2018-19 Chronology

Boxy otevřené sběrateli v měsíci lednu 2020.
peldap
Veterán
Veterán

2018-19 Chronology

Příspěvek od peldap »

Zde jedna velmi rychlá záležitost Chronology 2018-19, sám nevím jak boxík hodnotit, nechám na vašem uvážení.
20200127_193128_resized.jpg
1) Gerry Cheevers řadovka / 222
2) Dick Duff Chronology Letterman / 35
20200127_193059_resized.jpg
3) Fredrik Modin AU
4) Markus Naslund AU
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: 2018-19 Chronology

Příspěvek od Maurice Richard »

Určitě se dá otevřít lepší box, ale na druhou stranu všechna jména na kartách známá a kvalitní!
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

radek850
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od radek850 »

Za mě tragický box, ale to si myslím o celých chronology, takže mě to ani nepřekvapuje
Buď svůj.

SugarRay
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SugarRay »

Ja jsem jinej , ale mě se to líbí , podpisy super jména i ty samotný podpisy jsou parádní , žádný odfláknutý jedno písmeno nebo klikihák , celkově tahle série je super , Pavel tady někde psal že má být i Chronolgy volume 2 *ano*
Obrázek

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

radek850 píše:Za mě tragický box, ale to si myslím o celých chronology, takže mě to ani nepřekvapuje
Můžeš prosím trošku rozvést, proč tragický?

Já tam vidím, čtyři karty, který jsou v každým boxu jasně daný. Řadovka, dva podpisy a jedna memo, většinou právě tenhle Letterman. Na podpisovkách tam kromě pár vyjímek nejsou žádný prvořadý hvězdy, většinou jde právě o tyhle určitě skvělý jména, ale ne tolik medializovaný. Tak proč tragický? Pokud aspoň něco málo o tom produktu vím a dostanu pak tohle, tak nemůžu takový spojení použít...
Obrázek

Omerta
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Omerta »

radek850 píše:Za mě tragický box, ale to si myslím o celých chronology, takže mě to ani nepřekvapuje

Už jsem ti to tuším jednou psal. Chápu, že ne každého zajímají starší hráši, ale než tady vybliješ nějakou reakci na nějaké hráče, tak si o nich alespoň něco zjisti.

Sám bych ti se o nich něco vypsal, ale asi to je stejně zbytečný. Tak jenom stručně..... tyhle páni maj ve svých rukou vyhraných více Stanley Cupů, než ty máš pravděpodobně odpracovaných let...

A k brejku.... Za mně super box, jj letterman jsou bez podpisu takový nijaký, ale hráči jsou to všechno parádní. A to tady i včetně podpisovek, který jsou v tomhle produktu na jména malinko slabší. I když, jakmile si člověk o nich něco přečte, většinou stejně musí uznat, že to žádný nýmandi nejsou ;)
Ray Bourque - 1046
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Modin člen Triple Gold Clubu.... :thumbup:

Naslund, spousta zápasů v NHL a k tomu vagón bodů.... :thumbup:

Duff, několik Stanley Cupu....

Gerry Ch, brankářská legenda, jako prase a jistě i největší sběratel Medvědů Omerta by ho bral....
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

Za mě velká paráda! Jeden z těch hodně dobře naplněných boxů. Švédské podpisy jsou krásné, to je radost pohledět. Na řadovce obrovská legenda Bruins a na Lettermanovi jeden z mála hráčů, kteří mají právo říct "vyhrál jsem 6x Stanley Cup", navíc chlap, co dal ve finále 1962 vítěznou trefu a pokořil tak mé milované Chicago. Respekt a úctu k tomuto pánovi. *placnuti*
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

radek850
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od radek850 »

Nebavím se o tom, kolik kdo vyhrál SC, to mi momentálně přijde i naprosto nedůležité.
Pro mě box, který stojí kolem trojky, s hodnotou otevřených karet možná na třetině (i to je asi moc), i když se jedná o sadu speciálně pro legendy nhl, nemá moc smysl.
Pokud chtějí udělat box pro legendy, tak tam nemají dát takovou nesmyslnou cenu, pro porovnání skvělý příklad panini classics signatures, kde za stejnou mám podpisových karet dokonce šest.

Další věc jsou, pro mě naprosto nepochopitelné, letterman karty. Manufaktura o ničem, lákadlo v podobě podepsané verze je sice super, ale co se koukám na prodeje, tak i tam jde většina jmen za vtipnou cenu, i když se jedná o case hit, a především jedno z hlavních lákadel těchto boxů.

Jak asi všichni víte, tak hokejový trh nefunguje podle toho, že kolik mám SC, tak velkou hodnotu bude moje karta mít. Pokud někdo argumentuje kvalitu boxu tím, že tento člověk vyhrál tolik sc, tak je to pro mě vtipné. Když jeho karta stojí stopade, tak mu ti SC očividně s hodnotou moc nepomohly.

Takhle bych asi základně shrnul, proč jsou pro mě chronology taková tragédie, a proč je tento box za mě propadák.
Buď svůj.

lastik
Legenda
Legenda

Příspěvek od lastik »

A to je proste to, v cem je podle tebe chyba, porad to prepocitavas na penize, za me tento box taky nebyl nic extra, ale taky nebyl nejhorsi..

kdyz to vezmu za sebe (a myslim, ze i za Peldu), tak boxy neotviram pro vidinu vydelku, ale pro cistou radost z otvirani, protoze nas bavi ten adrenalin, co muzes vytahnout a vetsinou taky otviram boxy, ktere mi muzou prinest karty do sbirky, o to vetsi je pak radost, kdyz vyjde karta do sbirky...
Pelda sbira podpisovky a lepsi karty hvezd minulych i soucasnych, takze tento produkt je pro nej svym zpusobem usity na miru, jen tady nechytl uplne extra top jmena(Lemieux, WG atd.) ale “jen” prumerne hrace... me to treba pripomnelo Modina, na ktereho jsem uplne zapomnel...

Bianconero
Legenda
Legenda

Radku, tato série nemá smysl pro třeba pro tebe, ale jsou sběratelé, pro které smysl má. A věř nebo ne, těch sběratelů, pro které smysl má, si troufnu říct, že je daleko víc, než těch "moderních", jako jsi ty, kteří to přepočítávají na peníze. Tento produkt možná nemá poměr ceny a výkonu, jako tebou zmíněný box od Panini, a co? Už jednou ses tu k tomuto produktu vyjadřoval nevalně a nyní si ho de facto dehonestoval. Když pro tebe tento produkt nemá smysl, proč se k němu tedy opakovaně vyjadřuješ? To právo ti samozřejmě nikdo upřít nemůže, vyjádřit se tu můžeš k čemu chceš. Ale možná by nebylo od věci vzít rozum do hrsti, obrátit se trochu směrem k sebereflexi a když se ti ten produkt tak moc nelíbí, tak ho raději nekomentovat. Z toho tvého první komentáře pod tímto breakem stříká arogance s pohrdáním až za Atlantik.

Peldo, sypej to dál. Lepší mít podepsanou kartu "nemoderního" velkého hráče minulosti, co se umí podepsat, byť třeba za "stopade", než novou kartu "potenciální hvězdy", co zvládne načmárat sotva tři křížky s dohledem v pomocné škole, přeceže je cena jeho karet trhem uměle přestřelená.

Kerci
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kerci »

No treba rozlisovat 2 veci, financnu hodnotu karty a moralnu hodnotu karty...Akonahle sa zberatel zacne na kartu pozerat uz len z hladiska profitability, uz to nie je zberatel, ale priekupnik, bez urazky k niektorym clenom...Ja mam vela kariet, ktore nemaju az tak velku hodnotu, ale proste okolnosti ako som k tym kartam prisiel davaju tym kartam pre mna uplne inu hodnotu, ako tu financnu a nepredal by som ich ani keby mi niekto ponukal 10x tolko...Co sa tyka cien kariet tychto legiend, tak sa tomu nedivme, drviva vacsina z nas, mozno nikto, este nebola na svete, ked tito hraci hrali, ja nepoznam doma nikoho kto zbiera Cheeversa, taky zberatel na Slovensku asi ani nie je. Kazdy zbiera bud aktivne hrajuceho hraca, alebo nejaku domacu/zahranicnu legendu, ktora este donedavna hrala, Hasek, Bondra, Demitra, Gretzky, Jagr atd...Takze pokial na trhu nie je o nieco zaujem, tak samozrejme ze ta cena toho artiklu nebude vysoka, a ano, vtedy vam ani 20 Stanley Cupov hraca nepomoze zvysit cenu, lebo trh a cenu artiklu tvoria ludia...Nase deti a vnucata, ked teda budu zbierat karty, tiez nebudu zbierat Krejciho, Tatara, Sekeru, Hertla...
Naposledy upravil(a) Kerci dne čtv 30. led 2020 12:34:00, celkem upraveno 1 x.

Omerta
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Omerta »

Bianconero píše: Peldo, sypej to dál. Lepší mít podepsanou kartu "nemoderního" velkého hráče minulosti, co se umí podepsat, byť třeba za "stopade", než novou kartu "potenciální hvězdy", co zvládne načmárat sotva tři křížky s dohledem v pomocné škole, přeceže je cena jeho karet trhem uměle přestřelená.
Amen!

Já za sebe jenom dodám, že pro mně je "hodnota" karty (ne cena!!!!) vždycky udaná tím, kolik toho hráč odehrál v nejlepší lize světa. Proto třeba nechápu ceny Kotkaniemiho a dalších stovek mlaďáků, který ještě nemají odehráno nic a jejich karty jsou dražší, než třeba Ray Bourqua, kterého sbírám. Ano je to aktuální trend, podle mně nesmyslně vyšponovaný, a u 95% karet a hráčů budou jejich majitelé do několika let brečet, nad pro.... penězma za jejich YG, RPA, nebo patche.
Například u právě zmíněného Kotkaniemiho se prodává jeho RPA za 8k.... tvl to je cena Gretzkyho podpisu a přitom z toho hráče (sorry příznivcům Habs) nikdy hvězda první velikosti nebude.

Takže Radku, již více lidí ti za tu dobu co tu jsi psalo, že zde se moc karty na peníze nepřepočítávají a tohle je přesně ten příklad proč. Tady totiž většina z nás dává přednost hráčům, co něco dokázali, než nad uměle vytvořenou rádobyhvězdičkou...
Ray Bourque - 1046
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Omerta píše:
Bianconero píše: Peldo, sypej to dál. Lepší mít podepsanou kartu "nemoderního" velkého hráče minulosti, co se umí podepsat, byť třeba za "stopade", než novou kartu "potenciální hvězdy", co zvládne načmárat sotva tři křížky s dohledem v pomocné škole, přeceže je cena jeho karet trhem uměle přestřelená.

Amen!

Já za sebe jenom dodám, že pro mně je "hodnota" karty (ne cena!!!!) vždycky udaná tím, kolik toho hráč odehrál v nejlepší lize světa. Proto třeba nechápu ceny Kotkaniemiho a dalších stovek mlaďáků, který ještě nemají odehráno nic a jejich karty jsou dražší, než třeba Ray Bourqua, kterého sbírám. Ano je to aktuální trend, podle mně nesmyslně vyšponovaný, a u 95% karet a hráčů budou jejich majitelé do několika let brečet, nad pro.... penězma za jejich YG, RPA, nebo patche.
Například u právě zmíněného Kotkaniemiho se prodává jeho RPA za 8k.... tvl to je cena Gretzkyho podpisu a přitom z toho hráče (sorry příznivcům Habs) nikdy hvězda první velikosti nebude.

Takže Radku, již více lidí ti za tu dobu co tu jsi psalo, že zde se moc karty na peníze nepřepočítávají a tohle je přesně ten příklad proč. Tady totiž většina z nás dává přednost hráčům, co něco dokázali, než nad uměle vytvořenou rádobyhvězdičkou...
Pod tohle, se pane kolego, s dovolením podepíšu... *typing* *gp*

Obrázek

radek850
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od radek850 »

Peldap sám řekl, ať si názor na box uděláme sami, já ho napíšu, a hned se spustí vlna nekonečné kritiky.
Pokud budete všichni takhle smýšlet, tak se ceny budou jen zvedat a kvalita plnění boxů jen snižovat.

UD se vytvořil nechutný monopol, každým rokem klesá kvalita plnění boxů, průměrná cena za kartu však stále stoupá. Když jim budeme furt zobat z ruky všechno, co vydají (ano, například nesmyslně drahé chronology), tak z nás budou jen dělat čím dál větší dementy.

Přeprodejce nejsem, mám jen asi až příliš realistický, nezaslepený, pohled na danou situaci.
Buď svůj.

Bianconero
Legenda
Legenda

Zobat z ruky? Jsme v České republice, v Evropě, pro zámořský Upper Deck nic neznamenáme. Jsme kapka v moři. Přečti si Pavlovy postřehy z konference Upper Decku, jak v zámoří na evropský sběratelský trh nahlíží. Buď ty produkty ber, nebo je nech být. Jinou možnost totiž nemáš, je to pro tebe buď, anebo, stejně jako pro kohokoliv z nás.

A neřeš pořád trh. Pokud sám sebe chceš označovat za sběratele a ne prodejce, v horším případě překupníka, pak neřeš trh.

Hlavně nechápu, proč spíláš na UD u tohoto produktu. Legendy tě nezajímají, historie hokeje ti je taky putna a nejevíš o ní sebemenším zájem. Cokoliv se tu řeší kolem historie hokeje, tak tím jen opovrhuješ a přikládáš pouze negativní komentáře. Takže jaké jsou tvoje pohnutky, když vlastně pro tento produkt nejsi ani v nejmenším cílovou skupinou? Komentuješ něco, u čeho nemáš ani ten nejmenším úmysl, to kupovat.

A když už mluvíš pořád o trhu. Jsi sběratelem nových věcí, nových produktů, hráčů nového tisíciletí. Tento produkt s novou érou nemá nic moc společného, kromě společného jmenovatele - výrobce. Karty, o které máš tedy zájem, karty z tohoto produktu co se týče trhu nijak neovlivní. Takže opět nechápu, nad čím tu spíláš.

Michal
Legenda
Legenda

Příspěvek od Michal »

Bianconero píše:Radku, tato série nemá smysl pro třeba pro tebe, ale jsou sběratelé, pro které smysl má. A věř nebo ne, těch sběratelů, pro které smysl má, si troufnu říct, že je daleko víc, než těch "moderních", jako jsi ty, kteří to přepočítávají na peníze. Tento produkt možná nemá poměr ceny a výkonu, jako tebou zmíněný box od Panini, a co? Už jednou ses tu k tomuto produktu vyjadřoval nevalně a nyní si ho de facto dehonestoval. Když pro tebe tento produkt nemá smysl, proč se k němu tedy opakovaně vyjadřuješ? To právo ti samozřejmě nikdo upřít nemůže, vyjádřit se tu můžeš k čemu chceš. Ale možná by nebylo od věci vzít rozum do hrsti, obrátit se trochu směrem k sebereflexi a když se ti ten produkt tak moc nelíbí, tak ho raději nekomentovat. Z toho tvého první komentáře pod tímto breakem stříká arogance s pohrdáním až za Atlantik.
Tohle je docela drsna reakce, nemyslis? Sam jsi jeden z tech, kdo tady dost casto prosazuje opozicni nazory, a to opakovane, a ostatni budes odrazovat od sdileni jejich dojmu kdyz jsou jine nez tvoje a vest je k sebereflexi...? :crazy:

Pokud se nepletu, tak nikdo nikde nikdy nezpochybnil jmena hracu na kartach, jejich zasluhy a vliv na hokej/NHL, co se zpochybnuje, je cena vs obsah boxu.

Ja bych byl uprimne taky zklamany - 2 karty ze 4 pro me maji hodnotu radovky. Jedna je radovka skutecna, ta druha pro me pocitova...mozna je to spis paralelka, preci jen, je tam nejaky limit. Ale jak uz jsem psal u jineho boxu, tyhle manuf. pismenka jsou o nicem (nemyslim podepsane verze) a nevidim v nich zadnou pridanou a ani sberatelskou hodnotu. To ze je na nich Dick Duff, je hezke, ale co z toho? Co v tom vidis sberatelskeho?
Zbyle dve karty jsou aspon hard-signed a maji slusne hrace, ktere mnozi z nas jeste meli to stesti videt hrat, ale zase - proc z boxu o 4 kartach vytahnout 2 typove stejne karty?

Moje predstava sberatelsky kvalitniho boxu by byla - radovka, Dick Duff na karte ala Full Gear od ITG, jedna normalni podpisovka, a pak treba Canvas podpisovka. Jmena v checklistu at zustanou takova, jaka jsou, ale chci variabilitu, SBERATELSKOU hodnotu, kdy az na radovku ma kazda karta skutecne co do cineni s danym hracem (GU vystroj, podpis...), a pak jsem ochoten prominout vysokou cenu (oduvodnim si ji koupi starych memorabilii a shanenim podpisu) a i ne uplne uzasny design karet (subjektivni hodnoceni).

Dale predesilam, ze nejsem zadne High-end hovado, a sbiram Curtise McElhinneyho, kteremu roky nevysly jine karty nez base a paralelky od OPC a UD S2, a kompletuji cely set karet MVP 2002-03, ktery obsahuje 660 paralelek ve 3 ruznych variantach, takze se raduji ze vsech karet a nemusi to byt nutne jen Gretzky na Cupce s kusem hokejky v limitu 1/1...

Jinak k tebou zminene oblibenosti produktu - Chronology maji na cardboardconnection hodnoceni 1,5 z 5, coz je jedno z nejhorsich hodnoceni vubec (z toho co jsem proklikal...hur dopadly jen Ultimate, ale ty hodnotily 2 lidi). Samozrejme to neni smerodatne a ne vsichni hodnoti, ale jisty signal to je taky.
Co sbírám:
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 821/1021 (80%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st & 2nd Edition)- 131/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd, 3rd, 4th & 5th Edition) - 28/36 (78%)

Bianconero
Legenda
Legenda

Michal píše:
Moje reakce je podle tebe drsná? Fajn. Pokud je má reakce drsná, pak toto je na kriminál. :D
Napsal jsem to slušně a nikoho neodrazuju, to je tvoje interpretace. Radek nemá ani v nejmenším o karty legend zájem, na samém začátku při představení produkt zkritizoval a pokud tu byl někdo naposledy drsný, pak je to on, ne já. A nejde o opoziční názor. To do toho opět taháš něco, co do toho nepatří. Tohle totiž není o opozičním názoru. Radek tu spílá na to, jak je zkřivený trh. Spílá na tento produkt a kritizuje ho, leč na produkty, které jsou jeho cílovou skupinou, to nemá ani v nejmenším šanci zasáhnout. Nebo mně chceš snad tvrdit, že hráči z checklistu Chronology mají šanci na trhu pokřivit ceny karet z produktů UD jako jsou Series 1/2, Parkhurst, MVP, Synergy, SP GU, SPA, Black Diamond, Trilogy a dalších? Pokud to tak vidíš, rád se nechám poučit, jakým způsobem je to možné. Protože abych ujasnil svůj pohled nějakým příměrem, nemyslím si, že SUVčka mají nějaký vliv na to, kolik se prodá sportovních vozů a za kolik. Každý ten trh vnímáme v korelaci s tím, co nás každého zajímá, na co se kdo z nás "specializuje", co kdo sbírá. A jsou produkty, které se zkrátka vzájemně cenově neovlivní, protože se obsahově míjí.

A sběratelský svět je i mimo internet. Taky jsem byl dost slepý v tomto ohledu. A například díky Pavlovi nebo panu Hrbkovi vím, že na internetu se projevuje jen zlomek těch, kteří skutečně sbírají. A hodnocení na cardboardu neberu ani v nejmenším jako jakoukoliv bernou minci.

Jinak budu rád, když se ta diskuse povede dál v argumentačním duchu a nepřijde klasické "tak já teda mlčím", "že já vůbec reagoval", atp. Protože když se ohlédnu za tou myšlenkou onoho tzv. úpadku fóra, pak je to ta neschopnost argumentace a ukřivděnost, které to zabíjejí. Argumentuj. Budu rád. :)

A abych si nasypal popel na hlavu a ukázal tu sebereflexi. V Radkově věku jsem byl taky zčásti dost arogantní a reagoval tu zbytečně na některé věci, po kterých mi bylo vlastně houby. To je fakt a nestydím se za to. Naopak jsem rád, protože mi to v mnoha ohledech otevřelo oči.

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Já teda taky snad nemám problém respektovat něhoko jiný nebo odlišný názor od mého. Ale to jak tu sérii a tento konkrétní box zhodnotil radek250 v jedný holý větě, je přeci nesmysl. Zcela objektivně ne? To je jako kdyby si koupil rybí salát a pak řekl, že je nechutnej, protože nejí ryby. To pak ten salát může být sebelepší, ze sebelepších surovin a ryb a stejně mu nebude nikdy chutnat... To přepočítávání kolik jaký box u nás stojí je taky nešťastný. Ty ceny jsou v us jiný než u nás. Tady do toho vstupuje clo, dph, marže prodejců. To navýší cenu o desítky procent a pak je ta výsledná cena vůči kupní síle úplně jinde... Nadávat na monopol je už z mýho pohledu taky takový klišé. UD má hokej, Panini třeba basket a zeptejte se sběratelů baskeťáků, jestli jsou ty karty a produkty kvůli nějakýmu monopolu nechutný. Atd. atd... Každý má právo na názor a klidně ať ho sem píše, ale musí to mít hlavu a patu, ne jenom slepý střevo...
Obrázek

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Btw. cena tohoto boxu na dacardu je momentálně $86 (na czk 1970), na českým eshopu 3500Kč. Takže téměř na polovině... To jen tak na představu, jaká je investice vůči ceně karet u nás a když to někdo otevře v americe. A to jak už říkal Bianco jsou dva objemově naprosto odlišný světy. Pocit, že když to u nás přestaneme kupovat a otvírat, tak UD začne něco měnit, je prostě úsměvná...
Naposledy upravil(a) DzEjDy dne čtv 30. led 2020 15:44:47, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Leden/January 2020“