Dosavadní informace a náhledy ve mě vzbuzovaly určité pochybnosti, ale nechtěl jsem hodnotit před tím, než budu
mít box a balíčky fyzicky v ruce...
Přejdu rychle k věci - moje pochybnosti se bohužel naplnily.
Ale popořádku - začínáme samotným balením :
Všechny balíčky v designu "pan Hrbek před pěti lety" jsou zezadu přelepeny jakýmsi ochranným hologramovým kolečkem.
Myšlenka určitě dobrá, nicméně již při samotném vyndavání balíčků z boxů se tato kolečka - vzhledem k tomu, že balíček pořádně nedrží tvar, mají tendenci "sebepoškozovat", navíc několik balíčků jsem vytáhl s již poškozeným hologramem...
Pro toho, kdo vybaluje celý box je to možná "úspora" práce, ale pro mě, jakožto pro prodejce nejenom kusových karet, ale i samotných balíčků, je to věc značně nepříjemná. Kdybych boxy nepořídil u oficiálního distibutora, pojal bych skoro podezření, že nejsem v boxu jako první...

Jdeme dál - karty samotné určitě designově povedenější, než předchozí ročníky ( abych tady jen nekritizoval ), ale design je
věc poměrně subjektivní, takže kolik sběratelů, tolik chutí...
Bohužel vzhledem k balení do již zmíněných balíčků poměrně výrazně trpí kvalita !
Nezřídka kdy totiž vytáhnete kartu podobné "kvality" :

U řadové karty vás to určitě nepotěší, ale u insertní karty, která je vkládána jedna na 42 balíčků a měla by být
ozdobou celé serie vás to zcela určitě nase.e

Mimochodem, jak se vám líbí limit u té karty na posledním obrázku ?
Že žádný nevidíte? Ale jo, je tam, jen se musíte pořádně podívat.
Ono totiž očíslovat kartu s černým pozadím tmavě modrou fixou vyžaduje notnou dávku kreativity..
Bohužel to není případ jen této podpisové karty, ale třeba i dalšího "hitu" serie :

A to nebudu komentovat kvalitu pravé hrany této jinak celkem povedené karty....
Nakonec asi výrobci došel i tenhle tmavě modrý fix, protože s limity u zlatých paralelek se už nikdo neobtěžoval...
A nebo si má laskavý sběratel doplnit sám ? Zajímavá novinka....

Takže - opravdu je to to, co chceme mít v šestikartovém balíčku za 99,- Kč ?
Mimochodem - marketing samotný je taky povedená taškařice - nikdo vlastně nic pořádně neví - balíček by
měl stát asi stovku a na celý box jsme extra cenu nedělali, protože ho stejně nikdy celý maloobchodně neprodáme - toť slova zástupce oficiálního distributora..
Co závěrem ?
Určitě se reprezentační karty někam posouvají, jen je otázka kam. Dokud se ale výrobou bude zabývat někdo, kdo nemá
tuto činnost jako hlavní pracovní náplň a výdělečnou činnost ( a to platí nejen u karet, ale všeobecně ) budou karty vypadat tak, jak vypadají teď.
Velice omezený počet podepsaných hráčů ( v serii jsou dvě trojpodpisovky - proč je na obou Radil ? ), faktické chyby na kartách - Zbyněk Michálek hraje spíš vzadu, skladování nezabalených karet jako v bedně na brambory, nebo jen těžko uvěřitelné chyby ve jménech hráčů na oficiálním checklistu - ten NEUVIRTH vám prostě pořád nejde....
Můžu tolerovat "nestejnost" podpisů na kartách, protože vím, jak to chodí, ale výše zmíněné nedostatky jsou
pro mě osobně neomluvitelné....
Takže - POJĎ HRÁT HOKEJ !!!