(Dopředu se moc omlouvám za tapetu, ale tahle rozbalovačka za to stojí!

Prázdniny už se zase nachýlily, zkouškové za sebou, čekají mě výlety do přírody s kamarády a v září odlet do Kanady. Co víc si přát? No, jako vždycky, nejspíš nějakej ten boxík na rozbalení. Rozmýšlení mi netrvalo dlouho a zase jsem sáhl po boxu s dílny ročníku 2005-06. Pořád mám v hlavě malý plán vytáhnout nějakého Crosbyho, což se mi zatím nepodařilo a tentokrát jsem chtěl zkusit štěstí s boxem ze série UD Bee Hive.
Série vycházela pouze 3 roky, 2003-04 - 2005-06 - a 2006-07. Z těchto tří si myslím, že nejhezčí je právě série 2005-06. Řadovky hrají různými barvami, lze najít červené, modré nebo béžové (no to je teda originální barva...) parallelky, rookie karty jsou hezky výrazně žluté, v každém paklíku je jedna "oversize" karta a set je celkově nabit hvězdami a legendami, stejně tak jako velmi, velmi zajímavými začátečníky. Dávné mýty říkají, že existují ještě nějaké zlaté a "matte" /25 parallelky, ale ty obyčejný smrtelník jako já nikdy neuvidí. Každá barevná parallelka má navíc jinou fotku.
Podle checklistu je 100 base, pak snad přes 90 (!) různých rookie karet (plus vynásobit to 4, každej rookie má 4 variace) a 75 různých oversize karet. Hledat v tomhle Crosbyho je podle mě už spíš jehla v kupce sena.

Box má 15 balíčků (no, spíš balíků) po 5 kartách (4+1) a obecné plnění je v průměru 3-4 žluté RCs, 3 blue parallelky, asi tak 7 red parallelek, 1 béžová parallelka a 1 jersey karta. V setu jsou i podpisovky, 1 na 3 boxy. K tomu najdete 15 "oversize" karet, který jsou velký asi jako větší pohlednice a mají hezky natištěný podpis daného hráče. Balíčky jejich velikosti odpovídají (Mr.Hockey velmi sympaticky na krabici) :

-----------------
Ruka sběratele pro srovnání
-----------------

No, abych se tady zas neukecal, takhle vypadají řadovky. Ze zadní strany jsou příjemně kartonové, každý hráč má k sobě malé povídání a navíc kolonku "Did you know?" (Věděli jste, že..?) vztaženou k němu.
Můžete se tak např. dozvědět, že :
"Rick Nash říká, že kdyby nebyl hokejistou, nejspíše by sloužil veřejnosti jako policista"
"Jeremy Roenick je velký fanoušek horských drah"
"Před vstupem do sezony 2005-06 měl Keith Tkachuk na svém kontě neuvěřitelných 9 hattricků v kariéře"
"Alex Tanguay měl v mládí svého idola v Joe Sakicovi a dnes s ním hraje po boku v Avalanche"
"Alexei Yashin putoval do NY Islanders v trejdu, který zahrnoval volbu v draftu 2001. Tuto volbu posléze využili Senators na Jasona Spezzu"
"Nikdo v NHL nebyl kapitánem týmu déle, než Steve Yzerman, který nosí v Detroitu "Céčko" už 20 sezon v řadě."

Výběr hvězd z oversize karet, Forsberg netradičněji v barvách Philadephie, za mě favorit spíše Sakic, ale Sundin zase pěkně s retro logem na dresu.

V rámci tohohle breaku musíme uctít a docenit nějaké to pořádnější retro, takže tady pánové Bernie Geoffrion, Guy Lafleur a Gilbert Perreault!!

LEPŠÍ KARTY BOXU A PARALLELKY - Červených parallelek se nakonec urodilo hodně, celkem 11, z toho Bourque, McClement a Leneveu (brankář) jsou Rookie. Nejvíce se mi líbí Kolzig a Tanguay.

Na base žlutých Rookie kartách se povedl Andrew Ladd, dnes už solidní mazák NHL. O Brandonovi Bochenským jsem nikdy neslyšel, ale to jsem asi měl díru ve vzdělání, jelikož tenhle borec prý dokázal v 75 zápasech AHL nasázet 70 bodů (34+36). Třetí karta je hezkou vzpomínkou na Dereka Boogarda.
Příznivci Plzně si určitě přijdou na své pěknou červenou Rookie kartou Ryana Hollwega. Takovej bažant! R.J.Umberger na modré Rookie parallelce neurazí, v té době koukám taky velmi nadějný hráč, v 80 zápasech AHL 65 bodů (21+44). Na béžové parallelce s natisklým podpisem se ukázal Kovalchuk a na jerseyně jeho bývalý spoluhráč z Atlanty Dany Heatley.

.
.
.
.
.
.
.
.
No a jdeme konečně do finále!
5.místo : 2005-06 UD Bee Hive MM-JT Matted Materials Joe Thorton
Jumbo Joe na parádní jerseyně, ještě v mladších letech za Boston a navíc žlutej kousek dresu tak jak se na Bruins sluší a patří.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
4.místo : 2005-06 UD Bee Hive #107 Bee Hive Rookies Blue Zach Parise
Určitě jeden z těch nejlepších nováčků a navíc na modré parallelce, fandovo srdce New Jersey zaplesá.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
3.místo : 2005-06 UD Bee Hive #226 Oversize Tony Esposito
Úžasná fotka legendárního brankáře, k tomu natištěnej nádhernej podpis a člověk má super vzpomínku!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pro druhý místo musíme zamířit trochu na východ
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2.místo : 2005-06 UD Bee Hive #102 Bee Hive Rookies Red Alexander Ovechkin
Tasenej ještě před první polovinou boxu a začal jsem se velmi strachovat, že nic lepšího už nejspíš nebude. Což o to, karta je to parádní, ale Sašu nesbírám ...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"No proboha, proč dával na druhý místo Ovečkina...??!"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Se asi zbláznil..."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Co by ještě chtěl, tyvoe..."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
No ono tam ještě něco bylo....
(Pardon za trošku napínání)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bumbác!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1.místo : 2005-06 UD Bee Hive #101 Bee Hive Rookies Blue Sidney Crosby

No prostě.... Za mě se to nedá moc popsat.... Krásná modrá parallelka, v perfektním stavu, rovnou do sbírky, sběratelskej zážitek jako prase. A to byl box celkově, měl prostě absolutně všechno. Nejen, že se povedly dvě jersey karty místo jedné, spousta červených variací v čele s Ovechkinem, Parise na modré, parádní legendy na oversize kartách, ale ještě k tomu navrh modrej Crosby!
Myslím si, že štěstěna na mě zas na pěkně dlouhou dobu nesedne, včera si o mě pěkně spálila zadek!
Díky všem, co to dočetli až sem, omlouvám se ještě jednou za dlouhý post, ale tenhle break byl zatím jeden ze dvou nejlepších, co se mi kdy povedl.
Užívejte léta a krásného počasí (fuj to je vedro..) a přeji i ostatním hodně úspěchů!