po úspěšném třetím ročníku SCT, jsem objednával výhry do soutěže a tak jsem si k tomu něco přibalil.
Pro někoho nezajímavá, drahá nebo zbytečná série - 2018-19 UD Chronology Ser. 1.
Pokud to vezmu ze svého pohledu, já jsem stále zastáncem starších pánů, kteří v tom hokejovém světě už něco dokázali. A z tohoto pohledu se tato série UD opravdu povedla. Spolu s NHL Alumni vymysleli checklist, který podle mne nemá v posledních letech konkurenci.
Konečně se také objevila na světě série bez zbytečných 865000 noname rookie, kteří si na první trénink musí vzít sebou mapu, aby vůbec trefili na stadion.
A tak se můžeme těšit na jména hokejové historie skoro od vzniku NHL. A to nejenom na ta známá jako jsou Bobby Orr, Wayne Gretzky, Martin Brodeur, Maurice Richard nebo Džarda Džágr.... ale i na hráče, kterým toho moc (nebo již hoooodně dlouho) nevyšlo. Turk Broda, Tie Domi, Gregg Sheppard, Danny Gare, Michael Peca, Cliff Koroll, Jamie Langenbrunner, Nick Libett, Steve Staios, Mark Napier, Rejean Houle, Bob Nystrom, Jeff Beukeboom nebo Fredrik Modin.
I když se v některých případech jedná o karty hráčů za stokoruny a musíte se (stejně jako i já) na některá jména vůbec podívat, kdo to vlastně je, tak já tohle vítám a VŽDYCKY upřednostním hráče který má odehráno v NHL 800 zápasů a jeho jméno mi nic neříká, před uměle vytvořenou rádobyhvězdičkou... Ale třeba to někdo vidí jinak a v tom případě pro něj tento produkt není.
Cenu asi nemá v našich končinách řešit, protože pokud se zde nebude vydělávat více kaček, tak bude úplně každej produkt v poměru obsah/cena pro nás drahej.
Takže já si užívám produktu, který mi UD udělalo snad na míru a určitě jsem neotevřel poslední box.
A jdeme na to....
K každém boxu jsou min. 4 karty a já je zde budu prezentovat dohromady, jak se mi líbí od nej, po nej....

Na poslední šprušli vidím Time Capsules, která v sobě obsahuje ještě jednu mini kartu. Ta je standartně v limitu /60, ale dají se zde najít i podepsaný....
MIKE GARTNER (WAS) - 4. draftu - 1978-98 - Převážně hrál ve Washingtonu, pozdeji i v NYR nebo TOR
Odehrál celkem 1432 záp. - 1335 b. (708+627) - HOF
Kartu jsem otevřel opatrně, ne jako americký lopaty a tak je zepředu v pořádku. Vzadu jsou takový "dvířka"

Z "Majka" nakonec vyklouzla ve slívu tato minikartička...
BRYAN BERARD (NYI) 50/60 - 1. draftu - 1996-2008 - Nejvíce toho odehrál v Islanders dále v TOR nebo v CBJ.
Odehrál celkem 619 záp. - 323 b. (76+247) - 1x Calder, 1x Masterton

Jako další tu máme podpisovku
BRENDAN MORRISON (VAN) - 39. draftu - 1997-2012 - Nejvíc toho odehrál ve Vancouveru, potom také v NJD nebo CGY.
6 zápasů má v sezoně 99-00 i v naší extralize za Pardubice, kde so ho pamatuju.
Odehrál celkem 934 záp. - 601 b. (200+401)

Čtvrtá od konce je další podpisovka
SERGEI GONCHAR (WAS) - 14. draftu - 1994-2015 - Nejvíce je spojen s Washingtonem a Pittsburghem, dále OTT nebo DAL.
Odehrál celkem 1301 záp. - 811 b. (220+591) - 1x SC, 2x All Star

Bramboru dneska dostanou 2 karty, 0 Celsius.
Bohužel to jsou nešťastné průhledné plastovky, které byly obě polepené od lepidla. Nechápu, jakto že k nim nebyla přilepená jiná karta (naštěstí), ale za tohle by měl být někdo v UD nakopán do koulí, aby si to hodně dlouho pamatoval....idioti
Půl hodiny jsem to z karet čistil....

PELLE LINDBERGH (PHI) - 35. draftu - 1981-1986 - Zemřel ve 26 letech při dopravní nehodě - Hrál pouze za Philku
Odehrál celkem 157 záp. - W-L-T (87-49-15) - GAA 3.31, SV% .887 - 1x Vezina, 1x All Star

NICKLAS LIDSTROM (DET) - 53. draftu - 1991-2012 - Hrál 20 let pouze za Detroit!!
Odehrál celkem 1564 záp. - 1142 b. (264-878) - 4x SC, 12x All Star, 7x Norris, 1x Smythe - HOF

Bronzovou šprušli dnes obsazuje Letterman
TURK BRODA (TOR) 32/35 - Nedraftován (draft začal až v roce 1963) - 1936-1952 - Zemřel v 58 letech - Hrál 14 let pouze za TOR!!
Odehrál celkem 629 záp. - W-L-T (304-222-102) - GAA 2.53!!! - 5x SC, 3x All Star, 2x Vezina - HOF

Stříbro si dnes odnese nejfamóznější karta brejku. Přesto ale pouze druhý flek..... nadá se nic dělat

FINSKÝ BLESK na 1 in 100 Auto/Patch
TEEMU SELANNE (ANA) 04/25 - 10. draftu - 1992-2014 - Převážně hrál za Anaheim a Mighty Ducks, za staré Winnipeg Jets nebo SJS
Odehrál celkem 1451 záp. - 1457 b. (684+773) - 1x SC, 4x All Star, 1x Calder, 1x Richards, 1x Masterton - HOF

No a máme tu poslední kartu dnešního brejku.
Přal jsem si vytáhnout něco do sbírky, což se tedy opravdu podařilo a dokonce i jedna ze 3 karet co jsem si přál.
Ta karta na první pohled není ničím moc vyjímečná a hodně lidí si řekně, jakto že ji dávám na první místo před Teema.
Důvody jsou 3.
1. Tento hráč má pouze 23 oficiálních karet
2. Tohle je karta, která tomuto hráči byla udělána po 36 letech
3. Je to jeho jediná oficiální podpisovka.
Díky tomuto jsem se rozhodl, že první flek dnes obsadí "obyč." podpisovka Gregga Shepparda.
GREGG SHEPPARD (BOS) - Nedraftován - 1972-1982 - Hrál za Boston a za Pittsburgh
Odehrál celkem 657 záp. - 498 b. (205+293)

No a to je vše.
Díky za pozornost..... a kromě Shepparda je vše volné.