Upper Deck e-Pack
- Tony Lapacka
- Hvězda

Re: Upper Deck e-Pack
Osobně bych se na to podíval trochu s nadhledem. Ono totiž jako sběratel jsem přece jen rád, že mám různé možnosti, jak kartičky sehnat.
1. Můžu si koupit "ještě voňavý" čestvý boxík nebo balíček od Pavla.
2. Můžu si sehnat starší boxy ve výprodeji někde jinde.
3. Můžu "zkusit štěstí" a breaknout pár e-packů.
4. Můžu si sehnat levně jednotlivé karty přes COMC.
Víc možností na výběr mi přijde lepší a to je pro mě podstatné.
Jinak co tady psal ten Sugar Ray, to mě pobavilo. On totiž jaksi správně uvádí, že dříve bylo v jednom hobby boxu po jedné kartě limitované do 100 ks a v téhle sérii je to jedna taková karta cca ve čtyřech boxech. Z tohoto vcelku reálného pozorování odvozuje ovšem pomýlený názor, že si firma Upper Deck nechala ty limitované karty do e-Packů.
Takové unáhlené závěry prostě nejsou v kontaktu s realitou, jelikož tady máme zkušenosti jiných kamarádů, kteří breakli boxy na té nové stránce Upper Decku a tam měli, světe div se, úplně stejný poměr těch liitovaných karet, tj. jednu takovou kartu na cca čtyři boxy.
Takové zbrklé soudy mi připomínají myšlení jedinců, kteří už sice možná hrdě nosí v kapse svoji první občanku, ale v hospodě by jim ještě pivo nalévat neměli...
Z toho výše uvedeného pozorování se dá totiž logicky odvodit jenom to, že letos firma Upper Deck pravděpodobně vyprodukovala zhruba čtyři krát větší počet karet té série, že teda jestli dříve se dalo počítat s 250 x 100 ks hobby boxů, tak letos je to čtyři krát více.
Jestliže teda v minulých letech firma Upper Deck formou hobby boxů nabízela zhruba 25.000 ks, letos je to mým odhadem 100.000 hobby boxů a z toho může být skoro 20.000 k dispozici formou e-produkce.
Co k tomu říct, asi jenom to, že odpověď na otázku Sugar Raye, jak dlouho se budou e-packy prodávat může znít, neboj se, Sugar Ray, to si ještě klidně můžeš dodělat maturitu, vystudovat vysokou školu, chodit do nějaké práce a až jednou za padesát roků půjdeš do důchodu, tak se tahle série ještě pořád formou e-packů bude prodávat...
Komu to vadí ať prosím nesbírá hokejové karty...
1. Můžu si koupit "ještě voňavý" čestvý boxík nebo balíček od Pavla.
2. Můžu si sehnat starší boxy ve výprodeji někde jinde.
3. Můžu "zkusit štěstí" a breaknout pár e-packů.
4. Můžu si sehnat levně jednotlivé karty přes COMC.
Víc možností na výběr mi přijde lepší a to je pro mě podstatné.
Jinak co tady psal ten Sugar Ray, to mě pobavilo. On totiž jaksi správně uvádí, že dříve bylo v jednom hobby boxu po jedné kartě limitované do 100 ks a v téhle sérii je to jedna taková karta cca ve čtyřech boxech. Z tohoto vcelku reálného pozorování odvozuje ovšem pomýlený názor, že si firma Upper Deck nechala ty limitované karty do e-Packů.
Takové unáhlené závěry prostě nejsou v kontaktu s realitou, jelikož tady máme zkušenosti jiných kamarádů, kteří breakli boxy na té nové stránce Upper Decku a tam měli, světe div se, úplně stejný poměr těch liitovaných karet, tj. jednu takovou kartu na cca čtyři boxy.
Takové zbrklé soudy mi připomínají myšlení jedinců, kteří už sice možná hrdě nosí v kapse svoji první občanku, ale v hospodě by jim ještě pivo nalévat neměli...
Z toho výše uvedeného pozorování se dá totiž logicky odvodit jenom to, že letos firma Upper Deck pravděpodobně vyprodukovala zhruba čtyři krát větší počet karet té série, že teda jestli dříve se dalo počítat s 250 x 100 ks hobby boxů, tak letos je to čtyři krát více.
Jestliže teda v minulých letech firma Upper Deck formou hobby boxů nabízela zhruba 25.000 ks, letos je to mým odhadem 100.000 hobby boxů a z toho může být skoro 20.000 k dispozici formou e-produkce.
Co k tomu říct, asi jenom to, že odpověď na otázku Sugar Raye, jak dlouho se budou e-packy prodávat může znít, neboj se, Sugar Ray, to si ještě klidně můžeš dodělat maturitu, vystudovat vysokou školu, chodit do nějaké práce a až jednou za padesát roků půjdeš do důchodu, tak se tahle série ještě pořád formou e-packů bude prodávat...
Hobby od roku 1994.
Predem rikam, ze mi balicky i epacky UD jsou kdesi. Ale podle me to je podvudek na lidi. Na me to nepusobi verohodne. Epacky jsou pouze virtualni karty. Nikde neni uvedeno kolik jich. Proste se budou prodavat a prodavat a prodavat. A sem tam nekdo v nich najde lepsi karty stylem "sberateli, vidis, je to tam, kupuj dal". Jak to neni vytistene, tak to je jeden cely nesmysl. To, ze to v zamori kupujou, tak to je jeich vec, kdyz jim nevadi, co z toho virtualne vytahnou. Nase diskuze neni o radovka, drahych kartach, snaze vytahnou McD a pod. Je to o systemu distribuce. A to je dle meho spatne. Vzdycky platilo co je psano (na boxu) je dano. Ale ted to evidentne neplati, protoze cast produkce je v epackach.

- superman66
- Legenda

Jinými slovy říkáš to, na co tady nadáváme. A sice karta v limitu 10 ks se ve 25.000 boxech nachází trošku v jiném poměru než ve 100.000. A to je ten průser jak prase, že nikde neuvedli, kolik toho tedy ve skutečnosti je.. v tom případě ty garantované počty by totiž neseděli. Jsem docela rád, že jsem odolal pokušení si ten produkt vůbec koupit, protože s jejich množstvím vydaných karet si za chvíli i toho YG McDavida koupím za 100 kč..Tony Lapacka píše:...
......
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).
Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/na ... 88bf49ad98
To tony lapacka. Tohle musi vadit kazdemu sberateli, ktery si aspon jednou rocne koupi box nebo mozna i balicek... A kdyby to bylo jak popusujes, tak je to prece vetsi pruser nez cokoliv jineho a udivuje me, ze zrovna ty takovou vec obhajujes, protoze si box taky obcas doprejes. Kdyby ty boxy, jak virtual tak fyzicke, staly mene penez, asi se na to ve finale dokazeme vsichni podivat jako na pozitivum. Ale boxy stoji porad stejne, dokonce spis vice, a tedy to koser byt vlastne ani nemuze. To, ze nikde neni uvedeno ceho je kolik vyrobeneho, jen svedci o tom, ze produkty budou prodavat dokud o ne bude zajem. A to je dalsi devalvace samotnych karet. Jako by nestacilo, ze je tech novych serii milion...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
- Tony Lapacka
- Hvězda

Je fakt, že jsem si první karty NHL koupil na výletu do USA někdy na podzim 1996 a neříkám, že je od těch dob sbírám pořád. Ale prostě vidím jednu věc, že se okolo karet objevuje spousta novinek. A různé novinky mě všeobecně baví. Samozřejmě, pro firmu jako je Upper Deck je prioritou cosi, čemu se odborně říká "zisková marže." Prodáváním boxů každý rok za trochu vyšší cenu se už asi vyšších zisků dosáhnout nemůže, tak zkusili tohle. Je to metoda pro někoho možná trochu laciná, ale na druhou stranu bych si troufl odhadnout, že před tím, než to spustili, udělali něco, čemu se zase jiným odborným názvem říká "průzkum trhu."
A jak říkám - mě to baví. Snad mám na takový názor právo...
Je to prostě můj názor.
Přece kdo chce sbírat tenhle set, si teď může koupit Young Guns karty za daleko výhodnější cenu, než kdyby je tahal z boxů.
Kdo chce investovat do karet s cílem dosáhnout nějakého teoretického zhodnocení, ať se snad raději zaměří na jiné sety, primárně ty, kde jsou jednotlivé karty nováčků, podpisy a jersey karty limitované, třeba SP Authentic, SPx nebo Ice a spoustu dalších.
A jak říkám - mě to baví. Snad mám na takový názor právo...
Přece kdo chce sbírat tenhle set, si teď může koupit Young Guns karty za daleko výhodnější cenu, než kdyby je tahal z boxů.
Kdo chce investovat do karet s cílem dosáhnout nějakého teoretického zhodnocení, ať se snad raději zaměří na jiné sety, primárně ty, kde jsou jednotlivé karty nováčků, podpisy a jersey karty limitované, třeba SP Authentic, SPx nebo Ice a spoustu dalších.
Hobby od roku 1994.
Nejde o pokrok. To je samozrejme dobre, ze se firmy snazi vymyslet nove veci. Tady jsem o nepresnosti s poctem balicku/boxu, jejich plneni a garanci karet na box. Protoze virtualne lze vytahnout z balicku cokoliv.

Uz jsem to tady psal nekolikrat, z hlediska zisku to pro ud urcite bude obrovskym prinosem, vlastne jiz je. Co se tyce karet, pro nas vlastne vsechny tajy dobre. Budou se prodavat za nizsi ceny. To uz je videt ted. Je samozrejme otazkou, zda je dobre, kdyz bude yg mcdavida na kazdem rohu, ja myslim, ze ne, to je vec nazoru. Ale my tady zpochybnujeme to, jak to ud udelalo... Monopol ud byla velka chyba pro sberatelstvi...
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
- Omerta
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
To Tony: To že se sníží cena karet je věc jedna. Druhá a myslím podstatnější je, že byl na všechny světové sběratele (otvírače boxů) vlastně spáchán podvod. Protože díky těmto epackům absolutně nesedí množství hitů v boxu.
Navíc nikde není uvedeno kolik těch epacků vlastně bylo "uvedeno" do oběhu, a hlavně kolik jich ještě zbývá - to je nekontrolovatelná položka.
Divím se že právě v Emérice, kde se lidi žalujou ža každu kktinu, tak že UD ještě nikdo nezažaloval.
Navíc nikde není uvedeno kolik těch epacků vlastně bylo "uvedeno" do oběhu, a hlavně kolik jich ještě zbývá - to je nekontrolovatelná položka.
Divím se že právě v Emérice, kde se lidi žalujou ža každu kktinu, tak že UD ještě nikdo nezažaloval.
Ray Bourque - 1046
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip
Bobby Orr - 167
02-03 SPx Winning Materials Silver - 30/35
OFS - Immortals - 49/75
Boston Hard Signatures - 157
Tomáš Rolinek (PCE) - 15
Kompletní Wantlist
Tipuj s námi na NHL, MLB, NFL, UCL a NBA --> Stanley Cup tip
- SugarRay
- Legenda

- Kontaktovat uživatele:
Tonda Vyrážečka , kde bereš ty údaje , to jsou nějaký oficiální od UD ? když už teda ze mě děláš debila jinak se to nazvat nedá , přitom si neodpověděl na nic a fakta neznáš tak si to příště odpusť inženýre .
ps vůbec nic jsi nepochopil , víš do kdy se budou epacky prodávat ? dokud to ty doktore budeš kupovat .
ps vůbec nic jsi nepochopil , víš do kdy se budou epacky prodávat ? dokud to ty doktore budeš kupovat .

- Joffrey_15
- Veterán

- Kontaktovat uživatele:
Hity v boxů sedí, jen kvůli navýšené distribuci, nemůže být exclusive /100 v každym boxu, pořád tu mícháte jablka z hruškamaOmerta píše:Druhá a myslím podstatnější je, že byl na všechny světové sběratele (otvírače boxů) vlastně spáchán podvod. Protože díky těmto epackům absolutně nesedí množství hitů v boxu

- superman66
- Legenda

V jedné větě napíšeš, že hity v boxu sedí, a v druhé půlce té věty to popřeš.. Jasný, sedí "hity" typu, že vytáhnu jednu garantovanou jersey, a 6 YG.. tedy to co je "garantováno" na box.. ale právě už nesedí ty nízkolimitované kusy, které když jich existuje pouze 10 nebo 100 ks - a produkce celého produktu se rapidně navýší.. tak šance na jejich vytažení se dramaticky snižuje. Upřímně mě nezajímá vytáhnout si garantovanou jersey, kterou dneska koupim za pár šupů všude a kterých jsou mraky.. já chci reálnou šanci vytáhnout něco top.. a ta šance je prostě menší.Joffrey_15 píše:Hity v boxů sedí, jen kvůli navýšené distribuci, nemůže být exclusive /100 v každym boxu, pořád tu mícháte jablka z hruškamaOmerta píše:Druhá a myslím podstatnější je, že byl na všechny světové sběratele (otvírače boxů) vlastně spáchán podvod. Protože díky těmto epackům absolutně nesedí množství hitů v boxu
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).
Je, ale nikdo ti ji negerantoval... Fakt nechápu tyhle nářky a už vůbec ne útočný tón, který někteří volí. Nejde o život...
- superman66
- Legenda

Ale o to přece nejde že ji někdo negarantoval, jde o to, že ten produkt brutálně rozředili pro šanci získat takovouto kartu. Předtím jsi jí taky neměl garantovanou, ale pokud jsi koupil třeba 4 boxy.. tak jsi tam měl něco navíc. Ted jich koupíš třeba 10 a stejně nic. A když se proti tomu někdo ozve, tak je to špatně?Tie píše:Je, ale nikdo ti ji negerantoval...
(Jinak doufám že to s tím útočným tonem nebylo na mě, snad jsem tam argumentoval normálně.. ale člověk nikdy neví, když je text jen psaný a vlastně tam chybí jakékoli viditelné emoce
Však se ozvěte, o to přece nic, těžko si ale můžete nárokovat něco, co vám nikdo nezaručuje.
Ano, plnění je slabší, ale na druhou stranu, těžko můžeme říct, že se UD nedrží toho, co garantuje. Zklamání chápu, ale i teď prostě člověk dostává to, co mu bylo slíbeno. Navíc přidalo nové druhy insertů.
Jinak to vnímám kolem e-packů jako zbytečnou histerii. Kdo chce, koupí, kdo nechce, nechá být.
Zklidnit bx se měl hlavně Sugar, zase má svoji jedinou pravdu a když někdo nesouhlasí, tak ho začne napadat. Tohle je diskuze, ne ring.
Ano, plnění je slabší, ale na druhou stranu, těžko můžeme říct, že se UD nedrží toho, co garantuje. Zklamání chápu, ale i teď prostě člověk dostává to, co mu bylo slíbeno. Navíc přidalo nové druhy insertů.
Jinak to vnímám kolem e-packů jako zbytečnou histerii. Kdo chce, koupí, kdo nechce, nechá být.
Zklidnit bx se měl hlavně Sugar, zase má svoji jedinou pravdu a když někdo nesouhlasí, tak ho začne napadat. Tohle je diskuze, ne ring.
Naopak rozhořčení lidí chápu.
Za stejné peníze jako loni člověk sice získá opět garantované "hity" v podobě 6 x YG a 1 jersey, ale limitované inzerty jsou mnohem hůře dostupné díky "rozředění" větším počtem boxů. Když je řadovka limitována do 100 a do 10 ks, tak při zachované limitaci a větším počtu balíčků (o tom, že je počet balíčků větší snad nikdo nepochybuje), logicky vyplává, že získat kartu /100 je mnohem těžčí. Samozřejmě, u těchto karet se může stát, že budou mít větší hodnotu - vzhledem k jejich omezené dostupnosti, ale otevírači casů museli zaplakat.
Kažopádně UD minimálně udělal to, že trh zaplavil kromě většiny levných jersey i obrovským množstvím levných inzertů (třeba Portraits), nebo samotných Young Guns. Kdyby nebylo McDavida, tak nejlepší RC se prodávají za cca 15-25 usd (Panarin, Larkin).
Pochybuji, že měl kdokoliv z lidí, kteří otevírali case povědomí o tom, jak bude produkce karet znehodnocena vyšším počtem boxů, case + e-packů. Ti lidi neměli moc na výběr, když kupovali boxy/casy v předprodeji. Ale ostatně jako tu už padlo, amíci se rádi ozvou, jen s..t se kartičkouvou firmou se jim asi nechce.
Ale určitě to zní jako good deal ... pro jednu stranu...

Za stejné peníze jako loni člověk sice získá opět garantované "hity" v podobě 6 x YG a 1 jersey, ale limitované inzerty jsou mnohem hůře dostupné díky "rozředění" větším počtem boxů. Když je řadovka limitována do 100 a do 10 ks, tak při zachované limitaci a větším počtu balíčků (o tom, že je počet balíčků větší snad nikdo nepochybuje), logicky vyplává, že získat kartu /100 je mnohem těžčí. Samozřejmě, u těchto karet se může stát, že budou mít větší hodnotu - vzhledem k jejich omezené dostupnosti, ale otevírači casů museli zaplakat.
Kažopádně UD minimálně udělal to, že trh zaplavil kromě většiny levných jersey i obrovským množstvím levných inzertů (třeba Portraits), nebo samotných Young Guns. Kdyby nebylo McDavida, tak nejlepší RC se prodávají za cca 15-25 usd (Panarin, Larkin).
Pochybuji, že měl kdokoliv z lidí, kteří otevírali case povědomí o tom, jak bude produkce karet znehodnocena vyšším počtem boxů, case + e-packů. Ti lidi neměli moc na výběr, když kupovali boxy/casy v předprodeji. Ale ostatně jako tu už padlo, amíci se rádi ozvou, jen s..t se kartičkouvou firmou se jim asi nechce.
Ale určitě to zní jako good deal ... pro jednu stranu...
Nevím, proč dokola opakuješ to rozředění karet, když tu bylo zopakované tolikrát... máš samozřejmě pravdu, to tu ale nikdo nepopírá. Naopak je fajn, že zazněla poznámka o větší ceně těch limitů.
Jinak Upper Deck nikde netvrdil, že náklad karet zůstane stejný. To by byli sami proti sobě vzhledem k McDavidovi.
Jinak Upper Deck nikde netvrdil, že náklad karet zůstane stejný. To by byli sami proti sobě vzhledem k McDavidovi.
- Joffrey_15
- Veterán

- Kontaktovat uživatele:
Já nic nepopřel, jen jsem napsal že to co je na box garantováno tam skutečně je, a díky navýšení produkce nemůže být v každym limitovaná karta, která tam garantována není
a za to všechno může mcdavid a ne epacky ... neříkám že by mě to taky neštvalo, kdybych to rozbaloval po kejsech, ale to co je garantováno v boxu, tak tam je, takže ty lidi nemáj defakto žádný důvod ud žalovat
když se to srovná třeba s rokem 2005, tak je vidět, jak za těch 10 let šlo ud pěkně do pr... 

Joffrey_15 píše: když se to srovná třeba s rokem 2005, tak je vidět, jak za těch 10 let šlo ud pěkně do pr...
ps: jen mě pobavil jeden koment zámořského sběratele pod nějakým box breakem, ve kterém dotyčný ironicky poznamenal, že v dnešní době NENARAZIT na McDavida v boxu je malý hit
Jestli je to reakce na můj příspěvek a cítíš se dotčený shrnutím několika faktů, které mi přišly k věci, tak se ti velice omlouvám (ironie). Možná to bude tím, že nesedím celý den na fóru, ale připojím se čas od času...Tie píše:Nevím, proč dokola opakuješ to rozředění karet, když tu bylo zopakované tolikrát... máš samozřejmě pravdu, to tu ale nikdo nepopírá. Naopak je fajn, že zazněla poznámka o větší ceně těch limitů.
Lukyne myslim, ze na McDavidovu YG ma vliv i pulka promarodene sezony. Kdyby mel ted 80 bodu a byl nekde na 5. Miste bodovani, asi by byla vyse. Urcite ale sve udelaly i epacky... Jestli je neceho moc, ma to samozrejme na cenu vliv. V tech epacich se tahal, co jsem videl ze zacatku, strasne moc... A i proto nejspis nemuze dosahnout hodnoty crosbyho i kdyz bude mit treba stejne dobrou karieru.