Ahoj všem,
jmenuju se Milan Ondrášik, je mi 40 let a bydlím v Holýšově (asi 25 km od Plzně).
Vesměs máme všichni stejné začátky sbírání s tím rozdílem, že mě to potkalo až na VŠ. Možná i proto si poměrně přesně pamatuju, jak jsem někdy v září 1992 objevil na nádraží v Plzni stánek s kartama Pro-set 91/92 serie II a koupil si svoje první dva balíčky. Cena 27,- Kčs za balíček a mezi 30 kartama byl i jeden čs.hráč - Peter Bondra.
Samozřejmě jsem tehdy vůbec netušil jakým způsobem sbírat, a tak mě velice nepříjemně překvapovalo (protože jsem kupoval někdy 2, někdy 5 balíčků), že mám téměr pořád stejný počet různých karet, zato každou z nich minimálně 2x. Dál mně prošly rukama Score, Topps, Parkhurst, což vyvrcholilo sezónou 95-96. Měl jsem sice hodně karet, ale žádný set jsem nedosbíral.
Pak jsem mnoho let jen paběrkoval a změna nastala až s érou internetu. Rok po výluce (04-05) jsem se synem navštívil prodejnu M.Čepeláka a koupil si pár řadovek čs. hráčů v různých týmech. K tomu jsem si objednal 3 boxy Parkhurst 05-06 a bylo mně v tu chvíli jasné na co se zaměřím.
Takže sbírám všechny čs. hráče (vždy alespoň 1 karta v každém týmu, kde hráli - pokud vyšla) - asi mám vše a levnější velké sety - Parkhurst, OPC, Score - mám komplet (vždy 1 za sezónu).
A protože mě nejvíc oslovily OPC 08-09, tak se snažím dát dohromady všechny čs. karty retro rainbow xx/100, k tomu paralelky čs. hráčů z některých levnějších sérií.
Přeju všem úspěšné rozšiřování sbírek.
Milan
milan 70
Pravidla fóra
1, Jako nově registrovaný uživatel na tomto fóru získáváte status Nový člen fóra. Tento status je dočasný a máte stejné benefity, jaké má (neregistrovaný) návštěvník.
Vidíte sekce Novinky, Breaky balíčků a boxů, Burzy, Přehled sérií a pochopitelně sekci Úvod, představení a kompletní pravidla), a navíc máte možnost přispívat do subtématu Chci se představit!.
V něm si můžete založit vlastní téma (doporučujeme s názvem našeho uživatelského jména zde na fóru), kde se můžete všem ostatním představit - např. na co se specializujete, jaké karty sbíráte, jak dlouho patříte mezi sběratele apod.
2, Jakmile se jako Nový člen fóra představíte, to znamená - odešlete jeden příspěvek do výše uvedeného tématu, stáváte se plnohodnotným Registrovaným uživatelem fóra.
Odkryje se Vám kompletní obsah diskuzního fóra se všemi sekcemi a tématy, do nichž budete moci podle libosti psát své příspěvky.
V případě potíží, dotazů a nebo nejasností neváhejte kontaktovat Vedení fóra.
1, Jako nově registrovaný uživatel na tomto fóru získáváte status Nový člen fóra. Tento status je dočasný a máte stejné benefity, jaké má (neregistrovaný) návštěvník.
Vidíte sekce Novinky, Breaky balíčků a boxů, Burzy, Přehled sérií a pochopitelně sekci Úvod, představení a kompletní pravidla), a navíc máte možnost přispívat do subtématu Chci se představit!.
V něm si můžete založit vlastní téma (doporučujeme s názvem našeho uživatelského jména zde na fóru), kde se můžete všem ostatním představit - např. na co se specializujete, jaké karty sbíráte, jak dlouho patříte mezi sběratele apod.
2, Jakmile se jako Nový člen fóra představíte, to znamená - odešlete jeden příspěvek do výše uvedeného tématu, stáváte se plnohodnotným Registrovaným uživatelem fóra.
Odkryje se Vám kompletní obsah diskuzního fóra se všemi sekcemi a tématy, do nichž budete moci podle libosti psát své příspěvky.
V případě potíží, dotazů a nebo nejasností neváhejte kontaktovat Vedení fóra.