to, že na jedné straně jsi schopný psát něco o tom, že někdo něco dehonestuje a vedle toho jdeš a uděláš to samé tím "všechno ostatní je kočkopes" úplně stejně. Tolik k tomu mému chápání tvého psaného textu. Asi máme oba nějaký problém. Já považuju tvoje texty za špatně se vyjadřující, ty zase moji interpretaci tvých textů. Tady se evidentně neshodneme. Ale OK, i to se stává.Jasně, najdou se lidi, kteří to sbírají do alba jako součást svojí sbírky konkrétního hráče, repre série apod., ale samolepky vždycky byly, jsou a budou primárně k tomu, aby s nima člověk vyplňoval album. Tečka. Všechno ostatní je kočkopes...
Souhlas, snaha přijít každý rok s něco megawow novým je na škodu. Zajet nějakou tradici a udělat to bez pochybností, to by byla paráda...Bianconero píše:Super, díky za "jízdní řád" Honzo, aspoň to máme trochu srovnané.![]()
Co se týče PR, to je špatné dlouhodobě, o tom se není ani moc co bavit. Asi jsem se zpočátku nechal unést tou myšlenkou samolepek. Ale i tak se mi to líbí, i přes ty nedostatky, protože na ta lepící alba úplně nejsem a jsem právě ten, co si raději posbírá jen něco dá si to klidně do těch Ultra Pro folií, kterou jsou k tomu i určené, nebo klidně do "obyčejných" fólií. Jsem spíš pro kočkopsa.![]()
![]()
Možná se tou diskusí vracíme úplně na začátek, co se vytýká českým výrobcům pořád dokola, a sice určitá nekoncepčnost. I když ono to je vždycky hezky vymyšlené, ale pak začne něco maličko pokulhávat, přejde se to "jakože nic" nebo "to se přejde" či "necháme to vyhnít" a jak se přidá jedno s druhým, tak to začne narážet. To už je takové typicky české - nechat vyhnít, obejít, ošulit, bokem, podpultem, zalepit později, nějak to dopadne, ono se to nepo.... atp.
pavelbart píše:V první řadě bych chtěl říci, že bych tady nerad vystupoval jako hater, ale nemohu se zbavit dojmu, že se u nás často setkáváme s tím, že je zde super nápad, ale realizace a věci okolo naprosto pokulhávají.
Souhlasím s worlikkem. Bez alba to nemá logiku.
Kam si zatím lidi budou ty samolepy dávat?
Nápad je něco jiného - udělat CZ repre samolepy, dlouho to tady nebylo, za mě rozhodně palec nahoru pro výrobce. Momentálně je po sběratelských věcech hlad, proč toho nevyužít. Lidi jsou doma, nudí se, zabaví se tím tátové s dětmi, super. Já jsem rozhodně pro. I bych si pro děti něco pořídil.
Paralelky - mně to přijde jako naprostý nesmysl, ale 100 lidí, 100 chutí. Nechápu ale, kam se ty paralelky budou dávat - na ně v albu místo nebude, jestli jsem dobře pochopil?
Co zatím slyším jako velkou chválu na Fortuna ligu je to, že tam není milion paralelek a má to hlavu a patu. Možná i toto by měla být inspirace, protože těch lidí, co nadává na množství paralelních verzí v domácích produktech je určitě taky dost.
Co bych pochválil, prezentaci, to balení (krabička) vypadá taky dobře, lákavě. Ale pro mě ze sběratelského hlediska - bez alba holý nesmysl. Kdyby bylo za měsíc, dva (k MS), ok. Ale v prosinci? To je skoro za rok. To strašně ztratí to kouzlo.
Ještě dotaz na Lukáše - celkově v tom checklistu bude nakonec kolik jmen? Jestli jsem prostudoval dobře, bude tam místo na těch 45 samolepek co vyjdou nyní, ale i na ty, co vyjdou později? Díky.
Ještě dodám, že chápu, že s výrobou alba byly licenční problémy, pak bych to ale já osobně celý nasměroval na prosinec.
Lukyn55 píše:myslím, že defacto každý, kdo sbírá nějaké hráče, nebo týmy a počítá do sbírek i samolepky, tak je nemá nikde nalepené a má je normálně ve fóliích s ostatními kartami .. ale nějak si nedovedu představit, že by někdo sbíral celý set samolepek a ty pak měl komplet ve fóliích, místo aby si je nalepil do originálního alba ..
mě osobně trošku vadí ten popis u nálepek rainbow top 5, že ty karty nebudou v balíčcích, ale dostanou je velkoodběratelé .. tohle mi na českých kartách obecně fakt vadí, že se určité karty a v tomto případě nálepky dělají speciálně pro pár lidí, kteří pak s nima za šílené částky obchodují .. je mi jasné, že ti velkoodběratelé jsou lidi, díky kterým se ty série zaplatí a chci říct, že to když Pavel nebo RHK dostanou na shop balíčky spešl karet, kterými pak podporují svůj prodej a dávají je zákazníkům jako bonus mi vůbec nevadí, to je podle mě v pořádku.. ale to, že se vyrábí naschvál milion promo podpultových karet, jen aby s tím pak někteří mohli kupčit na FB se mi už moc nelíbí ..
To je takovej nešvar všech českých karet. Karty zbydou, tak na to prdneme razítko, ono se to doprodá. Když jich zbyde víc, uděláme BuyBack sérii... (tím myslím opět jen razítko, když to má pak hráč v ruce, tak je to něco jiného). Mimochodem, mám 2x kartu Moje Kartičky 2018 Pavel Francouz /5 razítko z burzy, k výměně za razítko Hradeccup /5 ze stejného rokulukas kopp píše:Lukyne neboj, s Rainbow verzí 5 TOP českých hráčů (Zlatá hokejka) jsme mysleli i na běžné sběratele. Na jednom ze slajdů výše uvidíš, že budou součástí i redemption programu. K tomu chystáme samostaný článek hned po vydání série, kde bude vysvětleno do detailu. Tohle nejsou žádné podpůltovky.
My neděláme a nikdy nebudeme dělat razítka pro Pavla, Otu, Frantu ..jedou s Mickey Mousem, sněhulákem, koníčkem, virem nebo bůh ví čím. Tímto směrem necháváme jít konkurenci, věřím že to někomu udělá radost v albu. Proti gustu, žádný dišputát. Prostě to děláme jinak.
Pavel to vystihnul naprosto přesně. Jen bych k tomu dodal - pokud jste se tedy rozhodli vydat samolepky už teď a neposouvat to celé na prosinec, nebylo by lepší namísto paralelek udělat inserty? Pokud by měla každá samolepka své místo, lidi by to sbírali jako set a nebyli by nucení to sbírat jen na hráče. Navíc pokud by to s prodejem bylo opravdu dobré, před uvedením nové série v prosinci by nebyl problém s případným dotištěním této série a oživit to. S albem bude o samolepky větší zájem, i o tyto starší. A další 1 of 1 samolepky už se asi nepřidají. Pokud se tedy nepletu, jedna zlatá paralelka je na 20 blasterů, tedy 4000Kč, to už je celkem dost, na samolepku. Celý koncept setu samolepek pak trochu ztrácí smysl, když se to prezentuje tak, že vlastně o set nejde. Sesbírejte si svého hráče a tím to hasne. Stejně zatím to není ani kam dát a ani nebude.pavelbart píše: V první řadě bych chtěl říci, že bych tady nerad vystupoval jako hater, ale nemohu se zbavit dojmu, že se u nás často setkáváme s tím, že je zde super nápad, ale realizace a věci okolo naprosto pokulhávají.
Nápad je něco jiného - udělat CZ repre samolepy, dlouho to tady nebylo, za mě rozhodně palec nahoru pro výrobce. Momentálně je po sběratelských věcech hlad, proč toho nevyužít. Lidi jsou doma, nudí se, zabaví se tím tátové s dětmi, super. Já jsem rozhodně pro. I bych si pro děti něco pořídil.
Paralelky - mně to přijde jako naprostý nesmysl, ale 100 lidí, 100 chutí. Nechápu ale, kam se ty paralelky budou dávat - na ně v albu místo nebude, jestli jsem dobře pochopil?
Co zatím slyším jako velkou chválu na Fortuna ligu je to, že tam není milion paralelek a má to hlavu a patu. Možná i toto by měla být inspirace, protože těch lidí, co nadává na množství paralelních verzí v domácích produktech je určitě taky dost.
Co bych pochválil, prezentaci, to balení (krabička) vypadá taky dobře, lákavě. Ale pro mě ze sběratelského hlediska - bez alba holý nesmysl. Kdyby bylo za měsíc, dva (k MS), ok. Ale v prosinci? To je skoro za rok. To strašně ztratí to kouzlo.
Ještě dotaz na Lukáše - celkově v tom checklistu bude nakonec kolik jmen? Jestli jsem prostudoval dobře, bude tam místo na těch 45 samolepek co vyjdou nyní, ale i na ty, co vyjdou později? Díky.
Ještě dodám, že chápu, že s výrobou alba byly licenční problémy, pak bych to ale já osobně celý nasměroval na prosinec.
lukas kopp píše:Pavle, ještě reakce k tobě a počtu samolepek "Stick with czech hockey 2020". Celkově v Checklistu je 45 jmen. K tomu bronze, silver a gold verze. Plus 5 duhových / Rainbow s TOP 5 hráči - stojcích mimo blastery.
Stick with czech hockey 2020 je samostatná série k roku 2020. Ne k sezoně národního týmu 2020/21! Je to pilotní projekt samolepek po 23 letech...! Mapuje crazy rok 2020, to jsme si nechtěli nechat ujít. Trochu je to krok do neznáma, ale už teď vidíme, že si své zájemce najde.
![]()
Chceme také vydat na konci roku ucelenou novou sérii samolepek za celou sezónu 2020/21, bude jinak baleno, inserty atd. VČETNĚ alba, kde bude bude místo pro 45 kouskou základní série SWCH. Rozumíme si už?
![]()
Hlavně z licečních důvodů (i dalších podružných) nebylo možné vydat teď album pro tuto sérii. Ten kdo si je sesbírám si je bude moct pod stromeček nalepit do alba. Bude na ně místo.
pavelbart píše:V první řadě bych chtěl říci, že bych tady nerad vystupoval jako hater, ale nemohu se zbavit dojmu, že se u nás často setkáváme s tím, že je zde super nápad, ale realizace a věci okolo naprosto pokulhávají.
pavelbart píše:Díky. Chápu, budou to dvě rozdílné série, ale v té následující bude i místo na tyto - pilotní.
Mně šlo primárně o to, kolik v tom albu bude nakonec celkem karet - 100, 200... Asi to nemůže být na úrovni Topps (logicky, NHL týmů je 31...), ale spíš jsem myslel obecně - v nové sérii bude cca 50 základních, 20 insertních apod. Dohromady, i se současnou sérií, to bude 150 samolepek v albu.
Pokud ty paralelní (a to je vlastně logický) nebudou v albu, tak mně osobně to přijde opravdu obrovský nesmysl, jediné co snad chápu, že si někdo posbírá "svého" hráče. Možná se v tom pletu, ale mám dojem, že samolepky jsou z 95% pro děti. A to ještě myslím, tak max do 10, 11 let. A ty myslím, že na paralelky prdí z vysoka - nedokáží ještě chápat tu hodnotu - pro ně to je prostě Pasta, mají stejnou radost z řadovky, jako z insertu.
Je to něco, co asi nikde ještě nebylo (fotbalová alba taky mají prostě speciální hráče na efektu, insertu apod.). Ale asi taky chápu proč - protože kam s nimi. Já v tom nic zajímavého nevidím a snažím se to brát ze všech úhlů:-). Myslím v těch paralelkách. Jako upřímně mít Haška 1 of 1 paralel, kterou si mohu dát do alba společně s kartami - pro mě žádná sběratelská hodnota:-)). To s tou licencí chápu a je to škoda, ale pro mě být na tvém místě, jasný signál, vydat to společně - později. Ale je to samozřejmě vaše věc. Mně tahle série mine úplně, takže můj názor asi ani není důležitý. Přesto se zopakuji - výborný nápad a za to tleskám - provedení podle mě nešťastné. Co je dobře, že něco nového zkoušíte. Možná by ale nebylo od věci udělat si průzkum mezi lidmi, co na to říkají a tady možná i mezi dětmi. Protože ty, ať chceš nebo ne, budou hlavní cílovou skupinou.
lukas kopp píše:Pavle, ještě reakce k tobě a počtu samolepek "Stick with czech hockey 2020". Celkově v Checklistu je 45 jmen. K tomu bronze, silver a gold verze. Plus 5 duhových / Rainbow s TOP 5 hráči - stojcích mimo blastery.
Stick with czech hockey 2020 je samostatná série k roku 2020. Ne k sezoně národního týmu 2020/21! Je to pilotní projekt samolepek po 23 letech...! Mapuje crazy rok 2020, to jsme si nechtěli nechat ujít. Trochu je to krok do neznáma, ale už teď vidíme, že si své zájemce najde.
![]()
Chceme také vydat na konci roku ucelenou novou sérii samolepek za celou sezónu 2020/21, bude jinak baleno, inserty atd. VČETNĚ alba, kde bude bude místo pro 45 kouskou základní série SWCH. Rozumíme si už?
![]()
Hlavně z licečních důvodů (i dalších podružných) nebylo možné vydat teď album pro tuto sérii. Ten kdo si je sesbírám si je bude moct pod stromeček nalepit do alba. Bude na ně místo.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host