2013-14 OFS Masked Stories
- Luky
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2013/14 - OFS - Masked Stories
Za mě parádní, ačkoli BTP, brankáře a extraligu nedělám, tak tohle se mi moc líbí a historie není nikdy dost.
a k tý angličtině, obrození máme za sebou a nejsem žádnej národní buditel, takže mě to nevadí, vím o daleko horších případech anglocizmu. Když vezmu třeba French verze karet, tak je beru jen protože jsou ofiko, kdybych si vybíral, tak beru anglickou. Možná by bylo fajn mít po vzoru french verzí zadní stranu dvojjazyčně, ale i kdyby to bylo česky všechno, tak dle náhledů se mi karty líbí.
a k tý angličtině, obrození máme za sebou a nejsem žádnej národní buditel, takže mě to nevadí, vím o daleko horších případech anglocizmu. Když vezmu třeba French verze karet, tak je beru jen protože jsou ofiko, kdybych si vybíral, tak beru anglickou. Možná by bylo fajn mít po vzoru french verzí zadní stranu dvojjazyčně, ale i kdyby to bylo česky všechno, tak dle náhledů se mi karty líbí.
S tím "the" bych zrovna vůbec neměl problém. V USA to neřeší nikdo, denně si píši se zámořím a moc to nepoužívají. Na to by mohl dobře odpovědět marek hokej399.
Co se týče názvů na UD, taky to není tak často s "the". Osobně si myslím, že tohle problém není - v této branži.
Co se týče názvů na UD, taky to není tak často s "the". Osobně si myslím, že tohle problém není - v této branži.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
- worlikk
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Osobně budu hodnotit design v momentě, až budu mít karty v ruce. Náhledy jsou ale zajímavý a jsem v očekávání dalších info...
A angličtina mi je vážně jedno. Stejně je všude kolem nás a sami často používáme spoustu anglicismů v běžné řeči a už si to třeba ani neuvědomujeme

A angličtina mi je vážně jedno. Stejně je všude kolem nás a sami často používáme spoustu anglicismů v běžné řeči a už si to třeba ani neuvědomujeme
pavelbart píše:

Ještě si neodpustím dotaz - můžete mi někdo vysvětliti logicky, proč se tady bijete za češtinu a máte v avataru vše anglicky? Proč se dnes tady někdo bije o češtinu v našem nečeským státě? Ani to auto, ve kterým jezdíte a má na kapotě "škoda" už vlastně český není... Jestli je pro Vás národní zájem tak důležitý, tak začněte bít na poplach, ať vystoupíme z EU, ať tady nejsou americké, japonské firmy, kde třeba heppig dělá apod. Heppigu, proč tam nemáte u Mrázka Česká mladá naděje - určitě byste si tam dal raději Czech Prospect nebo něco takovýho že? Řešíme tak maličkou třešničku na dortu...
Navíc.
Tohle je severoamerické hobby, ať se nám to líbí nebo ne, tam jsou kořeny a dělat karty tímto stylem je podle mě správný. Proč by je všechny okolní státy dělaly stejně?
Říkáte, že jsou to karty pro české sběratele - víte kolik cizinců si od nás objednávalo série od jako HSHW, Winners Take All? Karty šly do Rakouska, Švédska, Finska, Ruska a dokonce USA a Kanady!! Myslíte, že by ti lidi měli o karty zájem, kdyby tam bylo "mladá puška"?? Vůbec by nevěděli, co je to za kartu...
Nebuďte přízemní a nemyslete si, že všechno co je o českých kartách, je jen tady na foru. Já se pana Hrbka nebo OFS zastávat nechci (OFS už vůbec ne - za exclusives a to co vydali tento rok jako ofic. produkt nemám jediný důvod), ale karty OFS s českými názvy považuji za to nejhorší, co jsem kdy viděl. Jasně, jsou to kartičky pro širokou veřejnost, pro ty mladý klučiny, co se na staďáku prohání. Pak je to správný, tam by anglina přeci jen mohla působit kontraproduktivně, ale tyhle lepší série jsou něco jiného. Nechci tím říct, že jsou to série pro celý svět, ale anglina může být v mnoha ohledech výhodou. Já doufám, že na těchto sériích češtinu nikdy neuvidím. Co bych si ale přál, aby více lidí dělalo v českých firmách - až to tak bude, pak tu češtinu na kartách klidně skousnu.
Navíc.
Tohle je severoamerické hobby, ať se nám to líbí nebo ne, tam jsou kořeny a dělat karty tímto stylem je podle mě správný. Proč by je všechny okolní státy dělaly stejně?
Říkáte, že jsou to karty pro české sběratele - víte kolik cizinců si od nás objednávalo série od jako HSHW, Winners Take All? Karty šly do Rakouska, Švédska, Finska, Ruska a dokonce USA a Kanady!! Myslíte, že by ti lidi měli o karty zájem, kdyby tam bylo "mladá puška"?? Vůbec by nevěděli, co je to za kartu...
Nebuďte přízemní a nemyslete si, že všechno co je o českých kartách, je jen tady na foru. Já se pana Hrbka nebo OFS zastávat nechci (OFS už vůbec ne - za exclusives a to co vydali tento rok jako ofic. produkt nemám jediný důvod), ale karty OFS s českými názvy považuji za to nejhorší, co jsem kdy viděl. Jasně, jsou to kartičky pro širokou veřejnost, pro ty mladý klučiny, co se na staďáku prohání. Pak je to správný, tam by anglina přeci jen mohla působit kontraproduktivně, ale tyhle lepší série jsou něco jiného. Nechci tím říct, že jsou to série pro celý svět, ale anglina může být v mnoha ohledech výhodou. Já doufám, že na těchto sériích češtinu nikdy neuvidím. Co bych si ale přál, aby více lidí dělalo v českých firmách - až to tak bude, pak tu češtinu na kartách klidně skousnu.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.
Jo tak to je přesně to, co jsem tady nechtěl rozpoutat. Nějakou otázku ohledně národnostních věcí. Pavle, já jen řekl, že mi přijde při nejmenším nešťastné mít na kartě vydávané v CZ, s našimi hráči tohle" Blast from the past" -> VŽKG Ostrava... Jaký to má efekt? Našinec třeba nebude vědět, co to přesně znamená anglicky a cizinec zase nebude mít nejmenší tušení co je VŽKG. Chápeme se?
Nikomu nic nevnucuju, jen jsem řekl svůj názor. Upalte mě
Nikomu nic nevnucuju, jen jsem řekl svůj názor. Upalte mě

Sbírám: David Aebischer, Jakub Škarek, David Výborný, Lukáš Rousek
Série: CZ Legendy, Wien 96
Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple
Série: CZ Legendy, Wien 96
Aebischer http://tinyurl.com/zsxtrba
Rousek https://rousek10.webnode.cz/
Tradelist:http://tinyurl.com/cdva8yk
Wantlist: http://tinyurl.com/onfwpkm/
WANTED: Jakub Škarek Purple
Můj příspěvek byl na Vás myšlen úplně nejméně z těch, co volají po češtině
Vás jsem použil právě proto, že máte Mrázka Young Guns v avataru. A nejste nejspíše proti hrbkovo práci zaujatý. Zbylí dva komentátoři haní jeho práci nejspíše z principu... Ale to je jejich věc.
Tak to VŽ je samozřejmě nešťastný samo o sobě, ale už je to název klubu, s tím se dá velice těžce něco dělat. Ale souhlas, bude to vypadat divně. Ale výstřelky typu Dobrá generace apod. - jen to ne proboha...
Mimochodem, já si už taky nepamatuju co je VŽKG a angličtina by mi nepomohla...určitě to bude něco z doby totality, jako třeba SONP Kladno - to byly s....ocelářský národní podnik? Pamětníci možná vysvětlí.
Jinak my byli jen CHZ Litvínov - Chemické závody Litvínov:-). Ale myslím, že v 70. letech tam bylo ještě něco, snad CHZS...

Tak to VŽ je samozřejmě nešťastný samo o sobě, ale už je to název klubu, s tím se dá velice těžce něco dělat. Ale souhlas, bude to vypadat divně. Ale výstřelky typu Dobrá generace apod. - jen to ne proboha...
Mimochodem, já si už taky nepamatuju co je VŽKG a angličtina by mi nepomohla...určitě to bude něco z doby totality, jako třeba SONP Kladno - to byly s....ocelářský národní podnik? Pamětníci možná vysvětlí.
Jinak my byli jen CHZ Litvínov - Chemické závody Litvínov:-). Ale myslím, že v 70. letech tam bylo ještě něco, snad CHZS...
Jen tak mimo mísu:
VŽKG = Vítkovické železárny Klementa Gottwalda
SONP = Spojené ocelárny národní podnik
předmět zájmu : Češi v NHL + karty reprezentace ČR + base sety (historie, legendy)
webová stránka: http://www.jarsecards.websnadno.cz
facebook : Jarse Karty
fotogalerie: http://www.jarse.rajce.net
Nabídka karet: http://www.jarsekarty.rajce.net
webová stránka: http://www.jarsecards.websnadno.cz
facebook : Jarse Karty
fotogalerie: http://www.jarse.rajce.net
Nabídka karet: http://www.jarsekarty.rajce.net
- kulometcik
- Hvězda
- Kontaktovat uživatele:
Na kartách ebel taky o němčinu nezakopnete a nikoho to (aspoň myslím) v rakousku nesere... Já když si delám homemade podpisovky taky radši použiju názvy typu International heroes hometown heroes atd. Nevím taky mi to zní líp než odchovanci cizinci atd.
A proč jena kartě anglický nápis a pod ním napsáno ostrava? No asi proto že se to město jmenuje ostrava....
jak jsem psal rakouské karty jsou taky anglicky ale Znojmo je Znojmo ne Znaim a dokonce se kvůli nám naučili používat háčky a čárky
A proč jena kartě anglický nápis a pod ním napsáno ostrava? No asi proto že se to město jmenuje ostrava....
jak jsem psal rakouské karty jsou taky anglicky ale Znojmo je Znojmo ne Znaim a dokonce se kvůli nám naučili používat háčky a čárky

jarse píše:Jen tak mimo mísu:
Díky:-)
Ty bláho, takže nakonec Klement. Já tušil, že tam bude nějaký pohlavář:-)
- Luky
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
a já měl tip na Karla Gotta 

Naprostý souhlas s Pavlem ! Navíc ty názvy použité u této serie jsou už skoro zdomácnělé, takže i bez doslovného překladu či neznalosti angličtiny většina z nás ví, o co půjde. Naopak pojmenování serie třeba " Mladé pušky " by ve mě hlodalo tím, jestli nejde o subset z kovbojského prostředí...
Jen prosím nezaměňovat distribuci OFS Exclusive a OFS Extreme Exclusive. Prvního jmenovaného produktu bylo ( a dodnes je ) dostatek pro všechny...
Jen prosím nezaměňovat distribuci OFS Exclusive a OFS Extreme Exclusive. Prvního jmenovaného produktu bylo ( a dodnes je ) dostatek pro všechny...
To jsem smotal já, sorry.
Tak pánové, teď koukám na break 13-14 OFS update a to je mišmaš - cituji názvy karet.
Hokejové momenty (mimochodem, pod tím "game used jersey" to je karta Hradce, budiž, třeba to tak chtěli)
Double Signature a Signature
Legendy
Trenéři
Family
Masks
Security
Sniper
...
A to nikomu divný nepřijde? To je podle mě stokrát horší, navíc tyhle karty jsou skutečně zaměřeny pro velikou veřejnost, která skutečně nemusí vědět, co je Young Guns...
Tak pánové, teď koukám na break 13-14 OFS update a to je mišmaš - cituji názvy karet.
Hokejové momenty (mimochodem, pod tím "game used jersey" to je karta Hradce, budiž, třeba to tak chtěli)
Double Signature a Signature
Legendy
Trenéři
Family
Masks
Security
Sniper
...
A to nikomu divný nepřijde? To je podle mě stokrát horší, navíc tyhle karty jsou skutečně zaměřeny pro velikou veřejnost, která skutečně nemusí vědět, co je Young Guns...
- Maurice Richard
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
Tak jste mě pánové o té anglině přesvědčili
! Určitě by bylo fajn kdyby se produkt celkově vyvedl a výrobce mohl být pak hrdý na to že karty o českých legendach jsou popsaný česky. Ale z obchodního hlediska, pro zájemce z cizíny bude určitě lepší Angličtina.
Nic to ale měněni na mém názoru o tom že by tam měla být jména jako Peka a Modrý! O nich ví možná víc ve světě něz u nás, bohužel. MR

Nic to ale měněni na mém názoru o tom že by tam měla být jména jako Peka a Modrý! O nich ví možná víc ve světě něz u nás, bohužel. MR
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Tak ono UD ten název taky muselo nějak vymyslet, že? Nevím, je to v angličtině nějaký ustálený, běžně používaný spojení pro mladý talentovaný lidi? Já třeba jako filmovej fanda znal dřív tohle než hokejový karty s tím názvem - http://www.csfd.cz/film/15235-mlade-pusky/ Jinak na sérii se těším. Kupovat to nebudu, ale su rád že máme něco novýho. Uvítal bych i od Panini na rozloučenou All Goalies II.
Sháním řadovky - 92/93Ultra#254Panteleev, 92/93UD#492Panteleev, 93/94Leaf#3Leach, 93/94Parkhurst#15Stumpel, 93/94Ultra#266Casey, 94/95SP#6Bourque, 96/97Fleer#7Ranford, 97/98Coll.Choice#18Stumpel, 97/98Omega#19Thornton, 98/99Dynagon#12Laaksonen
Co se týká tý češtiny. Asi to úplně nepatří sem, ale stejně to napíšu. Já osobně tady na fóru píšu teda většinou nespisovně, ale snažím se alespoň dodržovat nějakou gramatiku, i/y, atd.. ale to co tady někteří plodí za ohyzdnosti, to mě padá brada dolů. Občas ani nepochopím a nerozluštím co autor chtěl říct. Spousta lidí si po sobě ani nepřečte co napíše a dost možná jim to je jedno. Proto mně přijde zbytečný usilovat o čestinu na kartách, když evidentně je to spoustě lidí, podle toho jak se vyjadřují tady na fóru, stejně jedno.
Tak jsem asi dostal kouř zase úplně za něco jiného...jako vždy (pokud jsem třeba pochopil Pavla dobře).
Psal jsem, že mi je jedno, jestli angličtina nebo čeština, ale ať je ta karta v daném jazyce celá. Chcete české karty? Udělejte i nadpis česky, chcete karty ,,severo-americky"? Udělejte i zadní stranu anglicky. Věřím, že ani KHL, EBEL nebo jiné zmiňované produkty takovouhle schizofrenii nemají, a už vůbec ne v pojmenování subsetů, jako tomu je u zmiňovaných insertů OFSek, toť vše.
Psal jsem, že mi je jedno, jestli angličtina nebo čeština, ale ať je ta karta v daném jazyce celá. Chcete české karty? Udělejte i nadpis česky, chcete karty ,,severo-americky"? Udělejte i zadní stranu anglicky. Věřím, že ani KHL, EBEL nebo jiné zmiňované produkty takovouhle schizofrenii nemají, a už vůbec ne v pojmenování subsetů, jako tomu je u zmiňovaných insertů OFSek, toť vše.
Co sbírám:
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 821/1021 (80%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st & 2nd Edition)- 131/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd, 3rd, 4th & 5th Edition) - 28/36 (78%)
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 821/1021 (80%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st & 2nd Edition)- 131/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd, 3rd, 4th & 5th Edition) - 28/36 (78%)
- worlikk
- Legenda
- Kontaktovat uživatele:
To máš, pravdu, to je strašnej ping-pong, ale taky se to tady rok co rok opakovaně řeší. Ať to je tak nebo tak. Nebo nejlepší řešení by bylo, aby se ty "pseudoinserty" jako Family, jmenovci a spol. vypustily úplně, vymyslelo se něco smysluplnýho a byl by klid.pavelbart píše:teď koukám na break 13-14 OFS update a to je mišmaš
Nikde a nikdo ale netvrdil, že tam tihle golmani nebudou. A pokud vidím, tak je tam samostatná "podsekce k prapočátkům". Navíc vynechat třeba Modrýho by byl velkej úlet...Maurice Richard píše:Nic to ale měněni na mém názoru o tom že by tam měla být jména jako Peka a Modrý! O nich ví možná víc ve světě něz u nás, bohužel
Dokud není zveřejněn checklist, tak si myslím, že tyhle stesky nejsou na místě

EDIT: Dzejdy, plně s tebou souhlasím, občas mě až zaráží, co jsou schopni někteří vyplodit. Ano, člověk se může přepsat, ale ne x-krát v jednom komentu, přípsěvek co příspěvek. Většina z nás tady píše (převážně) nespisovně, ale hovorovost, nespisovnost a obecná čeština přece automaticky neznamená čeština s hrubkama
Dzejdy, ty to možná trošku zveličuješ a to nemyslím ve zlým, ale my máme zákazníka, a ten když něco napíše, tak skutečně nevím, co mi chce - musíme se zapojit všichni, abychom pochopili, co chce básník říci 

Pavle, myslel jsem to úplně vážně. Tady na fóru je taky jeden člověk, kterýmu je úplně jedno co napíše. Nebudu jmenovat, ale písmenka ve slovech úplně jiný, nějaký mezery mezi nima nebo větama taky jedno kde je udělá, atd... Jestli je to tím že se snaží psát rychle nevím, ale určitě si to pak po sobě nepřečte, protože to jsou občas rébusy, kterým rozumí asi jenom on.