OFS 12/13

Boxy otevřené sběrateli v měsíci prosinci 2012.
Tony Lapacka
Hvězda
Hvězda

OFS 12/13

Příspěvek od Tony Lapacka »

Tak jsem šel do jednoho boxu. Stručné hodnocení: nic moc. Jestli to nebyl nějaký "retail" za cenu "hobby"...:-)

Inserty:

Masks: Martin Růžička, Jaroslav Hübl, Luboš Horčička

Nechápu, proč je tam tak malá fotka brankáře a tolik volného místa okolo.

Obrázek

Další inserty:
Obránci, Kanadské bodování: Marek Trončinský

Bohužel použité fotky vůbec nevypadají jako dobrý materiál pro insertní karty. "Plácnout" hráče ve světlém dresu proti světlému mantinelu je fakt o ničem, chyba fotografa, aspoň u insertu by měl hráč trochu víc vynikat oproti pozadí.

Navíc dělat insertní série jako je to kanadské bodování obránců je sám o sobě celkem podařený vtip.

Obrázek

Plus na skenu řadovky Jágr, Hertl, Prospal

Legendy:
Miroslav Kapoun, Karel Lang, František Černík, Jiří Hrdina, Jaromír Šindel
Kousek 5/9 z Jardy Jágra
Die-Cut: Jan Buchtele, Mikuláš Antoník, Rostislav Vlach

Obrázek

Redeption karty:
Plekanec jersey, Neuwirth jersey, Tomáš Svoboda podpis

S boxem u mě panuje nespokojenost, slabé kartičky po grafické stránce, inserty z větší části o ničem... Třeba ta kartička asistenta trenéra týmu Chomutov, ta vznikla asi jenom proto, že ho fotograf náhodou vyfotil...:-)

Když srovnám fotky téhle série a třeba DS karet 00/01, tak je to sešup dolů v kvalitě asi tak na 10% toho, na co byl člověk zvyklý.

Pokud nepanuje konkurence, zákonitě vznikají podobné "úlety". Jinak by si to určitě nemohli dovolit, jelikož by to nikdo nekupoval.

Pokud by měl někdo zájem o inserty nebo o nějaké řadovky, pište, tenhle set si budovat nebudu.
Hobby od roku 1994.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: OFS 12/13

Příspěvek od Lukyn55 »

no hlavně si tam měl málo jersey a podpisovek .. mají být minimálně 2 od každého a většinou jsem při otevírání viděl 5-6 celkově .. takže 3 slabota no :/
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

Vasil
Legenda
Legenda

Příspěvek od Vasil »

Heh, Jágrův rozkrok, to je hit! :D
Sháním řadovky - 92/93Ultra#254Panteleev, 92/93UD#492Panteleev, 93/94Leaf#3Leach, 93/94Parkhurst#15Stumpel, 93/94Ultra#266Casey, 94/95SP#6Bourque, 96/97Fleer#7Ranford, 97/98Coll.Choice#18Stumpel, 97/98Omega#19Thornton, 98/99Dynagon#12Laaksonen

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Mám dvě tradiční OFS otázky:

1) Spozoroval si nějakou pravidelnost v plnění? Tzn. buď že některé balíčky měly téměř stejný karetní obsah nebo že by třeba pravidelně bylo v balíčku pět týmů po dvou kartách?

2) Tohle je vážně veškerý "neřadovkový" obsah boxu o 36 balíčcích s deseti kartama?

----
Vasil píše:Heh, Jágrův rozkrok, to je hit! :D
Mně přijde že letošní ročník pojali celý v nějakém humorném tónu. Počínaje použitýma fotkama, přes obsah až po opravdu velmi zábavné corner-cuty. Bohužel když si člověk ale uvědomí, že tohle je jediná možnost jak sbírat domácí ligu, tak ten smích rychle přejde v pláč.
Obrázek

Tony Lapacka
Hvězda
Hvězda

jo, bohužel, víc insertů ani redemption karet nebylo.

Některé balíčky řadovek se skoro celé opakovaly, původně jsem myslel, že bych mohl ten base set třeba nasbírat...:-)

Původní post jsem trochu zmírnil, přece jenom, vychází aspoň tohle... Ale mám chuť jim napsat do firmy, aby na sobě trochu zapracovali...:-))
Hobby od roku 1994.

worlikk
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od worlikk »

by mě zajímalo, kdo to plní...známej měl naopak asi nějakej hot box s celkem asi 12 redemption, die-cutama, trenérama i logama...

ale tohle plnění pod garancí mi přijde čím dál častější a občas to vypadá, jako by si házeli kostkou, kdy 1-5 kartu tam nedáme a 6 hážem znova...
NABÍDKA POPTÁVKA
Kočí 35(+2 neoficiální) Kratěna 127

Tony Lapacka
Hvězda
Hvězda

No já myslím, jelikož jsem tu firmu kdysi navštívil, že oni dovezou karty z tiskárny, pak v garáži vyrobí balíčky, pak se jim to všechno pomíchá, napůl poztrácí, když jim někdo napíše o box, tak tam dají, co mají zrovna po ruce atd... Tohle jsem si objednával přes jejich e-shop, možná, že předtím pustili do distribuce lepší boxy a pak jim začaly ty inserty a redemption karty docházet, tak s nima začali "šetřit".
Hobby od roku 1994.

xmkrejci
Veterán
Veterán

Příspěvek od xmkrejci »

Podle me na Points inzetru je Jan Kolar I., utocnik, ten co ted hraje v Niznekamsku.
Obrázek

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

xmkrejci píše:Podle me na Points inzetru je Jan Kolar I., utocnik, ten co ted hraje v Niznekamsku.
Ano, je to Honza I.

Tohle jen dokazuje amatérismus OFS. Český trh je v tomhle v totálních exkrementech a dokud se tu neobjeví nějaká plnohodnotná konkurence, tak se z těch exkrementů karet o české extralize nedostaneme. Extraliga si zaslouží lepší vizitku karet...
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

Dampa17
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dampa17 »

Tak ono takovouhle chybku seknou i firmy zpoza oceánu, to se prostě občas stane ... ale jinak je samozřejmě mnohé z výše uvedeného smutnou pravdou ... takže holt když člověk chce nějaký karty z extraligy, tak je buď vezme takový jaký jsou nebo nemá nic ... proto jsem je taky po loňským roce, ze kterýho jsem zatím nekoupil ani paklík, vzal na milost a to hlavně kvůli možnosti vytáhnout karty hráčů NHL v extralize a koupil jsem si zatím dva paklíky a ty karty jsou prostě takový jaký jsou ... třeba Legendy se mi líbí (jednu jsem taky chytil), loga týmů taky dobrý, řadovky klasika (bohužel ani tiskárna není schopná karty správně ořezat - některé mají dole bílý pásek) ...
... a jak píšeš, dle mě je největší tragédie to jejich plnění, některý naprosto totožný balíčky a dle všeho jsi měl asi horší plnění boxu než průměr - tak mě tak napadá, loga jsi tam nějaká měl?

Lembi
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lembi »

Tony Lapacka píše:
Bohužel použité fotky vůbec nevypadají jako dobrý materiál pro insertní karty. "Plácnout" hráče ve světlém dresu proti světlému mantinelu je fakt o ničem, chyba fotografa, aspoň u insertu by měl hráč trochu víc vynikat oproti pozadí.

To je z duvodu, ze se vetsina tymu foti na Morave a proto maji venkovni svetle dresy...

*bang* *bang*
http://hokej-karty.webnode.cz/
Obrázek
Roman Turek 784
Václav Prospal 276 Roman Horák jr. 192

Tony Lapacka
Hvězda
Hvězda

Dampa17 píše: ... a jak píšeš, dle mě je největší tragédie to jejich plnění, některý naprosto totožný balíčky a dle všeho jsi měl asi horší plnění boxu než průměr - tak mě tak napadá, loga jsi tam nějaká měl?
Loga týmů 0 kusů. Za to některé řadovky i 5x ...
Hobby od roku 1994.

marduk
Opora
Opora

Příspěvek od marduk »

mam stejnou zkusenost jako Tony .... nekolik balicku bylo uplne totoznych vzdy byly stejne a jen ve dvou kartach se lisily ... takovych balicku bylo v boxu asi 8 mozna vic ....

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Když vezmeme v potaz, že OFS ještě 14. 9. nevěděli, že budou dělat tento rok karty extraligy, tak jde o rekordní čas, co se týče fotek, plnění, distribuce... To bychom měli brát v potaz.
Protože karty už dělat neměly, ale protože BPA (nebo jak se dneska jmenují) to někdo odmítl v den podepsání smlouvy, tak se narychlo ozvala firmě OFS... a to bylo 15. 9. 2012.
Nechci se nikoho zastávat, ale měli bychom toto vzít v potaz.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

Jasně Pavle v potaz to vzít můžeme, ale pak proč se ty karty vydávají tak narychlo? Proč se nemůžou vydat až třeba kolem Vánoc nebo po Novém roce? To jen a pouze tlačenka kvůli tomu, že tu hrají hráči z NHL z důvodů výluky, nic jiného v tom nevidím, proč je to tak uspěchané. Kdyby si s tím dali pořádnou práci, všech řádně zkontrolovali před tiskem, po tisku a řádně zabalili, bez jakéhokoliv časového presu a s řádným plněním, nemuselo by být žádného haló. Pan Hrbek to dělá pro zábavu a i tak je jeho kvalita karet minimálně o level jinde, než "velkovýroby" OFS. A dělat to jen pro to, že mi to určuje smlouva a já se z ní nemůžu vyvléknout, tak to tam nahulákám, ať mají všichni nějaké karty, to mi přijde naprosto mimo. Navíc za ty peníze, za jaké to prodávají, to si s nimi raději vytřu zadek a spláchnu je, když to hodně přeženu. Ale to je jen názor. Taky si pořídím s největší pravděpodobností, z pohodlnosti a jako pořádný pokrytec, základní set Pardubic z letošní série OFS, abych měl co na podepsání, ale i tak mi ta kvalita přijde šílená.
Naposledy upravil(a) Bianconero dne ned 09. pro 2012 21:40:22, celkem upraveno 1 x.
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

Pavle, ano, je to sice v časovém presu, ale ten se týká pouze samotné fyzické výroby karet, nikoliv vzhledu. Kvalitní dizajn nemůže profíkovi zabrat víc jak týden na celou sérii včetně všech insertů. A plnění je stejné jako loni, jako předloni a i pár roků dál. Takže tenhle argument u mě neobstojí. Omlouvalo by to třeba že by vydali karty se spožděním, ale ne v jaké kvalitě. :?
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Nebudu se OFS zastávat, ale vydat karty tak, že začnu od nuly a za dva měsíce jsou na pultech trafik - to je extrémní a nevěřím, že by to někdo udělal o mnoho líp. Mně osobně řadovky nepřijdou špatný. Slyšel jsem na ně i dost chvály tak nevím. Sám jsem si loupnul dva boxy, a nepřijde mi to tak hrozný ani s plněním. Ano, stávalo se, že jsem měl ve dvou balíčcích podobné karty a hodně. Ale zas nějaký extrém plnění mi to nepřijde. Je tam vidět ruční plnění, měl jsem tam jiné duplikáty v obou boxech. Když plním naše balíčky (červené a hlavně modré), udělám takových kopanců, že až nevěřím, že jsem to naplnil já - ale plním jen já... takže i proto mám pochopení a nevěřím, že pokud by se ruční plnění dělalo v takovém nákladu, nebyl by tam lidský faktor cítit. Jen se Vám snažím vysvětlit, že pokud by to nevzala firma UD nebo Panini, velká změna by to nikdy nebyla, vzhledem k tomu, jaký jsou k tomu podmínky.
Podívejte na UD, vypustí case bez toho, kvůli čemu to lidi kupují a je to megafirma.
U nás je podle mého (ne extra znalého názoru) nejvíce na vině BPA. OFS nemají vůbec silnou pozici ve vztahu ke klubům a BPA má na háku - dostanou money, tak se poserte... obrazně řečeno. Pan Vrkoč dokonce karty už dělat tento rok nechtěl a oni přišli sami... to nebude náhoda.
Co se týče datum vydání, tak se musím smát, protože jsem se na toto téma s vydavatelem bavil a přesně říkal, že se nedá zavděčit všem, že když je to později, lidi nadávají, když dříve, nadávají na redemption... ;)
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Michal
Legenda
Legenda

Příspěvek od Michal »

Já teda kluci nevím, ale coby sběratel hráče mi letošní OFS vůbec nevadí. Fotka se Neuvirthovi [a nejen jemu] povedla, mám tři paralelky k tomu - neříkám, že jsou Bůh ví jak zázračné, ale mně se líbí, a i materiál, na který jste si tak stěžovali se dá - určitě je srovnatelný s OPC.
Třeba mě mrzí, že rejete do fotek, například Ševce, že vypadá, jako by neměl nohu a přitom u UD, Pinnacle a Donrussek vytahujete právě takovéhle špeky, jak je to vtipná momentka a super záběr a pecka akce.
Taky mi přijde retardovaný furt říkat: OFS jsou takový, ale pan Hrbek by to udělal takhle, a tamto zase jinak a kvalita by byla 100% nad úrovní The Cup a Amíci by se od nás učili. To prostě nejde. Jste neseriózní. Jako příklad se kouknu třeba na kartu podpesanou Neuvirthem v limitaci do /999, a potom na svoji helmu, kterou mi osobně podepsal. Prostě je rozdíl mezi hromadným a individuálním. Pan Hrbek si s tím může dovolit vyhrát, Vrkoč ne, protože těch karet je prostě moc.
Rejete do plnění - v certifiedech se běžně stávalo, že chyběl balíček. Teď v celém case od UD nebyly YG. To se prostě může stát - ano, já vím, panu Hrbkovi ne, ale zase, tam je to individuální balení.
Co se designu týče, tak je to zase otázka vkusu, třeba mně se taky karty fakt líbí, prostě takový OPC, nic víc, nic míň. Nedělejte z hospody restauraci a z OFS Dominion...
Co sbírám:
Curtis McElhinney - 2xx/??? (xx%)
1992-1993 Pro Set - Kompletní set
2002-2003 UD MVP - 821/1021 (80%)
2018-2019 UD Black Marks of Obsidian - Kompletní set
2018-2019 SOTT (1st & 2nd Edition)- 131/133 (99%)
2019-2020 Admirable Impressions (1st, 2nd, 3rd, 4th & 5th Edition) - 28/36 (78%)

TwentyTwo
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TwentyTwo »

DzEjDy píše:Kvalitní dizajn nemůže profíkovi zabrat víc jak týden na celou sérii včetně všech insertů.
Prosím, že to nemyslíš vážně? :) Já bych si vzal minimálně měsíc na návrh celé série a další měsíc na tvorbu konečných návrhů.
A to bych měl asi hodně co dělat abych to stihl i kdybych neměl nic jiného na práci. Tady musím napsat, protože mně vadí to jak se do povědomí dostává to, že grafická tvorba jede tak rychle. Neříkám, že nemůže přijít nápad a udělat se to rychleji, ale i tak to nějaký pátek zabere. Třeba logotypy společností se tvoří zhruba 3-6 měsíců.

Dampa17
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dampa17 »

To co píše Pavel do toho všeho vnáši trošku víc světla (chtělo by to možná ještě trošku víc rozjasnit jak to vlastně bylo přesně, ale je otázka kdo jak může byť jen naznačit) a třeba já dokážu tyhle objektivní důvody vzít. Ale i když tohle všechno pominu a vezmu to tak, že můžeme být rádi, že ve výlukové sezóně karty máme (a to já osobně samozřejmě jsem) a že někomu se líbí to a jinému ono, tak z jedné výtky opravdu neuhnu - plnění balíčků a boxů je u OFS dlouholetý problém (snad možná s vyjímkou mnou mnohokrát zmiňovaných Premium, u kterých mám pocit, jako by je dělal někdo úplně jiný). A to zase dokážu akceptovat, že to občas ulítne každému vč. UD nebo Panini.
Ale abych to už ukončil (na iPadu se mi píše fakt děsně *lgh* ) - ty beru takové jaké jsou, nečekám od nich, že to budou Dominiony a určo si ještě nejaký ten paklík časem pořidim. A způsob jednání BPA radši ani komentovat nebudu, jenom to ukazuje jací to jsou kádři *bang*

Odpovědět

Zpět na „Prosinec/December 2012“