Zdravím všechny,
jmenuji se Martin, jsem tu nový, doposud jsem nepřispíval, ale se zaujetím pročítal a prohlížel veškeré "postnuté" komenty a fotky

Je mi 21 a jako kluk, zhruba tak 8-10 let zpět, jsem sbíral karty, jako ostatně každý, kdo si prošel hokejovou mánií dětských let. Svým způsobem tomu dopomáhal fakt, že o 7 let starší bratránek byl značně velkým sběratelem a svou sbírku si rozšiřoval a rozšiřuje, avšak už v menší míře nadále

Obdivoval jsem jeho sbírku, ale nikdy jsem si ke kartám v dětství nevytvořil takový vztah jako on, respektive, mě chyběla ta péče o karty a taky podle toho vypadaly (vypadají)

. Dokonce i strejda začal sbírat a tak jsem to měl zase z další strany, ale pořád jsem k tomu neměl takové to odhodlání a především tu ochranářskou zaujatost. Jako značnou část lidí, i mě zasáhly různé fenomény jako Pokémon apod. Spoustu karet jsem povyměňoval právě za takovéto exempláře pochybný animovaných stvoření

. No co, byl jsem mladý a hloupý

, tím neříkám, že jsem na tom nyní nějak výrazně jinak

, ale vážím si karet mnohem víc a taky se k nim podle toho chovám

Kromě hokejových karet, kterých nemám nyní zase už až tolik, mám slabost pro baseballové karty, zvlášť kvůli aktivnímu zaujetí pro baseball. Ale vzhledem k dostupnosti baseballových karet na českém trhu, jsem se rozhodl vrátit zpět k hokejovým. Vím, je tu dneska ebay nebo zahraniční servery, kde se dá objednávat, ale nemám k tomu až takovou důvěru a raději vsadím na jistější dostupnost v ČR, kterou jsem nalezením serveru
http://www.hokej-karty.cz našel

Takže prosím ve svém případě, co se karet týče, o shovívavost

pokusím se sem časem dát i něco ze své nově vznikající sbírky
Pokud bych měl zmínit své oblíbence, jsou jimi z klubů Sabres na východě a Blackhawks na západě. Z hráčů, už od svých 6ti let, obdivuju Dominika Haška

a zůstalo mi to až doposud. Jinak ze starších ročníků mám hodně rád ještě Otu Janeckého

Z mladších ročníků mám oblíbence Ryana Millera a Jonathana Toewse

.
Martin "Bianconero"