2015-16 OFS Classic
Re: 2015-16 OFS Classic
Odpověď na všech: 42
Ne, teď vážně, pane Hrbku, viděl jsem i další nové fotky a začínám řadě karet přicházet na chuť, těším se, jestli mi vyjdou peníze a loupnu si boxík. Díky Litvínovu by to jistě byla příjemná záležitost 
- DaveBrownsound
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
To je ten pták, co rychle běhá, káně velké33mc píše:A jaký je nejrychlejší zvíře na světě?Veteran fans hcs píše:A číslo bot mám 46
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
Karty HC Motor ČB
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
Připravujeme Group Break OFS 15-16, více info během dne.
S velice a velice zajímavým bonusem:-).
Technické info, obdrželi jsme první várku OFS boxů a nedopatřením je nemáme zapečetěné tou samolepou OFS a slídou. Slídu bohužel nevyřeším, ale samolepy dostaneme na burze. Pan Hrbek může vše potvrdit. Já tohle znám od nás, jak se spěchá, tak člověk udělá věcí jinak, než by chtěl... jen info pro ty, komuž včera a dnes odchází boxy.
Díky za pochopení.
Technické info, obdrželi jsme první várku OFS boxů a nedopatřením je nemáme zapečetěné tou samolepou OFS a slídou. Slídu bohužel nevyřeším, ale samolepy dostaneme na burze. Pan Hrbek může vše potvrdit. Já tohle znám od nás, jak se spěchá, tak člověk udělá věcí jinak, než by chtěl... jen info pro ty, komuž včera a dnes odchází boxy.
Díky za pochopení.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
Tak to je paráda zrovna včera mne to napadlo že by to chtělo break s OFS 15/16 sem stím !!!!pavelbart píše:Připravujeme Group Break OFS 15-16, více info během dne.
Díky za pochopení.
Ono ho žádalo více lidí přes email, takže jsme tak trochu neměli na výběr.
Jinak na GB super produkt. Všechny týmy vyrovnaný (rozbalili jsme 2x Collectors case zatím a teď se rozbaluje Hobby, ale u toho nejsem)... Až na Litvínov, ten je krutě převyšuje všechny... A ty podpisy jsou úžasný. Takže Litvínov suverénně největší tahák.
Jinak na GB super produkt. Všechny týmy vyrovnaný (rozbalili jsme 2x Collectors case zatím a teď se rozbaluje Hobby, ale u toho nejsem)... Až na Litvínov, ten je krutě převyšuje všechny... A ty podpisy jsou úžasný. Takže Litvínov suverénně největší tahák.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
- shark
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
nevim jesli se to tu nahodou neresilo, jestli jo tak me presmerujte, ptam se proc musej bejt cesky karty popsany anglicky? to jako vypada lip a cool?
sbiram pouze San Jose Sharks + Arturs Irbe a to jiz vice nez 20 let (moje nabidka http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=7052)
comc nabidka: https://www.comc.com/Users/shark,sq,i100

Už se to tu někde řešilo..shark píše:nevim jesli se to tu nahodou neresilo, jestli jo tak me presmerujte, ptam se proc musej bejt cesky karty popsany anglicky? to jako vypada lip a cool?
Mě prostě ta angličtina přijde tak nějak přirozená, ostatně KHL, německé, švédské, finské a ještě nevímjaké karty jsou taky
v angličtině...
Magic hand prostě asi zní líp než Magická ruka a třeba Kopie týmového dresu taky určitě není taková jako Team Replica Jersey..
- Bianconero
- Legenda

Tenhle "boj" jsem tu vedl mnohokrát. Pokud budu správně interpretovat, opravte mě, pokud je tomu i jinak, doplňte...shark píše:nevim jesli se to tu nahodou neresilo, jestli jo tak me presmerujte, ptam se proc musej bejt cesky karty popsany anglicky? to jako vypada lip a cool?
Jde o cosi zaběhnutého, co je v kartičkářském světě běžné. Sběratelé v tuzemských vodách berou ony názvy jako "ustálená slovní spojení", "mezinárodní názvy", atp. Je to pro ně přirozené. A pak taky, čeština prý není tak jednoduchá a nezní ve spojení s kartičkami dobře. "Rivalové" nevypadá tak dobře jako "Rivals", "Trenéři" není lepší než "Coach", "Mladé pušky / Mladá síla / Čerstvá síla" není tak dobrá jako "Young Power" atd. Angličtina se v tomto jeví "přirozeněji".
Jinými slovy, zvyk je železná košile.
Let them hate. Just make sure they spell your name right.
- shark
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
jako nekde to je krkolomny nebo ne tak pekny
me trklo do oci
memories of the champions
tribute to Ivan Hlinka
coz bych vone prelozil jako, klidne amatera opravte
Vzpomínky na šampiony (mistry sampiona mistra)
Pocta Ivanu Hlinkovi
coz mi zni trochu lip, hlavne ta pocta
me trklo do oci
memories of the champions
tribute to Ivan Hlinka
coz bych vone prelozil jako, klidne amatera opravte
Vzpomínky na šampiony (mistry sampiona mistra)
Pocta Ivanu Hlinkovi
coz mi zni trochu lip, hlavne ta pocta
sbiram pouze San Jose Sharks + Arturs Irbe a to jiz vice nez 20 let (moje nabidka http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=7052)

- Bianconero
- Legenda

Čeština má spoustu krásných slov a pocta je jedno z těch krásně znějících, ale...
I když moc dobře vím, že člověk si zvykne na všechno, tak je nesmysl to lidem nutit. Navíc si už značka vybudovala nějaký předobraz, něco, co je charakterizuje. Navíc by lidé zprvu pindali. A lepší, když pindá menšina, než většina, jak dobře víme 
- DaveBrownsound
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
No je naprostá pravda, že kdyby to bylo obráceně, ozve se druhá strana
Mně osobně to je úplně jedno, důležitá je ta karta.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
Karty HC Motor ČB
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
- smiesek
- Technická podpora

- Kontaktovat uživatele:
DaveBrownsound píše:...důležitá je ta karta.
* Chybějící karty do sbírky * | >> Nabídka karet
<<" Jedna víra, jeden tým, jeden cíl " (Petr LEŠKA #19)

Jmenovec Lukáš KRAJÍČEK

- Bianconero
- Legenda

Tak tak, vždycky se někdo ozve, na což navážu o kousek nížeDaveBrownsound píše:
Rýpnu si a zcela věcně, řekl bych. Název karty je důležitý prvek, onen detail, který ji odlišuje od ostatních. Čili nejde, ani s grafického hlediska, což mi jistě Dave i Matěj potvrdí, brát název na lehkou váhusmiesek píše:stručně a výstižně, souhlasím!
- DaveBrownsound
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
Tak je jasné, že pokud by se vybíraly názvy v češtině, bude třeba vybrat něco vhodného (Mladé pušky mi třeba přijde úplně v pohodě - proto by mi bylo jedno, jestli je to tak, nebo Young Guns). Ale je jasné, že ne všechny názvy lze vhodně překládat, muselo by se pak vymyslet něco jiného, vhodného.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
Karty HC Motor ČB
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
- DaveBrownsound
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem si zkoušel představit, jak pojmenovat třeba memo karty (dresy, hokejky...), aby to nějak znělo - heslo, co by se neslo
Nic moc mě nenapadá, v angličtině je těch vhodných možností mraky.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
Karty HC Motor ČB
www.sbirka-karet.cz

Wantlist | Tradelist
- Bianconero
- Legenda

Je to tak. Potřebuješ, aby se karty prodávaly, aby spojovaly, aby měly výstižná hesla, jak říkáš. V podstatě jde ty anglické názvy brát, jak jsem už psal výše, jako nějaké "mezinárodní názvy", univerzálie. Před "100 lety" jsme taky vzali za svůj název "hokej", který vychází z anglického "hockey". A hlavně, kartičky jsou původně zámořský produkt a "jersey karta" bude vždycky "jersey karta", ten slang je tak jasný, že se udržuje i v názvech.
Rád bych viděl na českých kartách české názvy, ale už na tom nelpím. Hlavně když bude licence a nebude z toho žumpa jako ITG. To co v poslední době produkují, z toho se mi chce zvracet. Proto ty české karty oceňuji zase víc a koukám na ně trochu jinak.
Rád bych viděl na českých kartách české názvy, ale už na tom nelpím. Hlavně když bude licence a nebude z toho žumpa jako ITG. To co v poslední době produkují, z toho se mi chce zvracet. Proto ty české karty oceňuji zase víc a koukám na ně trochu jinak.
- smiesek
- Technická podpora

- Kontaktovat uživatele:
s klukama na burze jsme se bavili, že sněhuláčci jsou totožní jako paralelní verze základních karet, že si můžeme nechat jakoukoli orazit kartu a bude sněhuláková, ale pak se sestřička doma koukala a na zadní straně není limitace, takže kluci, výrobce myslí na vše - žádné fake padělky, na ten (ne)limit jsme zapomněli

Jmenovec Lukáš KRAJÍČEK

- smiesek
- Technická podpora

- Kontaktovat uživatele:

ještě jsem zapomněla ze včerejška, jak jsem se ptala na toploader na knížečku, tak u pana Hrbka byla k dispozici, děkuju
ještě akorát by to chtělo kapsičku, aby to nebylo otevřené z horní strany, jak se to do toho vkládá, ať se tam nedostane špína a prach

Jmenovec Lukáš KRAJÍČEK

- Steven Hockey Cards
- Veterán

- Kontaktovat uživatele:
si to zalep lepenkou 
Idální by byl magnetický one touch holder, ale nevím, jestli se vyrábí i na formát bookletu "na stojáka", to by byla spíš otázka na Pavla, každopádně taková karta by si magnet určitě zasloužila
přes počáteční skepsi těm manufakturám přece jenom přicházím na chuť a věřím, že na živo to musí být ještě lepší
přesto si neopustím poznámku o tom, že venkovní strana je prostě pořád povedenější než vnitřek 

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10
ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.