THE CUP 2011/12

Boxy otevřené sběrateli v měsíci prosinci 2012.
33mc
Veterán
Veterán

Re: THE CUP 2011/12

Příspěvek od 33mc »

Obdivuju všechny "masochistické" otvírače boxů NHL... Tahle mánie je podle mně skoro horší, než závislost na hracích automatech..
Co kdo čeká od toho, že si za 10.000,- Kč koupí box karet ? Adrenalin ? Ale z čeho ? Že vytáhnu nějakou "pecku" ? Ano, občas se to stává, ale velmi zřídka.. A i když se na Vás usměje štěstí třeba v podobě karty NHL SHIELD, tak co s ní uděláte ? Buď ji prodáte na eBay za 500 USD ( a jste na svých ), nebo si necháte ve sbírce kartu někoho, koho vůbec nesbíráte ???
Můj názor je jednoznačný - buď ty peníze hodit do kanálu, protože je to rychlejší a není s tím tolik práce, a nebo (což mi
příjde mnohem smysluplnější) si za ty peníze koupím přímo tu "pecku", která mě zajímá a s největší pravděpodobností mi
ještě zbyde...
Na pořádný adrenalin je lepší se proletět ve stíhačce, nebo si koupit za 100,- Kč lahev nekolkovaného rumu...

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Martine, nezapomen, ze kvuli lidem jako je prave tento clovek ty karty muzes koupit. Kdyby mel takovy nazor kazdy, tak bysme sbirali vsichni krabicky od cigaret...a nesouhlasim s tim, ze je to lepsi. Sberatelstvi je podle me z velke casti pravevo tomto adrenalinu.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

gonzzzales
Legenda
Legenda

Příspěvek od gonzzzales »

Já bych to tak hrozně neviděl. Právě ta šance, že můžeš chytit big hit je o otvírání boxů. Koupit jednotlivou kartu je hezké, ale takové bez emocí...
A proč nemít ve sbírce shield hráče, kterého nesbírám? Tomu nerozumím.
Sbírám - Sean Couturier
Contenders, Certified, Artifacts, Limited

prodej, výměna - http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=2731
wantlist - http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.p ... 682#p43682

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

To gonzzzales :
Jak už z podstaty věci vyplývá - sbírka je něco, co sbírám. Takže mít v ní něco, co nesbírám z ní vlastně
dělá nesbírku, ne ???

To Pavel :
Jediný případ, kdy tak trochu chápu rozbalování boxů je to, když chci postavit alespoň base set ( což ale asi zrovna není případ The CUP ). A že je sběratelství o adrenalinu ? Sám jsi přece taky několikrát zkoušel vyhrát nějakou kartu v reálném čase na eBayi, ne ? To je taky slušný, ne ? Ale pořád přitom nekupuješ za nesmyslné peníze zajíce v pytli ( potažmo Bobbyho Ryana v plechovce )...
A určitě to není HLAVNĚ o adrenalinu - to by toho třeba sběratelé předválečných karet asi moc nenasbírali.. Pro ně je adrenalin už to, že se nějaká z chybějících karet vůbec objeví....

gonzzzales
Legenda
Legenda

Ano hráče nesbírám, ale karty ano. Takže pokud bych si vytáhl takovou kartu, tak si ji ve sbírce rád nechám.
Sbírám - Sean Couturier

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

gonzzzales píše:Ano hráče nesbírám, ale karty ano. Takže pokud bych si vytáhl takovou kartu, tak si ji ve sbírce rád nechám.
Začátek Tvé odpovědi a první řádek Tvého podpisu mě celkem rozesmál.... Jak je to tak pěkně hned pod sebou....

gonzzzales
Legenda
Legenda

Myslel jsem to všeobecně, ne osobně mě. Že dotyčný vytáhne super kartu hráče, kterého nesbírá, ale rád si ji ve sbírce nechá, protože jinou podobnou kartu třeba už nezíská.
Sbírám - Sean Couturier

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

gonzzzales píše:Myslel jsem to všeobecně, ne osobně mě. Že dotyčný vytáhne super kartu hráče, kterého nesbírá, ale rád si ji ve sbírce nechá, protože jinou podobnou kartu třeba už nezíská.
Ale nikdo mě nepřesvědčí, že je horší si do alba ( v Tvém případě ) zařadit třeba tohle ( záměrně vybírám kartu ze stejného produktu ) :
Obrázek

než něco, co mi vůbec nic neříká...

A ještě k tomu za podstatně jiné peníze...

gonzzzales
Legenda
Legenda

Jo, jasně, ale pokud se rozhodne někdo koupit Cupky, tak nějak asi počítá s tou variantou, že nenasbírá celý set, ale je to pouze o těch pár kouscích, které vytáhne. Když budu mluvit za sebe, já bych si ty karty asi nechal, i když bych nevytáhl Couturiera. Prostě v albu připomínka časů, kdy se otvíral box Cup.
Sbírám - Sean Couturier

Hans
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Hans »

33mc: Mě by akorát zajímalo, kde by si bral karty do sbírky a na kšeft, kdyby nebylo těch masochistických rozbalovačů boxů. :D Myslím, že takový lidi by měli mít spíš náš respekt než si z nich dělat srandu, protože nebýt těchto bláznů, tak se asi hodně sběratelů věnuje jinému koníčku. :D

SugarRay
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SugarRay »

Nejdražší box co jsem kdy otvíral byly Trilogy od UD za 3.300,- je to už tak tři roky jestli se nepletu a doteď na to rád vzpomínam , tomu se nevyrovná nic , kdybych měl prachy tak do Cupek jdu taky nebo spíš Dominion musí to bejt super pocit , vubec se lidem co na to zrovna mají peníze nedivim že to chtěji vyzkoušet , otvírání boxů je nejvíc uplně něco jinýho než bidovat na beji třeba do posledních sekund , to se nedá srovnávat.
Obrázek

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

Hans píše:33mc: Mě by akorát zajímalo, kde by si bral karty do sbírky a na kšeft, kdyby nebylo těch masochistických rozbalovačů boxů. :D Myslím, že takový lidi by měli mít spíš náš respekt než si z nich dělat srandu, protože nebýt těchto bláznů, tak se asi hodně sběratelů věnuje jinému koníčku. :D
No ono je potřeba rozlišit to, kdo a co rozbaluje... Pokud nějaký UD maindealer v USA rozbalí těch Cupů několik casů, tak
určitě ne proto, aby to každý rok dotoval a dělal sběratelům radost... On je cenově někde úplně jinde a tudíž je schopen
na tom rozbalování i vydělat. Takových vyvolených je ale jen pár a od těchto lidí pak přímo i nepřímo kupují ať už boxy nebo
vybalené karty ostatní ( tudíž i já ). Já tady mluvím o pár "bláznech" ( a v žádném případě se nechci někoho dotknout nebo někoho urazit ), kteří neváhají pod tíhou příslibu adrenalinu utrácet tisíce za boxy a pak se tady nechat konejšit, že to zas tak špatný nebylo, protože to určitě mohlo být ještě horší... *cry-a*
Fakt si myslím, že je to cesta někam do černé díry, vždyť se podívej - boxy stojí každý rok plus mínus stejně, ale vytažené
karty se rok od roku prodávají levněji a levněji.... *bang*
Já bych si prostě za cenu The CUP radši koupil nějakou parádu do sbírky a nemusel bych pak dva dny litovat vyhozených peněz..
Ale je to samozřejmě každýho věc, já jen píšu svůj názor...

DZOU12
Opora
Opora

Příspěvek od DZOU12 »

Tak to som necakal,ze na ten moj box bude taka odozva :)
Kazdy jeden ma asi kusok svojej pravdy Martine ano mas pravdu za tie peniaze by som mohol mat do zbierky riadnu
pecku kartu to ano,ale kupa tohto boxu nebola pre jednu urcenu kartu ale pre to prekvapenie,bo vytiahnut nejaky hit z boxu
je nieco ine ako si ho bidnut na ebayi je to ako taka luxusna macka vo vreci :D
Pavle neviem ja som nebol moc spokojny s boxom mozno aj preto,ze najlepsia karta bola formou redemption,ale proste nechapem tej politike UD aj PANINI pchat tolko no name a takisto aj bezcennych rookie kariet do takych drahych boxov kludne by stacila jedna na box.Je to vzdy len o tej jednej hit karte bud vyjde abo nie a vtedy si az clovek uvedomi kolko bol ochotny
zaplatit za taky box. *bang* Tymto urcite nezanevrem na boxy,ked sa nieco usetri urcite este nieco vyskusam. ;)
Nie len ti co kupuju case Cupiek a inych drahych produktov su podiviny,ale podla mna istych sposobom sme asi vsetci,ktory sa
venujeme zbieraniu kariet tvrdim aspon podla reakcii okolia,ktory ste uz asi vsetci zazili a to tolko si dal za obycajnu hokejovu karticku.............................................................................. :roll: :roll: :roll:

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Je to přesně jak píše Hans. A trochu jsem to nakousl i já. Ano, je určitě pár lidí, kteří na tom dokáží vyrejžovat, ale myslím si, že drtivá většina karet v oběhu je od normálních lidí, jako jsme my tady.
Ano, samozřejmě je to i trochu o penězích, ale vždyť i třeba Score asi nikomu nepřinesou jen to, co sbírá a lidi je kupují hodně, potažmo další boxy. Protože u boxu nikdy nevíš co tam bude - jak říkal Forrest Gump o bonboniéře:-). Pokud bychom vše jen kupovali do sbírky, nebylo by to ono. Mně osobně by spadl zájem tak o třetinu až půlku. Teď jsem vytáhl z BD Hašana na triple, paráda. Takový karty si cením více, než když ji vyhraju na beji za 3 dolary... Když mě vzbudíš o půlnoci, řeknu ti, jaké karty mám ze svých breaků.

Jen to co tady nakusujeme povede jednoznačně během pár let k tomu, že karty se budou prodávat výrazně dráž. Zcela logicky - ceny boxů jsou stejné nebo vyšší jako dejme tomu v roce 2005. Nové série jsou vždy dražší. Viz ITG History, Panini Classic Signature...
A myslíte, že to lidi bude bavit prodávat karty za dolar, když je vyšly na 15?? Neeee.
Pokud se trh s kartami nezvedne a to se jen tak nestane (mnoho sérií na trhu, ekonomika USA - 2 hodně pádné důvody proč se to zvednout hned tak nemůže), tak prostě budou všichni dávat na bej BIN, nebo jako já teď o víkend, za 69 start apod. A co budete dělat pak Vy co nerozbalujete a jen honíte ebay?? Nic, budete muset skousnout tyhle ceny. A nebo nebudete sbírat - nic mezi totiž nebude. Již teď je vidět obrovský úbytek karet na beji. Samozřejmě za to může i výluka, ale Vy co chodíte na US fóra - všimli jste si, že tam jsou ceny karet ve většině případů vyšší?? A tenhle stav bude. Na to vezměte jed - to je totiž normální zcela přirozený vývoj - zákon trhu, to není o tom, co chceme my, co chce UD. To se vykrystalizuje samo.
Druhá varianta by byla, že by lidé úplně přestali breakovat a UD a spol by šli hodně dolů, ale to je sci-fi... za pár let si vzpomeňte na má slova a pak mi můžete říkat Nostradamus :D
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

O budoucnosti můžeš jen a jen spekulovat, ale minulost je nezvratná.....
A dokud bude na trhu takový nesmyslný přetlak produktů, tak ceny karet určitě nahoru nepůjdou.
HLAVNÍM zákonem trhu je totiž nabídka a poptávka. A dnešní nabídka převyšuje poptávku mocmocmoc a moc...

Na eBayi možná karet ubývá, ale to je dáno spíše tím, že se nehraje, amíky proto NHL karty moc nezajímaj a prodejci
než aby je tam rozdávali po dolaru, tak je tam radši nedávají vůbec, protože je pořád lepší ty karty prodat za běžné nic, než za výlukové vůbecnic.... Nemluvě o tom, že eBay neustále zpřísňuje pravidla pro prodej a zvedá provize, což taky dost
prodejců odradí a karty radši řeší na burze, na HI nebo na COMC....

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Ceny karet samy nevylezou, vždyť to tam píšu, ale prodejci je budou natahovat. Je to zákonitost, stala by se v jakémkoliv odvětví. Prostě aukce od dolaru budou ubývat. zcela logicky. Ale nemá cenu spekulovat.
Jen byste si všichni ti, co lidem jako je Dzou12 klepete na čelo, měli uvědomit, že bez takových bychom měli všichni v albech prázdno...nebo tam měli obaly od Orbitek...

33mc
Veterán
Veterán

Příspěvek od 33mc »

pavelbart píše:Ceny karet samy nevylezou, vždyť to tam píšu, ale prodejci je budou natahovat. Je to zákonitost, stala by se v jakémkoliv odvětví. Prostě aukce od dolaru budou ubývat. zcela logicky. Ale nemá cenu spekulovat.
Jen byste si všichni ti, co lidem jako je Dzou12 klepete na čelo, měli uvědomit, že bez takových bychom měli všichni v albech prázdno...nebo tam měli obaly od Orbitek...
Prodejci ceny natahovat nemůžou, protože při tom přetlaku karet kupující prostě vyšší cenu akceptovat nebudou... To není nějaký můj výmysl - stačí se podívat na eBay, za kolik se totožné karty z totožných serií prodávají dnes a za kolik se
prodávaly před pár lety ...
A prázdno v albumu budeme mít, až přestanou fungovat maindealeři, což se asi nestane, protože pro těch pár vyvolených
je to celkem dobrej kšeft - ale to už jsem tady taky psal...

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Ty ale porad jen resis co bylo a je ted. A tento stav nemuze z dlouhodobeho hlediska fungovat. Jestlize nekdo rozbali boxy za 20000 a vynda karty za 5000, tak proste priste nerozbali, nebo bude prodavat za pevne ceny. Vsadim celou svou sbirku, ze to tak bude cca do 5 let. To totiz nemuze dopadnout jinak. Nikdo si memuze dovolit prodelavat dlouhodobe. Ani ti velci fealrri nemuzou vxdelat a cupech, jake jsem mel ja...

Uphon
Veterán
Veterán

Příspěvek od Uphon »

Zajímavá diskuze ... možná by stálo přesunout to do jiného támatu nebo založit takový topic *typing*
Obrázek
VINCENT LECAVALIER 1221 | BRETT CONNOLLY 220 | 10-11 CROWN ROYALE 961/1433

revio
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od revio »

Respekt pavelbart a hans .... Vasi trpelivost bych chtel mit *rfl* .... Jinak at si kazdej koupi co chce pac to jsou jeho prachy . Ja si ho sice nekoupim protoze jsem srab ale treba jednou ..... Zatim postacej levnejsi a vicerokusu *thks*

Odpovědět

Zpět na „Prosinec/December 2012“