Toto je dle mého největší problém. To, jestli má série 1000 nebo 1500 karet, je asi vcelku jedno. Nikdo tu nesbírá všechny týmy a insertní a paralelní série v celé sezóně. Jak jsem už taky psal, systém insertních sérií se mi líbí. Zhruba 4-5 druhů insertů ve dvou limitech - pro hobbysty a pro sběratele. Ale co chce opravdu změnit, je systém paralelních karet. Spíš než o to, aby série měla míň než 1000 unikátních karet bych křičel za to, aby za rok OFS nevydalo přes 1000 karet v limitu /1. Když se dovolím podruhé citovat.klajda píše:Když už jsem začal 1/1 kartami, tak bych chtěl nejprve říct, že mi přijde jako naprostý nesmysl, aby se za sezónu vydalo 1066 1/1 karet a to do toho nepočítám printing plates. + Dalším takovým tím nešvarem jsou razítka a proma. Razítka mi dávali smysl při výročních edicích, jako bylo těch 15 let nebo teď těch 20 let, buyback karty s podpisem mají smysl a přidanou hodnotu, mnohem větší než nějaké hidden treasures. Prostě bylo moc karet, tak šup razítko.
Tuto sezónu máme karty extraligy, 2x karty chance ligy, karty reprezentace a hádám, že zase budou nějaké další série, jako bylo YWB-YGB nebo Nagano. Je tu strašně moc karet, velké přesycení a opravdu se obávám, že s touto koncepcí to dlouho nevydrží. Paralelní karty začnou sběratelé přestávat sbírat jako první a právě ty "hity" a "cenné" paralelní verze řadovek 1/1 budou nakonec bezcenné.
Tady jen doplním, že když se tu někdo inspiruje kartami z NHL, já bych udělal opak. Inspiroval bych se spíš lehce kartami KHL. Tam došlo taky k celkovému přesycení trhu a karty už nekupovali ani obchody od výrobce.... Tam každému týmu vyšlo 9 nebo 18 karet řadovek (hezky do alba) a vždy 3 nebo 6 hráčů - ti nejlepší - dostali paralelní verze. To že jich bylo 7, je asi jedno, ale spíš to, že byly rozděleny podle barev pod stejným limitem /30. Do toho bych přidal ty inserty, podpisy a memo karty, aby to nebyla série jen o řadovkách. (Jako letošní KHL karty, kde kromě řadovek můžete vytáhnout jen redemption kartu za kterou dostanete puk nebo kšiltovku - děs).klajda píše:Osobně bych pojal celou sérii jako střet sběratelů a "koníčkářů" řekněme, kde si každý najde to svoje. Řadové karty s několika paralelními kartami a nějaké insertní série s paralelními kartami (série pro brankáře, nováčky, střelce, legendy, momentky, vítězové z minulé sezóny a mnoho dalšího - jako byly "passing the torch", "then and now", "strangers on the ice", atd.). Jsou vždy základem každé série. Podpisy s větším limitem bych osobně uvítal i v Hobby boxech, jako právě největší možný hit balíčku, jako tomu bylo před lety. Možnost najít podpis a jinak garantované klasické insertní série. Pro sběratele ještě klidně další verze s nižším limitem. Memo karty mi letos celkem chybí, také bych je uvítal, navíc právě tady se ty 1/1 karty hodí, tohle mají být ty hity série. Stejně tak jen v Collector boxech ty podpisy z memoriálů a anniversary sérií, ty bych ani do Hobby boxů nedával.
Už se těším na ten sraz